IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

13 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
Podkręcanie ATI Radeon HD5650 na stałe, Za pomocą edycji biosu - tutorial na przykładzie Packard Bella TK83
Podkręcanie przez edycję biosu
Aby oddać głos musisz się zalogować.
Wszystkie głosy: 34
Goście nie mogą głosować 
duzyy
dodano 30-06-2011, 18:31
Nr wypowiedzi: #41


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



A co da Ci ta większa pamięć?


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kpkamil
dodano 30-06-2011, 19:08
Nr wypowiedzi: #42


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 5/04/08
Nr użytkownika: 9 041
Laptop: Acer Aspire 5552G



A musi cos dawac?? jest mozliwosc zeby ja odblokowac to dlaczego nie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
racedriver
dodano 30-06-2011, 19:12
Nr wypowiedzi: #43


master
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 558
Rejestracja: 6/03/09
Nr użytkownika: 18 269
Laptop: Lenovo y50



hd5650 ma mozliwosc korzystania z technologii hypermemory do 2301mb. w teorii jest mozliwe, ale zupelnie bezcelowe - to taki tani 'chłyt marketingowy' dla tych co oceniaja moc karty graficznej na podstawie ilosci pamieci vram wink.gif
1gb dedykowanej pamieci (fizycznej) i tak jest nieco na wyrost (512 spokojnie by starczylo), a do dopiero dodatkowe 2 gb


--------------------

Y50 | I7 4710HQ 3.5GHz| 16GB DDR3 Samsung 1.6GHz | GTX860M 4GB DDR5 1.1/3.0 GHz | 1TB Hitachi 7200 | Win 7 64 HP



3dm11 5749
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kpkamil
dodano 30-06-2011, 19:38
Nr wypowiedzi: #44


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 5/04/08
Nr użytkownika: 9 041
Laptop: Acer Aspire 5552G



skad kolego wziales ponad 9000 pkt w 3dmarku 06??smile.gif ja mam ponad 6000 ale na biosie 700/900 smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 30-06-2011, 21:22
Nr wypowiedzi: #45


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Do zrobienia bez problemu na odpowiednich sterownikach wink.gif


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 30-06-2011, 21:22
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
bmarcin1
dodano 30-06-2011, 23:10
Nr wypowiedzi: #46


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 28/05/11
Nr użytkownika: 39 627
Laptop: 5552g



QUOTE(Pichu @ 29-06-2011, 13:20) *
Coś słabo wygrzewałeś tego laptopa. Albo w lodówce to robiłeś biggrin.gif Jeszcze nie obciążyłeś za dobrze tego lapka, spróbuj Dirta 3, wtedy zobaczysz maksymalne temperatury.

dzis robilem mu test na dircie 3 ustawienia wszystko na high ponad godzine grafika 730/1050 gpu max 66 stopni, cpu 70,5, dysk 43 temperatura otoczenia cos na oko 22 wszystko sprawdzane hwinfo krecic i testowac ja dalej czy tak zostawic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kpkamil
dodano 1-07-2011, 1:13
Nr wypowiedzi: #47


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 5/04/08
Nr użytkownika: 9 041
Laptop: Acer Aspire 5552G



mam taka mala ciekawostke i pytanie zarazem do was,w katalogu dump sa dwa pliki o roznych nazwach a dokladnie o roznych koncowkach (A6E75A55-DB72-4B5F-913B-01AEE11133C5_1_664 ),(A6E75A55-DB72-4B5F-913B-01AEE11133CC_1_643) zawieraja te same dane,nazwy kodowe i pytanie ktorego wy pliku uzywacie i czy jest jakas roznica badz zaleznosc miedzy jednym a drugim??smile.gif
















Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 1-07-2011, 4:49
Nr wypowiedzi: #48


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



QUOTE(Kpkamil @ 1-07-2011, 2:15) *
mam taka mala ciekawostke i pytanie zarazem do was,w katalogu dump sa dwa pliki o roznych nazwach a dokladnie o roznych koncowkach (A6E75A55-DB72-4B5F-913B-01AEE11133C5_1_664 ),(A6E75A55-DB72-4B5F-913B-01AEE11133CC_1_643) zawieraja te same dane,nazwy kodowe i pytanie ktorego wy pliku uzywacie i czy jest jakas roznica badz zaleznosc miedzy jednym a drugim??smile.gif



643 jest właściwy, idzie to rozpoznać po numerze wersji biosu w GPU-Z. Wystarczy porównać. Wszystko jest w tutorialu. Drugi plik nie jest uzywany.


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kpkamil
dodano 1-07-2011, 13:02
Nr wypowiedzi: #49


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 5/04/08
Nr użytkownika: 9 041
Laptop: Acer Aspire 5552G



niewiem co mi sie porobilo ale po przerobieniu biosa dalej mam standardowe czestotliwosci chcialem sobie podniesc tez napiecie na 1.05 V :/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 1-07-2011, 13:04
Nr wypowiedzi: #50


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



QUOTE(Kpkamil @ 1-07-2011, 14:04) *
niewiem co mi sie porobilo ale po przerobieniu biosa dalej mam standardowe czestotliwosci chcialem sobie podniesc tez napiecie na 1.05 V :/


Jaki laptop?? To na pewno działa z Acerami i Packard bellami. Z resztą może być różnie.


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amuraro
dodano 1-07-2011, 19:57
Nr wypowiedzi: #51


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 290
Rejestracja: 18/03/08
Z: Kędzierzyn Koźle / Racibórz / Rybnik
Nr użytkownika: 8 392
Laptop: Dell :) taki mały, o!



na 5820tg nie można wyeksportować biosu za pomocą GPU-Z - może tak jest tylko w moim przypadku chyba że ktoś to potwierdzi ...


--------------------


Był - dawno temu ...

Acer Aspire TimelineX 5820TG

i3-330m
2x2GB 1066MHz
ATI Radeon 5650
Crucial M4 128GB



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kpkamil
dodano 1-07-2011, 21:56
Nr wypowiedzi: #52


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 5/04/08
Nr użytkownika: 9 041
Laptop: Acer Aspire 5552G



ale ja juz przerabialem biosa i wgrywalem przerobionego i wszystko oki bylo laptop to 5552G Acer w wersji z prockiem x3 mozesz mi ktos podeslac biosa z podkreconymi zagerami i napieciem do ok 750/1050/1.05 moze cos robie ale nie wydaje mi sie bo juz kilka razy go przerabialem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
racedriver
dodano 1-07-2011, 22:56
Nr wypowiedzi: #53


master
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 558
Rejestracja: 6/03/09
Nr użytkownika: 18 269
Laptop: Lenovo y50



QUOTE(Kpkamil @ 30-06-2011, 20:40) *
skad kolego wziales ponad 9000 pkt w 3dmarku 06??smile.gif ja mam ponad 6000 ale na biosie 700/900 smile.gif


wszystko jest na screenie wink.gif

QUOTE(Amuraro @ 1-07-2011, 20:59) *
na 5820tg nie można wyeksportować biosu za pomocą GPU-Z - może tak jest tylko w moim przypadku chyba że ktoś to potwierdzi ...


u mnie tez, i prawdopodbnie tez tak bedzie na kazdym laptopie, ktory ma karte graficzna wlutowana w plyte glowna


--------------------

Y50 | I7 4710HQ 3.5GHz| 16GB DDR3 Samsung 1.6GHz | GTX860M 4GB DDR5 1.1/3.0 GHz | 1TB Hitachi 7200 | Win 7 64 HP



3dm11 5749
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 1-07-2011, 23:47
Nr wypowiedzi: #54


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



QUOTE
u mnie tez, i prawdopodbnie tez tak bedzie na kazdym laptopie, ktory ma karte graficzna wlutowana w plyte glowna



Dokładnie. Trafiłeś w samo sedno.

QUOTE(Kpkamil @ 1-07-2011, 22:58) *
ale ja juz przerabialem biosa i wgrywalem przerobionego i wszystko oki bylo laptop to 5552G Acer w wersji z prockiem x3 mozesz mi ktos podeslac biosa z podkreconymi zagerami i napieciem do ok 750/1050/1.05 moze cos robie ale nie wydaje mi sie bo juz kilka razy go przerabialem


W załączniku

Załącznik (plik)  XEWxx212.zip ( 3.13mb ) Liczba ściągnięć: 40


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bmarcin1
dodano 2-07-2011, 8:13
Nr wypowiedzi: #55


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 28/05/11
Nr użytkownika: 39 627
Laptop: 5552g



co daje zwiekszenie napiecia z 1,00 na 1,05?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 2-07-2011, 10:10
Nr wypowiedzi: #56


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



QUOTE(bmarcin1 @ 2-07-2011, 9:15) *
co daje zwiekszenie napiecia z 1,00 na 1,05?


Wzrost potencjału OC.


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amuraro
dodano 2-07-2011, 10:27
Nr wypowiedzi: #57


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 290
Rejestracja: 18/03/08
Z: Kędzierzyn Koźle / Racibórz / Rybnik
Nr użytkownika: 8 392
Laptop: Dell :) taki mały, o!



No i wszystko jasne z tym biosem...

BTW: ja za pomocą trixxa wycisnąłem 9300 pkt biggrin.gif napiecie 1.05v daje ogromny potencjał ohmy.gif Co prawda pamięci chodziły u mnie stabilnie tylko do 1100MHz, rdzen na max tj. 800MHz.
Tak się zastanawiam czy może za pomocą bios-a podnieść rdzeń jeszcze wyżej, tyle że musiałbym mieć backup oryginalnego biosu co parę postów wyżej się wykluczyło w związku z brakiem możliwości wyeksportowania... :-/


--------------------


Był - dawno temu ...

Acer Aspire TimelineX 5820TG

i3-330m
2x2GB 1066MHz
ATI Radeon 5650
Crucial M4 128GB



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 2-07-2011, 10:33
Nr wypowiedzi: #58


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



QUOTE(Amuraro @ 2-07-2011, 11:29) *
No i wszystko jasne z tym biosem...

BTW: ja za pomocą trixxa wycisnąłem 9300 pkt biggrin.gif napiecie 1.05v daje ogromny potencjał ohmy.gif Co prawda pamięci chodziły u mnie stabilnie tylko do 1100MHz, rdzen na max tj. 800MHz.
Tak się zastanawiam czy może za pomocą bios-a podnieść rdzeń jeszcze wyżej, tyle że musiałbym mieć backup oryginalnego biosu co parę postów wyżej się wykluczyło w związku z brakiem możliwości wyeksportowania... :-/


Prosze twój bios. Trzeba tylko wiedzieć jak się zabrać do backupu wink.gif

Załącznik (plik)  8DFAE5D4_B50E_4C10_96E6_F2C266CACBB8_1_652.zip ( 37.46k ) Liczba ściągnięć: 30


Zaznaczam tylko, że nie wgrasz go normalnie narzedziem od ATI AMD bo jest zintegrowany w głównym biosie laptopa. Tak więc bez wiedzy jak go zintegrować z powrotem jest dla ciebie bezużyteczny. Po za tym wszystko jest w pierwszym poście. Wystarczy się wysilic i przeczytać.


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Amuraro
dodano 2-07-2011, 10:38
Nr wypowiedzi: #59


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 290
Rejestracja: 18/03/08
Z: Kędzierzyn Koźle / Racibórz / Rybnik
Nr użytkownika: 8 392
Laptop: Dell :) taki mały, o!



Pichu: podziękował smile.gif
W wolnej chwili postaram się o małe OC i zobaczymy ile karta wyciśnie smile.gif 10.000 mi się marzy biggrin.gif


--------------------


Był - dawno temu ...

Acer Aspire TimelineX 5820TG

i3-330m
2x2GB 1066MHz
ATI Radeon 5650
Crucial M4 128GB



Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 2-07-2011, 10:42
Nr wypowiedzi: #60


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



QUOTE(Amuraro @ 2-07-2011, 11:40) *
Pichu: podziękował smile.gif
W wolnej chwili postaram się o małe OC i zobaczymy ile karta wyciśnie smile.gif 10.000 mi się marzy biggrin.gif



Obawiam się, że osiągnąłeś już górny limit OC, u mnie max to 780 na 1100 przy 1.05v. To i tak dużo zważając na początkowe zegary 5650 wink.gif


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

13 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 25-03-2017 - 10:42