IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Dell E7240 - Internet komórkowy .
pierotez
dodano 3-01-2017, 20:07
Nr wypowiedzi: #1


lubię latać z kompem w ręku
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 67
Rejestracja: 20/09/10
Z: polana nad rzeką
Nr użytkownika: 32 283
Laptop: NP-R580-JS0DPL Dell-E7240



Witam, posiadam e7240 przeszło 2 lata a dopiero teraz zauważyłem miejsce na karte sim pod baterią. Z racji że w Orange dali mi drugą kartę sim LTE włożyłem ją do środka i cisza sad.gif
A więc laptop ma gniazdo sim, ponoć na pewno antenę ale nie wiem czy ma WWAN. Nie rozbierałem go jeszcze ale i tak czeka mie czyszczenie chłodzenia.
Słuchajcie jak sprawdzić czy jest zainstalowany modem i czy obsłuży LTE? 2 sprawa to zdaje sie że mam jeszcze rok gwarancji (36m NBD) i raczej do niego nie zajrzę sam, ehh.
Po wifi i kablu LAN oczywiście idzie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 3-01-2017, 20:13
Nr wypowiedzi: #2


マツダ恋人
********

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 9 861
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



manadzer urzadzen, hwinfo, cokolwiek, + service tag na strone della i wiesz czy miales oryginalnie modem i jak wyglada sprawa z gwarancja


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700K | GTX 1070 | eGPU
LAPTOP: Folio G1 + Yoga S1 + DELL U2713HM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pierotez
dodano 3-01-2017, 22:12
Nr wypowiedzi: #3


lubię latać z kompem w ręku
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 67
Rejestracja: 20/09/10
Z: polana nad rzeką
Nr użytkownika: 32 283
Laptop: NP-R580-JS0DPL Dell-E7240



manadzer urządzeń zgłasza tylko 2 pozycje: Dell Wireless 1601 802.11 a/g/n adapter i Intel Ethernet connection I218-lm. A więc modemu WWAN nie widzę.

Jutro dokładnie sprawdzę fakturę bo service tag zgłasza dziwne rzeczy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 4-01-2017, 0:46
Nr wypowiedzi: #4


マツダ恋人
********

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 9 861
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



moze nie masz zainstalowanego wwan, podaj st tutaj.


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700K | GTX 1070 | eGPU
LAPTOP: Folio G1 + Yoga S1 + DELL U2713HM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pierotez
dodano 21-05-2017, 17:04
Nr wypowiedzi: #5


lubię latać z kompem w ręku
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 67
Rejestracja: 20/09/10
Z: polana nad rzeką
Nr użytkownika: 32 283
Laptop: NP-R580-JS0DPL Dell-E7240



Odświeżę temat.

Witam jeszcze raz. Muszę znowu zajrzeć do e7240 bo bardzo dawno nie odkurzałem. A i będzie okazja aby znowu zająć się dostępem do 4G LTE. Karta LTE Orange oczywiście cały czas siedzi w slocie Della ale po za tym nic ciekawego się nie dzieje.
Podaję dane tak jak biorn kazał:
ST: 2PFGDZ1
Bios: A05
- przy okazji dodam że wejść w bios to jakaś masakra smile.gif), dla potomnych to szybkie 2 x [F2] wink.gif
Teraz szukam tutoriala jak go otworzyć, wyczyścić (jest ipa, powietrze, pędzelek) oraz jak namierzyć ten modem.

Szanownych Państwa prosiłbym o pomoc w uruchomieniu LTE , ewentualnie w dodaniu 2 dysku (jaki, czy się zmieści wewnątrz).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 21-05-2017, 17:08
Nr wypowiedzi: #6


マツダ恋人
********

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 9 861
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



lewy gorny rog, widac miejsce na wwan, tam musi siedziec modem, o ile go masz.

Załącznik (obraz)


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700K | GTX 1070 | eGPU
LAPTOP: Folio G1 + Yoga S1 + DELL U2713HM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pierotez
dodano 21-05-2017, 17:38
Nr wypowiedzi: #7


lubię latać z kompem w ręku
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 67
Rejestracja: 20/09/10
Z: polana nad rzeką
Nr użytkownika: 32 283
Laptop: NP-R580-JS0DPL Dell-E7240



Widzę że pupa, slot WWAN jest pusty?!


Załącznik (obraz)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 21-05-2017, 17:40
Nr wypowiedzi: #8


マツダ恋人
********

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 9 861
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



dokup modem za 50-70zl na allegro i po problemie


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700K | GTX 1070 | eGPU
LAPTOP: Folio G1 + Yoga S1 + DELL U2713HM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pierotez
dodano 21-05-2017, 17:45
Nr wypowiedzi: #9


lubię latać z kompem w ręku
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 67
Rejestracja: 20/09/10
Z: polana nad rzeką
Nr użytkownika: 32 283
Laptop: NP-R580-JS0DPL Dell-E7240



smile.gif myślałem że będzie drożej. Czy jakieś marki polecane bądź wogle nie polecane? Na Alle w promowanych od 15 do 100zł i jeden 4G za prawie 5 stówek rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 21-05-2017, 17:47
Nr wypowiedzi: #10


マツダ恋人
********

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 9 861
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



DW5570


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700K | GTX 1070 | eGPU
LAPTOP: Folio G1 + Yoga S1 + DELL U2713HM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pierotez
dodano 21-05-2017, 18:01
Nr wypowiedzi: #11


lubię latać z kompem w ręku
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 67
Rejestracja: 20/09/10
Z: polana nad rzeką
Nr użytkownika: 32 283
Laptop: NP-R580-JS0DPL Dell-E7240



No Panie jesteś Wielki, podziękował.

ps. znasz jakieś fajne wideo z rozkręcaniem i czyszczeniem chłodzenia e7240?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 21-05-2017, 18:35
Nr wypowiedzi: #12


マツダ恋人
********

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 9 861
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



wystarczy ze wpiszesz w google albo youtube e7240 dissasembly


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700K | GTX 1070 | eGPU
LAPTOP: Folio G1 + Yoga S1 + DELL U2713HM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pierotez
dodano 21-05-2017, 19:00
Nr wypowiedzi: #13


lubię latać z kompem w ręku
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 67
Rejestracja: 20/09/10
Z: polana nad rzeką
Nr użytkownika: 32 283
Laptop: NP-R580-JS0DPL Dell-E7240



Właśnie z tej str korzystam wink.gif Ładne kwiatki wyszły bo klawiatura przykleiła się porządnie wokół wiatraczka (pewnie temperatury) i musiałem odrywać (oczywiście myślałem że coś nie tak robię, jakaś śrubka czy co) skończyło się na porwaniu spodniej czarnej izolacji części klawiatury, jednak ta przezroczysta nienaruszona.
Jadę dalej. Czy te wszystkie śrubki trzeba rozkręcać blink.gif przy tym lapku R580 to pikuś normalnie biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
henader
dodano 22-05-2017, 12:16
Nr wypowiedzi: #14


fachman
******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 448
Rejestracja: 22/12/14
Nr użytkownika: 63 195



Nie wiem o których wszystkich mówisz, ale te które są w poradniku należy smile.gif Tu masz jeszcze oficjalnego pdf z instrukcją: http://topics-cdn.dell.com/pdf/latitude-e7...anual_en-us.pdf
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pierotez
dodano 1-06-2017, 21:19
Nr wypowiedzi: #15


lubię latać z kompem w ręku
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 67
Rejestracja: 20/09/10
Z: polana nad rzeką
Nr użytkownika: 32 283
Laptop: NP-R580-JS0DPL Dell-E7240



tongue.gif
Chwila strachu i DW5570 już siedzi w e7240. W Menedżerze Urządzeń w Kartach Sieciowych pojawiła się 'Dell Wireless 5570 hspa+ (42Mbps) Mobile Boardband card' i sterownik okazał się być aktualny. W Sieciach (ikonka w trayu) oprócz Wi-Fi pokazała się Mobile Boardband (rozumiem że internet komórkowy smile.gif ) a w niej 'Bez Nazwy - zablokowane'.
Pany jednak nie wiem gdzie i jak odpalić LTE, wpisać pin karty itp. Suwak przy Mobile Boardband jest nieaktywny.
A, w biosie wwan jest zaptaszony.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tyriel
dodano 1-06-2017, 21:23
Nr wypowiedzi: #16


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 827
Rejestracja: 10/09/07
Z: Brzeszcze
Nr użytkownika: 2 843
Laptop: HP Zbook 15 g2



Mi zawsze automatycznie wszystko banglało podczas próby połączenia winda wołała o pin i tyle (w moim przypadku win10) a miałem modemy wwan w x201/2570p/t420/t430/840g1/i teraz w zbooku.


--------------------
HP Zbook 15 g2
-Core i7 4940MX@4.0ghz
-32gb ram 2133mhz Corsair Vegence
-256gb ssd + 2Tb hdd +1Tb hdd
wwan/wifi ac/
Quadro M2000M 4gb ddr5
Matryca FHD IPS UWVA

Phone:
LG G5 Android 7.0 4core/4gb ram/160gb flash

Były:
Liteon Centerprise E320S, Dell Cp, Dell Cpi, Dell Cpt, Dell Cpx, Dell Inspiron 3200,Dell C600, Dell C800, Dell C810, IBM T20, IBM T40, Toshiba Portege 3410, IBM t41, IBM T43, Advent 3310, Compal Fl90/92, Samsung R580, Acer D250, Asus 1001pxd, Acer AO722 c50/c60, IBM T400, Dell e4300, Dell Vostro 3460, Acer V3, Asus g750js, lenovo e320, lenovo x201, Hp probook 2560p:), t420, t430, hp 840
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pierotez
dodano 4-06-2017, 15:11
Nr wypowiedzi: #17


lubię latać z kompem w ręku
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 67
Rejestracja: 20/09/10
Z: polana nad rzeką
Nr użytkownika: 32 283
Laptop: NP-R580-JS0DPL Dell-E7240



To co radzicie zrobić. Wymieniać oprogramowanie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tyriel
dodano 4-06-2017, 16:38
Nr wypowiedzi: #18


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 827
Rejestracja: 10/09/07
Z: Brzeszcze
Nr użytkownika: 2 843
Laptop: HP Zbook 15 g2



? win 10 automatycznie instaluje wszystko i działa to out of the box dry.gif


--------------------
HP Zbook 15 g2
-Core i7 4940MX@4.0ghz
-32gb ram 2133mhz Corsair Vegence
-256gb ssd + 2Tb hdd +1Tb hdd
wwan/wifi ac/
Quadro M2000M 4gb ddr5
Matryca FHD IPS UWVA

Phone:
LG G5 Android 7.0 4core/4gb ram/160gb flash

Były:
Liteon Centerprise E320S, Dell Cp, Dell Cpi, Dell Cpt, Dell Cpx, Dell Inspiron 3200,Dell C600, Dell C800, Dell C810, IBM T20, IBM T40, Toshiba Portege 3410, IBM t41, IBM T43, Advent 3310, Compal Fl90/92, Samsung R580, Acer D250, Asus 1001pxd, Acer AO722 c50/c60, IBM T400, Dell e4300, Dell Vostro 3460, Acer V3, Asus g750js, lenovo e320, lenovo x201, Hp probook 2560p:), t420, t430, hp 840
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T-9
dodano 4-06-2017, 17:04
Nr wypowiedzi: #19



*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 246
Rejestracja: 15/09/10
Nr użytkownika: 32 135



Z tego co widzę w specyfikacji to ten modem nie obsługuje LTE, max hdspa+. A jak internet z karty jest tylko po LTE to nie bedzie ci on działał...

A i sprawdź soft od della do modemu: dell mobile broadband manager


--------------------
GT62VR, i7 7700HQ, 16GB 2133mhz, GTX 1060 6GB, FHD ips, Win 10
GS63VR, i7 6700HQ, 16GB 2400mhz, GTX 1060 6GB, FHD ips, Win 10
GT70 (Erazer), M6600, 8460p, T420, 850 G1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tyriel
dodano 4-06-2017, 17:14
Nr wypowiedzi: #20


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 827
Rejestracja: 10/09/07
Z: Brzeszcze
Nr użytkownika: 2 843
Laptop: HP Zbook 15 g2



A od kiedy LTE nie skaluje w dół?? Ja mam tmobile LTE i modem hdspa+ nigdy nie miałem problemu.


--------------------
HP Zbook 15 g2
-Core i7 4940MX@4.0ghz
-32gb ram 2133mhz Corsair Vegence
-256gb ssd + 2Tb hdd +1Tb hdd
wwan/wifi ac/
Quadro M2000M 4gb ddr5
Matryca FHD IPS UWVA

Phone:
LG G5 Android 7.0 4core/4gb ram/160gb flash

Były:
Liteon Centerprise E320S, Dell Cp, Dell Cpi, Dell Cpt, Dell Cpx, Dell Inspiron 3200,Dell C600, Dell C800, Dell C810, IBM T20, IBM T40, Toshiba Portege 3410, IBM t41, IBM T43, Advent 3310, Compal Fl90/92, Samsung R580, Acer D250, Asus 1001pxd, Acer AO722 c50/c60, IBM T400, Dell e4300, Dell Vostro 3460, Acer V3, Asus g750js, lenovo e320, lenovo x201, Hp probook 2560p:), t420, t430, hp 840
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 22-08-2017 - 7:20