IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Dziwne zachowanie laptopa.
Voto
dodano 12-10-2019, 8:52
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 11/10/19
Nr użytkownika: 76 253



Witam , laptop odstawiony na jakiś czas ale nadeszła pora aby dowiedzieć co mu dolega i czy warto naprawiać.

Laptop normalnie się uruchamia, po jakiś czasie od sekundy do jakiś dwudziestu. Jakby się zawieszał , robi się czarny , zielony lub miks kolorów ekran. I zacinający się odgłos i nic więcej nie można zrobić.
Podłączałem telewizor do niego wiedz to nie wina ekranu. Ramy wyjmowałem , zamieniałem miejscami , oraz po 1 kości sprawdzałem [2 są]

Acer Aspire 7750g +4gb ramu dodatkowe

Z góry dzięki za pomoc. Czy to coś poważnego czy nie bo laptop potrzebny tylko do odpalania filmów na tv.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Voto
dodano 14-10-2019, 16:58
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 11/10/19
Nr użytkownika: 76 253



Znalazłem problem , jak dam go pod ładowanie to dzieją się te cyrki , jak bez ładowania to chodzi po staremu. Jakieś rady co to może być i jak to naprawić ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 14-10-2019, 20:44
Nr wypowiedzi: #3


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 563
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Sprawdź na innym zasilaczu
Może ten się sypie i dlatego masz taki cyrki


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Voto
dodano 15-10-2019, 13:47
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 11/10/19
Nr użytkownika: 76 253



Sprawdzałem na innym , problem dalej taki sam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Voto
dodano 15-10-2019, 15:40
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 11/10/19
Nr użytkownika: 76 253



W trybie awaryjnym internetowym laptop działa poprawnie razem z podłączeniem pod ładowarkę.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 15-10-2019, 18:42
Nr wypowiedzi: #6


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 563
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



No to coś się gryzie z systemem jak podłączysz zasilacz
Najlepszym wyjściem to nowy system allbo odinstalowywuj sterowniki to może trafisz na problematyczny


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Voto
dodano 16-10-2019, 16:37
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 11/10/19
Nr użytkownika: 76 253



Usunąłem sterowniki do karty graficznej i problemu nie ma lecz teraz hdmi działać nie będzie z tego co widzę , przez kabel vga też sygnału nie mam. Idzie teraz na karcie zintegrowanej.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DominikN
dodano 16-10-2019, 17:09
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 329
Rejestracja: 2/01/14
Z: Nowa Sól
Nr użytkownika: 58 776
Laptop: catch em all



Czyli radeon kaputt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 16-10-2019, 19:29
Nr wypowiedzi: #9


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 563
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Weż program DDU i wyczyść wszystko od integry i dedykowanej Póżniej instaluj sterownik integry a później dedykowanej Może użyj jakiegoś starszego
Możliwe że to tylko jakiś bałagan w systemie powoduje problemy


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 14-11-2019 - 10:38