IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Karta sieciowa "ethernet" nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP
Rafihahaha
dodano 15-11-2016, 13:56
Nr wypowiedzi: #1


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 15/07/16
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 68 573
Laptop: asus k53sv



Witam.

Od wczoraj mam problem z internetem. Z jakiegoś powodu nie mam na moim PC połączenia internetem przez kabel z modemem. Ale mimo tego wifi na wszystkich urządzeniach działa. Próbowałem innego kabla do podłaczenia do PC i też nie działa. Ale jak podłączam się kablem do laptopa to wszystko jest ok.

Kliknąłem "rozwiąż problemy" i dostalem wiadomość jak w tytule: Karta sieciowa "ethernet" nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP

Czy wie ktoś co mogę z tym zrobić?

Mam internet od UPC (telefon i tv też, ale działają), modem Thomson TWG870UG, windows 10

dołączam screena z ipconfig /all
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alwego
dodano 15-11-2016, 19:25
Nr wypowiedzi: #2


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 012
Rejestracja: 14/01/11
Z: Szczecin
Nr użytkownika: 35 772



Adres 169... oznacza, że połączenie (fizyczne) z siecią jest, pojawia się jedynie problem z przydzieleniem adresu IP.Spróbuj ustawić na sztywno jakiś wolny adres.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rafihahaha
dodano 26-11-2016, 10:46
Nr wypowiedzi: #3


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 15/07/16
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 68 573
Laptop: asus k53sv



Już załatwione. Net wrócił. Najwyraźniej jakaś awaria była
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 25-03-2017 - 18:31