IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

14 Strony: V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
MSI GTX 1060 - Vortex
andrzejz78
dodano 17-09-2017, 11:21
Nr wypowiedzi: #21


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 534
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Ja pod windą to robiłem bo do paskali nie mogłem znaleźć pod dosa


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 17-09-2017, 11:27
Nr wypowiedzi: #22





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 297
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Tak to jest jak nie ma się czasu jak kiedyś na śledzenie nowości smile.gif
U mnie tylko DOS wchodzi w grę, bo system z 1060 się nie ładuje. Poszukam może coś znajdę do Pascali pod DOS.
Czyli którym BIOSem przeflashować? Jeśli uwalę kartę złym BIOSem to będę do któregoś z was słać biggrin.gif

Znalazłem blaszkę 1mm i teraz chłodzenie idealnie przylega.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 17-09-2017, 11:33
Nr wypowiedzi: #23


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 534
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



QUOTE(koTiONe @ 16-09-2017, 15:40) *
bo tam był jakiś mały "pipsztak" przez który nie było pełnego styku.

Teraz sobie przypomniałem że pod czarną folią jest cewka na której opiera się chłodzenie i dlatego rdzeń nie dolega Trzeba trochę skrobnąć chłodzenia i rdzeń będzie wtedy dobrze kryty


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lokr
dodano 17-09-2017, 12:14
Nr wypowiedzi: #24





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 17/03/13
Nr użytkownika: 54 609



Fotki gdzie szlifować oraz z jakimi bios'ami działa w p150em https://imgur.com/a/d3i6l , pierwszy bios to msi a drugi prema.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 17-09-2017, 12:27
Nr wypowiedzi: #25


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Swoją drogą, Luqart sprawdzałeś czy przypadkiem nie ma obrazu na zewnętrznym monitorze ?


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 17-09-2017, 13:29
Nr wypowiedzi: #26





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 297
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(Ponury Typ @ 17-09-2017, 12:27) *
Swoją drogą, Luqart sprawdzałeś czy przypadkiem nie ma obrazu na zewnętrznym monitorze ?

Tak, nie ma.

QUOTE
Fotki gdzie szlifować oraz z jakimi bios'ami działa w p150em https://imgur.com/a/d3i6l , pierwszy bios to msi a drugi prema.

Dobra, ale skąd te vBIOSy wziąć smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CZARLIII
dodano 17-09-2017, 13:41
Nr wypowiedzi: #27





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 107
Rejestracja: 3/10/08
Nr użytkownika: 14 687
Laptop: Asus G51VX-X3A i Dell Vostro 1500



https://www.techpowerup.com/vgabios/188974/188974
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lokr
dodano 17-09-2017, 13:45
Nr wypowiedzi: #28





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 17/03/13
Nr użytkownika: 54 609



Bios msi https://www.techpowerup.com/vgabios/188974/188974 po taktowaniu i opisie jest to z wersji mobilnej która działa w p150em, po bios Prema to już trzeba pisać do niego.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 17-09-2017, 14:05
Nr wypowiedzi: #29





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 297
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Jest problem. Wrzuciłem pendrive z Nvflash i zero reakcji. Ekran czarny. Wrzuciłem do innego laptopa i śmiga.
Więc chyba flash jest niemożliwy bez programatora.
Spróbuje blind flash'a.

Co ciekawe widać po zewnętrznym ekranie, że laptop daje sygnał na ekran wewnętrzny i monitor (bo nie gasnie dioda, a jest cały czas włączony, więc sygnał płynie). Tylko coś ostatecznie go blokuje.
Pewnie vBIOS.


Flashować?

Powyłączałem kilka opcji i wentylator GPU zachowuje się normalnie. Nie wchodzi na wyższe obroty po kilku chwilach.

Próbowałem blindflash'a i pendrive nawet nie pracował. Coś robię nie tak lub jest jakaś blokada.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 17-09-2017, 14:43
Nr wypowiedzi: #30


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Autoexec nic nie da nvflash pyta o potwierdzenie. Trzeba by poszukać czy nie ma jakiejś flagi która by przepchneła flashowanie.


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 17-09-2017, 14:46
Nr wypowiedzi: #31





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 297
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998




Właśnie to samo pomyślałem.

Wrzuciłem stare 970M i jednak jest karta wykryta,
https://i.imgur.com/h9JPqKz.jpg
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 17-09-2017, 14:48
Nr wypowiedzi: #32


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Ewentualnie możesz na czuja przyciskać y - enter ;]


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 17-09-2017, 20:16
Nr wypowiedzi: #33





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 452
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



Jest jakaś różnica pomiędzy seriami SM i EM ponieważ w EM 1060 działała na zwykłym biosie premy ale karta z GTx2vr a nie z Vortexa. Jedyne co to te mody sterowników "enfjidjowskich".
Sprzedałeś tą p1x0EM? Jeśli nie to spróbuj tam wcisnąć, w wolnej chwili.
Powód zmiany treści: zmieniłem drukowane litery na pogrubienie /tc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 18-09-2017, 7:41
Nr wypowiedzi: #34


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Luqart jesteś pewien że system nie wstaje? Bo jeśli tylko nie masz obrazu to nie problem. I w sumie nie potrzebujemy obrazu jeśli system się ładuje. Zrób tak. Wsadź 970m I zainstaluj win 7 pro, zainstaluj stery oprócz do grafiki. Wsadź kabel LAN, ustaw stałe IP na karcie sieciowej, wyłącz domyślny firewall Windowsa i odblokuj w nim zdalny pulpit. Wsadź 1060 i odpal lapka. Daj mu chwilę pomyśleć i zobacz czy możesz wejść na jego zdalny pulpit. Jeśli tak to odpalasz nvflash pod win i lecisz z tematem.


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 18-09-2017, 8:34
Nr wypowiedzi: #35


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 534
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Wystarczy włączyć dźwięk systemu żeby się przekonać czy wstał

Taką kartę powinno się najpierw wsadzić do msi żeby sprawdzić co i jak z nią jest
Clevo ma problemy z normalnymi a co dopiero z taką nietypowa


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 18-09-2017, 8:38
Nr wypowiedzi: #36


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Ale to by było za łatwe, gdzie tu wyzwanie? ;] Mam jeszcze jeden awaryjny pomysł który wiąże się z Linuxem, virtualizacją i vt-d.


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 18-09-2017, 8:44
Nr wypowiedzi: #37


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 534
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Chcesz wyzwanie? No to pakuj kartę della do swojego clevo 😉


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 18-09-2017, 9:17
Nr wypowiedzi: #38


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Kartę dell'a mam, i już jest taki pomysł od dawna. Tylko nie jestem pewien modyfikacji moda biosu do wyorania EC czujnika. Jak będę miał drugą płytę główną to wrócę do tematu.


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 18-09-2017, 10:05
Nr wypowiedzi: #39





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 297
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(Ponury Typ @ 18-09-2017, 7:41) *
Luqart jesteś pewien że system nie wstaje? Bo jeśli tylko nie masz obrazu to nie problem. I w sumie nie potrzebujemy obrazu jeśli system się ładuje. Zrób tak. Wsadź 970m I zainstaluj win 7 pro, zainstaluj stery oprócz do grafiki. Wsadź kabel LAN, ustaw stałe IP na karcie sieciowej, wyłącz domyślny firewall Windowsa i odblokuj w nim zdalny pulpit. Wsadź 1060 i odpal lapka. Daj mu chwilę pomyśleć i zobacz czy możesz wejść na jego zdalny pulpit. Jeśli tak to odpalasz nvflash pod win i lecisz z tematem.

Dysk nie pracuje (dioda z pracą dysku się nie świeci), więc system się nie ładuje na pewno.
Dźwięk mam zawsze włączony w takich przypadkach. Nic nie słychać.

@koTiONe
Nie mam tego Clevo.
Może GT72 wykombinuje.


Linuxa instalować? To już wyzwanie biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 18-09-2017, 10:22
Nr wypowiedzi: #40


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 534
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Pewnie bios wisi na poście grafiki i jest lipa
Bez zmiany vbiosu raczej nic nie poradzisz o ile to coś da
Powinien laptop ruszyć przynajmniej bez obrazu a tu on wisi w biosie


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post

14 Strony: V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 15-10-2019 - 18:49