IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

6 Strony: V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
Jak i skąd zainstalować sterowniki do Nvidia GeForce?, www.laptopvideo2go.com
Misza
dodano 18-09-2008, 12:22
Nr wypowiedzi: #21


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 50
Rejestracja: 15/06/08
Nr użytkownika: 10 922



Zainstalowałem stery 177.98 ale pokazuje mi inna wersje sterów czy wszystko zrobiłem dobrze:







Go to the top of the page
 
+Quote Post
_apsik
dodano 18-09-2008, 12:31
Nr wypowiedzi: #22


Kiek nich in't Muuslock,kiek in de Sünn
********

Grupa: Koneser
Wypowiedzi: 7 953
Rejestracja: 26/01/08
Z: N'ham
Nr użytkownika: 6 580



jesli po zainstalowaniu i aktualizacji systemu pokazuje inny(176.05)niz ten co chciales(177.98) no to niestety nie zainstalowales.
stary zdeinstalowany przed nowa instalacja?


--------------------
Dell XPS M1530 Crimson Red
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misza
dodano 18-09-2008, 14:14
Nr wypowiedzi: #23


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 50
Rejestracja: 15/06/08
Nr użytkownika: 10 922



Już wszystko jest OK. Instalowałem nie ten plik;]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
artis45
dodano 22-09-2008, 19:15
Nr wypowiedzi: #24


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 18
Rejestracja: 21/04/08
Nr użytkownika: 9 510
Laptop: fl90+



Jak w praniu sprawdzają się stery wersji 177.XX..mam obecnie 169.28?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
buri
dodano 27-09-2008, 14:17
Nr wypowiedzi: #25


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 155
Rejestracja: 7/11/07
Z: Kraków
Nr użytkownika: 3 950
Laptop: Dell Vostro 1500



Bawie się ze sterami dobre 2 miesiące i ciągle powtarza mi się mały problem. Na standardowych od Della ze strony 156.83 mam niższe temp.
Teraz testuje 175.75 (też podobno od Della) jednak temp. jest mało ciekawy. Dokładnie chodzi o początkową temp. orginalne dają wynik 40-50, a które nie testuje z nowszych to zwykle 53-55 na początek. Jeśli chodzi o górną temp. to nie ma problemów na nowych nawet nie przekracza 60 po lekkim podkręceniu ( o właśnie na standardowych nie da się kręcić, ani obniżać zegraów karty).

Może teraz pokazywana jest prawdziwa temp. i nie ma się co martwić? Używałem kilki programów więc na pewno tu nie ma pomyłki.
Ponawiam warto się bawić w nowesze stery seri 177.xx lub już 178.xx? Są widoczne jakieś poprawy?


--------------------
Dell Vostro 1500
T5470 1.6GHz / 2GB / GF 8400GS
Debian Testing/Stable x64

Nick [buri] pisany z małej litery,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 27-09-2008, 14:17
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Angelo Mike
dodano 30-09-2008, 22:55
Nr wypowiedzi: #26


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 43
Rejestracja: 18/07/08
Nr użytkownika: 11 799
Laptop: HP Pavilion dv 6830 Intel Dual Core



dzieki bardzo pozdr Morthal
Go to the top of the page
 
+Quote Post
-radi-
dodano 28-10-2008, 17:18
Nr wypowiedzi: #27


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 180
Rejestracja: 29/08/08
Z: Brzóza <=> Kielce
Nr użytkownika: 13 234
Laptop: Lenovo Y50-70



Odświeżam temat ponieważ chciałem zapytać które komponenty trzeba usunąć w Drive Cleaner żeby później sterowniki od grafiki się prawidłowo zainstalowały?
Gostek na laptopvideo2go napisał:
QUOTE
Had 175.63 and got 3802 out
with this baby (180.42) i boosted 3922!! w00t.gif


Odinstalowałem więc swoje 177.92 i zainstalowałem te 180.42 ale nie widzę aż tak dużej różnicy w 3dmark'u 06 :/ W zasadzie nie widzę żadnej zmiany,a z tego co piszą o tych sterownikach to zmiany w wynikach punktowych są znaczne...


--------------------
Lenovo Y50-70 | Intel Core i5-4210H 2.9 GHz | GeForce GTX860M 4GB GDDR5 | 8GB RAM | WD 1TB | Win7 Prof 64bit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Morthal
dodano 28-10-2008, 18:08
Nr wypowiedzi: #28


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



Nie ufaj wszystkiemu co piszą, już u nas na forum testowali i wzrost był znikomy smile.gif


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
buri
dodano 1-11-2008, 13:56
Nr wypowiedzi: #29


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 155
Rejestracja: 7/11/07
Z: Kraków
Nr użytkownika: 3 950
Laptop: Dell Vostro 1500



Widze, że w testach są już 180.xx. Działa wam z nimi wyłączenie wyświetlacza po zamknięciu klapy od laptopa? Jest to jeden z głównych problemów z jakim nie moge sobie poradzić w większości sterów.


--------------------
Dell Vostro 1500
T5470 1.6GHz / 2GB / GF 8400GS
Debian Testing/Stable x64

Nick [buri] pisany z małej litery,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Morthal
dodano 1-11-2008, 18:47
Nr wypowiedzi: #30


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



Jeżeli masz XP to zainstaluj tą poprawkę:
http://downloadcenter.intel.com/Detail_Des...al&lang=eng


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
-radi-
dodano 1-11-2008, 19:20
Nr wypowiedzi: #31


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 180
Rejestracja: 29/08/08
Z: Brzóza <=> Kielce
Nr użytkownika: 13 234
Laptop: Lenovo Y50-70



QUOTE(buri @ 1-11-2008, 15:56) *
Widze, że w testach są już 180.xx. Działa wam z nimi wyłączenie wyświetlacza po zamknięciu klapy od laptopa? Jest to jeden z głównych problemów z jakim nie moge sobie poradzić w większości sterów.


U mnie po zamknięciu klapy i otworzeniu już wcale się nie zapala matryca tongue.gif Nawet laser od myszki się nie świeci,muszę dłużej przytrzymać przycisk włącznika i uruchomić ponownie komputer.
Mam XP SP3 i przy próbie instalowania łatki danej przez Morthal'a pojawia się komunikat, że system już zawiera tą łatkę i nie jest konieczna instalacja wink.gif Pomogło tylko powrócenie do sterowników 177.92 wink.gif


--------------------
Lenovo Y50-70 | Intel Core i5-4210H 2.9 GHz | GeForce GTX860M 4GB GDDR5 | 8GB RAM | WD 1TB | Win7 Prof 64bit
Go to the top of the page
 
+Quote Post
buri
dodano 2-11-2008, 8:05
Nr wypowiedzi: #32


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 155
Rejestracja: 7/11/07
Z: Kraków
Nr użytkownika: 3 950
Laptop: Dell Vostro 1500



Uuu po tej wypowiedzi odechciało mi się bawić ... Już i tak straciłem kamerke - kilka wersji sterów do karty i gdzieś wystąpił konflikt. Nie moge odinstalować, zainstalować, ani wykryć kamerki. Czeka mnie pewnie format, ale narazie jestem zbyt leniwy tongue.gif


--------------------
Dell Vostro 1500
T5470 1.6GHz / 2GB / GF 8400GS
Debian Testing/Stable x64

Nick [buri] pisany z małej litery,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
razang
dodano 2-11-2008, 10:15
Nr wypowiedzi: #33


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 2/11/08
Nr użytkownika: 15 394



Vitam! Mam problem z driver for NVIDIA 9600 GT laptop hp dv5 1070ew. Zrobilem vshystko jak bylo napisano. Kedy daje setup mam take okno:"The NVIDIA Setup program could not locate any drivers that are compatible with your current hardware. Setup will now exit". V chym jest sprawa?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Morthal
dodano 2-11-2008, 14:18
Nr wypowiedzi: #34


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



Druga metoda dla Win XP
Druga metoda dla Win Vista


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
razang
dodano 2-11-2008, 16:25
Nr wypowiedzi: #35


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 2/11/08
Nr użytkownika: 15 394



dzenki jush pracue, ale problema z gra Crysis Warhead jak byla tak i pozostala, sprava v tym zhe dzwek idze i vidach mysh i reague v menu a ekran charny. Co mu est?


- wskazówka: na tym forum piszemy po polsku /tc -
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Spajki
dodano 10-12-2008, 17:46
Nr wypowiedzi: #36


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 10/12/08
Nr użytkownika: 16 252
Laptop: Acer Aspire 5920g



Witam.
Panowie / Panie rolleyes.gif
Mam pewien problem od razu dodam, że szukałem na forum i nic na ten temat nie znalazłem.
Chciałem zainstalować stery do GF 8600M GT ze stronki www.laptopvideo2go.com postępując zgodnie z opisem.
Jednak nie mogę usunąć starych sterowników. Próbuję je odinstalować w menadżerze urządzeń - pojawia się komunikat, że je odinstalowałem po czym patrzę, a one z powrotem tam widnieją :|Babram się z tym już od paru godzin. Nie pomaga nawet usuwanie wpisów z rejestru programem Driver Clean. I tak po restarcie nadal są stare sterowniki huh.gif Nie mogę również zainstalować nowych sterowników na te stare blink.gif .
Skończyły mi się pomysły .... dlatego piszę, mając nadzieję, że mi pomożecie unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Morthal
dodano 10-12-2008, 18:47
Nr wypowiedzi: #37


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 257
Rejestracja: 10/05/07
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 1 258
Laptop: Compal FL90



Próbowałeś je usunąć w trybie awaryjnym?


--------------------
Compal FL90

> Intel Core 2 Duo T7300 2x2GHz
> nVidia GeForce 8600M GT 256MB GDDR2
> Kingston 2x1024 MB 667MHz
> Seagate Momentus 120 GB 7200rpm

Ostatnia recenzja: Acer Aspire 6935G

Najpierw czytaj, potem pytaj!

W drodze dwa maluchy: MSI Wind U210, HP Mini 5101.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Spajki
dodano 10-12-2008, 19:01
Nr wypowiedzi: #38


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 10/12/08
Nr użytkownika: 16 252
Laptop: Acer Aspire 5920g



Tak w trybie awaryjnym też próbowałem i niestety nic to nie daje huh.gif
Właśnie to mnie martwi, że wszelkich znanych mi sposobów próbowałem ... a one nadal tam są. Zupełnie jakby system mi na złość robił smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Darius1984
dodano 10-12-2008, 20:36
Nr wypowiedzi: #39


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 71
Rejestracja: 12/10/08
Z: Istebna
Nr użytkownika: 14 922
Laptop: Dell E6330



To spróbuj zainstalować nowe na stare metodą na a potem wywal wszystko.
Na jakim systemie się to odbywa?


--------------------
Dell Latitude E6330 Core i5 8GB RAM Kingston HyperX 240GB SSD HDD BT 4.0 Sierra Wireless mc7710 LTE modem i mysz microsoft presenter 8000
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Spajki
dodano 10-12-2008, 20:58
Nr wypowiedzi: #40


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 10/12/08
Nr użytkownika: 16 252
Laptop: Acer Aspire 5920g



Nowe na stare też nie wchodzą, wszystko się normalnie instaluje. Resetuje kompa, sprawdzam wersję sterowników a tam nadal te same huh.gif
Wszystko odbywa się na Viscie smile.gif
Zapomniałem dodać też jedno, próbowałem instalacji z trybu have disk. I tutaj odmiana, bo nie chce się zainstalować, system wywala komunikat :
"System Windows odnalazł oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia, ale napotkał błąd podczas próby zainstalowania go.
Nie można odnaleźć określonego pliku. "
Może ma to jakiś związek ? blink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Strony: V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 24-03-2017 - 11:15