IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

221 Strony: V  « < 219 220 221  
Reply to this topicStart new topic
COMPAL FL90/IFL90 - wątek główny.
kamill2001
dodano 26-12-2010, 22:38
Nr wypowiedzi: #4401





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 28/05/08
Nr użytkownika: 10 469



...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pablos1987
dodano 6-01-2011, 15:25
Nr wypowiedzi: #4402





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 2/11/08
Nr użytkownika: 15 404
Laptop: Compal FL90



Mam problem z temp. jest dosyć duża a wręcz za duża bym powiedział i nie wiem jak sobie z tym poradzić... Problem pojawił się najprawdopodobniej dopiero po zainstalowaniu WIN7 bo teraz często słyszę jak wiatraczek chodzi i to nieźle się kręci, na XP nie pamiętam żeby tak chodził, a jeśli już musiały być to sytuacje extreme. Mówię od razu ze wina na pewno nie jest w zabrudzonym układzie chłodzenia bo jest wyczyszczony, jest średnio raz na dwa miesiące wyczyszczony. Ostatnio był wyczyszczony przed samą instalacją siódemki wiec będzie ok 1,5-2 tygodnie od tego czasu. Poniżej jest link z temperatura w stresie kiedy miałem załączonego winrara i pakowałem grę, po za tym załączona przeglądarka i chomikbox no i aida64, w autostarcie tylko smartbattery. Jak skończyłem pakować to temp. spadła do 53 na procku a na grafice do 63 wiec coś na pewno jest nie tak tylko pytanie co...?

http://img254.imageshack.us/i/tempuv.png/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rocky_4
dodano 8-02-2011, 12:01
Nr wypowiedzi: #4403





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 48
Rejestracja: 15/10/07
Z: Chorzów
Nr użytkownika: 3 456
Laptop: FL 90 :)



Chcialbym zdiagnozowac mojego fl90 dlatego moja prosba - czy ktos ze Slaska bylby w stanie udostepnic mi na 5 minut swoj oryginalny zasilacz ? Prawdopodobnie padlo mi gniazdo zasilania ale chcialbym sie upewnic smile.gif


--------------------
Compal FL90 - T7500 / 2 GB RAM / GF 8600 GT 256 / HDD 160 GB / WiFi 802.11a/b/g/n

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ptaszyna
dodano 9-02-2011, 20:24
Nr wypowiedzi: #4404





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 147
Rejestracja: 30/12/07
Nr użytkownika: 5 557
Laptop: ifl90



QUOTE(rocky_4 @ 8-02-2011, 14:08) *
Chcialbym zdiagnozowac mojego fl90 dlatego moja prosba - czy ktos ze Slaska bylby w stanie udostepnic mi na 5 minut swoj oryginalny zasilacz ? Prawdopodobnie padlo mi gniazdo zasilania ale chcialbym sie upewnic smile.gif


jasne, jak chce Ci się przyjechać do sosnowca, do akademików to nie ma problemu (;


--------------------
compal ifl90
core 2 duo t8300 2x 2.4gh 3mb
2x1gb kingston 667mhz
250gb 7200.3 seagate momentus
wifi intel 3945a/b/g
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rocky_4
dodano 12-02-2011, 12:21
Nr wypowiedzi: #4405





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 48
Rejestracja: 15/10/07
Z: Chorzów
Nr użytkownika: 3 456
Laptop: FL 90 :)



A już sobie poradziłem, wtyczka z zasilacza była do wymiany smile.gif dzięki za chęci


--------------------
Compal FL90 - T7500 / 2 GB RAM / GF 8600 GT 256 / HDD 160 GB / WiFi 802.11a/b/g/n

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MargaN
dodano 20-02-2011, 21:22
Nr wypowiedzi: #4406





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 91
Rejestracja: 9/12/07
Nr użytkownika: 4 716
Laptop: Compal IFL90



Hej

Chciałem sobie obejrzeć filmik niestety lapek z nim sobie nie radzi i przycina się obraz w sposób drastyczny. Myślicie że to normalka przy takiej konfiguracji lapka i filmu??

Moja konfiguracja to:

procek T7700
grafika 8600M GT (sterowniki najnowsze)
Ram 4GB
System Windows 7 64 bit

Puszczam to na monitor po VGA rozdzielczość 1920X1080


Natomiast konfiguracja filmu to:

Czas trwania 1:50 format 1080p x264
?? Container...........: Matroska ??
?? Video Encoder.......: x264 (736-2 Jarod's patched build) ??
?? Video Aspect Ratio..: 2.35:1 (1920x816) ??
?? Audio Codec.........: DTS ??
?? Audio BitRate.......: 1536 kbit/sec ??
?? Audio Channels......: 5.1 channels ??
?? Subtitles...........: Dutch + English ??
?? Source..............: HD DVD ??
?? File Size...........: 8.7 GB (2x dvd5) ??
?? DXVA compliant......: Yes


--------------------
Compal IFL90
* Mobile DualCore Intel Core 2 Duo T7700, 2533 MHz
* NVIDIA GeForce 8600M GT (512 MB)
* 4GB (2x 2GB) 667 MHz Kingston
* Sagate 120GB SATA 7200rpm 8MB
* Windows XP32 Pro En SP2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blackdragon
dodano 9-03-2011, 19:51
Nr wypowiedzi: #4407





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 138
Rejestracja: 30/03/07
Nr użytkownika: 964



kwestia kodekow, zainstaluj Core AVC 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rewik
dodano 22-09-2012, 13:56
Nr wypowiedzi: #4408





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 21/09/12
Nr użytkownika: 51 105
Laptop: IFL90



Witam
Jestem nowicjuszem na Forum więc jeśli można proszę o wyrozumiałość no i pomoc :-)
Mój problem a raczej dwa to w Compalu IFL90 który sam poskładałem zainstalowałem kartę DVB-T FlyTV Express Mini DVB-T Hybrid oczywiście sterowniki na płycie były od XP a mam WIN 7 64bit więc poszukałem po necie i znalazłem ale nie stety DVB-T nie działa a analogowe tak ? Na innym dysku zainstalowałem XP i jest OK - no może trochę tną (kratkują) programy ale to jest chyba do przejścia . Druga rzecz to jest z tą kartą pilot a w moim Compalu zainstalowałem czujnik podczerwieni (jest na płytce z włącznikiem wifi i diodami) lecz system go nie widzi??? czytałem że trzeba "zaprogramować" płytę główną (rozumiem że chodzi o bios) mam 1.18

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu

Dodam że karta TV AVer Media A 310 działa wyśmienicie no ale nie ma pilota i wejścia AV (S-VHS)

Mógł bym przejść na WIN XP lecz wtedy by nie działała mi karta Robson 1Gb i nie bardzo chcę z tego udogodnienia rezygnować , komputer jest naprawdę o wiele szybszy .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ironclad
dodano 22-09-2012, 14:17
Nr wypowiedzi: #4409





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 164
Rejestracja: 13/05/12
Nr użytkownika: 48 307
Laptop: Lenovo/IBM



A próbowałeś instalacji sterowników w trybie zgodności z win xp?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rewik
dodano 22-09-2012, 14:55
Nr wypowiedzi: #4410





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 21/09/12
Nr użytkownika: 51 105
Laptop: IFL90



QUOTE(Ironclad @ 22-09-2012, 15:40) *
A próbowałeś instalacji sterowników w trybie zgodności z win xp?


No nie - zaraz to sprawdzę i napiszę co wyszło
Dzięki za szybką odpowiedź
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rewik
dodano 24-09-2012, 17:37
Nr wypowiedzi: #4411





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 21/09/12
Nr użytkownika: 51 105
Laptop: IFL90



QUOTE(Ironclad @ 22-09-2012, 15:40) *
A próbowałeś instalacji sterowników w trybie zgodności z win xp?


Niestety ale nic to nie pomogło
Zainstalowałem Win7 32bit i karta ruszyła więc to wina sterowników , jednak obraz klatkuje (na 64bit i karcie A310 jest OK) a czujnik podczerwieni ENE CIR nadal jest nie widoczny ??? płyta główna jest bez wejścia na czytnik linii papilarnych - czytałem że to jest powiązane ? - to może nie ma na niej kontrolera ENE CIR ??? chyba już dam sobie luzu bo jeszcze coś narozrabiam ??? czytałem że trzeba bios aktualizować ??? mam 1.18 więc oficjalny najnowszy ???

Macie Panowie bardziej doświadczeni w FL90 jakieś pomysły ???????
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mikas
dodano 10-10-2012, 20:59
Nr wypowiedzi: #4412





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 81
Rejestracja: 12/08/07
Z: Częstochowa
Nr użytkownika: 2 403
Laptop: Dell Inspiron 17r SE



Czy na tym laptopie pójdzie mi bez problemu dysk ssd Samsunga 830 ?
Dużo pracuje na laptopie i mam na raz uruchomionego, outloka, excela, photoshopa itp i wtedy bardzo muli. A że na razie nie zmieniam laptopa pomyślałem o dodaniu dysku ssd.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
JAFII
dodano 20-10-2012, 13:26
Nr wypowiedzi: #4413





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 32
Rejestracja: 1/12/07
Nr użytkownika: 4 519
Laptop: IFL 90



Witam,
chciałbym zapytać czy w Compalu IFL90 z biosem 1.18 można uruchomić zamiast procesora T7700 procesor T9400 ?


--------------------
COMPAL IFL 90

- Core2Duo T7700 2,4 GHz
- 2 x 1GB DDR II 667 MHz Corsair
- Seagate 7200.2 160 GB
- GeForce 8600 GT 512 MB DDR II @ 8600 GTS 4996 PTS w 3DMark06
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ballon
dodano 20-10-2012, 13:30
Nr wypowiedzi: #4414





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 461
Rejestracja: 24/11/07
Z: Koszalin/Gdańsk
Nr użytkownika: 4 378
Laptop: dv6 6150ew



Mają inne gniazda, t9400 do Compala fl90 nie wsadzisz, ale np. t8300 tak.


--------------------
HP dv6150ew: i5 2410m 2x2.3, 2x4 GB DDRIII, Samsung 840 EVO 120 GB + 500GB (opt. bay), AMD 6770m 2GB + PHILIPS 24" 1080p
HP ProBook 4530s: i3 2310m 2x2.1, 4 GB DDRIII, 320GB 7200, Intel HD3000, 1366x768 mat, - śmiga
Lenovo SL500: C2D t7370 2x2.0, 4GB DDRII, 250GB 5400, nv9300m GS 256MB, 1650x1050 mat, - śmiga
Compal FL90: C2D t7300 2x2.0, 2 GB DDRII, 320GB 5400, nv8600m GT 256MB, 1280x800 - działał (sprzedany)
HP dv6040ca: AMD Turion 2x1.8, 1 GB DDRII, 120GB 5400, nv7200go 128MB, 1280x800 - dawca organów
HP Pavilion dv6, dv7 - kompendium wiedzy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
JAFII
dodano 20-10-2012, 13:31
Nr wypowiedzi: #4415





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 32
Rejestracja: 1/12/07
Nr użytkownika: 4 519
Laptop: IFL 90



wsadzić można bez problemu tylko że nie uruchamia się komp i dlatego pytam wink.gif


--------------------
COMPAL IFL 90

- Core2Duo T7700 2,4 GHz
- 2 x 1GB DDR II 667 MHz Corsair
- Seagate 7200.2 160 GB
- GeForce 8600 GT 512 MB DDR II @ 8600 GTS 4996 PTS w 3DMark06
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ballon
dodano 20-10-2012, 16:12
Nr wypowiedzi: #4416





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 461
Rejestracja: 24/11/07
Z: Koszalin/Gdańsk
Nr użytkownika: 4 378
Laptop: dv6 6150ew



http://www.notebookcheck.pl/Intel-Core-2-D...00.46668.0.html
http://www.notebookcheck.pl/Intel-Core-2-D...00.46257.0.html


--------------------
HP dv6150ew: i5 2410m 2x2.3, 2x4 GB DDRIII, Samsung 840 EVO 120 GB + 500GB (opt. bay), AMD 6770m 2GB + PHILIPS 24" 1080p
HP ProBook 4530s: i3 2310m 2x2.1, 4 GB DDRIII, 320GB 7200, Intel HD3000, 1366x768 mat, - śmiga
Lenovo SL500: C2D t7370 2x2.0, 4GB DDRII, 250GB 5400, nv9300m GS 256MB, 1650x1050 mat, - śmiga
Compal FL90: C2D t7300 2x2.0, 2 GB DDRII, 320GB 5400, nv8600m GT 256MB, 1280x800 - działał (sprzedany)
HP dv6040ca: AMD Turion 2x1.8, 1 GB DDRII, 120GB 5400, nv7200go 128MB, 1280x800 - dawca organów
HP Pavilion dv6, dv7 - kompendium wiedzy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Dwbmdd
dodano 11-02-2017, 12:23
Nr wypowiedzi: #4417





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 11/02/17
Nr użytkownika: 70 135
Laptop: FL90



Zabawię się w archeologa. smile.gif
Mój poczciwy FL90 ma się całkiem dobrze, jedyne co mi w nim przeszkadza to wolna karta WiFi.

Obecnie karta to standardowa Intel 4695AGN, który wyciąga u mnie max 90mb (o BSOD w Windows 10 nawet nie wspominam wink.gif )

Chciałbym ją wymienić na coś z radiem AC.

Zastanawiam się nad kartą Intel 8260NGW lub coś podobnego z rodziny 7000.

Pytanie jest o kompatybilność karty ze złączem M.2, na pierwszy rzut oka widać, że coś tu może nie pasować wink.gif O co w ogóle chodzi z tym M.2 A,E jakieś rozmiary WTF?!

Znacie jakąś kartę pod to złącze?




Pozdrawiam dinozaurów, którzy używają jeszcze FL-a biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
darnok44
dodano 11-02-2017, 14:20
Nr wypowiedzi: #4418





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 138
Rejestracja: 14/04/10
Nr użytkownika: 27 869



Jak wspomniałeś FL to dinozaur i używa slotu mini pci-e dla karty wi-fi, Czyli szukasz karty o takim kształcie jak na pierwszym zdjęciu, Mini pci-e ma jeden kształt, żadnych innych kluczy jak nowsze M.2, Jedno wcięcie na klucz od strony złącza i dwa otwory na śrubki przytwierdzające po drugiej stronie płytki po obu stronach.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
t34
dodano 18-02-2017, 11:32
Nr wypowiedzi: #4419





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 376
Rejestracja: 6/06/10
Nr użytkownika: 29 178



z kart na mPCIE to intel 7260 chyba chodził na starszych platformach. Niestety nie pamiętam czy na compalu testowałem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

221 Strony: V  « < 219 220 221
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-11-2019 - 5:33