IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Zatrzymywanie pobierania
Joshi
dodano 11-09-2016, 19:44
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 152
Rejestracja: 6/08/13
Z: Bydgoszcz/Sopot
Nr użytkownika: 56 539
Laptop: Dell Latitude E7470 i5/8GB/256SD/FHD || Thinkpad L460



Może Wy Mózgowcy wpadniecie na jakiś pomysł tongue.gif

Mianowicie niedawno założyłem neo z orange 80Mb/s i występuje dziwny problem, podłączając stacjonarkę przez WiFi mam normalnie super połączenie, wiadomo nie jest to max prędkość przesyłu, bo to wifi, ale generalnie wszystko jest ok, natomiast podłączając się do routera po kablu i starając się pobrać jakikolwiek plik z internetu pobieranie zatrzymuje się za każdym razem na starcie, czasem po minucie ruszy dalej, a czasem jest błąd pobierania. To samo tyczy się wybiórczo buforowania filmów. Czy ktoś orientuje się może z czym to jest związane? Router Orange FunBox 2.0, płyta główna gigabyte z170 gaming k3 z killerem, zewnętrzny moduł wifi USB. Irytująca sprawa, bo ogranicza mnie właściwie do gorszego przesyłu po WiFi...


--------------------
Aktualny config: I7 5820K | 16GB HYPERX PREDATOR 3000MHz | ASUS X99-DELUXE | ASUS GTX 1060 STRIX OC 6GB | BE QUIET DARK POWER PRO 1200W | SAMSUNG 850 EVO 256GB | CORSAIR H115i

NA SPRZEDAŻ: DELL LATITUDE e7470 I5/8GB/SSD 256GB/FULLHD/2Y NBD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 11-09-2016, 20:00
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 343
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



zaraz na starcie sie zatrzymuje ? nie gubisz wtedy sieci ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joshi
dodano 11-09-2016, 20:05
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 152
Rejestracja: 6/08/13
Z: Bydgoszcz/Sopot
Nr użytkownika: 56 539
Laptop: Dell Latitude E7470 i5/8GB/256SD/FHD || Thinkpad L460



No właśnie nie gubię, dostęp do witryn jest normalnie, ale pobieranie nagle na początku staje...


--------------------
Aktualny config: I7 5820K | 16GB HYPERX PREDATOR 3000MHz | ASUS X99-DELUXE | ASUS GTX 1060 STRIX OC 6GB | BE QUIET DARK POWER PRO 1200W | SAMSUNG 850 EVO 256GB | CORSAIR H115i

NA SPRZEDAŻ: DELL LATITUDE e7470 I5/8GB/SSD 256GB/FULLHD/2Y NBD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 11-09-2016, 20:15
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 343
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



czym sciagasz ? jaki windows i co za skaner antywirowy masz lub jakis nadgorliwy firewall


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joshi
dodano 11-09-2016, 20:18
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 152
Rejestracja: 6/08/13
Z: Bydgoszcz/Sopot
Nr użytkownika: 56 539
Laptop: Dell Latitude E7470 i5/8GB/256SD/FHD || Thinkpad L460



Win 7 Ultimate, Eset Smart Security 9, starałem się dojść czy to wina antyvira, ale właściwie niczego konkretnego nie znalazłem


--------------------
Aktualny config: I7 5820K | 16GB HYPERX PREDATOR 3000MHz | ASUS X99-DELUXE | ASUS GTX 1060 STRIX OC 6GB | BE QUIET DARK POWER PRO 1200W | SAMSUNG 850 EVO 256GB | CORSAIR H115i

NA SPRZEDAŻ: DELL LATITUDE e7470 I5/8GB/SSD 256GB/FULLHD/2Y NBD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 11-09-2016, 20:19
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 343
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



a jakis tool do sciagania ?
na kazdej wielkosci pliku to sie dzieje ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joshi
dodano 11-09-2016, 20:22
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 152
Rejestracja: 6/08/13
Z: Bydgoszcz/Sopot
Nr użytkownika: 56 539
Laptop: Dell Latitude E7470 i5/8GB/256SD/FHD || Thinkpad L460



Zadnych dodatkowych tooli, sprawdzałem na chromie, ie, pobieraniu przez launcher Origina i wszędzie jest tak samo, z każdej wielkości plikiem jest tak samo. Natomiast przez wifi ściąga bezproblemowo, tylko na kablu coś jest nie tak. Dzisiaj nawet lekko ochrzaniłem orange, dali mi nowy router, ale to nic nie pomogło tongue.gif


--------------------
Aktualny config: I7 5820K | 16GB HYPERX PREDATOR 3000MHz | ASUS X99-DELUXE | ASUS GTX 1060 STRIX OC 6GB | BE QUIET DARK POWER PRO 1200W | SAMSUNG 850 EVO 256GB | CORSAIR H115i

NA SPRZEDAŻ: DELL LATITUDE e7470 I5/8GB/SSD 256GB/FULLHD/2Y NBD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 11-09-2016, 20:26
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 343
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



wywal eseta , reset kompa i stestuj


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 24-06-2018 - 14:36