IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

6 Strony: V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
Jak i skąd zainstalować sterowniki do Nvidia GeForce?, www.laptopvideo2go.com
Morthal
dodano 26-11-2007, 21:29
Nr wypowiedzi: #1


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



To pytanie pojawia się setki razy, więc postanowiłem zrobić krótki poradnik, do którego będzie można linkować.

1. Wchodzimy na www.laptopvideo2go.com

2. Następnie przechodzimy do ich forum

3. Wchodzimy w interesujący nas dział, np. 160.x (oczywiście poradnik był napisany jakiś czas temu, obecnie wchodzimy w dział 175, w przyszłości może 180 - ważne, by sterownik był najnowszy wink.gif ).

4. Wybieramy odpowiednią wersję, następnie ściągamy sterownik i modded inf

5. Rozpakowujemy sterownik [2], następnie kopiujemy modded infa [3] do folderu z plikami sterownika [1] (dajemy "tak, aby zastąpić").

6. Odpalamy driver normalnie przez setup.

7. Instalacja leci dalej, koniec problemów.


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
laaval
dodano 3-04-2008, 14:05
Nr wypowiedzi: #2


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 245
Rejestracja: 3/09/07
Z: Lublin
Nr użytkownika: 2 709
Laptop: Dell Inspiron 17r SE, nexus 7



a ktora metoda ta, czy "have disk" jest lepsza? na laptopvideo2 pisza, ze ta druga, ale ja bladego pojecia nie mam czemu smile.gif

moze by tak jeszcze maly pomocnik dot. prawidlowego odinstalowania sterownikow kart graficznych? szczerze mowiac ja mam po lekturze paru for internetowych maly metlik w glowie smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Morthal
dodano 3-04-2008, 17:10
Nr wypowiedzi: #3


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



Postaram się takowy napisać, ale w sumie można równie dobrze instalować "na" stare sterowniki, albo użyć tylko dodaj/usuń programy.

Hm, przy have disk jest tak, że sprzęt jest wtedy rozpoznawany jako karta desktopowa. Profilu temperaturowego raczej to nie zmienia, ale nie mamy wtedy wielu tweaków z panelu nVidia, które odblokowuje modded inf.


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
laaval
dodano 3-04-2008, 23:28
Nr wypowiedzi: #4


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 245
Rejestracja: 3/09/07
Z: Lublin
Nr użytkownika: 2 709
Laptop: Dell Inspiron 17r SE, nexus 7



no wlasnie czytalem,ze samo dodaj/usun programy nie wystarcza, ze trzeba uzyc dodatkowych programow w trybie awaryjnym typu CCleaner czy Driver Cleaner. wszystko to jakies mocno namieszane smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
JOY
dodano 25-06-2008, 15:02
Nr wypowiedzi: #5


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 480
Rejestracja: 20/06/08
Nr użytkownika: 11 032
Laptop: COMPAL FL92



u mnie wszystko śmiga na 177.xx dzięki za rade smile.gif


--------------------
VBI COMPAL FL92 8600GT 256MB 15,4 WXGA 1200x800
DVD Philips&Benq A DS-8A1P firmware CX12 (w skrócie badziew!)
Intel T8100 45NM 2.1GHz
HDD Samsung HM251JJ 2.5" 250GB 7200 16MB SATA
Goodram 4GB (2x 667MHz GR667S264L5/2G)
Intel WIFI 4965AGN; Sterowniki do grafiki NOWE; Bios ver. 1.18 ;OS Różnie org Vista 32bit i Win 7 64bit

Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 25-06-2008, 15:02
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Feniks_rf
dodano 28-07-2008, 13:00
Nr wypowiedzi: #6


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 14
Rejestracja: 26/12/07
Nr użytkownika: 5 384
Laptop: fl90



QUOTE(laaval @ 3-04-2008, 23:28) *
no wlasnie czytalem,ze samo dodaj/usun programy nie wystarcza, ze trzeba uzyc dodatkowych programow w trybie awaryjnym typu CCleaner czy Driver Cleaner. wszystko to jakies mocno namieszane smile.gif

No właśnie wczoraj chciałem pograć w Devil May Cry 4 instalowałem 4 różne sterowniki (te najnowsze też) i na każdych miałem max 14 klatek przy ustawieniach na low (1024x800 przy 1280x1024 mam 7 klatek) a z tego co wyczytałem powinno być 55-60 przy max ustawieniach i rozdziałce 1280x1024. Instalowałem stery jedne na drugie może dlatego nic to nie dawało angry.gif
EDIT właśnie sprawdzałem STALKERA i również jest około 15 klatek przy najnowszych sterach ;/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Morthal
dodano 28-07-2008, 13:21
Nr wypowiedzi: #7


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



Może to nie problem sterowników? Może wina karty graficznej, innego softu?


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
januwojt
dodano 29-08-2008, 11:18
Nr wypowiedzi: #8


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 17/02/08
Z: Galicja Zachodnia :-))
Nr użytkownika: 7 366
Laptop: Compal IFL 90 T7500 2,2 x2; 4 GB ram ; HD 160 GB; Geforce 8600 M GT 512 MB Win XP Home edition SP2 32 bity



Moja półroczma praktyka z Compalem i wymianą okresową sterów dla grafy, wykazała , że jednak najlepszy efekt jest gdy poprzedniego stera się usunie Driver Cleaner. Reszta sie wszystko zgadza. Od momentu stosowania ,,czyściciela" sterów , zero problemów . Grafa śmiga aż miło . Bez podkręcania .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Portal
dodano 3-09-2008, 19:39
Nr wypowiedzi: #9


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 667
Rejestracja: 1/08/08
Nr użytkownika: 12 217
Laptop: DELL Latitude E7470



jak instalujecie te drivery ?
- czy instalujecie na stare (nakladacie)
- czy odinstalowujecie stare , czyscicie cos , resetujecie kompa i dopiero te nowe ?


--------------------
DELL Latitude E7470 ; CPU i5 - 6300U ; SSD M.2 Liteon CV3 256GB ; RAM 8GB DDR4-2133 ; Intel HD Graphics 520 ; Ekran FullHD IPS (AU Optronics AUO133D), Wifi Intel AC-8260 ; Os Windows 10 PL Pro 64 bit

DELL Inspiron 7348 ; CPU i5-5200U, SSD 850 EVO 240GB ; RAM 8GB DDR3L 1600MHz ; Intel HD Graphics 5500 ; Ekran FullHD IPS Dotykowy (matryca Samsunga), Wifi Intel AC-7265 ; Os Windows 10 PL 64 bit

DELL Inspiron 5548 ; CPU i5-5200U ; HDD 500GB 5400 obr Express Cache 8 GB ; RAM 8GB (2x4GB) DDR3L 1600MHz ; AMD Radeon R7 M270 4GB GDDR3 + Intel HD Graphics 5500 ; Os Windows 10 PL 64 bit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Morthal
dodano 3-09-2008, 19:47
Nr wypowiedzi: #10


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



Było wyżej. Metody w kolejności od najlepszej do najgorszej:
1. Usunięcie przez dodaj/usuń programy, restart, w trybie awaryjnym usunięcie resztek przez Driver Cleanera
2. Usunięcie przez dodaj/usuń programy, restart.
3. Instalowanie "na".



--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Portal
dodano 3-09-2008, 20:39
Nr wypowiedzi: #11


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 667
Rejestracja: 1/08/08
Nr użytkownika: 12 217
Laptop: DELL Latitude E7470



oki , a czy "na" pogarsza cos czy nie ? czy duzo daje ta zabawa w odinstalowywanie , czyszczenie itp ?


--------------------
DELL Latitude E7470 ; CPU i5 - 6300U ; SSD M.2 Liteon CV3 256GB ; RAM 8GB DDR4-2133 ; Intel HD Graphics 520 ; Ekran FullHD IPS (AU Optronics AUO133D), Wifi Intel AC-8260 ; Os Windows 10 PL Pro 64 bit

DELL Inspiron 7348 ; CPU i5-5200U, SSD 850 EVO 240GB ; RAM 8GB DDR3L 1600MHz ; Intel HD Graphics 5500 ; Ekran FullHD IPS Dotykowy (matryca Samsunga), Wifi Intel AC-7265 ; Os Windows 10 PL 64 bit

DELL Inspiron 5548 ; CPU i5-5200U ; HDD 500GB 5400 obr Express Cache 8 GB ; RAM 8GB (2x4GB) DDR3L 1600MHz ; AMD Radeon R7 M270 4GB GDDR3 + Intel HD Graphics 5500 ; Os Windows 10 PL 64 bit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
el_kojote
dodano 3-09-2008, 20:55
Nr wypowiedzi: #12


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 446
Rejestracja: 16/01/07
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 506
Laptop: MacBook Pro 15



nie pogarsza. system sam widzi nowsze drivery - czasami trzeba je recznie wskazywać bo nie sa one podpisane cyfrowo i system sie na nie wypina ale to rzadko:)



--------------------
Jest:
MacBook Pro 15 - CPU i7; 16GB RAM; 250 GB SSD + 500 GB w talerzach
Lenovo ThinkPad E550 - CPU i7; 16GB RAM; 250 GB SSD +

Było:
DELL XPS 13 - CPU i7; 8GB RAM; 250 GB SSD
Dell Latitude E6500 - P8700; 4GB RAM; NVidia Quadro NVS 160; 250GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/g/n, Bluetooth; 15,4"
Dell Latitude D830 - T7200; 2GB RAM; 120GB HDD; DVD-RW; WIFI a/b/g; BT; 15,4''
Toshiba X200-253 - T8300; 3GB RAM; Geforce M8700GT; 400GB HDD (2x200GB); DVD-RW; WIFI a/g/n; BT; 17,1''
Philips X54 - T2300; 2GB RAM; Geforce 7400Go; 100GB HDD ; DVD-RW ; WiFI a/b/g, Bluetooth; 15,4"
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_apsik
dodano 3-09-2008, 22:09
Nr wypowiedzi: #13


Kiek nich in't Muuslock,kiek in de Sünn
********

Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 7 953
Rejestracja: 26/01/08
Z: N'ham
Nr użytkownika: 6 580



3 opcja wpisanie -na- jest nie tylko najgorsza mozliwoscia instalowania ale pogarszajaca performance w wiekszosci wypadkow.w registry pozostaja wpisy ktore czesto koliduja ze soba.

pozdrowienia


--------------------
Dell XPS M1530 Crimson Red
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nemrod
dodano 12-09-2008, 19:16
Nr wypowiedzi: #14


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 026
Rejestracja: 15/07/08
Z: Poznań
Nr użytkownika: 11 714
Laptop: Toshiba Satellite X200-253, Asus UL20-2X055V-4



Mam pytanie... miałem wersję sterowników 175.XX i z zgodnie z zaleceniami chciałem zmienić na 177.XX. Zrobiłem tak jak zalecane, czyli Usuń w menu D/U, restart, Tryb awaryjny, Driver Cleaner, restart.... i tu pojawia się pytanie, bo Winda nie miała sterów (mało tego, wręcz się ich domagała) do karty graficznej a pracowała w najwyższej rozdzielczości (???). Chyba nadal mam tyły jeśli chodzi o laptopy bo z tego co pamiętam po usunięciu sterownika matryca powinna pracować co najwyżej w trybie VGA lub SVGA a tu mimo braku sterownika miałem WSXGA. Skąd takie zjawisko?


--------------------
Toshiba Satellite X200-253: Intel Core 2 Duo T8300 2,4GHz / 3072MB DDR2 667 MHz / Nvidia GeForce 8700M GT / 17" WSXGA+ 1680x1050 / HDD 400GB / Windows Vista Home Premium x86 / +WD My Book Essential SE 1TB / +A4TECH X-750 BF
Asus UL20A-2X055V-4: Intel Celeron Dual Core SU2300 1,2GHz / 4096MB DDR2 800MHz / Intel GMA 4500MHD / 12,1" 1366x768 / HDD 250GB / Windows 7 Home Premium x64 / +Logitech VX Revolution

Microsoft Office Small Business - 1200 PLN, Faktura iBiznes Profesjonalna - 189 PLN, kilka zabijaczy wolnego czasu - od 43 PLN/szt, zdziwienie policji z posiadanego legalnego oprogramowania - bezcenne.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Linux_Fan
dodano 14-09-2008, 17:02
Nr wypowiedzi: #15


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 294
Rejestracja: 2/09/08
Nr użytkownika: 13 386



QUOTE(Morthal @ 3-09-2008, 19:47) *
w trybie awaryjnym usunięcie resztek przez Driver Cleanera


A jak się to ma do Visty, skoro:
1. Driver Cleanera dla tego systemu nie znalazlem;
2. Mam Vistę od kilku dni i nie wiem jak ją uruchomić w trybie awaryjnym.


--------------------
DO PRACY: MSI MegaBook GX600P-208NL (Performance Edition)
Procesor : Intel Core 2 Duo T8100 2,1 GHz (FSB 800 MHz)
RAM : 3072 MB DDR2 667MHz
HDD : SATA-150 250 GB 5400RPM
Wyświetlacz : 15.4" TFT ACV WXGA 1280x800
Grafika : NVIDIA Geforce 8600M GT 512MB VRAM GDDR2
Systemy : 1) Kubuntu 13.04 64-bit; 2) Windows Vista Home Premium SP2 OEM PL (32-bit)

DO GRANIA: Asus ROG G750JH
Procesor : Intel Core i7-4700HQ (4 rdzenie, od 2.40 GHz do 3.40 GHz, 6 MB cache)
RAM : 16 GB (SO-DIMM DDR3L, 1600 MHz)
SSD : 250 GB SSD SATA III Samsung Evo 840
HDD : 1000GB SATA 5400 obr.
Wyświetlacz : 17,3'' AUO B173HW02 V1
Grafika : NVIDIA GeForce GTX 780M 4096MB GDDR5
Systemy : Windows 8.1 (64-bit)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_apsik
dodano 14-09-2008, 17:35
Nr wypowiedzi: #16


Kiek nich in't Muuslock,kiek in de Sünn
********

Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 7 953
Rejestracja: 26/01/08
Z: N'ham
Nr użytkownika: 6 580



ty nie masz visty uruchomic w systemie awaryjnym tylko system w zabezpieczonym modus.
driver cleaner vista.(jezyk.angielski jest do wyboru w menu)Visit

pozdrowienia


--------------------
Dell XPS M1530 Crimson Red
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Linux_Fan
dodano 14-09-2008, 17:44
Nr wypowiedzi: #17


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 294
Rejestracja: 2/09/08
Nr użytkownika: 13 386



Super, tyle że jako ktoś, kto widzi ten system pierwszy raz w życiu na własnym sprzęcie na oczy, nie mam bladego pojęcia jak tego dokonać... Może krótkie how-to?


--------------------
DO PRACY: MSI MegaBook GX600P-208NL (Performance Edition)
Procesor : Intel Core 2 Duo T8100 2,1 GHz (FSB 800 MHz)
RAM : 3072 MB DDR2 667MHz
HDD : SATA-150 250 GB 5400RPM
Wyświetlacz : 15.4" TFT ACV WXGA 1280x800
Grafika : NVIDIA Geforce 8600M GT 512MB VRAM GDDR2
Systemy : 1) Kubuntu 13.04 64-bit; 2) Windows Vista Home Premium SP2 OEM PL (32-bit)

DO GRANIA: Asus ROG G750JH
Procesor : Intel Core i7-4700HQ (4 rdzenie, od 2.40 GHz do 3.40 GHz, 6 MB cache)
RAM : 16 GB (SO-DIMM DDR3L, 1600 MHz)
SSD : 250 GB SSD SATA III Samsung Evo 840
HDD : 1000GB SATA 5400 obr.
Wyświetlacz : 17,3'' AUO B173HW02 V1
Grafika : NVIDIA GeForce GTX 780M 4096MB GDDR5
Systemy : Windows 8.1 (64-bit)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_apsik
dodano 14-09-2008, 18:39
Nr wypowiedzi: #18


Kiek nich in't Muuslock,kiek in de Sünn
********

Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 7 953
Rejestracja: 26/01/08
Z: N'ham
Nr użytkownika: 6 580



1.F8 nacisnac przy pierwszym starcie windows vista
2.mozna ewentualnie jeszcze wczesniej poprze F5 jak pojawia sie informacje o bios
3.trzecia mozliwosc "msconfig.exe" -[BOOT.INI] -zahaczyc SAFEBOOT.nie zapomniec pozniej odhaczyc bo bedzie wiecznie w trybioe awaryjnym sie wlaczal.!te opcje ale zostaw w spokoju.
wyprobuj te pierwsza lub druga.



--------------------
Dell XPS M1530 Crimson Red
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Nemrod
dodano 14-09-2008, 18:49
Nr wypowiedzi: #19


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 026
Rejestracja: 15/07/08
Z: Poznań
Nr użytkownika: 11 714
Laptop: Toshiba Satellite X200-253, Asus UL20-2X055V-4



QUOTE(Linux_Fan @ 14-09-2008, 17:44) *
Super, tyle że jako ktoś, kto widzi ten system pierwszy raz w życiu na własnym sprzęcie na oczy, nie mam bladego pojęcia jak tego dokonać... Może krótkie how-to?

Proszę bardzo, oto How To prosto od pomocy technicznej Microsoftu -> KLIK


--------------------
Toshiba Satellite X200-253: Intel Core 2 Duo T8300 2,4GHz / 3072MB DDR2 667 MHz / Nvidia GeForce 8700M GT / 17" WSXGA+ 1680x1050 / HDD 400GB / Windows Vista Home Premium x86 / +WD My Book Essential SE 1TB / +A4TECH X-750 BF
Asus UL20A-2X055V-4: Intel Celeron Dual Core SU2300 1,2GHz / 4096MB DDR2 800MHz / Intel GMA 4500MHD / 12,1" 1366x768 / HDD 250GB / Windows 7 Home Premium x64 / +Logitech VX Revolution

Microsoft Office Small Business - 1200 PLN, Faktura iBiznes Profesjonalna - 189 PLN, kilka zabijaczy wolnego czasu - od 43 PLN/szt, zdziwienie policji z posiadanego legalnego oprogramowania - bezcenne.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Linux_Fan
dodano 15-09-2008, 10:27
Nr wypowiedzi: #20


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 294
Rejestracja: 2/09/08
Nr użytkownika: 13 386



Dzięki wielkie smile.gif Przetestuję jak tylko zdecyduję się na konkretną wersję sterowników. Obecnie po lekturze forum laptopvideo2go.com skłaniam się ku 177.92.


--------------------
DO PRACY: MSI MegaBook GX600P-208NL (Performance Edition)
Procesor : Intel Core 2 Duo T8100 2,1 GHz (FSB 800 MHz)
RAM : 3072 MB DDR2 667MHz
HDD : SATA-150 250 GB 5400RPM
Wyświetlacz : 15.4" TFT ACV WXGA 1280x800
Grafika : NVIDIA Geforce 8600M GT 512MB VRAM GDDR2
Systemy : 1) Kubuntu 13.04 64-bit; 2) Windows Vista Home Premium SP2 OEM PL (32-bit)

DO GRANIA: Asus ROG G750JH
Procesor : Intel Core i7-4700HQ (4 rdzenie, od 2.40 GHz do 3.40 GHz, 6 MB cache)
RAM : 16 GB (SO-DIMM DDR3L, 1600 MHz)
SSD : 250 GB SSD SATA III Samsung Evo 840
HDD : 1000GB SATA 5400 obr.
Wyświetlacz : 17,3'' AUO B173HW02 V1
Grafika : NVIDIA GeForce GTX 780M 4096MB GDDR5
Systemy : Windows 8.1 (64-bit)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Strony: V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 28-03-2017 - 17:47