IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

8 Strony: V  « < 6 7 8  
Reply to this topicStart new topic
[Poradnik] Modyfikacja BIOSU/VBIOSU oraz podkręcanie GT730M w Acer v3-571g
gringothc
dodano 17-10-2015, 16:05
Nr wypowiedzi: #141


fachman
******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 360
Rejestracja: 18/09/09
Z: Muszyna/Rzeszów
Nr użytkownika: 22 139
Laptop: V3-571G



Witam. Widze że nawet nie przeczytałeś tematu, ba nawet ostatniej strony...pisałem o tym zobacz post #130


--------------------
Acer V3-571G i5-3230M/16gb ddr3 1600Mhz/WDC WD7500BPVT/GT730M+ GigabyteM6980X+Razor Goliathus Control

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 17-10-2015, 16:56
Nr wypowiedzi: #142


Ponboczek
*********

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22 302
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Da się ten BIOS w formacie fd wgrać przez windows?
Nie mam aktualnie żadnego pendrive.

@UP
Mi nawet po zaznaczeniu czwartej opcji nie zapisuje zmian w vBIOSie sad.gif


--------------------
Kontakt: Luqart67@gmail.com
Jeśli nie odpowiem do 24h to spamować ;)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lazar
dodano 18-10-2015, 23:03
Nr wypowiedzi: #143


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 26
Rejestracja: 29/06/15
Z: Kórnik
Nr użytkownika: 65 153
Laptop: Samsung R580



gringothc zaznaczałem to bo to doczytałem , dobra jutro podejmę jeszcze raz próbę i dam znać smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lazar
dodano 19-10-2015, 14:49
Nr wypowiedzi: #144


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 26
Rejestracja: 29/06/15
Z: Kórnik
Nr użytkownika: 65 153
Laptop: Samsung R580



Wiec tak: W złym momencie podmieniałem pliki do DUMP , udało się w pliku biosa zapisały się moje zmiany zadowolony wrzucam na pena, wgrywam bios a tam nadal po uruchomieniu win7 nie widzi zmian. Ja się poddaje. gringothc mogę cię o to prosić abyś zwiększył mi napięcia o dwa prog i wprowadził oc z załącznika to max stabilne , max temp 72C occt 40min stabilni dłużej nie testowałem.
A tu link do biosa
CODE
http://www.speedyshare.com/5GQKc/Bios-Lazar.rar
http://uploaded.net/file/3xolvj0i
http://chomikuj.pl/laza16


ps. Wrzuciałem odblokowany bios bez żadnych modyfikacji
Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  oc.gif ( 27.71k ) Liczba ściągnięć: 31
Załącznik (plik)  oc2.gif ( 21.61k ) Liczba ściągnięć: 13
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wienio20
dodano 24-11-2015, 20:37
Nr wypowiedzi: #145


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 24/11/15
Nr użytkownika: 66 607
Laptop: Acer aspire V3-571G



Witam,
Praktycznie wszyscy piszą o odblokowaniu biosa przy karcie graficznej gt730, Ja mojego acera v3-571g troszkę zmodyfikowałem. Lista zmian:
1. Wymiana procesora z z Intel B970 na I7-3630Qm + pasta mx2
2. Wymiana ram była jedna kość 4gb jest 2x8gb hyperx 1600 CL9
3. Wywalenie nagrywarki
4. W miejsce nagrywarki montaż dysku hdd 500gb (był w laptopie)
5. W miejsce hdd montaż ssd 250gb Crucial MX200

Mój model niestety posiada kartę grafiki GT630 1GB

Pytanie jest takie czy bios od wersji z GT730 podejdzie do mnie? Chciałbym trochę więcej z tej karty wycisnąć...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 24-11-2015, 20:37
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
lothar
dodano 1-12-2015, 13:34
Nr wypowiedzi: #146


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1 821
Rejestracja: 21/07/11
Z: Gdynia
Nr użytkownika: 40 973
Laptop: Samsung RF511



QUOTE(wienio20 @ 24-11-2015, 20:41) *
Mój model niestety posiada kartę grafiki GT630 1GB

Pytanie jest takie czy bios od wersji z GT730 podejdzie do mnie? Chciałbym trochę więcej z tej karty wycisnąć...

GT630 to w zasadzie to samo co wcześniejszy GeForce 540m. Tutaj specjalnie dużo się nie da wycisnąć wink.gif.
Zresztą nawet mocniejsza wersja - 730m, to już też dziś dolna półka wydajnościowa ...


--------------------
Samsung RF511: Core i3-2310M, 4 GB RAM, GT 540M, HDD 500 GB
K. Intelect 8 3G MS: Intel Atom Z3735G, 1 GB RAM, 3G
Samsung RF511 disassembly
GenericLogViewer - wizualizacja logów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gassmajster
dodano 17-03-2016, 23:03
Nr wypowiedzi: #147


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 17/03/16
Nr użytkownika: 67 735
Laptop: acer aspire V#-731G



Witam panowie
W acer aspire V3-731g zmieniłem procesor z B980 na i73630QM i niby wszystko dział dobrze ale nie działa turbo boost. Czytałem sporo kombinowałem i nie umiem sobie ztym poradzić. Mam wgrany bios 2.28 ze strony Acera. Poratuje ktoś? Domyślam się że trzeba wgrac bios od V3-771G tylko jak to zrobić?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kiler999
dodano 15-05-2016, 16:45
Nr wypowiedzi: #148


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 18
Rejestracja: 5/10/08
Nr użytkownika: 14 751
Laptop: a200 1s9, Acer v3-571g i5/640m



Większość linków tu i na mdl umarło, ma ktoś pliki z biosem do v3-571g 640m unlock >2.09 bo taki na razie mam u siebie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 Strony: V  « < 6 7 8
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 22-02-2017 - 22:56