IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

32 Strony: V  « < 10 11 12 13 14 > »   
Reply to this topicStart new topic
Dell Inspiron 7577, następca 7567 z gtx 1060 max-q i thunderbolt 3
wayn3
dodano 12-01-2018, 22:36
Nr wypowiedzi: #221





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 1/11/17
Nr użytkownika: 72 306



Kupiłem nie dawno della 7577 i pytanie czy też tak macie, że jak zaczynają chodzić wentylatory to "tyrkoczą"? U mnie jeden chodzi fajnie gładko, tylko słychać przedmuchiwane powietrze, a drugie ma te tyrkotanie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sagamore
dodano 12-01-2018, 23:32
Nr wypowiedzi: #222





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 132
Rejestracja: 5/07/12
Nr użytkownika: 49 396
Laptop: Dell 7720, HP 2570p, Samsung 730u3e, Wind U100



Jak niedawno kupiłeś to oddaj lub wymień na inny egzemplarz. Takie terkotanie to nic fajnego i nie powinno go być.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wayn3
dodano 13-01-2018, 16:07
Nr wypowiedzi: #223





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 1/11/17
Nr użytkownika: 72 306



W tym wątku widziałem, że nie którzy mieli problemy z przycięciami, przed chwilą miałem coś takiego, a mianowicie leciał tylko film na YT i całkowity zwis i po około 10-15 sekundach mignęło, przeładowało się i filmik leciał dalej. To normalne w tym modelu z dyskiem od toshiby?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZBIG
dodano 14-01-2018, 21:17
Nr wypowiedzi: #224


Detergent


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 455
Rejestracja: 9/06/08
Z: Konin
Nr użytkownika: 10 760
Laptop: Alienware 17 R4



QUOTE(wayn3 @ 13-01-2018, 15:07) *
W tym wątku widziałem, że nie którzy mieli problemy z przycięciami, przed chwilą miałem coś takiego, a mianowicie leciał tylko film na YT i całkowity zwis i po około 10-15 sekundach mignęło, przeładowało się i filmik leciał dalej. To normalne w tym modelu z dyskiem od toshiby?

mozliwe ze sterownik od grafiki sie wysypal i tyle w temacie bym powiedzial -przeinstaluj na cos innego i spojrzyj do eventviewer'a moze cos bedzie na ten temat...jak to tylko raz sie zdarzylo bym sie nie przejmowal jak bedzie sie czesciej powtarzac to bym sie wtedy zaczal martwic(jak zrozumialem przycinanie w rozumowaniu tego co tu bylo napisane to chodzi ze klikasz na ikonke a program sie odpala dopiero po 1-2-3sekundach a nie to co Ty opisales)


--------------------
-OBECNIE: Alienware 17 R4 i7 7820HK+GTX1080 8GB-Dell_upclock DDR4 16GB RAM 2667MHz, 2xSSD LITEON CX-2-GB1024-Q11 ,Auo_QHD120Hz_G-Sync:Y;Tobi eyetrack+WinHello
Moje EX:Alienware M17x R4 Stealth Black |Radzio 7970m 2GB|i7-3610QM-AS5| LG FHD |32GB RAM Corsair Vengance DDR3 1600Mhz 12800S CL10 |1Tb HDD seagate + 2x256GB SSD) /+ -Alienware M17x R4 Stealth Black |HD+| / + -Gateway P-6831FX-- 17''/ ACER 2010 WLMI 15"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wayn3
dodano 15-01-2018, 0:49
Nr wypowiedzi: #225





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 1/11/17
Nr użytkownika: 72 306



Dzięki za odpowiedź, sprawdzę jeszcze jutro z ciekawości, ale i tak będę go wymieniał tylko zastanawiam się czy próbować raz jeszcze z DELLem czy nie lepiej na coś innego..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZBIG
dodano 16-01-2018, 17:53
Nr wypowiedzi: #226


Detergent


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 455
Rejestracja: 9/06/08
Z: Konin
Nr użytkownika: 10 760
Laptop: Alienware 17 R4



http://webcache.googleusercontent.com/sear...=clnk&gl=ie
smile.gif oh my...


--------------------
-OBECNIE: Alienware 17 R4 i7 7820HK+GTX1080 8GB-Dell_upclock DDR4 16GB RAM 2667MHz, 2xSSD LITEON CX-2-GB1024-Q11 ,Auo_QHD120Hz_G-Sync:Y;Tobi eyetrack+WinHello
Moje EX:Alienware M17x R4 Stealth Black |Radzio 7970m 2GB|i7-3610QM-AS5| LG FHD |32GB RAM Corsair Vengance DDR3 1600Mhz 12800S CL10 |1Tb HDD seagate + 2x256GB SSD) /+ -Alienware M17x R4 Stealth Black |HD+| / + -Gateway P-6831FX-- 17''/ ACER 2010 WLMI 15"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wayn3
dodano 17-01-2018, 22:11
Nr wypowiedzi: #227





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 1/11/17
Nr użytkownika: 72 306



QUOTE(ZBIG @ 16-01-2018, 16:53) *

Dzięki wielkie, na pewno wszystkim się przyda smile.gif ja ostatecznie wymieniłem mojego della, tylko tym razem wziąłem mocniejszą konfigurację (nie ma tyrkotania wentylatorów, ale straszny backlight bleeding jest) i dla porównania wziąłem acera helios 300 i chyba przy nim zostanę.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZBIG
dodano 18-01-2018, 23:44
Nr wypowiedzi: #228


Detergent


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 455
Rejestracja: 9/06/08
Z: Konin
Nr użytkownika: 10 760
Laptop: Alienware 17 R4



Ja sie okazalo kupilem przez przypadek versje bez podswietlenia klawiatury ^^ jutro po niego kurier przyjezdza i bede dalej polowac na 7577 lub aliena tongue.gif ten ekran nie jest taki zly jak czytalem, tragedi nie widzialem w domu(oczywiscie bo dwor to inne kalosze) a chlodzenie cichsze niz w mojej m17x R4.
Lapek nawet przy duzym obciazeniu nawet znosnie smile.gif chyba ze taki udany model trafilem a i byl dysk samsunga calkiem malusi bleeding ekranu pod kamera. ehhh peszek teraz pare dni na zwrot kasy...


--------------------
-OBECNIE: Alienware 17 R4 i7 7820HK+GTX1080 8GB-Dell_upclock DDR4 16GB RAM 2667MHz, 2xSSD LITEON CX-2-GB1024-Q11 ,Auo_QHD120Hz_G-Sync:Y;Tobi eyetrack+WinHello
Moje EX:Alienware M17x R4 Stealth Black |Radzio 7970m 2GB|i7-3610QM-AS5| LG FHD |32GB RAM Corsair Vengance DDR3 1600Mhz 12800S CL10 |1Tb HDD seagate + 2x256GB SSD) /+ -Alienware M17x R4 Stealth Black |HD+| / + -Gateway P-6831FX-- 17''/ ACER 2010 WLMI 15"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
artoorx007
dodano 20-01-2018, 14:56
Nr wypowiedzi: #229





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 5/11/08
Nr użytkownika: 15 449



Wrzuć zdjęcie tego bleedingu bo mamy chyba w tym samym miejscu. To sobie porównamy.
numer mojej wypowiedzi to #195
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZBIG
dodano 20-01-2018, 17:04
Nr wypowiedzi: #230


Detergent


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 455
Rejestracja: 9/06/08
Z: Konin
Nr użytkownika: 10 760
Laptop: Alienware 17 R4



QUOTE(artoorx007 @ 20-01-2018, 13:56) *
Wrzuć zdjęcie tego bleedingu bo mamy chyba w tym samym miejscu. To sobie porównamy.
numer mojej wypowiedzi to #195

lapek juz wrocil do Dell'a czekam na zwrot kasy...bleeding przy kamerce to bylo jakies 2mm bleedingu(wiec naprawde niewiele i do zaakceptowania jakos szczegolnie nie rzucalos ie to w oczy widzialem naprawde tragiczny bleeding wiec mam porownanie) na calej dlugosci ekranu pozatym ciemno wiec dobra wersja gdyby nie ta podswietlana klawiatura to bym go sobie zostawil tongue.gif nie chcieli wymienic na taki sam z klawiatura podswietlana bo kupilem go z 20% znizka tongue.gif szajse wiec dalsze poszukiwania i caly czas mnie kusi wziac aliena 15 R3 z 1070 podwojne szajse tongue.gif 2x szybsza karta ale doplaca okolo 1k zl sam nie wiem


--------------------
-OBECNIE: Alienware 17 R4 i7 7820HK+GTX1080 8GB-Dell_upclock DDR4 16GB RAM 2667MHz, 2xSSD LITEON CX-2-GB1024-Q11 ,Auo_QHD120Hz_G-Sync:Y;Tobi eyetrack+WinHello
Moje EX:Alienware M17x R4 Stealth Black |Radzio 7970m 2GB|i7-3610QM-AS5| LG FHD |32GB RAM Corsair Vengance DDR3 1600Mhz 12800S CL10 |1Tb HDD seagate + 2x256GB SSD) /+ -Alienware M17x R4 Stealth Black |HD+| / + -Gateway P-6831FX-- 17''/ ACER 2010 WLMI 15"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Łorłik
dodano 21-01-2018, 20:02
Nr wypowiedzi: #231





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 31/12/17
Nr użytkownika: 72 836



Jest recenzja ( na razie nie po polsku ) modelu z gtx 1050


https://www.notebookcheck.net/Dell-Inspiron...w.277448.0.html

Jestem zaskoczony, ponieważ średnie wartości w testach SD card readera i networkingu były trochę niższe niż w modelu z wersją z gtx 1060. Wydawało mi się, że nie powinno być takiej różnicy, gdyż laptop jest ten sam tylko z inną grafiką.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ZBIG
dodano 21-01-2018, 23:38
Nr wypowiedzi: #232


Detergent


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 455
Rejestracja: 9/06/08
Z: Konin
Nr użytkownika: 10 760
Laptop: Alienware 17 R4



smile.gif


--------------------
-OBECNIE: Alienware 17 R4 i7 7820HK+GTX1080 8GB-Dell_upclock DDR4 16GB RAM 2667MHz, 2xSSD LITEON CX-2-GB1024-Q11 ,Auo_QHD120Hz_G-Sync:Y;Tobi eyetrack+WinHello
Moje EX:Alienware M17x R4 Stealth Black |Radzio 7970m 2GB|i7-3610QM-AS5| LG FHD |32GB RAM Corsair Vengance DDR3 1600Mhz 12800S CL10 |1Tb HDD seagate + 2x256GB SSD) /+ -Alienware M17x R4 Stealth Black |HD+| / + -Gateway P-6831FX-- 17''/ ACER 2010 WLMI 15"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mhw
dodano 22-01-2018, 13:08
Nr wypowiedzi: #233





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 14/10/17
Nr użytkownika: 72 144



Powiem szczerze:
Jakbym mógł, to bym wy***ł go za okno.

Przycinki, a to na youtube, a to wywalanie przy programach, kończąc rendering program potrafi się na tym komputerze wysypać. A to wszystko po wczorajszej aktualizacji biosu. Bluescreeny to chleb powszedni, choć wczesniej nie widziałem ich przez 10 lat.
Jak widac z Dellem wszystko jest możliwe. Już wiem czemu konkurencji sprzedaż idzie do góry.
Powód zmiany treści: proszę nie używać wulgaryzmów /tc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ivan-niezbyt-gro...
dodano 24-01-2018, 9:06
Nr wypowiedzi: #234





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 210
Rejestracja: 22/06/11
Z: NS, KR
Nr użytkownika: 40 175
Laptop: e6430, Vostro 7570



mhw - spokojnie... Intel przyznał się, że poprawki na te ostatnie poważne podatności wydał zbyt pochopnie i poprosił producentów o ich wycofanie - właśnie z powodu problemów ze stabilnością.

Który masz BIOS? 1.3.2? Ten właśnie został wycofany ze strony Della. Ja co prawda go zainstalowałem sporo dni temu na Vostro 7570 i nie doświadczam problemów, ale pewnie używamy kompów do innych celów.
Masz możliwość downgrade biosu do poprzedniej wersji, trzeba tylko włączyć tę opcję w biosie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Łorłik
dodano 27-01-2018, 19:44
Nr wypowiedzi: #235





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 31/12/17
Nr użytkownika: 72 836



Zobaczyłem taką ofertę na mediaexpercie

https://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-d...034-,id-1009434

Widział ktoś może 7577 w takiej konfiguracji: i5+gtx 1050ti? Bo ja nie i trochę boję się, że niesprawdzony jakiś może być czy coś. Czemu w innych sklepach takiej konfiguracji nie ma, a w mediaexpercie jest?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dzi3ciak
dodano 28-01-2018, 18:20
Nr wypowiedzi: #236





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 35
Rejestracja: 21/12/07
Z: Poznań
Nr użytkownika: 5 232
Laptop: XPS rulezz



Tu masz też więc raczej jest taka opcja.

https://www.komputronik.pl/product/429945/d...l?fromVariant=1

Swoja droga przymierzam się do tego modelu (Dell Inspiron 7577 i5-7300HQ/8G/256/Win10 GTX1060 ). Poprzedni XPS 1530M obchodzi swoje 10-te urodziny smile.gif i nadal działa. Pamiętam jak kupowałem go i rejestrowałem się na tym forum. Poczekam jednak jeszcze trochę aż stanieje.


--------------------
Dell XPS M1530 Midniht Blue // 1440x900 LED / T9300 / 4GB / WD 320GB / Wifi N / 9cell / Dell bluetooth mause & headphones / Windows 7 RTM / 3D Mark 2006 - 4740 / 6163pkt @ 645/1290/1920
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Łorłik
dodano 28-01-2018, 19:45
Nr wypowiedzi: #237





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 31/12/17
Nr użytkownika: 72 836



Tyle, że w komputroniku pisze, że to gtx 1050. Tak coś mi się wydaje, że z tym 1050 ti +i5 to musi być jakiś błąd. Jak wpisuje ten kod producenta 7577-0034 to na morele jest że z gtx 1050 zwykłą.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
artoorx007
dodano 30-01-2018, 21:04
Nr wypowiedzi: #238





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 5/11/08
Nr użytkownika: 15 449



Niech mi ktoś wytłumaczy o co chodzi ze złączem usb po lewej stronie. Podobno służy do ładowania czegoś.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dzi3ciak
dodano 30-01-2018, 23:17
Nr wypowiedzi: #239





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 35
Rejestracja: 21/12/07
Z: Poznań
Nr użytkownika: 5 232
Laptop: XPS rulezz



Zobacz czy przy porcie masz wzór błyskawicy - jeśli tak to ten port USB spełnia funkcję powershare czyli możesz ładować urządzenia (telefon, mp3 itp) po podłączeniu kablem do tego portu wykorzystując prąd z baterii lapka.


--------------------
Dell XPS M1530 Midniht Blue // 1440x900 LED / T9300 / 4GB / WD 320GB / Wifi N / 9cell / Dell bluetooth mause & headphones / Windows 7 RTM / 3D Mark 2006 - 4740 / 6163pkt @ 645/1290/1920
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Siwy_rs
dodano 4-02-2018, 17:32
Nr wypowiedzi: #240





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 99
Rejestracja: 5/01/10
Nr użytkownika: 24 963
Laptop: DELL 7567



tylko i wyłącznie... jeśli lapek jest w stanie uśpienia lub hibernacji... iiii jest podłączony do zasilacza tongue.gif całkowicie bezużyteczna funkcja.


--------------------
i7 7700HQ 16GB 256GBSSD/480GBSSD GTX1050Ti IPS
Go to the top of the page
 
+Quote Post

32 Strony: V  « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-10-2018 - 18:26