IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Tutorial: Aktywacja oemowego Windowsa 7 zainstalowanego z boxowego DVD z Windows 7
aldam
dodano 9-08-2011, 9:00
Nr wypowiedzi: #21


Syndrom Młodego- diagnoza Wyleczony
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 194
Rejestracja: 2/10/08
Nr użytkownika: 14 662



QUOTE(CLAU @ 8-08-2011, 20:36) *
nie jestes jego wlascicielem, zostal ci uzyczony.

Od kiedy to MS użycza licencji na windowsa. Chyba, że ty masz "użyczoną". Ja licencję kupiłem


Druga strona jałowej dyskusji. Starasz się wykreować falszywy obraz, że zaproponowane metody na aktywację systemu legalnie zakupionego są piractwem. Że tak naprawdę dochodzi do obejścia licencji. Pytam się, w którym miejscu. Licencja nakazuje aktywowanie systemu za pomocą klucza aktywacyjnego. Uzytkownik MOŻE zadzwonić na infolinię lub aktywować przez internet. Nie ma słowa o tym, że inne sposoby są zabronione. Nie dopisuj do tekstu licencji rzeczy, których tam nie ma.
Ponadto, starasz się wmówić, że podgląd klucza aktywacyjnego to są tajne sprawy wymagające wręcz wiedzy eksperckiej.

Podanymi metodami nie "uzdrowisz" pirata. Jeżeli jest pirat to dalej nim zostanie. Tyle w temacie.


--------------------
MacBook 12 Retina 1.1GHz 8GB/256GB/HD5300
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CLAU
dodano 9-08-2011, 11:41
Nr wypowiedzi: #22


miglanc
*****

Grupa: Zablokowano
Wypowiedzi: 247
Rejestracja: 7/05/10
Nr użytkownika: 28 416
Laptop: VPCF12S1E/B



Licencje kupiłes, i ten zakup uprawnia tylko do uzytkowania systemu zgodnie z postanowieniami EULA'i. Nie kupiles windowsa tylko prawo do korzystania z niego. EULA dokladnie okresla metody aktywacji systemu, jesli ty nie potrafisz zrozumiec, ze aktywacja przy pomocy nielegalnie udostepnionego certyfikatu jest niezgodna z warunkami licencji to co ja moge powiedziec. Jestes w koncu osoba, ktora nie ma czasu na kontakt z Microsoftem, Sony aby dowiedziec sie czy w ogole postepujesz zgodnie z warunkami licencji. To o czym ta rozmowa ? Rownie dobrze, mozesz zakopywac abezt u siebie na podworku, twierdzac, ze jest ok i nie bedziesz sie nikogo pytal bo wiesz, ze postepujesz w porzadku tylko dlatego, bo ty tak uwazasz.


Dyskusja z toba nie ma najmniejszego sensu. Z mojej strony EOT. Wiecej w tym temacie nie napisze.


--------------------

Sony Vaio VPCF12S1E/B

Intel Core™ i7-740QM
6 GB DDR3 1333 MHz
NVIDIA GeForce GT 330M GDDR3 1GB
Intel G2 SSD 80GB
Seagate 500 GB 7200rpm
1920x1080 Vaio Premium Display
Blu-ray Reader
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mlody_PL
dodano 9-08-2011, 12:26
Nr wypowiedzi: #23


Upierdliwiec
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 098
Rejestracja: 21/05/11
Z: Łowicz
Nr użytkownika: 39 464
Laptop: Precision M6600 2670QM | GTX680M | 8GB DDR3 | 512GB SSD | Win7 Prof x64



i bardzo dobrze. Nie pisz. Zapominasz o podstawowej rzeczy jaką jest interpretacja zapisów i przepisów na korzyść kupującego. Klucze aktywacyjne nie są zapisywane w biosie i nie ma potrzeby grzebania w nim, usuwanie jakichkolwiek plików w systemie jest dozwolone i microsoft może nam naskoczyć. Niestety ale nabyliśmy licencje na użytkowanie systemu i możemy z nim robić co chcemy w granicach prawa. Kto mi zabroni wywalenie tapetki systemowej ? masz wyszczególnione jakieś pliki których nie wolno usuwać bądź modyfikować ? Jedyne co koledzy napisali, to to, że w momencie formatu przywracasz cały zapis licencyjny taki jaki był fabrycznie czyli korporacyjny. Skoro bazowo taki był to masz prawo zrobić to samo. i gówno kogo obchodzi jaki masz klucz pod spodem. liczy się klucz w systemie i nawet w przypadku kontroli nikt Ci nie będzie sprawdzał czy to ten sam co w systemie, jeśli masz laptop Hp i klucz licencji zbiorowej HP to masz legala. Więc zamiast się wykłucać CLAU dokształć się, i proponuję Ci byś nie dzwonił do microsoftu który jest oskarżany o zapędy monopolowe tylko do prawnika. Microsoft takiej ciemocie jak ty wciśnie każdy shit a potem ta ciemota będzie to rozpowiadać dalej.

Gdyby było jak mówisz to wszelkie robienie ghostów systemu też było by nie legalne. No bo masz tam użyty klucz którego "niby nie wolno Ci używać" a ty go przywracasz w dodatku robiąc kopię.

Skończ pisać bzdury i wróć na forum jak wyjdziesz z piaskownicy
Powód zmiany treści: proszę nie obrażać innych użytkowników /tc


--------------------
Montaż matrycy MSI GT680/683
O podzespołach MSI GT680/683
Pomogłem Ci w czymś ? Kliknij na reklamę koło mojego filmiku - Youtube zapłaci mi pare groszy :)
Wymiana matrycy ASUS G53/G73


Go to the top of the page
 
+Quote Post
aldam
dodano 9-08-2011, 12:44
Nr wypowiedzi: #24


Syndrom Młodego- diagnoza Wyleczony
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 194
Rejestracja: 2/10/08
Nr użytkownika: 14 662



QUOTE(CLAU @ 9-08-2011, 11:45) *
Licencje kupiłes, i ten zakup uprawnia tylko do uzytkowania systemu zgodnie z postanowieniami EULA'i. Nie kupiles windowsa tylko prawo do korzystania z niego.

Nie musisz mi tego pisać bo to akurat wiem, odniosłem się tylko do tej bzdury, którą podałeś, że system został mi użyczony.


--------------------
MacBook 12 Retina 1.1GHz 8GB/256GB/HD5300
Go to the top of the page
 
+Quote Post
robee
dodano 4-10-2011, 17:00
Nr wypowiedzi: #25


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 28/09/11
Nr użytkownika: 43 107



Mam pytanie, jeśli dobrze rozumiem jest jakiś inny bios który jest rozpoznawany przez win łącznie z certyfikatem. A co się dzieje jak aktualizuje sobie bios ze źródeł ogólnodostępnych czyli strony producenta to później nie mam już tej "właściwości" i aktywacje trzeba wykonywać dla systemu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ToTylkoJa
dodano 5-10-2011, 14:50
Nr wypowiedzi: #26


fachman
******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 497
Rejestracja: 31/05/08
Z: localhost
Nr użytkownika: 10 544
Laptop: Dell Latitude E6520



O ile się orientuję ten zaktualizowany BIOS również powinien zostać rozpoznany, acz nawet gdyby tak nie było to i tak można aktywować system przez telefon bez najmniejszego problemu (do tego nawet nie trzeba bawić się z certyfikatami).

Jest gdzieś poradnik jak zrobić takie coś z Vistą?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
aldam
dodano 5-10-2011, 16:23
Nr wypowiedzi: #27


Syndrom Młodego- diagnoza Wyleczony
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 194
Rejestracja: 2/10/08
Nr użytkownika: 14 662



QUOTE(TheNaturat @ 5-10-2011, 14:57) *
Jest gdzieś poradnik jak zrobić takie coś z Vistą?

ABR tyle, że nie beta.


--------------------
MacBook 12 Retina 1.1GHz 8GB/256GB/HD5300
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ToTylkoJa
dodano 5-10-2011, 19:10
Nr wypowiedzi: #28


fachman
******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 497
Rejestracja: 31/05/08
Z: localhost
Nr użytkownika: 10 544
Laptop: Dell Latitude E6520



Chodziło mi o metodę z certyfikatami, sam korzystałem z Win7, acz teraz szykuję lapka do sprzedaży i wypadałoby dostarczyć dysk instalacyjny, a oryginalna płytka Samsunga zaginęła sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 5-10-2011, 20:38
Nr wypowiedzi: #29


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Vistę można aktywować identycznie jak win 7, z tego co pamiętam to chyba nawet polecenia są te same. No i jesli mamy już zaszyty w biosie slic 2.1 to viste również da się aktywowac bez problemu.


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hausner
dodano 5-10-2011, 23:13
Nr wypowiedzi: #30


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 333
Rejestracja: 14/01/10
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 25 230
Laptop: DELL Latitude E6230



Wygląda na to że sam sposób jest legalny. O ile pliki certyfikatów pochodzą z legalnych źródeł a nie są wyciekami od producentów. Przez to ta cała dyskusja. Jeżeli certyfikaty są legalne to myślę że i aktywacja jest legalna. Tym bardziej że nie używamy programów osób trzecich.

I tak nadal najpewniejszym sposobem aktywacji jest telefon do MSa. Nie kosztuje to dużo bo całą aktywacje idzie przeprowadzić w około 6 minut a system jest w 100% legalnie aktywowany i co do tego mamy pewność.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SZELMAN
dodano 17-10-2011, 11:24
Nr wypowiedzi: #31


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 84
Rejestracja: 16/02/10
Nr użytkownika: 26 264



Witam czy program Token Restore ktoś juz testował ? Wykonanie kopi podobne jak przy ABR
Go to the top of the page
 
+Quote Post
przybytek
dodano 17-10-2011, 12:26
Nr wypowiedzi: #32


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 874
Rejestracja: 7/03/08
Z: Trójmiasto
Nr użytkownika: 8 010
Laptop: Clevo W230SD (Hyperbook)



Jakim cudem udało mi się zainstalować i aktywować Win7 z płytki MSDNAA używająć klucza z naklejki ASUSa N43SN bez zabawy z żadnymi certyfikatami?


--------------------
  • Clevo W230SD // i7-4700MQ | GeForce GTX 960M | SSD Samsung 850 EVO mSATA 250 GB | SSD Crucial M550 mSATA 128 GB | 12 GB DDR3 1600 MHz | FHD IPS | P5713 3dMark11 | Razer BlackWidow Tournament 2014 + PBT keycaps | Logitech G602 | BENQ GW2450
  • Clevo W230SS // i7-4710MQ | GeForce GTX 860M | SSD Crucial M550 mSATA 128 GB | 8 GB DDR3 1600 MHz | FHD IPS
Dawniej: VAIO FZ21M -> VAIO CW1S1E -> ASUS N43SN -> HP EliteBook 8460p -> HP EliteBook 8470w
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Krzysiekdg
dodano 11-11-2011, 12:55
Nr wypowiedzi: #33


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 858
Rejestracja: 25/12/09
Nr użytkownika: 24 674



Swego czasu skasowałem Win7 z mojego laptopa.

Moje pytanie jest jaką wersję sytemu wybrać w MSDNAA, aby potem ją można było aktywować tym sposobem moim kluczem, ponieważ z tego co widzę nie ma tam "Windows 7 Home Premium" który ja miałem?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 12-11-2011, 21:33
Nr wypowiedzi: #34


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Jeżeli nie masz na msdnaa swojej wersji a klucz masz od home premium to pozostaje ci pobrać obraz iso z innego źródła.


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Krzysiekdg
dodano 13-11-2011, 0:34
Nr wypowiedzi: #35


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 858
Rejestracja: 25/12/09
Nr użytkownika: 24 674



No to w sumie nie za ciekawie.

A do wyboru jest tylko Microsoft Windows 7 Professional
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yogibeer
dodano 13-11-2011, 15:40
Nr wypowiedzi: #36


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 73
Rejestracja: 19/05/10
Nr użytkownika: 28 748



ja na swoim dellu przeinstalowałem system.
Pierwsze podejście - brak aktywacji
Drugie podejście - wpisanie tego samego klucza i aktywacja przechodzi smile.gif - wypróbowane na kilku różnych sprzętach w tym desktopach.
Żadnych programów, żadnych certyfikatów ;-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dropek
dodano 10-01-2012, 19:47
Nr wypowiedzi: #37


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 53
Rejestracja: 16/08/08
Nr użytkownika: 12 728



Jest ktoś w posiadaniu takiego certyfikatu, lecz do MSI? Jak tak to proszę o wrzucenie.

Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 10-01-2012, 19:59
Nr wypowiedzi: #38


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Proszę bardzo:


Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  MSI.zip ( 2.63k ) Liczba ściągnięć: 54
 


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bolo1990
dodano 1-02-2012, 11:50
Nr wypowiedzi: #39


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 31/01/12
Nr użytkownika: 46 271



Witam, mam problem z aktywacja windowsa visty na toshibie satellite P305D. Walcze juz tydzien probujac aktywowac system, nie mam oryginalnego nosnika bo nikt wczesniej go nie zgral, mam klucz licencyjny i 3 kopie oryginalnych boxowych vist i na zaden nie nie chce wpasowac nawet telefonicznie. Moje pytanie brzmi czy ten tutorial tyczy sie tylko windowsa 7 ? bo probujac robic to samo w viscie caly czas wyskakuje mi ze komenda jest nieprawidlowa ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pichu
dodano 11-02-2012, 23:30
Nr wypowiedzi: #40


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 747
Rejestracja: 4/04/11
Z: UK
Nr użytkownika: 38 224
Laptop: Packard Bell EasyNote TK83



Tutorial dotyczy również visty. Coś musisz robić nie tak, polecenia są te same.

slmgr.vbs -ilc C:\HP.xrm-ms
slmgr.vbs -ipk XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX


--------------------
Laptop: HP Elitebook 2560p
Procesor: Core i7 2.7GHz, Pamięć: 8GB Crucial DDR3 1333Mhz, , Karta WIFI: Intel Centrino Advanced 6205 + Bluetooth 3.0, Dysk: Crucial MX100 128GB

Stacjonarka: Mobo: Asrock Z77 Extreme3, Procesor: Intel Core i7 2700k, Cooler: Arctic Freezer 7 PRO Rev.2, Pamięć: 2x4GB Team Elite 1600 + 2x4GB Corsair Vengeance PRO, Karta graficzna: Radeon R9 290X 4GB, Dysk SSD: 2xCrucial M4 128GB Raid-0, HDD: 2x500gb Seagate Barracuda 7200.12 Raid-0, 1TB Seagate Barracuda Green, Zasilacz: Corsair GS600, Buda: Bitfenix Shinobi
Nie pomagam na PW!! Jeżeli masz problem napisz na forum!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (2 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 18-08-2017 - 22:02