IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

2 Strony: V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
poleccie nastepce compala
kerio83
dodano 23-09-2016, 16:22
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 77
Rejestracja: 4/05/16
Nr użytkownika: 68 119
Laptop: corrino 690sr



cos podobnego - wymienny proc, pamiec, wi-fi, bluetooth, karta graf - tanie, dobre, sprawdzone - nie musi byc mega wydajne, ale aby byl jakis skok mocy przy ssd tu i tu. Z ciekawosci co polecacie? Glownie gry.

EDIT: aby bylo latwiej sie odniesc - zakres cenowy ~1500zl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misieq9999
dodano 23-09-2016, 18:01
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 908
Rejestracja: 4/03/11
Z: Wadowice
Nr użytkownika: 37 341
Laptop: MSI GT780 i7-2760QM 8970M



Nowy czy używany? Bo nowy to jakieś 5000-6000zł, dzisiaj praktycznie wszystko jest lutowane poza kilkoma wyjątkami.

Z używek najlepszym wyborem jest MSI GT683. Wymienny proc, grafa, 4 sloty RAM, 2 sloty 2.5' na dyski, ekran FHD itp. No zwyczajnie wszystko co trzeba.


--------------------
Był: Asus G73JH i7-920XM 5870M> Alienware m17x R2 i7-920XM 2x 5870M CF, potem 580M i 6990M> Alienware m17x R4 i7-3610QM 770M> Alienware m18x R2 i7-3630QM 2x7970M CF> MSI GT780 i5-2430M> i7-2630QM> i7-2670QM> i7-2760QM, 560M > 580M > 675M > 6990M > 7970M > 8970M> MSI GT70 i7-4900MQ 780M> MSI GT70 i7-2960XM 560M :)

Jest: Stacjonarka...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 23-09-2016, 18:14
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 977
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Kerio ze współczesnych sprzętów to tylko clevo lub wspomniane msi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kerio83
dodano 23-09-2016, 18:48
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 77
Rejestracja: 4/05/16
Nr użytkownika: 68 119
Laptop: corrino 690sr



Oczywiscie w takiek cenie moze byc uzywka. Jak nowy to tylko ze zlaczem thunderbolt - do stacji. Cos ktos kiedys jakiegos della polecal... nie pamietam tylko ktorego dokladnie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 23-09-2016, 18:58
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 732
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



na serio z tym TBoltem ? bo nie wiem ile cie stacja z TB wyniesie nie mowiac o samym lapku z TB

z uzywek bo tylko uzywki to erazer/msi od 2gen w zwyż


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kerio83
dodano 23-09-2016, 19:18
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 77
Rejestracja: 4/05/16
Nr użytkownika: 68 119
Laptop: corrino 690sr



stacje (graficzne z kartami graf) z tb nie musza byc dedykowane (versja 3) - tb ma byc wbudowane w kompa, w ruchu nie gram (ani nie renderuje) wiec karta moze byc slaba jezeli bede mogl podlaczyc do stacji. Oczywiscie starsze maszynki przez express card ew. mpcie a nie tb to chyba jasne.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misieq9999
dodano 23-09-2016, 19:19
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 908
Rejestracja: 4/03/11
Z: Wadowice
Nr użytkownika: 37 341
Laptop: MSI GT780 i7-2760QM 8970M



QUOTE(kerio83 @ 23-09-2016, 18:48) *
Oczywiscie w takiek cenie moze byc uzywka. Jak nowy to tylko ze zlaczem thunderbolt - do stacji. Cos ktos kiedys jakiegos della polecal... nie pamietam tylko ktorego dokladnie.

Jak masz z 5000zł to pewnie coś się z nówek znajdzie. Tylko nie koniecznie z wymienną grafą itp tongue.gif


--------------------
Był: Asus G73JH i7-920XM 5870M> Alienware m17x R2 i7-920XM 2x 5870M CF, potem 580M i 6990M> Alienware m17x R4 i7-3610QM 770M> Alienware m18x R2 i7-3630QM 2x7970M CF> MSI GT780 i5-2430M> i7-2630QM> i7-2670QM> i7-2760QM, 560M > 580M > 675M > 6990M > 7970M > 8970M> MSI GT70 i7-4900MQ 780M> MSI GT70 i7-2960XM 560M :)

Jest: Stacjonarka...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 23-09-2016, 19:20
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 732
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



moze jakis przyklad lapka ze stacja do ktorej masz w jakis sposob podpinana grafike ?
bo nie rozumiem celu tego posiadania stacji dokujacej


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kerio83
dodano 23-09-2016, 19:27
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 77
Rejestracja: 4/05/16
Nr użytkownika: 68 119
Laptop: corrino 690sr



staca pozwala robic na lapku wszystko cos sie chce (na dzisiaj - jezeli proc jest w miare sensowny) - np asus transformer 3 (ew. wersja pro).

Im mocniej wszystkie komponenty w laptopie mozna zastapic podpinajac go do stacji dokujacej (np grafa zintegrowana z procem w lapku zastapiona przez crossa/sli ze stacji - najlepiej jak by proca jeszcze bylo mozna wzmocnic/zastapic, dodatkowa pamiec byla obslugiwana itp.) tym dluzej posluzy.

Wiadomo, ze na malej kostce nie mozna wykonywac wszystkich prac (moc ale i czasami komfort chociaz taki 2w1 jest bardzo komfortowy ale 65cali to to nie ma) dlatego miejsce gdzie podpinasz kostke z danymi, ktore sa interpretowany przez mocny sprzet w takim wypadku to jest to na co tak naprawdze wszyscy czekaja.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misieq9999
dodano 23-09-2016, 21:19
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 908
Rejestracja: 4/03/11
Z: Wadowice
Nr użytkownika: 37 341
Laptop: MSI GT780 i7-2760QM 8970M



No ja nie czekam i totalnie nie widzę zastosowania dla tego w takim MSI GT683. Grafę mocną masz w laptopie (na tyle żeby grać że wszystko na wysokich ustawieniach), procesor dowolny i7 w tym wersje XM, RAM masz 4 sloty więc po co więcej, HDMI po podłączenia tych wymarzonych 65cali ma, 2 a nawet 3 miejsca na dyski twarde też ma (po wywaleniu napędu). Oczywiście wszystkie modyfikacje jak np. zakup 970M sporo kosztują ale zewnętrzna grafa wcale nie jest tańsza. Totalnie wiem po co mi do tego stacja dokująca... Chyba tylko po to żeby miejsce zajmowała. Nie zrozumiem mnie źle - rozumiem że masz swoje preferencje itp ale zwyczajnie mam inne zdanie.

Ogólnie nowych spełniających wymogi wymiennego proca, grafiki i stacji dokującej raczej nie uświadczysz poniżej ok 6000zł + stacja.

Używki może Dell M4600/M4700 ale ciężko kupić ten starszy za 1500zł żeby miał chociaż i7. O grafie wystarczającej do odpalenia Wiedźmina 3 na najniższych detalach w 1024x768 możesz zupełnie zapomnieć. No chyba że masz M4700 i chcesz dać 600-1000zł za mierną w grach Quadro ale to zwyczajnie nie jest sprzęt do gier.


--------------------
Był: Asus G73JH i7-920XM 5870M> Alienware m17x R2 i7-920XM 2x 5870M CF, potem 580M i 6990M> Alienware m17x R4 i7-3610QM 770M> Alienware m18x R2 i7-3630QM 2x7970M CF> MSI GT780 i5-2430M> i7-2630QM> i7-2670QM> i7-2760QM, 560M > 580M > 675M > 6990M > 7970M > 8970M> MSI GT70 i7-4900MQ 780M> MSI GT70 i7-2960XM 560M :)

Jest: Stacjonarka...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lobomad
dodano 24-09-2016, 1:14
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 387
Rejestracja: 7/05/16
Z: Dąbrowa Górnicza
Nr użytkownika: 68 130
Laptop: g73jh@6970m, ram 16gb, SSD+HDD



Lol tak czytam i się śmieje wink.gif Z jednej strony Misieq9999 sam sprzedaje teraz gt683 więc nic dziwnego że zachwala z drugiej to jest naprawdę fajny i tani lapek z dużymi możliwościami rozbudowy - Luqart do swojego wstawił 970m i chce go spylić za 3k - więc zakup lapka od Misqa jest jak najbardziej sensowny - natomiast kerio83 ze stacją dokującą chodzi zapewne o eGPU, niestety na razie nie ma nic chodzącego na złączu TB3 poza eksperymentalnymi, na TB2 jest kilka ale są dość drogie - od ok 300S w zwyż http://egpu.pl/faq-jaki-adapter-wybrac-do-egpu/

Niestety nic taniego z thunderboletm 3 nie kupisz bo to po pierwsze płatny standard na licencji Apple+Intel a po drugie stosunkowo nowa zabawka - Jak chcesz coś znośnego z dobrym prockiem, co w przyszłości będzie się dało rozbudować o eGPU to np http://allegro.pl/acer-nitro-vn7-792g-i7-g...6505500806.html cena 2x tyle ile podałeś laugh.gif ale warto - na obecną chwilę 960m 4gb wystarcza do nowych gier na FHD przynajmniej w medium a większości w high a na przyszłość można mu będzie zapodać eGPU i solidną kartę desktop - ważne jest żeby laptop miał solidny procek bo inaczej i tak nie wykorzysta podpiętej przez thunderbolta karty.
http://www.ultrabookreview.com/10579-laptops-thunderbolt-3/
https://thunderbolttechnology.net/products?...any_to_one=tbv3
Masz jeszcze taką aukcję http://allegro.pl/dell-xps-15-9550-i5-6300...6520166423.html może się uda znośną cenę przybić wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misieq9999
dodano 24-09-2016, 13:41
Nr wypowiedzi: #12





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 908
Rejestracja: 4/03/11
Z: Wadowice
Nr użytkownika: 37 341
Laptop: MSI GT780 i7-2760QM 8970M



QUOTE(Lobomad @ 24-09-2016, 1:14) *
Lol tak czytam i się śmieje wink.gif Z jednej strony Misieq9999 sam sprzedaje teraz gt683 więc nic dziwnego że zachwala z drugiej to jest naprawdę fajny i tani lapek z dużymi możliwościami rozbudowy - Luqart do swojego wstawił 970m i chce go spylić za 3k - więc zakup lapka od Misqa jest jak najbardziej sensowny - natomiast kerio83 ze stacją dokującą chodzi zapewne o eGPU, niestety na razie nie ma nic chodzącego na złączu TB3 poza eksperymentalnymi, na TB2 jest kilka ale są dość drogie - od ok 300S w zwyż http://egpu.pl/faq-jaki-adapter-wybrac-do-egpu/

Fakt, sprzedaje tylko że nie jednemu psu burek smile.gif Nie pisałem do autora tematu z propozycją zakupu mojego laptopa a jest ich więcej na allegro więc nie nazwał bym tego zachwalaniem swojego. Zresztą to że mam takiego laptopa nie ma nic do tego że faktycznie w budżecie 1500zł nie ma lepszej opcji niż gamingowe MSI.


--------------------
Był: Asus G73JH i7-920XM 5870M> Alienware m17x R2 i7-920XM 2x 5870M CF, potem 580M i 6990M> Alienware m17x R4 i7-3610QM 770M> Alienware m18x R2 i7-3630QM 2x7970M CF> MSI GT780 i5-2430M> i7-2630QM> i7-2670QM> i7-2760QM, 560M > 580M > 675M > 6990M > 7970M > 8970M> MSI GT70 i7-4900MQ 780M> MSI GT70 i7-2960XM 560M :)

Jest: Stacjonarka...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kerio83
dodano 24-09-2016, 18:44
Nr wypowiedzi: #13





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 77
Rejestracja: 4/05/16
Nr użytkownika: 68 119
Laptop: corrino 690sr



Misieq ale ty bardzo dobrze do tego podchodzisz - lapek na dana chwile ma wszystko co potrzeba. Ale stacja dokujaca jest na przyszlosc, abym za 3 lata nie musial kupowac nowego sprzetu (w sumie jak podliczyc i tak robie to czesciej...).

lobomat - dokladnie chodzi glownei o eGPU ale duzo bym dal za eCPU i eMEM gdyby cos takiego istanialo - jeden lapek na 10-20 lat smile.gif No ale kesz musi sie krecic wiec nie nadejdzie to szybko.

Jak sie rozejrzycie w okolo to wszystko zmierza do 3 typow sprzetu (w dalekiej przyszlosci 2). 1 - Komorka/portfel/zabezpieczenie(czytnik linii, skan siatkow itp. - jako przenosna platnosc, potwierdzenie, szybkie info. 2 - laptop jako przenosne narzedzie pracy (no sorry ale pewnych rzeczy nie mozna pomazac na ekranie 5' - potrzebna jest mysz z tabeleczkami, klawiatura z linia komend. 3 - centrum domowej rozrywki - jako rozrywka, wygodniejsza komunikacja, wygodniejsza praca, vpn, spinka thingsow. (w przyszlosci nastapi polaczenie 3 z 2, hologramy, rolony etc. w bardzo dalekiej przyszlosci 1 urzadzenie - czip w dupie smile.gif

Im bardziej kompatybilne centrum tym taniej, szybciej, efektywniej sie uzywa pozostalych elementow. TB to na razie duzy krok naprzod bo GPU to element najszybciej sie starzejacy - na szczescie glownie sie starzejacy przy rozrywce i renderingu - czyli pewnej specyficznej pracy, bo inaczej wymianialibysmy lapki co rok. Jak dobrze by to przemysleli to nawet desktopa daloby rade ratowac drugim desktopem... jak by byl za kiepski. Pelna modularnosc, bajer.

Ludzie oczywiscie kupowaliby nowy sprzet - ale odbywalo by sie to na lepszej (dla nich) zasadzie, naprawde jest skok mocy - ok kupuje. A nie ze musisz bo cos jest niekompatybilne (celowo), lub celowo postarzane.
Powód zmiany treści: zmieniłem drukowane litery na pogrubienie /tc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lobomad
dodano 24-09-2016, 19:21
Nr wypowiedzi: #14





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 387
Rejestracja: 7/05/16
Z: Dąbrowa Górnicza
Nr użytkownika: 68 130
Laptop: g73jh@6970m, ram 16gb, SSD+HDD



Misieq się nie denerwuj biggrin.gif bo ja się z Tobą w pełni zgadzam wink.gif Po prostu akurat zabawne było że jedne z niewielu o ile nie pierwszy raz widzę tutaj, jak sprzedający faktycznie w pełni w interesie kupującego poleca mu swój produkt - jakiż kontrast z niektórymi sklepami laugh.gif Sam dokonałem ostatnio zakupu gt683 dokładnie z tego powodu i przecież nie od Ciebie tongue.gif .

Kerio do desktopów stacje dokujące eGPU o eCPU i eMEM nie mają kompletnie sensu bo desktopy w większości mają wymienialne podzespoły laugh.gif co wychodzi taniej niż dokładnie doków - ostatnio chyba nawet ASUS bodajże (albo Acer) "wpadł" na genialny pomysł "modułowego" PC - ceny "modułów" tragiczne a pomysł chyba tylko dla dotychczasowych fanów Apple laugh.gif Jedynie jakieś boxy na ITX, gdzie nie da się wcisnąc normalnych kart, mogą mieć sens z eGPU - w slimach Alienwara nawet są porty do ich graphic amplifiera. Ale pomimo że pewnie kogoś obrażę - to są pomysły dla "idiotów" - nawet jeżeli ktoś ma tak "lewe" ręce że sobie nie umie poradzić z wymianą procka w PC, to jest w 3zdy serwisów, sklepów komputerowych, "kuzynów Tomków" etc - zawsze się znajdzie ktoś kto, choćby za niewielką opłatą, pomoże.
Natomiast w lapkach moduły z dodatkową pamięcią nie są w większości potrzebne (na razie - już są lapki z lutowanymi pamięciami dry.gif ) CPU do niedawna można było w wielu lapkach wymieniać - acz "nowe" trendy to zmieniły a docki do eGPU są dostępne od lat. Niestety producentom lapków absolutnie nie zależy na wprowadzaniu takich rozwiązań bo oni chcą żebyś za każdym razem jak będziesz potrzebował wzrostu wydajności (albo jak Ci się uda wmówić że go potrzebujesz) to kupował nowy laptop - dlatego złącze do GA Alienwara jest tak okrojone a ceny eGPU Razera i MSI tak wysokie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misieq9999
dodano 24-09-2016, 21:26
Nr wypowiedzi: #15





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 908
Rejestracja: 4/03/11
Z: Wadowice
Nr użytkownika: 37 341
Laptop: MSI GT780 i7-2760QM 8970M



Ja się nie denerwuje, piszę na luzie tongue.gif

Szczerze mówiąc widzę tu sprzeczność. Najpierw mowa o wydajnym laptopie z wymiennymi podzespołami a potem jednak o korzystaniu z eGPU. Dla mnie albo jedno albo drugie. Nie można połączyć jednego i drugiego w cenie 1500zł. No chyba że jakiś zabytek 10 letni + eGPU no ale chyba nie o to nam chodzi.


--------------------
Był: Asus G73JH i7-920XM 5870M> Alienware m17x R2 i7-920XM 2x 5870M CF, potem 580M i 6990M> Alienware m17x R4 i7-3610QM 770M> Alienware m18x R2 i7-3630QM 2x7970M CF> MSI GT780 i5-2430M> i7-2630QM> i7-2670QM> i7-2760QM, 560M > 580M > 675M > 6990M > 7970M > 8970M> MSI GT70 i7-4900MQ 780M> MSI GT70 i7-2960XM 560M :)

Jest: Stacjonarka...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lobomad
dodano 24-09-2016, 22:24
Nr wypowiedzi: #16





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 387
Rejestracja: 7/05/16
Z: Dąbrowa Górnicza
Nr użytkownika: 68 130
Laptop: g73jh@6970m, ram 16gb, SSD+HDD



Misieq może się myle ale Kerio chyba właśnie stawia na Albo/Albo wink.gif tyle że za 1500 zł nie kupi raczej niczego na tyle wydajnego żeby mu do tego podeszło jeszcze porządne (przyszłościowe) eGPU, nie wspominając o tym że za podstawkę + kartę będzie musiał dać w okolicach drugie tyle co za tego lapka a za 3k+ można już naprawdę ciekawe rzeczy kupić.
Choćby http://allegro.pl/clevo-p150m-i7-4700mq-8-...6488896505.html
czy http://allegro.pl/lenovo-erazer-x7825-i7-4...6474527254.html

Acz co dość zabawne gt683 z dobrym prockiem i np 8970m będzie od tych lapków mocniejszy wink.gif

Swoją drogą widzę że gt683 chyba się sprzedają bo wczoraj były 3 a dziś jest 1 i to nowy smile.gif
Misieq oba twoje poszły ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misieq9999
dodano 24-09-2016, 23:34
Nr wypowiedzi: #17





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 908
Rejestracja: 4/03/11
Z: Wadowice
Nr użytkownika: 37 341
Laptop: MSI GT780 i7-2760QM 8970M



QUOTE(Lobomad @ 24-09-2016, 22:24) *
Swoją drogą widzę że gt683 chyba się sprzedają bo wczoraj były 3 a dziś jest 1 i to nowy smile.gif
Misieq oba twoje poszły ?

Ja mam ich z 8 w domu smile.gif Ciężko by było wszystko naraz sprzedać tongue.gif

Co do ,,albo/albo" to właśnie o tym pisze - jeżeli mam się trzymać max 1500zł to zostaje tylko sam laptop.


--------------------
Był: Asus G73JH i7-920XM 5870M> Alienware m17x R2 i7-920XM 2x 5870M CF, potem 580M i 6990M> Alienware m17x R4 i7-3610QM 770M> Alienware m18x R2 i7-3630QM 2x7970M CF> MSI GT780 i5-2430M> i7-2630QM> i7-2670QM> i7-2760QM, 560M > 580M > 675M > 6990M > 7970M > 8970M> MSI GT70 i7-4900MQ 780M> MSI GT70 i7-2960XM 560M :)

Jest: Stacjonarka...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kerio83
dodano 30-09-2016, 5:53
Nr wypowiedzi: #18





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 77
Rejestracja: 4/05/16
Nr użytkownika: 68 119
Laptop: corrino 690sr



No ale sam lapek wystarczy... mam normalnego kompa w chacie. Czyli wydajna karta (1080) + mocne PSU (SF titanium 1200W) wystarczy to puscic przez express card i po sprawie.

Jak bede chcial cos nowszego to wezme z TB. W zadne firmowe stacje sie nie bede bawil bo to idiotyzm kupowanie za 600$ pudelka mieszczacego karte i zasilacz... Chyba ze zle cos rozumiem z TB - na zasadzie ze tylko firmowa stacja bedzie na tym dzialac... Wtedy moga sie walnac w czolo, nikt tego nie kupi a napewno ja zanim sie nie dowiem od producenta jak to dziala aby byc w 100% pewnym.

W kazdym razie przez sata czy tam expressa ciagnie kumpel - bawi sie w full hd na wysokich jak ma ochote na rozrywke i to bardzo malym kosztem (adapter).

Laptop dzieki temu jest o wiele tanszy a jak trzeba to jest wydajniejszy od najnowszego i najdrozszego sprzetu.

Ja i tak chyba wrzuce kase w TB bo sie napalilem na cos 2w1 np tego transformera 3 - ale pod warunkiem ze bede mogl przez to podpiac zwykla grafe a nie cos czego sobie zazyczy producent (za gruby hajs) inaczej nie kupie w ogole, bo do pracy wystarczy mi laptop na c2d.

W sumie to nadal nikt nie poleci taniej konstrukcji ala compal, tylko z np esata, hdmi, miejsce na 2 dyski, ddr3, matryca FHD i takie tam, za nie wygorowana kase (nie musi byc nowe i na topie, byle byly wymienialne podzespoly).
Powód zmiany treści: zmieniłem drukowane litery na pogrubienie /tc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lobomad
dodano 30-09-2016, 17:34
Nr wypowiedzi: #19





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 387
Rejestracja: 7/05/16
Z: Dąbrowa Górnicza
Nr użytkownika: 68 130
Laptop: g73jh@6970m, ram 16gb, SSD+HDD



Hopie przecież ci polecamy - gt683dx ma wyjście esata, ddr3 do 1866mhz, hdmi, miejsce na 2 dyski - nawet na 3 jak wywalisz dvd i wstawisz caddy, matrycę FHD a jak ugadasz się z Miśkiem żeby ci wstawił do tego 8970m to będziesz miał sprzęt zjadający na śniadanie y700 z 960m i i5 6300 za niecałe 2k - targuj się laugh.gif .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 30-09-2016, 19:16
Nr wypowiedzi: #20





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 732
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



ale chyba nie masz pojecia czego wymagasz - najblizej tego co mowisz to jest eGPU
normalna grafika podpinana pod EC lub mpcie - ale to ma ograniczenia do x1 szerokosci szyny i to zaleznie od platformy gen2 pcie lub gorzej pcie1.1/1.0
to wtedy masz za adapter z grubsza 200zeta + jakakolwiek grafika (najlpieje nvidia)

tyle ze po co ci takiego cos majac stacjonarke ? bo trzeba doprecyzowac o czym marzysz i na co ci to doklaniej


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Strony: V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 24-06-2019 - 17:13