IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

13 Strony: V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
Podkręcanie ATI Radeon HD5650 na stałe, Za pomocą edycji biosu - tutorial na przykładzie Packard Bella TK83
Podkręcanie przez edycję biosu
Aby oddać głos musisz się zalogować.
Wszystkie głosy: 34
Goście nie mogą głosować 
marecki-2
dodano 17-06-2011, 17:09
Nr wypowiedzi: #21


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 17/06/11
Nr użytkownika: 40 071
Laptop: Toshiba L650-1mt



http://imageshack.us/photo/my-images/593/zzzzfy.gif/

http://imageshack.us/photo/my-images/231/53847364.png/

Dodam że na xp mam ten sam problem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 17-06-2011, 18:49
Nr wypowiedzi: #22


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Niestety okazuje się, że biosy w toshibach są zablokowane. Nie ty jeden masz taki problem. Nie wiem czy zauważyłeś, że normalny 5650 ma taktowanie 550@800 a twój 450@800. Twój bios ma obniżone napięcie i zegar rdzenia. Jedyna szansa jaką widzę to użycie biosu dla HD5650 np z acera. Masz go w załączniku. Zmodyfikuj zegary wedle uznania zapisz z nazwą poprzedniego biosu i podmień. Oczywiście robisz to na własną odpowiedzialność. Radzę przygotować sobie pendrive z oryginalnym nie modyfikowanym biosem w razie potrzeby recovery biosu.

Załącznik (plik)  A6E75A55_DB72_4B5F_913B_01AEE11133CC_1_643.zip ( 37.34k ) Liczba ściągnięć: 64


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
racedriver
dodano 18-06-2011, 10:01
Nr wypowiedzi: #23


master
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 558
Rejestracja: 6/03/09
Nr użytkownika: 18 269
Laptop: Lenovo y50



Pichu, jak podniosłeś napięcie gpu o 0.05V?


--------------------

Y50 | I7 4710HQ 3.5GHz| 16GB DDR3 Samsung 1.6GHz | GTX860M 4GB DDR5 1.1/3.0 GHz | 1TB Hitachi 7200 | Win 7 64 HP



3dm11 5749
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 18-06-2011, 10:01
Nr wypowiedzi: #24


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Trixx, na razie testuje czy będzie stabilny i jeśli tak to wrzucam na stałe do biosu.

Temperaturki pod maksymalnym obciążeniem z podstawką chłodzącą (podczas gry w DIRT 3) są takie (minimalna temperatura normalnie jest dużo niższa ale włączyłem program monitorujący już po grze i nie zdążył się schłodzić , w idle procek ma 48 stopni a grafika 42 ):
Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  Bez_tytu_u.jpg ( 126.81k ) Liczba ściągnięć: 188
 


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 18-06-2011, 10:49
Nr wypowiedzi: #25


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Takie małe pytanie :> w Sony Vaio tez można tak podkręcić na stałe grafikę ?


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 18-06-2011, 10:49
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Pichu
dodano 18-06-2011, 10:52
Nr wypowiedzi: #26


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Myślę, że tak. Musiałbym sprawdzić. Jaki model??


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 18-06-2011, 10:55
Nr wypowiedzi: #27


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



VPCEB3M1E


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 18-06-2011, 10:57
Nr wypowiedzi: #28


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



VPCEB3M1E/BQ czy VPCEB3M1E/WI ??


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 18-06-2011, 11:02
Nr wypowiedzi: #29


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



BQ sorrki pisałem na szybko smile.gif właśnie walczę z nowymi sterownikami od ati/amd smile.gif


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 18-06-2011, 11:06
Nr wypowiedzi: #30


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Masz gdzieś na dysku bios od twojego lapka?? Bo nie mogę znaleźć na stronie sony. Jeżeli masz to zamieść gdzieś proszę i daj linka. Bez biosu nie jestem w stanie nic sprawdzić.


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 18-06-2011, 11:22
Nr wypowiedzi: #31


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Właśnie nigdzie nie ma biosu sad.gif chyba że jakoś można go zgrać,ten co mam teraz to Ci prześle smile.gif


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 18-06-2011, 11:28
Nr wypowiedzi: #32


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Da się zgrać ten który masz. Powiedz mi tylko jedną rzecz. Czy to bios InsydeH2O czy Phoenix?? Wejdź do biosu i sprawdź. Na pewno będzie napisane. W załączniku masz narzędzie do zapisu biosu na dysk. Uruchom jako administrator, kliknij read następnie gdy bios będzie wczytany kliknij backup i zapisz na dysk. Potem spakuj i wrzuć na jakiś serwer z którego będę mógł pobrać.

Załącznik (plik)  BIOS_Backup_TooKitV2.0.zip ( 595.85k ) Liczba ściągnięć: 68


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 18-06-2011, 13:17
Nr wypowiedzi: #33


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



BIOS


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 18-06-2011, 13:25
Nr wypowiedzi: #34


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Sprawdź w gpu-z czy jesteś w stanie zapisać bios karty graficznej bo nie widzę biosu do żadnej karty graficznej w biosie od laptopa. Możliwe, że masz kartę na złączu MXM


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marecki-2
dodano 20-06-2011, 15:32
Nr wypowiedzi: #35


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 17/06/11
Nr użytkownika: 40 071
Laptop: Toshiba L650-1mt



Wgranie nowego BIOSA nic nie zmienia. Mam wrażenie że karta posiada drugiego biosa (dowód na to pogrubiony kod z biosów) w którym zablokowane są częstotliwości i napięcia. W biosie Acera
CODE
UŞvé5                  č    IBMŚ              761295520      -      Ä      06/03/10,07:01:37   éÄ éÓ   ¨  @  Ü €     J                           Áh          BR37652.001 MADISON PCI_EXPRESS DDR3
Acer JV52-DN Madison Pro DDR3 64Mx16 550E/800M                              


(C) 1988-2005, ATI Technologies Inc.  ATOMBIOSBK-ATI VER012.020.000.029.037652 BR37652.001  559666   147599            [b]Acer_JV52_DN_Madison_Pro_DDR3\Config.h[/b]


W BIOSie Toshiby
CODE
UŞyé9 ˙Z               ě    IBMi              761295520      1      Č      03/17/10,04:06:51   éĘ éŮ   ¨  @  $ú€     ň"                          Áh          BR036887.001 MADISON PCI_EXPRESS DDR3
Toshiba Berlin10G Madison LP DDR3 512MB/1GB/2GB                            


(C) 1988-2005, ATI Technologies Inc.  ATOMBIOSBK-ATI VER012.019.000.013.036887 BR36887.001  543543   139870            [b]Toshiba_Berlin10G_Madison_LP_D3\Config.h [/b]
Edycja tych pogrubionych wartości nic nie dawała. Widzę tylko możliwość przeflashować moduł pamięci jakimś zewnętrznym programatorem. Tymczasem muszę się pogodzić z tym że OC wykonuję pod AMD GPU Tool i przy napięciu 0,95 V uzyskuje dużą stabilność dla częstotliwości 650/950 mhz i +/- 8500 pkt w 3dsmax 06, przy podstawowym ustawieniu. Dzięki za pomoc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 20-06-2011, 15:57
Nr wypowiedzi: #36


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



QUOTE(marecki-2 @ 20-06-2011, 16:34) *
Wgranie nowego BIOSA nic nie zmienia. Mam wrażenie że karta posiada drugiego biosa (dowód na to pogrubiony kod z biosów) w którym zablokowane są częstotliwości i napięcia. W biosie Acera
CODE
UŞvé5                  č    IBMŚ              761295520      -      Ä      06/03/10,07:01:37   éÄ éÓ   ¨  @  Ü €     J                           Áh          BR37652.001 MADISON PCI_EXPRESS DDR3
Acer JV52-DN Madison Pro DDR3 64Mx16 550E/800M                              


(C) 1988-2005, ATI Technologies Inc.  ATOMBIOSBK-ATI VER012.020.000.029.037652 BR37652.001  559666   147599            [b]Acer_JV52_DN_Madison_Pro_DDR3\Config.h[/b]


W BIOSie Toshiby
CODE
UŞyé9 ˙Z               ě    IBMi              761295520      1      Č      03/17/10,04:06:51   éĘ éŮ   ¨  @  $ú€     ň"                          Áh          BR036887.001 MADISON PCI_EXPRESS DDR3
Toshiba Berlin10G Madison LP DDR3 512MB/1GB/2GB                            


(C) 1988-2005, ATI Technologies Inc.  ATOMBIOSBK-ATI VER012.019.000.013.036887 BR36887.001  543543   139870            [b]Toshiba_Berlin10G_Madison_LP_D3\Config.h [/b]
Edycja tych pogrubionych wartości nic nie dawała. Widzę tylko możliwość przeflashować moduł pamięci jakimś zewnętrznym programatorem. Tymczasem muszę się pogodzić z tym że OC wykonuję pod AMD GPU Tool i przy napięciu 0,95 V uzyskuje dużą stabilność dla częstotliwości 650/950 mhz i +/- 8500 pkt w 3dsmax 06, przy podstawowym ustawieniu. Dzięki za pomoc.



Niby na jakiej podstawie określiłeś różnice pomiędzy tymi dwoma biosami?? I gdzie tu masz pogrubioną czcionką cokolwiek napisane??


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marecki-2
dodano 20-06-2011, 21:23
Nr wypowiedzi: #37


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 5
Rejestracja: 17/06/11
Nr użytkownika: 40 071
Laptop: Toshiba L650-1mt



w hex editorze można dowiedzieć się tego bo kod jest praktycznie taki sam ale różnią się zegary, i parę detali i po modyfikacji biosu z acera udało mi się go wgrać i nic nie zmieniałem w rbe i udało mi się osiągnąć taktowanie 550/800 mhz oraz napięcie 1 V. Następnym razem podniosłem w rbe częstotliwości i efekt pozostał taki jak w przypadku biosu toshiby a dodatkowo na biosie acera cuda się działy. Należy zauważyć taką zakładkę w rbe jak additional features i tam podane są standard clock GPU i RAM i overclocking w Toshibie byłby możliwy tylko trzebaby zmodyfikować jakoś biosa bo te wartości są stałe jeśli się ich nie zmieni jakimś edytorem. Postaram się rozwiązać ten problem, jeśli mi się uda to zamieszcze wyniki i stosownego biosa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bmarcin1
dodano 29-06-2011, 8:05
Nr wypowiedzi: #38


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 28/05/11
Nr użytkownika: 39 627
Laptop: 5552g



obecnie karte mam podkrecona na 730/1050 temperatura po 30 min wygrzewania w furmark 66 stopni max procesora 68, scan for artifacs przez 20 min zero bledow myslicie czy jest dalszy sens podkrecania
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 29-06-2011, 12:18
Nr wypowiedzi: #39


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Coś słabo wygrzewałeś tego laptopa. Albo w lodówce to robiłeś biggrin.gif Jeszcze nie obciążyłeś za dobrze tego lapka, spróbuj Dirta 3, wtedy zobaczysz maksymalne temperatury.


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kpkamil
dodano 30-06-2011, 18:27
Nr wypowiedzi: #40


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 5/04/08
Nr użytkownika: 9 041
Laptop: Acer Aspire 5552G



Do autora tematu: istnieje sposob na zwiekszenie pamieci ram,ponoc jest mozliwosc jej rozbudowy do prawie 2Gb bawiles sie moze w to?? i prosba do Ciebie moglbys umiescic swoj plik z przerobionym biosem,pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post

13 Strony: V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 22-01-2017 - 21:18