IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Brak dostępnych sieci bezprzewodowych, Kilkanaście sekund po uruchomieniu przestaje widzieć sieć
ptum
dodano 17-11-2016, 20:22
Nr wypowiedzi: #1


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 95
Rejestracja: 20/11/12
Nr użytkownika: 52 267



Witam,
Mam problem z laptopem, konkretnie HP 6910p z Windows 7.
Laptop po uruchomieniu widzi dostępne sieci bezprzewodowe
przez jakieś 10 sekund, po czym znikają i "brak dostępnych sieci bezprzewodowych"...
Próbowałem już chyba wszystkiego... zarówno starszych jak i nowszych sterowników karty,
szukałem programów które mogły by blokować sieć, próbowałem zarówno managerem windowsowym jak i intelowskim.
prosetem (robiłem też w nim test, wszystko jest passed aż do skanowania sieci).
Format odpada a ja już nie wiem co mam robić :/


--------------------
HP 8510p / 1680:1050 / C2D T7500 2x2.2 / 3GB DDR2 / HDD 160 7200x / ATI Radeon HD 2600 /
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 17-11-2016, 20:27
Nr wypowiedzi: #2


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 295
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



inne urzadzenia dzialaja? jakie maja przypisane ip ?

kablowo dziala ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ptum
dodano 17-11-2016, 20:32
Nr wypowiedzi: #3


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 95
Rejestracja: 20/11/12
Nr użytkownika: 52 267



Kablowo nie mam jak sprawdzić, ale przecież od tego jest inna karta sieciowa?
Jakie inne urządzenia masz na myśli?
Jeśli chodzi o router to na pewno rozwiewa elegancką sieć bo drugi laptop bez problemu się z nim łączy, a widzi w okolicy nawet 8 sieci,
a ten HP ani jednej... (tzn widzi też te 8 ale tylko przez jakieś 10 sekund po uruchomieniu)


--------------------
HP 8510p / 1680:1050 / C2D T7500 2x2.2 / 3GB DDR2 / HDD 160 7200x / ATI Radeon HD 2600 /
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 17-11-2016, 20:35
Nr wypowiedzi: #4


Hejter HP
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 929
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Jak na innych laptopach działa bez problemu a na twoim pada to albo sterowniki, pada karta.


--------------------
HP EliteBook 8770w i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ptum
dodano 17-11-2016, 20:40
Nr wypowiedzi: #5


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 95
Rejestracja: 20/11/12
Nr użytkownika: 52 267



Sterowników już tyle próbowałem że raczej niema opcji, na na każdym to samo albo jeszcze gorzej.
Ale jakby karta padła to chyba by od początku nie działała a nie tak że po 10 sekundach?


--------------------
HP 8510p / 1680:1050 / C2D T7500 2x2.2 / 3GB DDR2 / HDD 160 7200x / ATI Radeon HD 2600 /
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 17-11-2016, 20:40
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
el_kojote
dodano 8-12-2016, 15:18
Nr wypowiedzi: #6


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 446
Rejestracja: 16/01/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 506
Laptop: MacBook Pro 15



karta jest włączona?
jak jest widoczna w mgr. urządzeń?
dziwne wpisy w eventlogu?


--------------------
Jest:
MacBook Pro 15 - CPU i7; 16GB RAM; 250 GB SSD + 500 GB w talerzach
Lenovo ThinkPad E550 - CPU i7; 16GB RAM; 250 GB SSD +

Było:
DELL XPS 13 - CPU i7; 8GB RAM; 250 GB SSD
Dell Latitude E6500 - P8700; 4GB RAM; NVidia Quadro NVS 160; 250GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/g/n, Bluetooth; 15,4"
Dell Latitude D830 - T7200; 2GB RAM; 120GB HDD; DVD-RW; WIFI a/b/g; BT; 15,4''
Toshiba X200-253 - T8300; 3GB RAM; Geforce M8700GT; 400GB HDD (2x200GB); DVD-RW; WIFI a/g/n; BT; 17,1''
Philips X54 - T2300; 2GB RAM; Geforce 7400Go; 100GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/b/g, Bluetooth; 15,4"
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 27-02-2017 - 0:49