IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

467 Strony: V  « < 436 437 438 439 440 > »   
Reply to this topicStart new topic
Lenovo Y700, następca y50
witia24
dodano 8-01-2017, 22:50
Nr wypowiedzi: #8741


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 138
Rejestracja: 11/11/08
Nr użytkownika: 15 600
Laptop: dell ips 1530



Mam pomysł może ktoś zrobi mi obraz partycji reconvery lenovo y700 i udostepni na necie a ja sobie ja zainstaluje i podam swój klucz win10
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grochinka
dodano 9-01-2017, 11:00
Nr wypowiedzi: #8742


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 232
Rejestracja: 26/12/10
Z: Gdynia
Nr użytkownika: 35 131
Laptop: Samsung R580, Lenovo y700-15



QUOTE(witia24 @ 8-01-2017, 22:50) *
Mam pomysł może ktoś zrobi mi obraz partycji reconvery lenovo y700 i udostepni na necie a ja sobie ja zainstaluje i podam swój klucz win10

A nie lepiej pobrać czysty soft Microsoftu ??
Mniej śmieci od Lenovo sam instalujesz co chcesz. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shwagier
dodano 9-01-2017, 11:52
Nr wypowiedzi: #8743


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 11
Rejestracja: 13/11/16
Nr użytkownika: 69 424



QUOTE(mikkuss @ 8-01-2017, 20:27) *
No to wspolczuje. Masz jeszcze gwarancje? Wedlug zasad za trzecim serwisowaniem gwarancyjnym musza ci wymienic na nowy egzemplarz lub zwrot pieniedzy.
Dodatkowo mozesz pokusic sie o czyjes zaswiadczenie, najlepiej osoby prawnej, zrobic zdjecia usterki, nagrac wideo bo wtedy masz podstawe jesli stwierdza ze wszystko jest w porzadku.

Tak normalnie mam gwarancje. Nie wiem czy te trzecie serwisowanie gwarancyjne przechodzi w momencie gry oni nie stwierdzają żadnej usterki. Zgłosiłem sprawę do rzecznika praw konsumenta i czekam od niego na odpowiedź. Zdjęcia usterki były zrobione, mieli je nawet na pulpicie zostawione a jedno ustawione jako tapetę, nie pomogło... Jak na złość staram się nagrać filmik ale wtedy kiedy nagrywam usterka nie występuje :/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sabatiel
dodano 9-01-2017, 13:45
Nr wypowiedzi: #8744


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 24
Rejestracja: 19/01/14
Nr użytkownika: 59 067



QUOTE(LiveLifeLike @ 8-01-2017, 17:09) *
Panowie [i jeśli są to i Panie].

Miałem problem z trzeszczącymi [trzaskającymi] głośnikami, odinstalowałem sterownik audio i wgrałem najnowszy z oficjalnej strony realtek'u

Trzeszczenia nie ma, jednak pojawił się nowy problem.

Mianowicie, po wybudzeniu laptopa z trybu hibernacji, głośniki nie grają - jedynie jest słyszalne podbicie subufera. Po ponownym uruchomieniu laptopa, taka sytuacja nie ma miejsca i wszystko działa poprawnie.
Wygląda na to, jakby laptop podczas wybudzenia z trybu hibernacji nie załadowywał sterownika [?]. Co mogę z tym zrobić, macie jakieś rady? A może ktoś już miał podobny problem i poradził sobie z nim?

Edit: Mogę dodać, że wyłączenie i ponowne włączenie sprzętu audio z poziomu menadżera urządzeń nie przyniosło oczekiwanego rezultatu.


Miałem ten sam problem - pisałem o nim parę stron wcześniej. (Pomoc telefoniczna Lenovo nie pomogła). U mnie pomogło wyłączenie w menadżerze uradzeń->kontrolery dźwięku, wideo, gier->audio dla wyświetlaczy Intel®. Przeinstalowanie sterowników niestety nie pomogło.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LiveLifeLike
dodano 9-01-2017, 14:35
Nr wypowiedzi: #8745


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 14
Rejestracja: 29/10/16
Nr użytkownika: 69 306



QUOTE(sabatiel @ 9-01-2017, 12:45) *
Miałem ten sam problem - pisałem o nim parę stron wcześniej. (Pomoc telefoniczna Lenovo nie pomogła). U mnie pomogło wyłączenie w menadżerze uradzeń->kontrolery dźwięku, wideo, gier->audio dla wyświetlaczy Intel®. Przeinstalowanie sterowników niestety nie pomogło.

Jak narazie pomogło i jest dobrze - dzięki !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 9-01-2017, 14:35
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
klawiszq92
dodano 9-01-2017, 16:44
Nr wypowiedzi: #8746


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 25/07/16
Nr użytkownika: 68 638



siema, jak wygląda aktualnie sprawa z win7 na y700-15isk? Są jakieś szczególne problemy z ogólną stabilnością i płynnością działania sterków? Win10 strasznie mnie wkurza a chciałbym go zastapić właśnie 7ką stąd moje pytanie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grochinka
dodano 9-01-2017, 16:54
Nr wypowiedzi: #8747


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 232
Rejestracja: 26/12/10
Z: Gdynia
Nr użytkownika: 35 131
Laptop: Samsung R580, Lenovo y700-15



QUOTE(klawiszq92 @ 9-01-2017, 16:44) *

Najlepszym system na naszego lapka jest Win 8.1.
Po zainstalowaniu Slassic Shell. Nawet nie widuje tych strasznych kafelek. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Albatros
dodano 9-01-2017, 19:06
Nr wypowiedzi: #8748


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 3/12/11
Nr użytkownika: 44 864
Laptop: Eee 1215B



QUOTE(klawiszq92 @ 9-01-2017, 15:44) *
siema, jak wygląda aktualnie sprawa z win7 na y700-15isk? Są jakieś szczególne problemy z ogólną stabilnością i płynnością działania sterków? Win10 strasznie mnie wkurza a chciałbym go zastapić właśnie 7ką stąd moje pytanie.

Śledzę ten wątek od premiery Y700 i widzę, że część użytkowników do dzisiaj ma jakieś problemy ze sterownikami. Ja od marca 2016 użytkuję Win 7 i nie mam żadnych problemów!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
menager7
dodano 9-01-2017, 22:53
Nr wypowiedzi: #8749


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 21
Rejestracja: 11/10/16
Nr użytkownika: 69 185
Laptop: Lenovo Y700-15, i7, gtx960m, 16GB ram, SM951 NVMe 128GB, 850 EVO 500GB



QUOTE(klawiszq92 @ 9-01-2017, 15:44) *
siema, jak wygląda aktualnie sprawa z win7 na y700-15isk? Są jakieś szczególne problemy z ogólną stabilnością i płynnością działania sterków? Win10 strasznie mnie wkurza a chciałbym go zastapić właśnie 7ką stąd moje pytanie.

Na win 7 mam te same problemy co inni. Zamrażanie obrazu połączone z pikselozą w różnych okolicznościach a potem restart. Strzelające głośniki w momencie gdy co chwilę jakieś zdarzenie chce wyemitować dźwięk. Tak jakby karta się wybudzała i wydaje taki trzask. Bez sterowników audio nie działa subwofer. Ze sterownikami subwofer powoduje pogłos i nie da się tego słuchać. Tak jest na dwóch laptopach z win 7. Jak będę miał czas to zainstaluje win 10 i zobaczę.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
witia24
dodano 9-01-2017, 22:54
Nr wypowiedzi: #8750


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 138
Rejestracja: 11/11/08
Nr użytkownika: 15 600
Laptop: dell ips 1530



Może macie rację z tym nowym systemem muszę go pobrać ale w raz z systemem był zainstalowany dvd jakiś program, antywirus i office.
A jaki jest najnowszy bios do lapka i jak to sprawdzę i gdzie pobiorę.
Stary bios uwalał laptopy?

Napiszcie gdzie znajdę najnowsze stery do tego lapka.

A matryca tragedia jak można coś takiego wypuścić na rynek ja mam światło w lewym rogu a cała prawa strona matrycy zażółcona.
Ogólnie kiepsko świeci słabo i zciemnić go można prawie do wygaszenia masakra nie wiem czy reklamować.
Bieli to w tym laptopie nie uświadczysz.
A nie daj boże dotknij matryce zero sztywności i świeci wtedy światłem zależy jak się złapie matrycę.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
klawiszq92
dodano 10-01-2017, 17:28
Nr wypowiedzi: #8751


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 25/07/16
Nr użytkownika: 68 638



QUOTE(menager7 @ 9-01-2017, 21:53) *
Na win 7 mam te same problemy co inni. Zamrażanie obrazu połączone z pikselozą w różnych okolicznościach a potem restart. Strzelające głośniki w momencie gdy co chwilę jakieś zdarzenie chce wyemitować dźwięk. Tak jakby karta się wybudzała i wydaje taki trzask. Bez sterowników audio nie działa subwofer. Ze sterownikami subwofer powoduje pogłos i nie da się tego słuchać. Tak jest na dwóch laptopach z win 7. Jak będę miał czas to zainstaluje win 10 i zobaczę.

i właśnie tego się boję, dzięki za odpowiedzi!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shly
dodano 11-01-2017, 13:12
Nr wypowiedzi: #8752


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 906
Rejestracja: 28/05/13
Nr użytkownika: 55 643
Laptop: różnie



QUOTE(menager7 @ 9-01-2017, 21:53) *
Na win 7 mam te same problemy co inni. Zamrażanie obrazu połączone z pikselozą w różnych okolicznościach a potem restart. Strzelające głośniki w momencie gdy co chwilę jakieś zdarzenie chce wyemitować dźwięk. Tak jakby karta się wybudzała i wydaje taki trzask. Bez sterowników audio nie działa subwofer. Ze sterownikami subwofer powoduje pogłos i nie da się tego słuchać. Tak jest na dwóch laptopach z win 7. Jak będę miał czas to zainstaluje win 10 i zobaczę.

Ja na windowsie 7 nie miałem problemów z pikselozą, ani głośnikami.Nie wydaje mi się, aby był też jakiś pogłos z subwoofera.Mogę Ci wrzucić sterowniki do dźwięku z jakich korzystałem i sprawdzisz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sqord
dodano 11-01-2017, 13:23
Nr wypowiedzi: #8753


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 11/01/17
Nr użytkownika: 69 853
Laptop: Lenovo Y700 15" i5



Witam,

właśnie zakupiłem Lenovo Y700 15", w dniu dzisiejszym go przetestuje natomiast zauważyłem znaczący bleeding oraz pożółkłe tło w momencie gdy przeglądam np. zdjęcia z białym tłem. Nie jest to biały jest "zżółkły" czy to normalne? Postaram się wrzucić dziś zdjęcia. Proszę o informację gdyż zastanawiam się nad jego zwrotem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Albatros
dodano 11-01-2017, 13:31
Nr wypowiedzi: #8754


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 3/12/11
Nr użytkownika: 44 864
Laptop: Eee 1215B



QUOTE(shly @ 11-01-2017, 12:12) *
Ja na windowsie 7 nie miałem problemów z pikselozą, ani głośnikami.Nie wydaje mi się, aby był też jakiś pogłos z subwoofera.Mogę Ci wrzucić sterowniki do dźwięku z jakich korzystałem i sprawdzisz

Ja bym też poprosił z ciekawości. Te ze strony Lenovo są z 10.12.2015 i ich w ogóle nie aktualizują. Zapomniałem, że też mam pogłos, ale korzystam z zewnętrznych głośników.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shly
dodano 11-01-2017, 13:48
Nr wypowiedzi: #8755


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 906
Rejestracja: 28/05/13
Nr użytkownika: 55 643
Laptop: różnie



QUOTE(Albatros @ 11-01-2017, 12:31) *
Ja bym też poprosił z ciekawości. Te ze strony Lenovo są z 10.12.2015 i ich w ogóle nie aktualizują. Zapomniałem, że też mam pogłos, ale korzystam z zewnętrznych głośników.

No ja nie wiem jak z tym pogłosem do końca bo też raz z głośników raz z laptopa puszczałem, nie wiem czy to są te stery na pewno,ale mam je w folderze y700 WIN7 podpisane jako dźwięk biggrin.gif
https://drive.google.com/open?id=0BzYMt1Pv6...SGtYRFRNRkVpbkE
wrzuciłem od ekranu i dźwięku
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Albatros
dodano 11-01-2017, 18:36
Nr wypowiedzi: #8756


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 3/12/11
Nr użytkownika: 44 864
Laptop: Eee 1215B



QUOTE(shly @ 11-01-2017, 12:48) *
No ja nie wiem jak z tym pogłosem do końca bo też raz z głośników raz z laptopa puszczałem, nie wiem czy to są te stery na pewno,ale mam je w folderze y700 WIN7 podpisane jako dźwięk biggrin.gif
https://drive.google.com/open?id=0BzYMt1Pv6...SGtYRFRNRkVpbkE
wrzuciłem od ekranu i dźwięku


Dzięki. To jest wersja 6.00.0001.7780 z 25.03.2016. Okazało się, że mam taką samą, ale dla pewności przeinstalowałem. Bas niestety nieprzyjemny dla ucha tak jak na sterach z 2015 ze strony Lenovo. Ale na W10 nie przechodzę blush.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LiveLifeLike
dodano 12-01-2017, 10:10
Nr wypowiedzi: #8757


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 14
Rejestracja: 29/10/16
Nr użytkownika: 69 306



A u mnie nawrócił problem z głośnikami...

QUOTE
Miałem problem z trzeszczącymi [trzaskającymi] głośnikami, odinstalowałem sterownik audio i wgrałem najnowszy z oficjalnej strony realtek'u

Trzeszczenia nie ma, jednak pojawił się nowy problem.

Mianowicie, po wybudzeniu laptopa z trybu hibernacji, głośniki nie grają - jedynie jest słyszalne podbicie subufera. Po ponownym uruchomieniu laptopa, taka sytuacja nie ma miejsca i wszystko działa poprawnie.
Wygląda na to, jakby laptop podczas wybudzenia z trybu hibernacji nie załadowywał sterownika [?]. Co mogę z tym zrobić, macie jakieś rady? A może ktoś już miał podobny problem i poradził sobie z nim?


Strasznie to irytujące...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shwagier
dodano 12-01-2017, 15:16
Nr wypowiedzi: #8758


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 11
Rejestracja: 13/11/16
Nr użytkownika: 69 424



QUOTE(shly @ 11-01-2017, 12:12) *
Ja na windowsie 7 nie miałem problemów z pikselozą, ani głośnikami.Nie wydaje mi się, aby był też jakiś pogłos z subwoofera.Mogę Ci wrzucić sterowniki do dźwięku z jakich korzystałem i sprawdzisz

A miałeś wcześniej win 10 na którym pojawiała się pikseloza i reset lapka ? Win 7 to wyeliminował ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shly
dodano 12-01-2017, 20:52
Nr wypowiedzi: #8759


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 906
Rejestracja: 28/05/13
Nr użytkownika: 55 643
Laptop: różnie



Obecnie mam win10, nie mam pikselozy żadnej.Czy na monitorze zewnętrznym czy to matrycy laptopa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shwagier
dodano 12-01-2017, 22:26
Nr wypowiedzi: #8760


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 11
Rejestracja: 13/11/16
Nr użytkownika: 69 424



Mój już teraz tak zaczyna świrować, wcześniej działo się to w trakcie gier, teraz nawet przy odtwarzaniu youtube czy innego filmu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

467 Strony: V  « < 436 437 438 439 440 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (4 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 22-05-2017 - 19:25