IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

5 Strony: V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
Poradnik: jak podkręcić 9600GT DDR3 - czyli flashowanie BIOS-u karty graficznej
damian1711
dodano 27-11-2008, 16:12
Nr wypowiedzi: #1


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 91
Rejestracja: 29/05/08
Z: Sosnowiec
Nr użytkownika: 10 502
Laptop: Acer 5930g



Poradnik ten oparty jest na testach laptopa Acer 5930G w którym zablokowana jest zmiana częstotliwość z poziomu systemu operacyjnego i możliwe jest jedynie obniżanie zegarów. Ostatnia pojawiła się jednak możliwość edytowania BIOS-u tych kart i właśnie ten sposób zostanie tu opisany.

UWAGA!! Robicie to na własne ryzyko biggrin.gif Jeżeli proces flashowania zostanie jakoś przerwany mogą być poważne problemy z przywróceniem BIOS-u do stanu fabrycznego.

UWAGA 2: Jeżeli twój laptop posiada pamięć karty DDR2 zmodyfikowany przeze mnie BIOS nie będzie do niej pasował!

UWAGA 3: zmodyfikowany BIOS który załączam posiada dość wysokie częstotliwości zegarów! Upewnij się że twój laptop nie leży na kaloryferze przed włączaniem testów 3D smile.gif

Domyślne zegary to: 500/1250/800
Zegary zmienionego biosu to: 700/1700/950
Temperatura podczas dużego obciążenia na nowych zegarach może się zwiększyć!. Granica temperatury po której następuje obniżenie zegarów została określona przez producenta na 105C. Dla bezpieczeństwa w zmodyfikowanym BIOS-ie wynosi ona 95C.
Żadne napięcia w nowym BIOS-ie nie zostały zmodyfikowane.
Z testów stabilności które przeprowadziłem programem FurMark w opcji "Xtreme Burning Mod" temperatura po 15min grzania karty wyniosła 85C, po 20min 90C, po 30min nadal 90C.
Należy pamiętać o tym że wysokie zegary zostaną zastosowane jedynie w trybie "Extra" a więc w nowych grach 3D, w pozostałych środowiskach wszystko pozostaje bez zmian, co widać na załączonym poniżej obrazku:



Okey, skoro dotarłeś do tej linijki tzn lubisz ryzyko, wiec teraz do rzeczy. Czego będziemy potrzebować:
1) Pendrive usb
2) Tej paczki plików:
Mirror1: http://www.sendspace.pl/file/f1dWN0oi/
Mirror2: http://rapidshare.com/files/167891896/oc_gfx.rar.html
Mirror3: http://www.sendspace.com/file/mf9lqi

Lub pobrać sobie pliki z paczki pojedynczo:
-program do edycji BIOS-u:
http://download.softpedia.com/dl/d43e7a2b4...iBiTor.v4.6.exe
-Zmodyfikowany bios:
http://www.laptopvideo2go.com/forum/index....ost&id=2390
- program do tworzenia bootowalnych usb:
http://www.bootdisk.com/plan40/hpflash1.zip
-piki DOSa do bootowalnego usb:
http://www3.telus.net/brokenford/hpusbfw_bootfiles.zip
-program do flashowania:
http://download.softpedia.com/dl/33c68475e...eak/nvflash.zip

Instrukcja:
1) Włączyć Nibitor->submit BIOS->file->save bios i zapisac gdzies aktualny bios karty
2) Jeżeli nie chcesz wgrywać BIOS-u który ja załączyłem możesz teraz edytować swój zapisany bios, pozmieniać zegary i temperatury wg własnego widzimisie i zapisać pod inną nazwą.
3) Zainstalować HPFLASH1.EXE i włączyć "HP USB Disk Storage Format Tool". Pozaznaczać tak jak na obrazku I DOS files wybrac z folderu "hpusbfw_bootfiles"


4) Na karte pamięci wgrać bez żadnych folderów pliki z folderu nvflash oraz BIOS-y (domyślny i "podkręcony")
5) Ostatni krok: Restart PC->F12-> usb HDD i wpisać: nvflash -A -j -4 -5 -6 nazwa_biosu_podkreconego.rom
UWAGA: jeżeli teraz naciśniesz enter, nie będzie się dało tego zatrzymać xD Może pojawić się komunikat że id urządzenia jest inne ale wpisujemy YES i rozpoczyna się proces flashowania (może potrwać z 30sek)
6) Teraz Ctrl+alt+del czekamy na odpalenie się systemu i vuala! Witaj podkręcony laptopie wink.gif
UWAGA: wyczytałem że podczas właczania PC może wyskoczyć bluescreen, jest to spowodowane zmianą sprzętową, należy usunąc w trybie awaryjnym sterowniki karty, wlaczyć system normalnie i zainstalować je ponownie.

Jeżeli wszystko przeszło pomyślnie twoim oczom w GPU-Z powinien ukazać się taki oto obrazek:



Teraz czas na testy, tylko ostrożnie! Ja na swoim sprzęcie zwiększyłem wynik w 3dm06 z blisko 5900 na 7360 punktów. Karta jak na razie 100% stabilna.Kontrolujcie temperatury na bieżąco bo może się okazać ze zaproponowane przeze mnie zegary mogą być dla waszego sprzętu za wysokie i trzeba będzie przeedytować BIOS na niższe częstotliwości.

Czekam na pierwsze rezultaty =)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Morthal
dodano 27-11-2008, 17:19
Nr wypowiedzi: #2


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



Dzięki, przyklejam wink.gif


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
joker5513
dodano 27-11-2008, 20:48
Nr wypowiedzi: #3


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 057
Rejestracja: 20/06/08
Z: Bory Tucholskie ;)
Nr użytkownika: 11 029
Laptop: Acer Aspire 5930G



Dzięki wielkie smile.gif

Rozumiem że to jest jedyna metoda rozkręcenia tej karty a acerze???? Dalej żaden soft sobie nie radzi z zegarami??



--------------------
Mobilek - Acer Aspire 5930G (Core 2 Duo 2.0 GHz, 3 GB DDR2 667mhz, GeForce 9600MGT 512 MB GDDR3, HDD 250 GB 5400rpm)- po wymianie matrycy śmiga dalej :)

Stacyjka - I5 2500K @ 4,0GHz, Asrock Z68 Extreme 3 Gen 3, Gigabyte Radeon 7970 WF3, 8 GB DDR3 1600mhz, 120GB SSD Intel 330, 3TB HDD WD Green, 1TB HDD Samsung -
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kolsek345
dodano 27-11-2008, 23:08
Nr wypowiedzi: #4


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 26
Rejestracja: 3/11/08
Nr użytkownika: 15 414
Laptop: Acer 5930



Damian1711 czy te 7300 punktow w 3dmark2006 osiągnołes na Visie czy XP? I napisz moze jakim programem mierzysz temperature karty w czasie testow aby wszyscy uzywali jednego softu i mozna bylo porownac wyniki.Sterowniki ktorych użyles to te na zdjeciu 180.43?Pozdrawiam rolleyes.gif


--------------------
Acer Aspire 5930G - Core 2 Duo P7350, 3 GB DDR , GF 9600MGT 512 mb DDR3@680/920/1630Mhz, HDD 320 GB 5400rpm bios v 1.23
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jan Korzeniowski
dodano 27-11-2008, 23:52
Nr wypowiedzi: #5


Apacz Tęga Głowa ;-)
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 519
Rejestracja: 14/07/08
Z: Bytom
Nr użytkownika: 11 670
Laptop: Dell D410



@kolsek345 temperatury karty możesz odczytać w gpu-z i hwmonitor, oba pokazują takie same wartości.

@damian1711 - hm ale te zegary przecież nie uzyskują ponad 7300 punktów w 3dmarku, ja na zegarach core@690, mem@950 podniesionych w ntune uzyskalem ok 6950pkt, jak czytałem ten topic na tamtym forum to wydawało mi się, że zaproponowany bios miał zegary chyba 750 na rdzeniu i pamiątki też więcej, ale już nie pamiętam.

Czy taki bios zadziałby w moim samsungu r560, gdzie też mam gf 9600gt gddr3?


--------------------
Był sobie Samsung R560

Core 2 Duo P8400 2,26GHz @ 2,82GHz
4GB DDR3
GeForce 9600GT GDDR3 500/800/1250 MHz@ 690/960/1725MHz
Samsung 320 GB


3dmark06 7249 pkt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 27-11-2008, 23:52
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
_apsik
dodano 28-11-2008, 0:07
Nr wypowiedzi: #6


Kiek nich in't Muuslock,kiek in de Sünn
********

Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 7 959
Rejestracja: 26/01/08
Z: N'ham
Nr użytkownika: 6 580



QUOTE(Jan Korzeniowski @ 28-11-2008, 0:52) *
Czy taki bios zadziałby w moim samsungu r560, gdzie też mam gf 9600gt gddr3?


jesli umiesz zmienic takt poprzez ntune dlaczego chcesz bawic sie w flash-bios?


--------------------
Dell XPS M1530 Crimson Red
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jan Korzeniowski
dodano 28-11-2008, 1:14
Nr wypowiedzi: #7


Apacz Tęga Głowa ;-)
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 519
Rejestracja: 14/07/08
Z: Bytom
Nr użytkownika: 11 670
Laptop: Dell D410



Żeby podwyższyć napięcie i podnięść jeszcze trochę zegary.. teraz nie potrzebuje, ale w przyszłości kto wie..


--------------------
Był sobie Samsung R560

Core 2 Duo P8400 2,26GHz @ 2,82GHz
4GB DDR3
GeForce 9600GT GDDR3 500/800/1250 MHz@ 690/960/1725MHz
Samsung 320 GB


3dmark06 7249 pkt
Go to the top of the page
 
+Quote Post
damian1711
dodano 28-11-2008, 1:27
Nr wypowiedzi: #8


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 91
Rejestracja: 29/05/08
Z: Sosnowiec
Nr użytkownika: 10 502
Laptop: Acer 5930g



QUOTE(joker5513 @ 27-11-2008, 21:48) *
Dzięki wielkie smile.gif

Rozumiem że to jest jedyna metoda rozkręcenia tej karty a acerze???? Dalej żaden soft sobie nie radzi z zegarami??


jak narazie tylko taką znam..a na inne sie raczej nie zapowiada..


QUOTE(kolsek345 @ 28-11-2008, 0:08) *
Damian1711 czy te 7300 punktow w 3dmark2006 osiągnołes na Visie czy XP? I napisz moze jakim programem mierzysz temperature karty w czasie testow aby wszyscy uzywali jednego softu i mozna bylo porownac wyniki.Sterowniki ktorych użyles to te na zdjeciu 180.43?Pozdrawiam rolleyes.gif


wynik został uzyskany na windows xp sp3 PL. sterowniki to 180.43 ze strony laptopvideo2go.com. temperature mierzył sam benchmark - Furmark, temp. wydają sie być wiarygodne- te same wskazywał gpu-z (0.2.8)


QUOTE(Jan Korzeniowski @ 28-11-2008, 0:52) *
@damian1711 - hm ale te zegary przecież nie uzyskują ponad 7300 punktów w 3dmarku, ja na zegarach core@690, mem@950 podniesionych w ntune uzyskalem ok 6950pkt, jak czytałem ten topic na tamtym forum to wydawało mi się, że zaproponowany bios miał zegary chyba 750 na rdzeniu i pamiątki też więcej, ale już nie pamiętam.

Czy taki bios zadziałby w moim samsungu r560, gdzie też mam gf 9600gt gddr3?


hmm mysle ze w twoim laptopie przy tych samych zegarach wyniki nie muszą okazac sie takie same, poza tym widze ze u mnie jest te 10Mhz wiecej na rdzeniu i nie wiadomo ile mialeś mniej MHz na shaderach. Swoją drogą tamten wynik uzyskałem wczoraj za pierwszym razem, dzis test powtórzyłem i...wynik się poprawił:

Testy odbywały się w trybie wydajność w sterownikach nvidii oraz przy wyłaczonych kompozycjach wizualnych dla tego programu (nie wiem czy to cos zmienia..), AA i AF oczywiscie takze wylaczone, rozdzielczosc 1280x800

nie wiem czy moj bios zadziałałby na twoim samsungu ale napewno twój bios po własnych modyfikacjach zadziałby na twoim smile.gif


okey,potestowalem dluzej i zauwazam pewne problemy, pojawiaja sie one na "zimnym laptopie". dziala w porzadku ale po odpaleniu gry/benchmarku zdarzylo mi sie ze pojawily sie artefakty na caly ekran badz ekran gasnal i po kilku sekundach laptop sie resetowal, wyglada na to ze pamieci sa zbyt wysoko taktowane w moim przypadku. co ciekawe po dluzszej (ok. 2h pracy) zadnych problemow z trybek 3D nie ma
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Adam093
dodano 29-11-2008, 9:48
Nr wypowiedzi: #9


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 9/11/08
Nr użytkownika: 15 561



Nie wiem czy to robi jakas roznice ale mam tego GF tyle ze na DDR2. roblem u mnie pojawia sie na samym poczatku kiedy chce zgrac biosa. Komp tak jak by sie zawieszal zero reakcji, jedynie winamp grajacy w tle lekko sie przycina ale myszka i klawiatura pozostaja bez reakcji... U was bylo podobnie?? Z tego co widze to DDR2 i DDR3 sa tak samo taktowane. Gduby udalo mi sie zmodyfikowac biosa to tez bym sie swoim wynikiem przed i po w 3dmaku pochwalil...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kolsek345
dodano 29-11-2008, 10:03
Nr wypowiedzi: #10


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 26
Rejestracja: 3/11/08
Nr użytkownika: 15 414
Laptop: Acer 5930



A czym zczytujesz bios z karty do pliku? Bo mozna to zrobic zarowno programem NiBiTor4.6 jak i GPU-Z 0.2.8.Nastepnie obrobka biosu w NiBiTorze i flash .Pozdro


--------------------
Acer Aspire 5930G - Core 2 Duo P7350, 3 GB DDR , GF 9600MGT 512 mb DDR3@680/920/1630Mhz, HDD 320 GB 5400rpm bios v 1.23
Go to the top of the page
 
+Quote Post
damian1711
dodano 29-11-2008, 10:42
Nr wypowiedzi: #11


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 91
Rejestracja: 29/05/08
Z: Sosnowiec
Nr użytkownika: 10 502
Laptop: Acer 5930g



z forum ktorego wyczytalem o tym flashowaniu byla masa wypowiedzi o problemach z flashowaniem tych kart DDR2 w laptopach HP.z tego co zrozumialem bios grafiki jest tam jakos powiazany z glownym biosem i flashować sie nie da. poza tym ta wersja nibitora nie wspiera kart 9600gt na ddr2 (to tez tam wyczytalem)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kalimdor
dodano 6-12-2008, 23:41
Nr wypowiedzi: #12


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 47
Rejestracja: 14/04/08
Nr użytkownika: 9 305
Laptop: do pracy



No nic dobrze że można zmienić te zegary bo potrzebuję teraz tylko power up'a dla Red Alert 3 biggrin.gif


--------------------
Acer 5930G nareszcie ładnie odpakowany ... no i szmatka by się przydała :P
Panasonic VIERA 50" Full-HD + Panasonic 5.1
PS3 40GB => Sell => PS3 80GB + 2TB
Xbox Core => RROD => Xbox Elite => Crash => Xbox Premium => Sell => XboX Arcade => Sell => XboX Slim awaiting
Iphone 1G => Sell => Ipod Touch 2G
Go to the top of the page
 
+Quote Post
southryan
dodano 16-12-2008, 20:55
Nr wypowiedzi: #13


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 334
Rejestracja: 11/10/08
Nr użytkownika: 14 894
Laptop: Acer 6930



Muszę powiedzieć że wyniki aż mnie zatkały ; )
BEZ kłamstw powiem że uruchomiłem NFS Undercover na absolutnym MAX! (rozdzielczosc, filtry, szczegoly) i w najgorszym momencie jest 21 kl/s! przed podkręceniem było niegrywalne 12 kls. No i MOH Airborne - tu już dostałem zawału xd W momencie krytycznym jest 30 kl/s ! podczas spadania z nieba i przechadzek 35-40 kl/s ! Przedtem ok 20 kls.

GPU CLOCK - 620
MEMORY - 850
SHADER - 1450

Wartości są więc trochę niższe od autora tekstu - temp ok 90 C

EDIT:
Jestem w trakcie testowania nowych wartości. Jeżeli po 1h grania temp będzie OK wrzucę mojego biosa ...

GPU CLOCK - 650
MEMORY - 880
SHADER - 1550

edit 2:

GPU CLOCK - 635
MEMORY - 880
SHADER - 1580

Na tych zegarach poprzestałem. Jeżeli kogoś interesują temperatury z Airborne to przesyłam pełny log.
Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  GPU_Z_Sensor_Log.txt ( 155.3k ) Liczba ściągnięć: 184
 


--------------------
ACER 6930
< Intel Core 2 Duo T5800 2x2,0GHz 2 MB Cache
< 16" TFT WXGA 1366x768
< 4096 MB DDR2 RAM
< 640 GB HDD
< GeForce 9600 GT 512MB GDDR3
< Wi-Fi 802.11b/g/N-Draft, Bluetooth 2.0+EDR,
< Kensington Lock, HDMI, E-SATA
< Czytnik kart pamięci, Czytnik linii papilarnych
Go to the top of the page
 
+Quote Post
damian1711
dodano 17-12-2008, 2:36
Nr wypowiedzi: #14


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 91
Rejestracja: 29/05/08
Z: Sosnowiec
Nr użytkownika: 10 502
Laptop: Acer 5930g



@southryan, podwyzsz tylnie stopki laptopa o 2-3cm a ubedzie co najmniej 5stopni smile.gif to dzieki temu moge grac w wiekszosci gier na tamtych zegarach smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
southryan
dodano 17-12-2008, 8:18
Nr wypowiedzi: #15


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 334
Rejestracja: 11/10/08
Nr użytkownika: 14 894
Laptop: Acer 6930



Co wpływa na tą temp kart graficznej ? Core ?
A i do ilu by można było podnieść SHADER ?


--------------------
ACER 6930
< Intel Core 2 Duo T5800 2x2,0GHz 2 MB Cache
< 16" TFT WXGA 1366x768
< 4096 MB DDR2 RAM
< 640 GB HDD
< GeForce 9600 GT 512MB GDDR3
< Wi-Fi 802.11b/g/N-Draft, Bluetooth 2.0+EDR,
< Kensington Lock, HDMI, E-SATA
< Czytnik kart pamięci, Czytnik linii papilarnych
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kolsek345
dodano 17-12-2008, 10:07
Nr wypowiedzi: #16


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 26
Rejestracja: 3/11/08
Nr użytkownika: 15 414
Laptop: Acer 5930



@Southryan - wrzyc pliczek tego Vbiosu - bo lepiej zaczac od mniejszych zegarow tak jak Ty ( bo damian1711 to wskoczyl od razu na gleboką wodę laugh.gif ).Aha podaj tez wersje biosu twojej karty - zeby wszystko pasiło.pozdro


--------------------
Acer Aspire 5930G - Core 2 Duo P7350, 3 GB DDR , GF 9600MGT 512 mb DDR3@680/920/1630Mhz, HDD 320 GB 5400rpm bios v 1.23
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Morthal
dodano 17-12-2008, 12:14
Nr wypowiedzi: #17


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



QUOTE(southryan @ 17-12-2008, 7:18) *
Co wpływa na tą temp kart graficznej ? Core ?

Wszystko smile.gif


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
southryan
dodano 17-12-2008, 15:06
Nr wypowiedzi: #18


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 334
Rejestracja: 11/10/08
Nr użytkownika: 14 894
Laptop: Acer 6930



QUOTE(kolsek345 @ 17-12-2008, 11:07) *
@Southryan - wrzyc pliczek tego Vbiosu - bo lepiej zaczac od mniejszych zegarow tak jak Ty ( bo damian1711 to wskoczyl od razu na gleboką wodę laugh.gif ).Aha podaj tez wersje biosu twojej karty - zeby wszystko pasiło.pozdro


Teraz aktualnie testuje tą
600/1600/900

Nie mieszałem nic z voltage, obniżyłem tylko temp krytyczną z 105 do 100
62.94.3c.00.04
g96 board - 06160001

http://rapidshare.com/files/174211597/mod.rar.html
EDIT:

Dołączam testy CC pow zegarów dalej MOH A na MAX
Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  GPU_Z_Sensor_Log.txt ( 95.46k ) Liczba ściągnięć: 106
 


--------------------
ACER 6930
< Intel Core 2 Duo T5800 2x2,0GHz 2 MB Cache
< 16" TFT WXGA 1366x768
< 4096 MB DDR2 RAM
< 640 GB HDD
< GeForce 9600 GT 512MB GDDR3
< Wi-Fi 802.11b/g/N-Draft, Bluetooth 2.0+EDR,
< Kensington Lock, HDMI, E-SATA
< Czytnik kart pamięci, Czytnik linii papilarnych
Go to the top of the page
 
+Quote Post
peejay71
dodano 18-12-2008, 20:39
Nr wypowiedzi: #19


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 18/12/08
Nr użytkownika: 16 427
Laptop: acer 5930



damian1711 - wielkie dzieki za wspaniałą robotę!

dzieki również dla southryan'a - jak na razie sprobowalem i skorzystalem z Twojego biosu (zegar na poziomie 700 mnie troche przeraza hehe)

w kazdym razie - udalo sie i dziala znakomicie na swiezo zakupionym acerze 5930

3dmark06:

przed (standard) : 5615
po (c: 600 m: 1600 s:900 ) : 6500

i naprawde widac sporą różnicę - akurat na poziomie przejscia do plynnosci przy domyslnej rozdziałce - nice smile.gif

jak inne zegary...?
probować dalej, czy już zostawić?

pozdro,
PJ
Go to the top of the page
 
+Quote Post
southryan
dodano 18-12-2008, 22:19
Nr wypowiedzi: #20


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 334
Rejestracja: 11/10/08
Nr użytkownika: 14 894
Laptop: Acer 6930



No po długich testach udostępniam najlepsze wg. mnie zegary do Acera 6930 (w 100% stabilne):

http://rapidshare.com/files/174774734/mod2.rar
GPU CLOCK - 600
MEMORY - 850
SHADER - 1600
temp krytyczna - 100C


--------------------
ACER 6930
< Intel Core 2 Duo T5800 2x2,0GHz 2 MB Cache
< 16" TFT WXGA 1366x768
< 4096 MB DDR2 RAM
< 640 GB HDD
< GeForce 9600 GT 512MB GDDR3
< Wi-Fi 802.11b/g/N-Draft, Bluetooth 2.0+EDR,
< Kensington Lock, HDMI, E-SATA
< Czytnik kart pamięci, Czytnik linii papilarnych
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Strony: V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 27-04-2017 - 15:08