IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

5 Strony: V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
Sound Blaster X-fi USB Surround 5.1, Recenzja + obrazki + screenów - zapraszam!
Tocusiek
dodano 16-09-2009, 22:25
Nr wypowiedzi: #21





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 205
Rejestracja: 20/09/07
Nr użytkownika: 3 038
Laptop: MSI U270



QUOTE(Tocusiek @ 16-09-2009, 22:24) *
nic z tego ;/

ok dalem rade chodzi wszystko smile.gif sterowniki USB_PCDRVBETA_US_1_01_0097 . pytanie czy da sie uruchomic ta karte z glosnikow z laptopa ?:> bo chodzi tylko po podlaczeniu wiezy , sluchawek itp
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kobi
dodano 29-09-2009, 22:31
Nr wypowiedzi: #22





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 100
Rejestracja: 6/09/09
Z: UK / PL
Nr użytkownika: 21 825
Laptop: brak - szukam czegoś z i5 540M



nie da się usłyszeć dźwięku na głośnikach z laptopa...

a ja mam inny problem sterowniki USB_PCDRVBETA_US_1_01_0097 system 7 x64 i co kilka sekund, czasem co pół minuty słychać cichy "trzask" w Winamp przy mp3 jak i radio, Media Player Classic x64, a także Windows Media Center angry.gif


--------------------
drażni cię co wypisuję? to powalcz ze mną ;P http://kobi83.mybrute.com

uziemiony - nawrócony na PC

BOARD: ASUS P7P55D-E PRO
CPU: i7 860 (4x2,8GHz) 8Mb cache
RAM: CORSAIR XMS3 4Gb PC3-12800 1600Mhz CL9 XMP
HDD: WD GREEN 1TB 64Mb cache
GPU: ASUS ATI RADEON 5870 1Gb
SOUND: ASUS XONAR HDAV 1.3 Slim
OS: Windows 7 Home Premium PL 64bit

poprzednie kalkulatory
DELL XPS 16 / STUDIO 1645 - Intel Core i7-720QM 4x1.6GHz 1Mb + 6Mb, 2x2GB DDR3 1333MHz, WD 320GB, ATI Radeon 4670 1Gb GDDR3, Windows 7 HP EN 64bit - 4 dni
TOSHIBA A500D-10J - AMD Turion ZM-84 2x2,3GHz 2Mb, 2x2GB DDR2 800MHz, TOSHIBA 500GB, ATI Radeon 4650 1Gb GDDR3, Windows 7 RC 64bit - 4 miesiące
ASUS C90S - Core 2 Duo E6600 2x2,4Ghz 4Mb, 2Gb + 1Gb DDR2 800Mhz, Western Digital Black 250GB, Geforce 8600GT 512Mb DDR2, Windows Vista Home Premium PL 32bit - 2 lata
ACER ASPIRE 5050 - AMD Turion 64 Mobile MK-36 2Ghz, 2x1Gb DDR2 677Mhz, HDD 60Gb 5400RPM, ATI Radeon Xpress 1100 do 128Mb RAM, Windows Vista Home Basic EN 32bit - 6 miesięcy
HP PAVILION DV5000 Series - Duo Centrino T2300 2x1,66Mhz 2Mb 667Mhz, 2x512Mb DDR2, HDD 80Gb 5400RPM, zintegrowana karta graficzna Intel do 128Mb RAM, Windows XP Home EN 32bit - 6 miesięcy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wrocq
dodano 14-10-2009, 18:49
Nr wypowiedzi: #23





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 29/09/09
Nr użytkownika: 22 444
Laptop: Asus UL30A



Mam pytania do użytkowników tej karty. Czy zużycie CPU jest spore? Mianowicie mam Asusa UL30A, który ma procesor SU7300. Czy będzie on wystarczający do pracy z tą kartą? Chodzi mi o obciążenie procka i ewentualne opóźnienia. I jeszcze jedno pytanie, rozumiem, że gdy mam dźwiękówke stereo nie mogę puścić sygnału 6 kanałowego przez HDMI?

EDIT: Kupiłem dzisiaj tą karte i jak na razie wszystko gra idealnie. Nie obciąża CPU, nie ma żadnych opóźnień smile.gif Ciesze się niezmiernie gdyż naczytałem się o wielu problemach z tą kartą, a zależało mi na dźwięku 5.1 - to było jedyne rozwiązanie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
e-bola77
dodano 12-11-2009, 16:46
Nr wypowiedzi: #24





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 97
Rejestracja: 21/10/09
Nr użytkownika: 22 952
Laptop: Asus N61VN



Witam,

Czy rzeczywiście Xonar U1 jest dużo lepszy od tego Sound Blastera?????

Ma ktoś większe doświadczenie w tej kwestii??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wrocq
dodano 13-11-2009, 22:56
Nr wypowiedzi: #25





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 29/09/09
Nr użytkownika: 22 444
Laptop: Asus UL30A



QUOTE(e-bola77 @ 12-11-2009, 16:49) *
Witam,

Czy rzeczywiście Xonar U1 jest dużo lepszy od tego Sound Blastera?????

Ma ktoś większe doświadczenie w tej kwestii??


Podobno jest całkiem całkiem. Dla mnie odpadł ze względu na brak możliwości podłączenia 5.1 (jedynie przez złącze cyfrowe). Ja nie mam żadnych problemów z X-Fi, wszystko hula jak trzeba, więc jestem zadowolony. Dźwięk także jest dobry (porównuje z Audigy 4 PRO). No i pierdółka, ale jest i się przydaje - pilot.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_OskaR
dodano 13-11-2009, 23:48
Nr wypowiedzi: #26





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 407
Rejestracja: 26/07/08
Nr użytkownika: 12 037



Też myślałem nad Xonarem, niestety jak znalazłem jakiś temat, którego autor przerzuca się z Xonara na "X-Fi", to już straciłem nadzieję. Creative poszedł trochę na łatwiznę - ciężko mu było zrobić prawdziwe X-Fi. Rozumiem takie posunięcie w jednym modelu stacjonarnym - w końcu są inne wersje, więc klient ma wybór, ale w lapkach?
Powiem tyle - jeśli ktoś szuka dźwiękówki lepszej od integry - "X-Fi" będzie ok. Ale jeśli ktoś szuka X-Fi, to go nie znajdzie. Na plus - EAX 4.0 i regulacja basów. Na minus - prawdziwy X-Fi ma 5.0, a opcji "X-Fi" w nowszych Battlefieldach można zapomnieć. Co do możliwości - tak to wygląda w wersji na EC 54mm:
- brak możliwości zmiany trybu pracy (mamy tylko Entertainment) - na pocieszenie możemy sobie zobaczyć w manualu jak go włączyć i gdzie jest owa opcja, której nie ma
- brak regulacji tonów wysokich (nie jestem audiofilem, ale stareńki A2 ZS coś takiego miał i można było usłyszeć różnice)
- brak SVM, więc zabawy dźwiękiem typu morphing głosu na TSie odpadają
- wirtualny keyboardzik jakoś nie działa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wrocq
dodano 15-11-2009, 11:56
Nr wypowiedzi: #27





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 29/09/09
Nr użytkownika: 22 444
Laptop: Asus UL30A



Ja akurat potrzebowałem zewnętrzną karte, bo moja zintegrowana nie ma 5.1 . Nie gram, a oglądanie filmu fullHD w stereo mocno mnie "wkurzało". Do muzyki i filmów sprawdza się znakomicie smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xuser
dodano 22-11-2009, 11:44
Nr wypowiedzi: #28





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 27
Rejestracja: 10/09/09
Nr użytkownika: 21 933



Czy ktoś zmusił pilota od tej karty do działania, poza regulacją głośnosci ? zainstalowałem wszystko co dał creative włączyłem obsługę "remote control" ale niestety nic poza regulacją głośności nie działa...

Windows 7 x64
sterowniki: USB_PCDRVBETA2_US_1_01_0097
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sly78
dodano 2-12-2009, 14:48
Nr wypowiedzi: #29





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 2/12/09
Nr użytkownika: 24 119
Laptop: acer 7738g



Witam mam tą kartę od ok 10 dni zmuszony byłem zmienic wersje z XpresCard na USB gdyz moj lapek ACER 7738G niestety nie ma wejsc na karty PCMCIA no i się zaczeło. Mam windowsa 7 zaisntalowałem poczatkowo sterowniki z płytki ale dżwięk co kilka sekund przycina mam głosniki creativa T40 słychać w nich trzask więc zainstalowałem najnowsze sterowniki beta dostepne ze strony creativa ale i to nie pomogło. Odisntalowałem sterowniki wyczyscilem katalogi i tempa zainstalowałem ponownie i lipa. Zaznaczam iż karte zintegrowaną mam wyłaczoną. Napisałem więc do wsparcia technicznego creativ polska ale otrzymałem tak żenujące odpowiedzi że szkoda w ogóle wspominać typu wyciągnij karte i podłacz jak nadjalej karty graficznej no po prostu paranoja.
Nie wiem co teraz począć gdyż przyzwyczaiłem się juz do karty x-fi w sumie jest to moj 4 nabytek ale nie mozna ani słuchac i cieszyc sie muzyką ani ogladac filmów bo co kilka sekund dzwiek zanika, harczy jak by przystawał, probowałem w różnych portach USB lapka kombinowałem stare sterowniki pod xp, viste objaw jak zawsze ten sam, poradzcie mi szczególnie niech napisze ktos kto sie z tym problemem uporał.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_OskaR
dodano 2-12-2009, 16:36
Nr wypowiedzi: #30





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 407
Rejestracja: 26/07/08
Nr użytkownika: 12 037



QUOTE(Sly78 @ 2-12-2009, 14:57) *
Nie wiem co teraz począć gdyż przyzwyczaiłem się juz do karty x-fi w sumie jest to moj 4 nabytek ale nie mozna ani słuchac i cieszyc sie muzyką ani ogladac filmów bo co kilka sekund dzwiek zanika, harczy jak by przystawał, probowałem w różnych portach USB lapka kombinowałem stare sterowniki pod xp, viste objaw jak zawsze ten sam, poradzcie mi szczególnie niech napisze ktos kto sie z tym problemem uporał.

Żeby jeszcze te karty miały coś wspólnego z X-Fi laugh.gif
Ja mam wersję na EC - są trzaski, a do tego co jakiś czas mogę sobie usłyszeć na TSie mega echo - no i potem jest zabawa - czy wytrzymam do końca, czy zdejmę słuchawki. Też już napisałem do helpa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gosc_Maariusz_*
dodano 2-12-2009, 23:57
Nr wypowiedzi: #31





Gość






QUOTE(xuser @ 22-11-2009, 10:53) *
Czy ktoś zmusił pilota od tej karty do działania, poza regulacją głośnosci ? zainstalowałem wszystko co dał creative włączyłem obsługę "remote control" ale niestety nic poza regulacją głośności nie działa...

Windows 7 x64
sterowniki: USB_PCDRVBETA2_US_1_01_0097


Ja zmusiłem biggrin.gif. Entertaiment Center z pilota działał bez zarzutu dopóki.. nie zalałem karty sad.gif

Windows 7 x64
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sly78
dodano 4-12-2009, 11:09
Nr wypowiedzi: #32





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 2/12/09
Nr użytkownika: 24 119
Laptop: acer 7738g



Karte jednak sprzedałem na allegro nie bedę siuę juz meczył z tym szajsem, zamówiełem juz nową wersje x-fi GO zobaczymy czy i tu nie bedzie problemów z dźwiękiem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
macieksoon
dodano 21-12-2009, 15:53
Nr wypowiedzi: #33





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 21/12/09
Nr użytkownika: 24 597



re: ( there are no supported audio device available )
miałem ten sam problem, walczyłem z nim dwa dni
a chodzi o to, że po instalacji jak podłączysz karte to vista automatycznie ładuje swoje sterowniki. Rozwiązanie jest takie:
odinstaluj wszystko co związane jest z tą kartą, jak możesz to przywróć system z przed instalacji.
po restarcie podłącz karte i poczekaj aż windows zainstaluje swoje sterowniki
wejdź w ustawienia dźwięku i odinstaluj sterowniki(które są stare)
następnie nie odłączając karty zainstaluj sterowniki ze strony creative
będzie działać
P.S. mi to zajeło kjakieś 10 pełnych instalacji zanim znalazłem rozwiązanie smile.gif
pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maryś
dodano 26-12-2009, 0:33
Nr wypowiedzi: #34





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 26/10/09
Z: Katowice
Nr użytkownika: 23 084
Laptop: HP Compaq nx6110, Sony Vaio NW21FM/S



Witam,
Chciałbym zakupić tę kartę do mojego notebooka Sony Vaio.
Interesuje mnie tylko WYJŚCIE S/PDIF (optyczne) tej karty, ażeby
podłączyć cyfrowy sygnał audio do amplitunera DD 5.1, DTS.
Oglądam filmy HD. Czy za pomocą pilota tej karty będę mógł sterować
odtwarzaczem Media Player Classic, VLC lub innym czy tylko dołączonym
PowerDVD (chodzi mi o funkcje Play, Stop, przewijanie) ?
Co z tymi opóźnieniami 0,5 sek. ?

Sony Vaio NW21MF, Windows 7 64bit.


--------------------
Pozdrawiam : Marian
Go to the top of the page
 
+Quote Post
truplaya
dodano 30-12-2009, 0:00
Nr wypowiedzi: #35





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 46
Rejestracja: 12/01/08
Nr użytkownika: 6 037
Laptop: Lenovo Y580



Czyli brak możliwości regulacji tonów wysokich dotyczy tylko wersji na EC54 czy również wersji USB?

Czy w tej karcie jest możliwość instalowania Soundbanków do MIDI (pliki soundfont .sf2)?

Jak w ogóle wypada ta karta w porównaniu do standardowej karty PCI Soundblaster Live! 5.1 (mam takową od 2001 r. i jestem na maxa zadowolony)?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Trafimow
dodano 31-01-2010, 3:04
Nr wypowiedzi: #36





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 31/01/10
Nr użytkownika: 25 782
Laptop: Samsung R522



Mam wyżej wymienioną kartę dźwiękową i chciałbym kupić przedłużacz USB 10m. W kompie oczywiście duże USB a w karcie te małe więc potrzebny byłby kabel A-B i w tej długości znalazłem taki:
http://allegro.pl/item903089467_aktywny_wz...sklep_w_wa.html
Jest bardzo drogi więc pomyślałem o innym z obydwiema końcówkami dużym USB i przejściówką na małe USB za parę złotych
kabel:
http://allegro.pl/item900571353_aktywny_wz...sklep_w_wa.html
przejściówka:
http://allegro.pl/item893809681_przejsciow...s_tel_fvat.html

Teraz moje pytanie jest takie czy jeżeli wybiorę tańszy zestaw z przejściówką to czy dźwięk bądź cokolwiek innego będzie gorsze? Bo przecież przez USB podłącza się tylko urządzenie do komputera. Proszę zwrócić uwagę na to że te dwa kable sprzedaje ten sam sprzedawca a cena ma dużą różnicę
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Wrocq
dodano 31-01-2010, 20:50
Nr wypowiedzi: #37





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 29/09/09
Nr użytkownika: 22 444
Laptop: Asus UL30A



Zastanawiam się po co ta przejściówka, jeśli sam kabel daje możliwość podłączenia karty. Jeśli potrzebujesz tak długi kabel, musi być aktywny. Urządzenia takie jak dyski twarde USB i karty wymagają większego zasilania. Generalnie lepiej unikać dużej ilości połączeń, bo karta może kiepsko działać. PS ten droższy kabel ma inna końcówkę, więc nie wykorzystasz go do tej karty.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Trafimow
dodano 31-01-2010, 22:37
Nr wypowiedzi: #38





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 31/01/10
Nr użytkownika: 25 782
Laptop: Samsung R522



Aktywny jest, a przejściówka do tego że w karcie jest małe USB a nie duże, a problem polega na tym że kabel A-B ma straszną cenę i dlatego zastanawiam się jaki sens go kupować jak można taniej?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Argennto
dodano 2-02-2010, 12:51
Nr wypowiedzi: #39





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 6
Rejestracja: 19/07/08
Nr użytkownika: 11 829



Ja mam nieco inne pytanie jak ta karta sprawuje się po podłączeniu lepszych nausznych słuchawek typu Sennheiser HD 555, słuchawy są dosyć duże i solidne, czy karta ma na tyle mocy żeby je napędzić ?? czy nie jest za cicho i nic nie charczy przy większym poziomie głośności, impedancja słuchawek to 50 Ohm, czy ma ktoś informację ile mW na kanał posiada karta, z góry dzięki za odp.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fructo
dodano 2-02-2010, 23:18
Nr wypowiedzi: #40





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 239
Rejestracja: 17/01/10
Nr użytkownika: 25 321



QUOTE(Argennto @ 2-02-2010, 12:05) *
Ja mam nieco inne pytanie jak ta karta sprawuje się po podłączeniu lepszych nausznych słuchawek typu Sennheiser HD 555, słuchawy są dosyć duże i solidne, czy karta ma na tyle mocy żeby je napędzić ?? czy nie jest za cicho i nic nie charczy przy większym poziomie głośności, impedancja słuchawek to 50 Ohm, czy ma ktoś informację ile mW na kanał posiada karta, z góry dzięki za odp.

Czytałem wypowiedź wiarygodnego użytkownika SB X-Fi USB 5.1, który wypowiadał się pochlebnie o niej w połączeniu z HD595, więc jest całkiem dobrze na słuchawkach - tak wnoszę.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Strony: V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 23-09-2018 - 8:04