IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Przenośny głośnik CLARUS PS-9515, ciekawostka z biedronki :)
grigori
dodano 28-01-2011, 22:41
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 746
Rejestracja: 3/05/07
Nr użytkownika: 1 204
Laptop: ZBook G3: Xeon E3-1505M - M2000M - 512 SSD - 32GB RAM



Potrzebowałem szybko zakupić przenośny głośnik, który by był lepszy/donośniejszy niż te laptopowe, zasadniczo chodzilo mi o to aby był on jak najbardziej mobilny. Przypadkowo zobaczyłem reklamę takowego głośnika w biedronce... no cóż, jako że czas grał rolę wstąpiłem do pierwszej lepszej biedrony i za 49,99 zakupiłem to cudo smile.gif stwierdzając, że nic nie tracę bo bez problemów w ciągu 5 dni mogę dostać zwrot pieniędzy. Raz kozie śmierć!

Specyfikacja:
moc: 5W
zakres: 90Hz-20kHz
zasilanie: bateria BL-5C, 900 mAh (tak, tak - identyczne są w niektórych nokiach)
waga: 0.25kg
wymiary dług.x wys. x głęb. (cm): 26x6,5x4

Głośniczek jest paskudnie czerwony, pomalowany wątpliwej jakości farbką, która już przy otwieraniu opakowania odrobinę się starła. Wszystko siedzi w wątpliwej jakości plastikowej obudowie.
Z komputerem łączy się za pomocą kabla line-in. Jednak może on działać niezależnie - mamy możliwość używania kart SD, oraz pamięci przenośnych w postaci pendrive! A do tego jest radio! Istny kombajn! Całą tą maszynerią sterujemy za pomocą 5 przycisków znajdujących się na górze (INPUT-STOP-POPRZEDNI-PLAY/PAUSE/NASTĘPNY). Do tego przycisk ON/OFF, oraz kółeczko VOLUME. Krótko mówiąc głośnik na wypasie!

W zestawie dostajemy:
- nasz czerwoniutki głośniczek
- bateryjkę BL-5C
- kabelek USB (do ładowania baterii)
- kabelek line-in
- smycz (?)
- instrukcja obsługi (która informuje nas, aby w naszej golarce nie używać zużytych baterii z nowymi)

Załącznik (obraz)


Podłączamy naszą "golarkę"...
... i puszczamy muzyczkę... szok! To rzeczywiście jest lepsze niż laptopowe "pierdziawki", a na pewno głośniejsze! Jest jakiś tam basik i w ogóle szał! Mimo iż gra dosyć głośno, to nic nie trzeszczy, ani nie świszczy... jeszcze troszkę głośniej... nie, jednak nie, to już za głośno i zaczyna się charakterystyczne "pierdzenie". Mimo tego, jest całkiem nieźle. Do obejrzenia filmu jak znalazł.
Odtwarzanie z kart SD, jak i pendrive, odbywa się bez przeszkód. Radio jak na razie szuka stacji... drugą godzinę wink.gif

Cóż można jeszcze napisać. Cudów po takim maleństwie nie można się spodziewać, jednak zostałem odrobinę pozytywnie zaskoczony. Zdecydowanie, dobra alternatywa dla laptopowych głośników, jeśli ktoś ma na względzie "mobilność za wszelką cenę".

PS. mój jest jakiś wybrakowany, bo powinien mieć z tyłu podstawkę, bez niej leży angry.gif
EDIT: Baterii jeszcze nie zdążyłem przetestować
EDIT2: Bateria wytrzyma ok. 8h ciągłęgo słuchania, przy średniej głośności, a ładowanie odbywa się poprzez USB


--------------------
Acer TM 2300 7/10 -> Asus F5V 2/10 -> Acer Aspire 5730ZG 7/10 -> Lenovo Y530 7/10 -> Acer Aspire 7741G 8/10 / Samsung N150 6/10 / MSI X420 6/10 -> HP Probook 4320s 7/10 -> Samsung NP730U3E 9/10 -> HP 8470p 9/10 -> ZBook G3...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
riposta
dodano 29-01-2011, 12:46
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 29/01/11
Nr użytkownika: 36 237
Laptop: HP Compaq 6730s



coś mi nie chce działać z PC, pisze że lampka powinna migać a tu nic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Bencek
dodano 29-01-2011, 14:06
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 29/01/11
Nr użytkownika: 36 242



Wczoraj, też zakupiłem to urządzenie (CLARUS PS-9515). Musiałem wymienić na inne, gdyż radio nie wyszukiwało stacji. Po zatem wszystko było ok. Dziś pojechałem do sklepu i wymienili mi na sprawne, wymiana odbyła sie bez żadnych problemów.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
lato
dodano 29-01-2011, 15:55
Nr wypowiedzi: #4


cichy user


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 558
Rejestracja: 1/11/08
Z: Leszno/Wroclaw/Poznan
Nr użytkownika: 15 388
Laptop: Compal JFL92



a ile to "cos" dziala na bateri?


--------------------
Compal JFL 92
CPU: T8300 2.4 GHz
RAM: Kingston 2x2GB DDR2 667 Mhz
HDD: Hitachi 250 GB 5400 rpm ->
Seagate Momentus 7200.4 250GB (16MB, G-Force)
GPU: GF 8600M GT 512 MB
OS: Windows XP PRO SP3

Ucze sie na bledach wiec jak napisze cos zle, popraw mnie. Nastepnym razem bledu nie popelnie.


Go to the top of the page
 
+Quote Post
kinimod
dodano 29-01-2011, 16:11
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 29/01/11
Nr użytkownika: 36 247
Laptop: Dell Studio 1749



QUOTE(Bencek @ 29-01-2011, 14:13) *
Wczoraj, też zakupiłem to urządzenie (CLARUS PS-9515). Musiałem wymienić na inne, gdyż radio nie wyszukiwało stacji. Po zatem wszystko było ok. Dziś pojechałem do sklepu i wymienili mi na sprawne, wymiana odbyła sie bez żadnych problemów.


Czy teraz znajduję Ci stacje?
Pytam bo też kupiłem i mi nie znajduje - poza tym super gra.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
twz
dodano 29-01-2011, 20:57
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 29/01/11
Nr użytkownika: 36 255



Witam. Ja także zakupiłem ten głośnik dzisiaj. Także nie zjadował mi stacji, więc pojechałem go wymienić i spotkałem znajomego, któremu też nie znajdował stacji. Po wymianie także mi nie znajduje ;/. A tak pozatym gra naprawde super. Może coś źle robię? Może ktoś podzieli się z tym jak to robi, ja robię to zgodnie z instrukcją, ale nie działa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grigori
dodano 29-01-2011, 22:13
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 746
Rejestracja: 3/05/07
Nr użytkownika: 1 204
Laptop: ZBook G3: Xeon E3-1505M - M2000M - 512 SSD - 32GB RAM



Co do radia; aby odbierało lepiej, należy podłączyć kabelek line-in - będzie służył jako antena (inna sprawa, że trzeba pobawić się z jej ustawieniem, chociaż gdy już znajdzie się jakaś stacja, radyjko jakby pomagało się samo dostroić), ale plus taki, że gdy znajdziemy stację, będzie ona automatycznie zapamiętana i po włączeniu nie trzeba będzie szukać od nowa smile.gif

QUOTE(riposta @ 29-01-2011, 12:53) *
coś mi nie chce działać z PC, pisze że lampka powinna migać a tu nic

podłączasz poprzez line-in? nic tam migać nie powinno


QUOTE(lato)
a ile to "cos" dziala na bateri?

sprawdzam, właśnie dopiero teraz. ale zapowiada się nieźle


--------------------
Acer TM 2300 7/10 -> Asus F5V 2/10 -> Acer Aspire 5730ZG 7/10 -> Lenovo Y530 7/10 -> Acer Aspire 7741G 8/10 / Samsung N150 6/10 / MSI X420 6/10 -> HP Probook 4320s 7/10 -> Samsung NP730U3E 9/10 -> HP 8470p 9/10 -> ZBook G3...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grabekart
dodano 29-01-2011, 22:21
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 6
Rejestracja: 29/01/11
Nr użytkownika: 36 257



Także dziś kupiłem ten głośnik, również nie wyszukuje stacji :/ Niema tam anteny to może dlatego, jutro sprawdze na transmiterze w samochodzie czy znajdzie ten kanał.

Z kabelkiem line-in czy bez, to samo, zero zmian, tylko szumi. Pewnie trzeba będzie złożyć reklamację. Może trafi się dobry egzemplarz jak wymienią.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grigori
dodano 29-01-2011, 22:25
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 746
Rejestracja: 3/05/07
Nr użytkownika: 1 204
Laptop: ZBook G3: Xeon E3-1505M - M2000M - 512 SSD - 32GB RAM



a szukał grabekart stacji? (przyciskiem PLAY/PAUSE, lub NASTĘPNY-POPRZEDNI)


--------------------
Acer TM 2300 7/10 -> Asus F5V 2/10 -> Acer Aspire 5730ZG 7/10 -> Lenovo Y530 7/10 -> Acer Aspire 7741G 8/10 / Samsung N150 6/10 / MSI X420 6/10 -> HP Probook 4320s 7/10 -> Samsung NP730U3E 9/10 -> HP 8470p 9/10 -> ZBook G3...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wadow
dodano 29-01-2011, 22:27
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 29/01/11
Nr użytkownika: 36 258



Chcąc znaleźć stacje radiowe należy włożyć kabel mini USB w radiu. Działa jak antena w telefonie komórkowym wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
matthies
dodano 29-01-2011, 22:27
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 33
Rejestracja: 16/02/10
Nr użytkownika: 26 270
Laptop: n61vn jx013



hej,
tez to mam, ale nie chce mi odczytac mp3 z pendrive ... probowalem w folderach, probowalem wyciagnac z folderow na wierzch. nawet zmniejszylem jakosc do 192 kbps i dalej nie cyzta...
pomoze ktos ?


--------------------
Asus N61VN-JX013X / P8700 (2,53GHz) / 4GB (DDR3) / 500GB / GT240M 1GB (DDR3) / WIN 7 U (X64)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grabekart
dodano 30-01-2011, 0:34
Nr wypowiedzi: #12





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 6
Rejestracja: 29/01/11
Nr użytkownika: 36 257



QUOTE(grigori @ 29-01-2011, 22:32) *
a szukał grabekart stacji? (przyciskiem PLAY/PAUSE, lub NASTĘPNY-POPRZEDNI)

Oczywiście że szukałem stacji przyciskami przód tył play pause, próbowałem również różnych wariancji podłączania kabelków line in, usb itp. Żadnej stacji nie znajduje sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
twz
dodano 30-01-2011, 8:51
Nr wypowiedzi: #13





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 29/01/11
Nr użytkownika: 36 255



Już jest OK radio działa, podłączyłem line in "pogrzebałem" i zadziałało.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamil2232
dodano 30-01-2011, 9:59
Nr wypowiedzi: #14





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 30/01/11
Nr użytkownika: 36 269
Laptop: nie



Witam,zastanawiam sie nad kupnem takiego głośnika czy jest warto??
mellow.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
twz
dodano 30-01-2011, 10:13
Nr wypowiedzi: #15





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 29/01/11
Nr użytkownika: 36 255



Myślę, że bardzo się opłaca, gra naprawdę ładnie i zaskakująco głośno wink.gif Polecam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamil2232
dodano 30-01-2011, 10:17
Nr wypowiedzi: #16





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 30/01/11
Nr użytkownika: 36 269
Laptop: nie



A jakość jest w porządku?, a basy są??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
twz
dodano 30-01-2011, 10:19
Nr wypowiedzi: #17





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 29/01/11
Nr użytkownika: 36 255



Są jakieś basy, jak dla mnie też zadziwiające jak na taki głośniczek wink.gif
Jakość także w porządku, jeśli ustawię max głośność to nie ma w zasadzie żadnych trzasków. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamil2232
dodano 30-01-2011, 10:21
Nr wypowiedzi: #18





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 30/01/11
Nr użytkownika: 36 269
Laptop: nie



To dzięki bardzo jutro pojade do biedrona i kupię
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grabekart
dodano 30-01-2011, 13:08
Nr wypowiedzi: #19





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 6
Rejestracja: 29/01/11
Nr użytkownika: 36 257



Udało się uruchomić radyjko smile.gif Po wielu kombinacjach doszedłem (również dzięki tutejszej pomocy), że trzeba podłączyć przewód line-in a później przytrzymać przez pare sekund przycisk play/pause. Zacznie się automatyczne wyszukiwanie stacji radiowych (trzeba chwile zaczekać aż przestanie migać zielone światełko), a później tylko przyciskami przód tył wybierać stacje. Sprzęt b. dobry jak za tą cenę. Polecam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamil2232
dodano 30-01-2011, 15:51
Nr wypowiedzi: #20





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 30/01/11
Nr użytkownika: 36 269
Laptop: nie



ten przewodzik ma dwa końce jeden do glosnika a drugi gdzie sadzamy??
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 18-12-2018 - 14:25