IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

9 Strony: V  « < 6 7 8 9 >  
Reply to this topicStart new topic
[Poradnik] Modyfikacja BIOSU/VBIOSU oraz podkręcanie GT730M w Acer v3-571g
gringothc
dodano 17-10-2015, 17:05
Nr wypowiedzi: #141


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 360
Rejestracja: 18/09/09
Z: Muszyna/Rzeszów
Nr użytkownika: 22 139
Laptop: V3-571G



Witam. Widze że nawet nie przeczytałeś tematu, ba nawet ostatniej strony...pisałem o tym zobacz post #130


--------------------
Acer V3-571G i5-3230M/16gb ddr3 1600Mhz/WDC WD7500BPVT/GT730M+ GigabyteM6980X+Razor Goliathus Control

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 17-10-2015, 17:56
Nr wypowiedzi: #142


Ponboczek
*********

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 23 222
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Da się ten BIOS w formacie fd wgrać przez windows?
Nie mam aktualnie żadnego pendrive.

@UP
Mi nawet po zaznaczeniu czwartej opcji nie zapisuje zmian w vBIOSie sad.gif


--------------------
Kontakt: Luqart67@gmail.com
Jeśli nie odpowiem do 24h proszę spamować ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lazar
dodano 19-10-2015, 0:03
Nr wypowiedzi: #143


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 26
Rejestracja: 30/06/15
Z: Kórnik
Nr użytkownika: 65 153
Laptop: Samsung R580



gringothc zaznaczałem to bo to doczytałem , dobra jutro podejmę jeszcze raz próbę i dam znać smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lazar
dodano 19-10-2015, 15:49
Nr wypowiedzi: #144


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 26
Rejestracja: 30/06/15
Z: Kórnik
Nr użytkownika: 65 153
Laptop: Samsung R580



Wiec tak: W złym momencie podmieniałem pliki do DUMP , udało się w pliku biosa zapisały się moje zmiany zadowolony wrzucam na pena, wgrywam bios a tam nadal po uruchomieniu win7 nie widzi zmian. Ja się poddaje. gringothc mogę cię o to prosić abyś zwiększył mi napięcia o dwa prog i wprowadził oc z załącznika to max stabilne , max temp 72C occt 40min stabilni dłużej nie testowałem.
A tu link do biosa
CODE
http://www.speedyshare.com/5GQKc/Bios-Lazar.rar
http://uploaded.net/file/3xolvj0i
http://chomikuj.pl/laza16


ps. Wrzuciałem odblokowany bios bez żadnych modyfikacji
Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  oc.gif ( 27.71k ) Liczba ściągnięć: 35
Załącznik (plik)  oc2.gif ( 21.61k ) Liczba ściągnięć: 14
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wienio20
dodano 24-11-2015, 21:37
Nr wypowiedzi: #145


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 24/11/15
Nr użytkownika: 66 607
Laptop: Acer aspire V3-571G



Witam,
Praktycznie wszyscy piszą o odblokowaniu biosa przy karcie graficznej gt730, Ja mojego acera v3-571g troszkę zmodyfikowałem. Lista zmian:
1. Wymiana procesora z z Intel B970 na I7-3630Qm + pasta mx2
2. Wymiana ram była jedna kość 4gb jest 2x8gb hyperx 1600 CL9
3. Wywalenie nagrywarki
4. W miejsce nagrywarki montaż dysku hdd 500gb (był w laptopie)
5. W miejsce hdd montaż ssd 250gb Crucial MX200

Mój model niestety posiada kartę grafiki GT630 1GB

Pytanie jest takie czy bios od wersji z GT730 podejdzie do mnie? Chciałbym trochę więcej z tej karty wycisnąć...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 24-11-2015, 21:37
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
lothar
dodano 1-12-2015, 14:34
Nr wypowiedzi: #146


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 828
Rejestracja: 21/07/11
Z: Gdynia
Nr użytkownika: 40 973
Laptop: Samsung RF511



QUOTE(wienio20 @ 24-11-2015, 20:41) *
Mój model niestety posiada kartę grafiki GT630 1GB

Pytanie jest takie czy bios od wersji z GT730 podejdzie do mnie? Chciałbym trochę więcej z tej karty wycisnąć...

GT630 to w zasadzie to samo co wcześniejszy GeForce 540m. Tutaj specjalnie dużo się nie da wycisnąć wink.gif.
Zresztą nawet mocniejsza wersja - 730m, to już też dziś dolna półka wydajnościowa ...


--------------------
Samsung RF511: Core i3-2310M, 4 GB RAM, GT 540M, HDD 500 GB
K. Intelect 8 3G MS: Intel Atom Z3735G, 1 GB RAM, 3G
Samsung RF511 disassembly
GenericLogViewer - wizualizacja logów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gassmajster
dodano 18-03-2016, 0:03
Nr wypowiedzi: #147


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 17/03/16
Nr użytkownika: 67 735
Laptop: acer aspire V#-731G



Witam panowie
W acer aspire V3-731g zmieniłem procesor z B980 na i73630QM i niby wszystko dział dobrze ale nie działa turbo boost. Czytałem sporo kombinowałem i nie umiem sobie ztym poradzić. Mam wgrany bios 2.28 ze strony Acera. Poratuje ktoś? Domyślam się że trzeba wgrac bios od V3-771G tylko jak to zrobić?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kiler999
dodano 15-05-2016, 17:45
Nr wypowiedzi: #148


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 19
Rejestracja: 5/10/08
Nr użytkownika: 14 751
Laptop: a200 1s9, Acer v3-571g i5/640m



Większość linków tu i na mdl umarło, ma ktoś pliki z biosem do v3-571g 640m unlock >2.09 bo taki na razie mam u siebie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miszczulo12
dodano 8-05-2017, 20:13
Nr wypowiedzi: #149


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 8/05/17
Nr użytkownika: 70 851



można prosić o nowy lik do pobrania bios w wersji v.2.09
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tyriel
dodano 8-05-2017, 20:19
Nr wypowiedzi: #150


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 732
Rejestracja: 10/09/07
Z: Brzeszcze
Nr użytkownika: 2 843
Laptop: HP Zbook 15 g2



Podeślij mi bios to ci odblokuje wink.gif


--------------------
HP Zbook 15 g2
-Core i7 4940MX@4.0ghz
-32gb ram 2133mhz Corsair Vegence
-256gb ssd + 2Tb hdd
wwan/wifi ac/
Quadro K2100M 2gb ddr5
Matryca FHD IPS UWVA

Phone:
LG G5 Android 7.0 4core/4gb ram/160gb flash

Były:
Liteon Centerprise E320S, Dell Cp, Dell Cpi, Dell Cpt, Dell Cpx, Dell Inspiron 3200,Dell C600, Dell C800, Dell C810, IBM T20, IBM T40, Toshiba Portege 3410, IBM t41, IBM T43, Advent 3310, Compal Fl90/92, Samsung R580, Acer D250, Asus 1001pxd, Acer AO722 c50/c60, IBM T400, Dell e4300, Dell Vostro 3460, Acer V3, Asus g750js, lenovo e320, lenovo x201, Hp probook 2560p:), t420, t430, hp 840
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miszczulo12
dodano 10-05-2017, 12:18
Nr wypowiedzi: #151


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 8/05/17
Nr użytkownika: 70 851



ale jak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tyriel
dodano 10-05-2017, 15:38
Nr wypowiedzi: #152


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 732
Rejestracja: 10/09/07
Z: Brzeszcze
Nr użytkownika: 2 843
Laptop: HP Zbook 15 g2



QUOTE(miszczulo12 @ 10-05-2017, 13:18) *
ale jak

Instalujesz Gpu-z zgrywasz w nim bios karty i mi go podeślij


--------------------
HP Zbook 15 g2
-Core i7 4940MX@4.0ghz
-32gb ram 2133mhz Corsair Vegence
-256gb ssd + 2Tb hdd
wwan/wifi ac/
Quadro K2100M 2gb ddr5
Matryca FHD IPS UWVA

Phone:
LG G5 Android 7.0 4core/4gb ram/160gb flash

Były:
Liteon Centerprise E320S, Dell Cp, Dell Cpi, Dell Cpt, Dell Cpx, Dell Inspiron 3200,Dell C600, Dell C800, Dell C810, IBM T20, IBM T40, Toshiba Portege 3410, IBM t41, IBM T43, Advent 3310, Compal Fl90/92, Samsung R580, Acer D250, Asus 1001pxd, Acer AO722 c50/c60, IBM T400, Dell e4300, Dell Vostro 3460, Acer V3, Asus g750js, lenovo e320, lenovo x201, Hp probook 2560p:), t420, t430, hp 840
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 10-05-2017, 17:07
Nr wypowiedzi: #153


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 552
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



QUOTE(tyriel @ 10-05-2017, 15:38) *
Instalujesz Gpu-z zgrywasz w nim bios karty i mi go podeślij

dowcipnyś ;p

trzeba wyciągnać vbios z biosu i go wgrać tam ponownie


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tyriel
dodano 10-05-2017, 17:37
Nr wypowiedzi: #154


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 732
Rejestracja: 10/09/07
Z: Brzeszcze
Nr użytkownika: 2 843
Laptop: HP Zbook 15 g2



QUOTE(waldeksik @ 10-05-2017, 18:07) *

blush.gif no tak racja przecież to lutowaniec jest blush.gif


--------------------
HP Zbook 15 g2
-Core i7 4940MX@4.0ghz
-32gb ram 2133mhz Corsair Vegence
-256gb ssd + 2Tb hdd
wwan/wifi ac/
Quadro K2100M 2gb ddr5
Matryca FHD IPS UWVA

Phone:
LG G5 Android 7.0 4core/4gb ram/160gb flash

Były:
Liteon Centerprise E320S, Dell Cp, Dell Cpi, Dell Cpt, Dell Cpx, Dell Inspiron 3200,Dell C600, Dell C800, Dell C810, IBM T20, IBM T40, Toshiba Portege 3410, IBM t41, IBM T43, Advent 3310, Compal Fl90/92, Samsung R580, Acer D250, Asus 1001pxd, Acer AO722 c50/c60, IBM T400, Dell e4300, Dell Vostro 3460, Acer V3, Asus g750js, lenovo e320, lenovo x201, Hp probook 2560p:), t420, t430, hp 840
Go to the top of the page
 
+Quote Post
noone1
dodano 7-06-2017, 11:53
Nr wypowiedzi: #155


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 7/06/17
Nr użytkownika: 71 056
Laptop: Acer v3-771



Witam wszystkich forumowiczów

Potrzebuje pomocy w odblokowaniu biosu 2.28 dla Acer aspire v3-771 z karta gt650m ddr3(Hynix) na płycie VA70_HC procesor INTEL Core i7-3730QM 2.40GHz. 8GB ram


Granie w gry na tym lapku to udręka ,po włączeniu gry w 5min zagrzewa się do 90 stopni taktownie spada z 900Mhz do 135Mhz i strasznie zacina 10Fps.
Sam nie potrafię sobie z tym poradzić, Pomoże ktoś. ??
Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  Bez_tytu_u.jpg ( 143.64k ) Liczba ściągnięć: 7
Załącznik (plik)  gpu_z.gif ( 23.36k ) Liczba ściągnięć: 11
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tyriel
dodano 7-06-2017, 15:40
Nr wypowiedzi: #156


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 732
Rejestracja: 10/09/07
Z: Brzeszcze
Nr użytkownika: 2 843
Laptop: HP Zbook 15 g2



Na początek to może przeczyść układ chłodzenia i zmień pastę termoprzewodzącą wink.gif


--------------------
HP Zbook 15 g2
-Core i7 4940MX@4.0ghz
-32gb ram 2133mhz Corsair Vegence
-256gb ssd + 2Tb hdd
wwan/wifi ac/
Quadro K2100M 2gb ddr5
Matryca FHD IPS UWVA

Phone:
LG G5 Android 7.0 4core/4gb ram/160gb flash

Były:
Liteon Centerprise E320S, Dell Cp, Dell Cpi, Dell Cpt, Dell Cpx, Dell Inspiron 3200,Dell C600, Dell C800, Dell C810, IBM T20, IBM T40, Toshiba Portege 3410, IBM t41, IBM T43, Advent 3310, Compal Fl90/92, Samsung R580, Acer D250, Asus 1001pxd, Acer AO722 c50/c60, IBM T400, Dell e4300, Dell Vostro 3460, Acer V3, Asus g750js, lenovo e320, lenovo x201, Hp probook 2560p:), t420, t430, hp 840
Go to the top of the page
 
+Quote Post
noone1
dodano 7-06-2017, 20:33
Nr wypowiedzi: #157


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 7/06/17
Nr użytkownika: 71 056
Laptop: Acer v3-771



Już to zrobiłem jakieś 2miesiące temu, nic to nie dało tzn grzeje się tak samo
Go to the top of the page
 
+Quote Post
noone1
dodano 9-06-2017, 19:56
Nr wypowiedzi: #158


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 7/06/17
Nr użytkownika: 71 056
Laptop: Acer v3-771



Znalazłem taki bios 2.28 http://www.mediafire.com/file/566ac2cuxwgvs38/VAG70X64.fd

grafiki więcej jak 135mhz
chłodzenie też przy 90 stopniach pracuje na max 70%
Napięcie również zablokowane.

Pomoże ktoś to odblokować lub chociaż podrzuci jak to zrobić.. sleep.gif sleep.gif sleep.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 9-06-2017, 19:58
Nr wypowiedzi: #159


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 11 552
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



Ale co ty chcesz osiagnać biosem? Podkrecic zeby sie szybciej grzało? wez sie za poprawe chłodzenia najpierw bo smiesznie twoja prosba brzmi w ogole... masz problem z chłodzeniem i musze ocnac karte...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
noone1
dodano 9-06-2017, 21:01
Nr wypowiedzi: #160


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 7/06/17
Nr użytkownika: 71 056
Laptop: Acer v3-771



To co ja mam zrobić z tym chłodzeniem jeszcze jak wyczyszczone i pasta też wymieniona..ten laptop ma takie temperatury ad samego początku czyli od zakupu.W końcu to Acer a te nie należą do najchłodniejszych.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

9 Strony: V  « < 6 7 8 9 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 25-06-2017 - 8:56