IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

14 Strony: V  « < 10 11 12 13 14 >  
Reply to this topicStart new topic
MSI GTX 1060 - Vortex
Luqart
dodano 6-12-2017, 21:00
Nr wypowiedzi: #221





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 574
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Michał z tego co pamiętam ma zwykłą 1060 od bodajże Speedti.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erazer
dodano 6-12-2017, 21:03
Nr wypowiedzi: #222





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 4 142
Rejestracja: 28/05/13
Nr użytkownika: 55 642
Laptop: Zepto A15



Myślałem, że Vortex skoro wypowiedział się w wątku smile.gif
Ale pewnie nie, vortex na fabrycznym vbiosie dalej bezużyteczny xD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 6-12-2017, 21:07
Nr wypowiedzi: #223





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 574
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Ja swoją kartę sprzedałem dla kolesia co ma Aliena M17X R4 i karta nie śmiga.
Po prostu zero obrazu, 8 beepów.

Przed zakupem pisałem mu, ze nie będzie działać bez ekranu 120hz, ale i tak kupił, bo na eurocom jest napisane, że działa i nie trzeba tego ekranu.
Skończyło się na tym, że jutro ma dojść 120 hercowy ekran.
Dam znać czy śmiga.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
michalsk11
dodano 7-12-2017, 2:45
Nr wypowiedzi: #224





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 112
Rejestracja: 24/09/15
Nr użytkownika: 65 980



tak tak sory za zamieszanie mam zwykla 1060 1C60 sproboje pokombinowac ze sterami


--------------------
-Clevo p157sm - i7 4800MQ - 8gb ddr3 - 250gb ssd - GTX 1060 msi 6gb - heatsink mod 1-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 7-12-2017, 16:49
Nr wypowiedzi: #225





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 479
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



QUOTE(Erazer @ 6-12-2017, 22:03) *
...vortex na fabrycznym vbiosie dalej bezużyteczny xD

Zależy u kogo. rolleyes.gif
Andrzej wygląda na to, że optimus na vortexowej działa. Kartę wybudzają naturalnie aplikacje 3d oraz programy kontrolujące temperaturę, jeśli takowe nie działają to heatsink zimny niczym szkolny parapet i to z wyłączonym wentylatorem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lokr
dodano 18-01-2018, 18:00
Nr wypowiedzi: #226





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 17/03/13
Nr użytkownika: 54 609



Potwierdzam działanie w Clevo P170SM z biosem prema (UEFI + Windows 10) karta wymaga tylko modyfikacji sterownika dokładnie podszycie się pod ID 8503, GTX 1060 Vortex z oryginalnym biosem 86.06.15.00.39 od Mav79, wyciąga max 80W. Temperatury od 30*C do 62*C przy pełnym obciążeniu a wentyl na średnich obrotach więc względnie cicho.


--------------------
Clevo P170SM @ Prema / i7-4900MQ TDP @ 100W 4x4.0GHz UV -0.035V / 32GB DDR3L G.Skill Ripjaws 2133MHz CL11 CR1T @ 2200MHz / GTX 1070 8GB TDP @ 160W / AU Optronics B173HW01 V5 @ 90Hz / 2x1TB mSATA SSD & 2x2TB SSD & 1x4TB HDD All Samsung Drives / Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 + BT 4.0 / PSU 330W / CPU + GPU - Thermal Grizzly Conductonaut + WC AIO SPC Navis 120 Pro + 2xBQ SW2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 21-01-2018, 22:12
Nr wypowiedzi: #227





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 479
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



Na stock vbios czy majster czy rzeźbił? Jeśli stock działa to Luq będzie smutny...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 21-01-2018, 22:23
Nr wypowiedzi: #228





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 791
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



te 80W to nie limit? tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lokr
dodano 21-01-2018, 22:26
Nr wypowiedzi: #229





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 17/03/13
Nr użytkownika: 54 609



QUOTE(koTiONe @ 21-01-2018, 22:12) *
Na stock vbios czy majster czy rzeźbił? Jeśli stock działa to Luq będzie smutny...

Na takim jak przysłał Mav79, poprostu wyjęłem 980m i wsadziłem 1060 lapek normalnie się uruchomił , musiałem tylko modować stery rolleyes.gif Obecnie się zastanawiam czy nie spróbować wgrać bios z wyższym TDP nvflash'em bo nie mam programatora a karta ma potencjał. HW Info pokazuje max pobór 86W.


--------------------
Clevo P170SM @ Prema / i7-4900MQ TDP @ 100W 4x4.0GHz UV -0.035V / 32GB DDR3L G.Skill Ripjaws 2133MHz CL11 CR1T @ 2200MHz / GTX 1070 8GB TDP @ 160W / AU Optronics B173HW01 V5 @ 90Hz / 2x1TB mSATA SSD & 2x2TB SSD & 1x4TB HDD All Samsung Drives / Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 + BT 4.0 / PSU 330W / CPU + GPU - Thermal Grizzly Conductonaut + WC AIO SPC Navis 120 Pro + 2xBQ SW2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 22-01-2018, 0:12
Nr wypowiedzi: #230





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 479
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



A to od kiedy da się flashować 1060 samym flasherem? Z tego co mi wiadomo to w grę wchodzi tylko programator. Ja podniósłbym tempy trola do 75 z 59.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lokr
dodano 22-01-2018, 0:23
Nr wypowiedzi: #231





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 17/03/13
Nr użytkownika: 54 609



QUOTE(koTiONe @ 22-01-2018, 0:12) *
A to od kiedy da się flashować 1060 samym flasherem? Z tego co mi wiadomo to w grę wchodzi tylko programator. Ja podniósłbym tempy trola do 75 z 59.

No właśnie tego pewien nie jestem czy się da ale backup się udało zrobić więc i może wgrać tylko żeby nie zbrickowac, jak narazie karta nie schodzi poniżej 1887MHz na GPU, ram na 4000MHz.


--------------------
Clevo P170SM @ Prema / i7-4900MQ TDP @ 100W 4x4.0GHz UV -0.035V / 32GB DDR3L G.Skill Ripjaws 2133MHz CL11 CR1T @ 2200MHz / GTX 1070 8GB TDP @ 160W / AU Optronics B173HW01 V5 @ 90Hz / 2x1TB mSATA SSD & 2x2TB SSD & 1x4TB HDD All Samsung Drives / Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 + BT 4.0 / PSU 330W / CPU + GPU - Thermal Grizzly Conductonaut + WC AIO SPC Navis 120 Pro + 2xBQ SW2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 22-01-2018, 10:46
Nr wypowiedzi: #232


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 586
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Jak się suma kontrolna nie będzie zgadzać to nie wgrasz nvflshem Programatorem wgrasz ale jak coś nie będzie się w vbiosie zgadzać to dostaniesz kod 43 w systemie



--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mullrof
dodano 22-01-2018, 19:12
Nr wypowiedzi: #233





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 4 182
Rejestracja: 15/12/11
Nr użytkownika: 45 204
Laptop: MSI GTWX60 ultra zombie power



to trzeba w hexedytorze sumę kontrolną zrobić biggrin.gif


--------------------
Prywata: MSI GT60: CPU: i7-4910MQ, GPU: NVIDIA GTX 980m 4GB, RAM: 8GB DDR3 2133MHz, SSD: 120GB + 512GB
Praca: Dell Precision 7520: CPU: i7-7820HQ, GPU: NVIDIA Quadro M1200 4GB, RAM: 8GB DDR4 2400MHz, SSD: NVMe 256GB, HDD: 1TB

na sprzedaż CPU intel i7-4810mq
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 22-01-2018, 19:50
Nr wypowiedzi: #234


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 586
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Trzeba wiedzieć gdzie ona jest i jaką ma wartość tongue.gif

Edytor do TDP ma w sobie narzędzie do naprawy sumy więc nie jest tak źle


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 23-01-2018, 1:28
Nr wypowiedzi: #235





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 479
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



Nie wiem ocb ale nvflash pokazuje mi błąd, że próbuje uruchomić aplikacje 64b na 32b windzie, przelol. Pod DOS w ogóle się wypina.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mullrof
dodano 23-01-2018, 18:19
Nr wypowiedzi: #236





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 4 182
Rejestracja: 15/12/11
Nr użytkownika: 45 204
Laptop: MSI GTWX60 ultra zombie power



QUOTE(andrzejz78 @ 22-01-2018, 20:50) *
Trzeba wiedzieć gdzie ona jest i jaką ma wartość tongue.gif


nie trzeba smile.gif


--------------------
Prywata: MSI GT60: CPU: i7-4910MQ, GPU: NVIDIA GTX 980m 4GB, RAM: 8GB DDR3 2133MHz, SSD: 120GB + 512GB
Praca: Dell Precision 7520: CPU: i7-7820HQ, GPU: NVIDIA Quadro M1200 4GB, RAM: 8GB DDR4 2400MHz, SSD: NVMe 256GB, HDD: 1TB

na sprzedaż CPU intel i7-4810mq
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lokr
dodano 24-01-2018, 11:35
Nr wypowiedzi: #237





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 17/03/13
Nr użytkownika: 54 609



W sumie nie potrzebny programator karta pobiera do 100W na oryginalnym biosie. Link


--------------------
Clevo P170SM @ Prema / i7-4900MQ TDP @ 100W 4x4.0GHz UV -0.035V / 32GB DDR3L G.Skill Ripjaws 2133MHz CL11 CR1T @ 2200MHz / GTX 1070 8GB TDP @ 160W / AU Optronics B173HW01 V5 @ 90Hz / 2x1TB mSATA SSD & 2x2TB SSD & 1x4TB HDD All Samsung Drives / Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 + BT 4.0 / PSU 330W / CPU + GPU - Thermal Grizzly Conductonaut + WC AIO SPC Navis 120 Pro + 2xBQ SW2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 25-01-2018, 1:47
Nr wypowiedzi: #238





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 479
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



Czym testowałeś? Przy AC Origins moja leci 80w.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lokr
dodano 25-01-2018, 9:16
Nr wypowiedzi: #239





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 17/03/13
Nr użytkownika: 54 609



QUOTE(koTiONe @ 25-01-2018, 1:47) *
Czym testowałeś? Przy AC Origins moja leci 80w.

Escape from Tarkov, HWinfo.


--------------------
Clevo P170SM @ Prema / i7-4900MQ TDP @ 100W 4x4.0GHz UV -0.035V / 32GB DDR3L G.Skill Ripjaws 2133MHz CL11 CR1T @ 2200MHz / GTX 1070 8GB TDP @ 160W / AU Optronics B173HW01 V5 @ 90Hz / 2x1TB mSATA SSD & 2x2TB SSD & 1x4TB HDD All Samsung Drives / Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 + BT 4.0 / PSU 330W / CPU + GPU - Thermal Grizzly Conductonaut + WC AIO SPC Navis 120 Pro + 2xBQ SW2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rector Orbis
dodano 26-01-2018, 19:08
Nr wypowiedzi: #240





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 681
Rejestracja: 6/08/15
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 65 474
Laptop: MSI GT60



QUOTE(koTiONe @ 23-01-2018, 1:17) *
Andrzej, na wymianę pół-roczny 8970m clevo(4gb), 1060 vortex, 3 stówy i buziak?

1060 vortex działa w optimusie?


--------------------
Laptop MSI GT60 - CPU: i7 3720qm, GPU: GTX880M 8GB, RAM: 12GB, SSD Samsung 850 PRO: 250GB, HDD 1TB, WLAN: Intel 7260AC Dual Band
Smartfon Samsung Galaxy Note 8 64GB | iPhone 7 Plus 32GB Matte Black
-------------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

14 Strony: V  « < 10 11 12 13 14 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 13-12-2019 - 13:49