IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Tuner TV USB, Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 330E USB
szmacik
dodano 29-02-2008, 1:53
Nr wypowiedzi: #21





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 213
Rejestracja: 21/06/07
Z: Jastrzębie Zdrój
Nr użytkownika: 1 613
Laptop: imac



jeśli Ci przycina to zainstaluj najnowszą wersję .NET Framework 3.5 i najnowszą wersję programu pinnacle. Linki nieco wyżej... Same oprogramowanie niestety wolne, bo oparte na .NET...


--------------------
imac + Acer Timeline 4810T
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koniu-81
dodano 29-02-2008, 9:36
Nr wypowiedzi: #22





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 18
Rejestracja: 2/11/07
Z: Gdynia
Nr użytkownika: 3 848
Laptop: Compal FL90



Oprogramowanie nowsze owszem jest ale pod Windows XP MCE
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koniu-81
dodano 3-03-2008, 21:29
Nr wypowiedzi: #23





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 18
Rejestracja: 2/11/07
Z: Gdynia
Nr użytkownika: 3 848
Laptop: Compal FL90



Nareszcie mój tuner zaczął płynnie chodzić. Stanowczo odradzam instalowanie TV center pro w wersji 4.9.2. U mnie efekt pomimo instalacji net.framework 3.5 oraz drivera w wersji 5.7 był taki że okno się odpalało, na chwile pojawiał obraz po czym zacinał się i nic nie można było zrobić. W zasadzie to samo działo się po powrocie do media center dołączonego na płycie instalacyjnej. Dopiero TV center pro 4.9.4 załatwiło sprawę - tuner chodzi nawet na pełnym ekranie nie przycinając a oprogramowanie działa nieco szybciej. Jedyny mankament to czasami pilot przestaje działać i grzanie się urządzenia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
szmacik
dodano 3-03-2008, 22:17
Nr wypowiedzi: #24





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 213
Rejestracja: 21/06/07
Z: Jastrzębie Zdrój
Nr użytkownika: 1 613
Laptop: imac



a zna ktoś może jakiś "uniwersalny" program do obsługi tunerów TV który wspiera podgląd kanałów? Chodzi mi o takie malutkie okienko z podglądem innego kanału niż aktualnie wyświetlany w oknie głównym programu. Bardzo fajny byłby to bajer... może nawet jest takie coś w zestawie Pinnacle, ale nie lubię instalować czegoś czego później nie używam i dlatego instalowałem opcję "minimum". Coś jak na fotce poniżej:


--------------------
imac + Acer Timeline 4810T
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koniu-81
dodano 6-03-2008, 18:58
Nr wypowiedzi: #25





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 18
Rejestracja: 2/11/07
Z: Gdynia
Nr użytkownika: 3 848
Laptop: Compal FL90



Cały czas mam problem z tym tunerem. Mam zainstalowany Net 1, 1.1, 2, 3.5 , najnowszy sterownik 5.7.803 (próbowałem również 5.7.129), TV center pro 4.9.4 i zazwyczaj po uruchomieniu programu obraz od razu się zacina. Można oglądać jedynie przy włączeniu time shift , ale wtedy dźwięk minimalnie wyprzedza obraz. Czasami odpala się normalnie, nie mam pojęcia od czego to zależy, próbowałem już chyba wszystkiego. Dodam że sygnał to tv kablowa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nazwa
dodano 7-03-2008, 11:06
Nr wypowiedzi: #26





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 16/11/07
Nr użytkownika: 4 187
Laptop: Compal FL90



QUOTE(szmacik @ 3-03-2008, 22:17) *
a zna ktoś może jakiś "uniwersalny" program do obsługi tunerów TV który wspiera podgląd kanałów? Chodzi mi o takie malutkie okienko z podglądem innego kanału niż aktualnie wyświetlany w oknie głównym programu. Bardzo fajny byłby to bajer... może nawet jest takie coś w zestawie Pinnacle, ale nie lubię instalować czegoś czego później nie używam i dlatego instalowałem opcję "minimum". Coś jak na fotce poniżej:


Coś takiego można uzyskać jeśli urządzenie posiada dwa tunery tv wink.gif
Dzieki szmacik za ten test, tak niewiele jest sensownych informacji na temat tv usb w necie ze ręce opadają, w najbliższym czasie ja również stanę się posiadaczem tego sprzętu rolleyes.gif

-----------------------------------------------------------------------------

opss chyba jednak sie myle , na tym oto sprzecie [Leadtek WinFast PalmTop TV] mozna ogladac 16 kanałów jednoczesni, używając programu "WinFast PVR"
http://pclab.pl/art20310-6.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_MG_
dodano 23-03-2008, 20:20
Nr wypowiedzi: #27





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26
Rejestracja: 25/11/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 4 417
Laptop: Dell Vostro 1500, poprzednio Toshiba Satellite Pro M30



Od pewnego czasu też używam Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 330E. Moje doświadczenia są następujące.

Testowany tuner na tej małej fabrycznej antence w odległości około 1 km od PKiN łapie programy DVB-T jak w załączniku (nazwy programów nadają się same) . Trochę dziwne jest to, że kanały są wyszarzone i klikając na ich nazwę nie przełączają się. Trzeba kliknąć lewym przyciskiem na nazwę programu i wybrać z menu kontekstowego polecenie „Otwórz kanał przy użyciu…” -> „PCTV Hybrid Pro Stick” wtedy działa, trochę mi zajęło zanim to znalazłem. Jakość obrazu kanałów DVB-T moim zdaniem - idealna.

W domu mam kablówkę Aster i niemiło jestem zaskoczony jakością obrazu kanałów analogowych TV w laptopie. Delikatne szumy, obraz jest jakby szary, a na niektórych kanałach przy powiększeniu na cały ekran brzegi obrazu delikatnie falują. Czy ktoś ma może jakiś pomysł jak poprawić obraz korzystając z tego tunerka w sieci Aster ?

Odnośnie pogramu WinFast PVR to aplikacja dodawana do rożnych tunerów produkowanych przez Leadtek. Korzystałem z niej gdy w stacjonarnym komputerze miałem zainstalowany model DV2000. „PIP” prezentowany na zrzucie załączonym przez Szmacika, to prezentacja tego samego kanału tylko przesunięta w czasie. Sam złapałem się na ten bajer kupując Leadtek DV2000. Chciałem mieć prawdziwy PIP w tunerze, a okazało się że mogę oglądać w dużym oknie dany kanał i w małym ten sam tylko z timeshiftingu. Rożne wersje programu WinFast PVR można pobrać ze strony Laedteka, zainstalują się jednak nie uruchomią bez podpiętego tunera tego producenta. Pewnie gdyby poszukać to znajdzie się sposób na uruchomienie tego oprogramowania bez dedykowanego sprzętu.
Aplikacja nie pozwala również na jednoczesne oglądanie wielu kanałów. Zrzut z linku o Leadtek WinFast PalmTop TV prezentuje tzw. przeglądarkę dostępną w programie WinFast PVR. Widzimy na raz wiele okienek z obrazem kanałów ale tylko w zaznaczonym okienku obraz jest aktualizowany. Pozostałe prezentują ostatni zapamiętany obraz

Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
szmacik
dodano 23-03-2008, 23:11
Nr wypowiedzi: #28





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 213
Rejestracja: 21/06/07
Z: Jastrzębie Zdrój
Nr użytkownika: 1 613
Laptop: imac



Tak dla informacji - sprawdziłem dwa programy: Power Cinema i WinFast PVR i w ogóle nie wykrywają tunera TV tak więc prawdopodobnie nici z podglądu programów sad.gif piszę to po to aby wyręczyć kogoś kto chciałby spróbować szczęścia tak jak ja.

EDIT: 2008-04-10
Uwaga!
Dotyczy wydajności komputera który ma uciągnąć ten tuner oraz obciążenia systemu. U mnie (konfig w sygnaturce) tuner może nie działa jakoś super szybko ale obraz zawsze jest płynny, czy to jak oglądam w max rozdzielczości dostępnej czy np. przy korzystaniu z funkcji TimeShift czy też w przypadku nagrywania obrazu na dysk jako avi. W przypadku słabszego konfigu mogą pojawić się problemy... u szwagra komputer nie uciągnął tunera. Konfig: Sempron 3000+ Venice, 1GB ram DDR, NV 6600 GT 128MB, Dysk WD Caviar 250GB 7200 rpm 8MB cache. Samo oglądanie w najwyższej rozdzielczości obciąża procesor na ok 50-60%. Po załączeniu funkcji TimeShift wszystko zaczyna szarpać, skakać itp. po ponownym uruchomieniu (z przesunięciem czasowym) obraz się kompletnie rozjeżdża z dźwiękiem, sieczka zupełna. Spróbowałem zatem nagrać materiał na dysk (2min w formacie avi - kino divx domowe). Gdy wybiła godzina nagrywania... nawet zegar systemowy się przycinał i aktualizował czas co kilka/naście sekund. O pracy w windowsie można pomarzyć w tym momencie a chęć pooglądania w tym czasie jakiegoś programu TV przy użyciu tunera to ułańska fantazja okraszona niepoprawnym optymizmem. To w skrócie niewykonalne. Nagrany materiał również kompletnie się rozjeżdża w stosunku dźwięk/video. Zatem konkluzja mojego najnowszego wywodu - Pinnacle PCTV Hybrid 330E USB to sprzęt wyłącznie na mocne komputery!


--------------------
imac + Acer Timeline 4810T
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pwain
dodano 24-04-2008, 20:26
Nr wypowiedzi: #29





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 86
Rejestracja: 20/08/07
Nr użytkownika: 2 504



Ja mogę dodać, że ten tuner nie jest stworzony do współpracy z Vistą 64bit - dostępne są wersje TVCenter dla winXP i Visty 32 bit. Pod wistą 64 bit program w aktualnej wersji 4.9.4 się nie instaluje. Jest dostępny sterownik (beta) dla Visty64, ale sam sterownik na niewiele się zdaje. Najgorzej jest w przypadku Visty Business, bo w niej nie ma dodatku media center, który chyba obsługuje tunery.

Na moje nieszczęście na jednym laptopie mam właśnie Viste Business 64...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
szmacik
dodano 25-04-2008, 0:23
Nr wypowiedzi: #30





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 213
Rejestracja: 21/06/07
Z: Jastrzębie Zdrój
Nr użytkownika: 1 613
Laptop: imac



QUOTE(pwain @ 24-04-2008, 19:26) *
(...) Najgorzej jest w przypadku Visty Business, bo w niej nie ma dodatku media center, który chyba obsługuje tunery. (...)

No nie jest to takie pewne do końca, na tym tunerze próbowałem kilku innych programów "uniwersalnych" do obsługi tunerów i żaden nie chciał z Pinnacle współpracować. Dlatego raczej nie daje zbyt wielu szans wbudowanemu Media Center z Windowsa. No ale niech się wypowie jakaś osoba która spróbowała tego w 32bit.


--------------------
imac + Acer Timeline 4810T
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jdaniels
dodano 8-07-2008, 11:24
Nr wypowiedzi: #31





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 33
Rejestracja: 10/02/08
Nr użytkownika: 7 127
Laptop: Thinkpad R61i / Toshiba L30-10W



Przez chwilę byłem posiadaczem tego tunera. Niestety w moim przypadku tuner podziałał może z godzinę, wystarczyło żebym wypróbował go na dwóch laptopach wyszukał kanały itp, po czym chyba się przegrzał bo odmówił jakiejkolwiek współpracy. Zresztą póki działał to muszę przyznać, że osiągał imponujące temperatury. Zdążyłem jednak sprawdzić, że telewizji w DVB-T niestety u siebie nie pooglądam więc bez żalu odniosłem zepsuty sprzęt do sklepu i wymieniłem na tańszy model, taki analogowy ale też Pinnacle (110e/150e czy jakoś tak).

Czytając ten wątek mogę potwierdzić kilka wypowiedzi przedmówców. Przede wszystkim trzeba dość mocnego kompa żeby to działać chciało, na mojej już starawej Toshibie z Celeronem 1,73 GHz niby działa ale potrafi się mocno zacinać, o nagrywaniu można w zasadzie zapomnieć bo samo uruchomienie aplikacji do oglądania TV powoduje wzrost obciążenia procesora do 100% i tak już pozostaje. Lenovo z CoreDuo 1,5 GHz radzi sobie z tym doskonale.

Kolejna sprawa to jakość obrazu. Mam kablówkę Aster i u mnie jakość odbieranych stacji pozostawia wiele do życzenia. Nie dotyczy wszystkich kanałów ale około 30% ogółu jest odbierana z jakimiś zakłóceniami, zaśnieżony obraz itp. Telewizor lub magnetowid podłączone tym samym kablem antenowym odbierają te kanały świetnie więc wina leży po stronie tunera z pewnością. Właściwie to chyba odpowiedzialne za to jest oprogramowanie Pinnacle (które notabene moim zdaniem jest tragiczne) a nie sam sprzęt bo szukając alternatywy wypróbowałem inne aplikacje i one potrafiły odebrać te same kanały bez zakłóceń. Jedyny problem w tym, że jak dotąd na żadnym innym sofcie nie udało mi się uruchomić dźwięku, obraz działa i jest ok. Jeśli ktoś zna sposób jak zmusić np. ChrisTV lub K!TV do pełnej obsługi tunerów Pinnacle na usb to będę wdzięczny za wskazówki.

Jeszcze kilka słów na temat Pinnacle TVCenter Pro. Badziewie okrutne. Niestabilne działanie, potrafi się wysypać w losowych odstępach czasu, korzystam z wersji 4.7 bo zachęcony mailem od Pinnacle ściągnąłem 4.98 jednak ta można powiedzieć nie działa wcale, tzn uruchamia się ale sypie błędami podczas przechodzenia po zakładkach ustawień i trzeba restartować kompa żeby uruchomić ją ponownie, co zresztą nie daje gwarancji, że się uda. Po prostu wróciłem do starszej wersji, ktora co prawda wzorem stabilności nie jest ale daje realną możliwość używania sprzętu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
szmacik
dodano 8-07-2008, 11:41
Nr wypowiedzi: #32





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 213
Rejestracja: 21/06/07
Z: Jastrzębie Zdrój
Nr użytkownika: 1 613
Laptop: imac



używam wersji 4.94 (4.98 nie sprawdzałem i chyba nie będę po takiej zachęcie wink.gif ) i jeszcze mi się nigdy nie wysypał program, ani jednej zwiechy od nowości. Podobnie miałem ze starszymi wersjami (4.7 i 4.92 bodajże), ani jednej zwiechy czy wysypania programu. Przy starszych wersjach wadą było powolne działanie co z przeciętnym skutkiem ale poprawiono w 4.94.

Grzanie się owszem ale bez jakichś skrajności, do przegrzania daleka droga. Najbardziej nagrzewa się styk z anteną ale reszta układu jest w normie. Prawdopodobnie trafiłeś na felerny egzemplarz z tym ugotowaniem, bywa.


--------------------
imac + Acer Timeline 4810T
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jdaniels
dodano 8-07-2008, 13:26
Nr wypowiedzi: #33





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 33
Rejestracja: 10/02/08
Nr użytkownika: 7 127
Laptop: Thinkpad R61i / Toshiba L30-10W



QUOTE(szmacik @ 8-07-2008, 11:41) *
Prawdopodobnie trafiłeś na felerny egzemplarz z tym ugotowaniem, bywa.


Też tak myślę i nie rozpaczam, zdarza się. W sumie wyszedłem na tym dobrze bo wymieniłem na dwukrotnie tańszy i w zasadzie mam to samo. Teraz najbardziej interesuje mnie możliwość wykorzystania jakiegoś alternatywnego softu do oglądania TV, jeśli ktoś będzie miał jakieś sukcesy na tym polu to będę wdzięczny za info.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gosc_limo_*
dodano 19-08-2008, 23:23
Nr wypowiedzi: #34





Gość






Wydaje mi sie, ze z upakowaniem tunera TV w pendrive firma Pinnacle lekko przesadzila. Lepiej kupic jakis tuner zewn. na USB ze wzgledu na jakosc obrazu. Jezeli juz zalezy nam bardzo na mobilnosci to lepszy wydaje sie tuner na PCMCIA lub Express Card jak np. Avermedia Hybrid Express Slim.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kaneus
dodano 7-10-2008, 19:26
Nr wypowiedzi: #35





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 7/10/08
Nr użytkownika: 14 804
Laptop: MSI PR210



Sprawdzałem tę kartę na różnych notebookach tylko pod kątem talewizji DVB-t w Poznaniu - nadajnik w śremie ok 40km. Im silniejszy notebook tym lepiej chodzi - bez zacinania się. Na moim MSI PR210 da się oglądać. Niestety tylko programy nadawany w MPEG-2. Oryginalny program Pinnacla TVCenter pozwala oglądać programy w MPEG-4 tylko przez 2 tyg. Później każą dokupić serial odblokowujący sterowniki H.264.
Mam pytanie. Czy zawsze sprzedają z kartami taki okrojony program?. Na innych programach nie udało mi się uruchomić karty. W Nero Home częściowo - też tylko MPEG-2.
Może ma ktoś doświadczenia w odbiorze DVB-t i w MPEG-4 na tej karcie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shyha
dodano 21-10-2008, 15:09
Nr wypowiedzi: #36





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 139
Rejestracja: 24/06/08
Nr użytkownika: 11 145



Aby odbierać MPEG4 nie da się wgrać tylko kodeków. Musi być sprzętowa obsługa w tunerku...więc za jakiś czas tunerek do kosza jeśli chodzi o DVB-T.
Pytałem o to w Pinaccle - sprzedałem więc karte.


--------------------
Asus Zenbook UX32VD-R4002V, IntelŸCore™ i7-3517U 1,9-3,0 GHz, nVidiaŸ GeForceŸ 620M, matowa matryca 13,3" FullHD IPS, 32 GB SSD + Samsung 840 EVO SSD 1TB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Berylor
dodano 24-10-2008, 19:51
Nr wypowiedzi: #37





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 28/09/08
Nr użytkownika: 14 531
Laptop: SA 11 - HP 6615ew



Witam
Ja nabyłem kilka dni temu pinnacle PCTV Hybrid ExpressCard , inaczej PC-TV Hybrid Pro EXPRESS 320cx
Jest to jedyna karta TV która nie blokuje gniazda USB a pozwala zagospodarować gniazdo ExpressCard .
Były przez tydzień w Media po 299,-
Dystrybutorem kary jest firma KSK z Katowic
Tu jest opis.
http://www.dystrybucja.ksk.com.pl/pinnacle...s%20Card_PL.pdf

Miałem z tą kartą trochę zabawy.
W pudełku była karta TV, antena, dwie płyty z oprogramowaniem, dodatkowe przejściówki oraz dwie ulotki po angielsku . Na jednej znalazłem tylko po polsku gratulacje zakupu i adresy pomocy do firmy Pinnacle (pomoc po Angielsku)
Kompletnie brak jest instrukcji dotyczącej instalacji . (o języku polskim można pomarzyć. )Wszystko jest ładnie opakowane na pudełku znaczek Windows Vista !
Od razu dodam że to opcja.* Ale o tym dowiedziałem się ze strony Vobis-u .
Prawda jest taka że na tym oprogramowaniu (dołączona versja 4.8) karta działa pod Windows XP. Aby zadziałała pod Vist-ą trzeba zainstalować TVCenter PRO 4,9.4. Po tej instalacji karta działa poprawnie. Obraz jest taki sam jak w mojej poprzedniej TV2000 Expert czyli obraz też lekko zakłócany ale różnie na różnych kanałach. Obraz do podglądu "co tam w TV jest dobry. " I tak jak coś leci ciekawego to lecę na duży TV.
Bardzo ciekawe jest to że na dołączonym oprogramowaniu TVCenter PRO v 4.8 nie zagra nam radio ! Tego nie rozumie.
Radio zaistnieje gdy podmienimy oprogramowanie na v. 4.9.4
Radio świetnie gra , to internetowe ale głównie to nasze i to na antenie taj dołączonej z stopką magnetyczną (to b. dobre)
Drugą a dla mnie istotną funkcją jest opcja przechwytywania obrazu z innych źródeł . Czyli możliwość zgrywania starych filmów z magnetowidów VHS/SVHS, 8mm/Hi8/ . Funkcja ta działa bardzo dobrze. I na to liczyłem, poprzednio montowałem filmiki na blaszaku przy użyciu karty TV2000expert.
To mnie podbudowało po niepowodzeniach z instalacją.
Do zestawu dodano program do edycji i montażu filmów. "pinnacle studio-qickstart" wersja 10,5 Pinnacle taka uboga wersja na początek.
Ale ! znowu ! to oprogramowanie działa tylko pod Windows XP. Potwierdził mi to telefonicznie dystrybutor. A więc lipa .
Ja musiałem kupić laptopa z Vist-ą . Mimo nadruków na pudełku pod Vistą nie działa , a jak chcesz to kup sobie program komercyjny np Pinnacle studio 12 za od 139 do 159zł.
Kupiłem.
Program działa świetnie . Funkcje montażowe czyli edycja obrazu działa poprawnie i jak należy, pod Vistą
ALE ! funkcja przechwytywania obrazu z innych źródła VCR i SVideo nie działa .
Program nie widzi tej karty i nie można nim bezpośrednio przechwytywać obraz z magnetowidu VHS/SVHS czy kamery 8mm/Hi8
No taki szczegół.
Ciekawe że pod Windows XP program widzi kartę .
W tej sprawie umówiony jestem w serwisie dystrybutora .
Podsumowując polecam po przemyśleniu moich uwag.
Dla posiadaczy Windowsa XP nie będzie problemów.
A z Vistą ? no trzeba trochę osiwieć .
Zadaję sobie pytanie jak można wciskać nam sprzęt bez tak istotnych informacji , bez polskiego opisu. Gdzie jest PIH.
Dodam że w pudełku zakupionego oprogramowania Pinnacle 12 jest książka , cenna książka z opisami instalacji i montaż ale po Angielsku, ponad 400 str.
Dobrze że w necie jest po Polsku do zciągnięcia i mozna sobie wydrukować huh.gif


Mimo to co opisałem polecam tą kartę.


Pozdrawiam

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Berylor
dodano 24-10-2008, 21:20
Nr wypowiedzi: #38





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 28/09/08
Nr użytkownika: 14 531
Laptop: SA 11 - HP 6615ew



Dodam jeszcze tą stronę o w/w karcie TV

http://kompnet.eu/testy_recenzje_opisy/pinnacle_pctv_ec.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nexxus1
dodano 14-11-2008, 0:40
Nr wypowiedzi: #39





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 19/02/08
Z: Złotokłos k/Warszawy
Nr użytkownika: 7 433
Laptop: Compal FL90+/T7700



Witam.

Dobrze kolega napisał, że można osiwieć :-) . Na XP, który miałem do dwóch tygodni wstecz jako tako ten tuner działał, ale podkusiło mnie i przesiadłem się na Vista Ultimate. Prawie wszystkiego trzeba się tu uczyć od nowa, gdzie co jest i pod jakimi nazwami się coś kryje, ale jakoś szło do czasu podpięcia tego tunera. Zacząłem konfigurować Windows Media Center i od trzech dni nie mogę dojść ani nigdzie znaleźć co jest nie tak z wykrywaniem i konfigurowaniem sygnału telewizyjnego. Program wykrywa mi tylko - Antena cyfrowa(DVB-T) (1 tuner). Tak dokładnie jest napisane. Nie wykrywa mi telewizji analogowej. Na XP w PowerCinema wykrywał mi obie i mogłem sobie wybrać sygnał do konfiguracji. Gdzie jest jak to się mówi "pies pogrzebany" :-) . DVB-T udało się skonfigurować, mimo że na początku był tylko sam dźwięk, a obrazu ni hu, hu. Zanim znalazlem na stonie producenta specjalną dogrywkę do do WMC na Vista i XP, zainstalowałem małą, ale skuteczną paczkę "Codec 8.3" i po odpowiednim ustawieniu CoreAVC pojawił sie i obraz, ale działa to tak - włączam WMC i jakiś program TV. Pojawia sie dźwięk i napis "tylko cyfrowe audio", wyłączam WMC, ponownie włączam i jest już obraz, tylko co z tego. Na DVB-T wykrywa mi tylko 4-y stacje, a mieszkam jak to się rzecze "rzut kuflem od piwa" od nadajnika zlokalizowanego za Jankami k/Warszawy i są to tylko kanały TVP, a przydało by się coś więcej zobaczyć, tylko to coś więcej jest jak narazie osiągalne na analogu, którego mój Windows Media Center nie wykrywa, a nie po to nabywałem Vistę Ultimate, żeby jeszcze dogrywać inne programy do obsługi tego tunera :-(
Czy znajdzie się na forum osoba na tyle oblatana w temacie, żeby pomóc mi rozwiązać ten problem :-)
Sprzęt: Comap FL90+/T7700/4GB/Vista Ultimate PL

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Drakip
dodano 15-11-2008, 15:42
Nr wypowiedzi: #40





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 15/06/08
Z: Przeworsk
Nr użytkownika: 10 913



Chcialbym zakupic tuner tv aby podpiac pod niego xbox 360 moj laptop to vaio fw prosze o pomoc w wyborze jakiegos modelu i opinie czy to ma sens ( takie podlaczanie ) matryce mam 1600x900 wiec mysle ze obraz bylby niezly co o tym sadzicie ? wiem ze zalezy to duzo od tunera dlatego pytanie dla was
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 15-11-2018 - 18:23