IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

2 Strony: V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
MSI GS70, Niskie osiągi.
MSIiASUS
dodano 14-06-2018, 17:06
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 14/06/18
Nr użytkownika: 73 934



Heyo !

Mam nieprzyjemny problem z moim MSI GS70. Mianowicie najróżniejsze gry np. Far cry 4 na minimalnych ustawieniach i rozdzielczości 1600x1200... FPS ? Średnio 13 w porywach do 20.

Temperatury są ok. Nie mam nic piraconego i juz nie wiem co robić.

Od razu powiem ze:

Tak ustawiłem na wysokie osiągi

Barddzooo byłbym wdzięczny za pomoc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Erazer
dodano 14-06-2018, 17:17
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 3 992
Rejestracja: 28/05/13
Nr użytkownika: 55 642
Laptop: Zepto A15



Jaki konfig?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MSIiASUS
dodano 14-06-2018, 17:56
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 14/06/18
Nr użytkownika: 73 934



QUOTE(Erazer @ 14-06-2018, 17:17) *
Jaki konfig?

Intel Core i7-5700HQ @ 2.70 GHz
GTX 970M
16 GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 14-06-2018, 18:04
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 344
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



Grasz na zasilaczu oczywiscie?
Nie grasz na integrze?
Jakie temperatury?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MSIiASUS
dodano 14-06-2018, 19:51
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 14/06/18
Nr użytkownika: 73 934



QUOTE(waldeksik @ 14-06-2018, 18:04) *


tak na zasilaczu
nie, na pewno na nvidi

Wypowiedź została zmodyfikowana przez andrzejz78 dnia 16-06-2018, 23:37
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DDaro83
dodano 14-06-2018, 19:59
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 674
Rejestracja: 9/12/15
Z: Ciężkowice/Kraków
Nr użytkownika: 66 783
Laptop: ASUS UX32/ AW M17X R4



Ok,plan zasilania masz na wysoka wydajność a w panelu Nvidia sprawdziłeś czy ci gry podpisało pod dedykowaną

mi jak miałem wybur automatyczny w panelu nvidia to niektóre gry i tak szły na integrze i wystarczyło tam zmienić


--------------------
Praca;
Asus UX32A. I5/6GB/120SSD/Integra
Alienware M17XR4 I7 3720QM/8GB/120GBSSD/Radek 7970M

dom;
MSI GT683/MSI GT 60/MSI GT780/MSI GT783/MSI GT70 x2/ERAZER X7817
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MSIiASUS
dodano 14-06-2018, 20:04
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 14/06/18
Nr użytkownika: 73 934



Tem około 76, sprawdziłem i nie ma różnicy, zmieniłem nawet manualnie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 14-06-2018, 21:06
Nr wypowiedzi: #8


majsterkowicz


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 7 382
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



QUOTE(MSIiASUS @ 14-06-2018, 17:06) *
Far cry 4 na minimalnych ustawieniach i rozdzielczości 1600x1200... FPS ? Średnio 13 w porywach do 20.

Na pewno to nvidia ?
Jakie zegary i użycie gpu podczas grania Może być z nvinspectora lub gpuz


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2133MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 i GT70 3gen do testów
Dell XT3 do diagnostyki i reszty rodziny :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DDaro83
dodano 14-06-2018, 22:04
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 674
Rejestracja: 9/12/15
Z: Ciężkowice/Kraków
Nr użytkownika: 66 783
Laptop: ASUS UX32/ AW M17X R4



No cóż trudno tak na odległość ale może padła mu ta grafika dedykowana lub coś ją dusi..


--------------------
Praca;
Asus UX32A. I5/6GB/120SSD/Integra
Alienware M17XR4 I7 3720QM/8GB/120GBSSD/Radek 7970M

dom;
MSI GT683/MSI GT 60/MSI GT780/MSI GT783/MSI GT70 x2/ERAZER X7817
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 14-06-2018, 22:44
Nr wypowiedzi: #10


majsterkowicz


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 7 382
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



Można trochę i na odległość ale potrzebne konkretne dane bo bez tego to sobie można

Podobne są przypadki przy modowanym (źle) sterowniku że dedykowana się włącza ale dalej leci z integry

Można by jeszcze wymusić grę na dedykowanej ale na razie czekać trzeba na odzew autora tematu


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2133MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 i GT70 3gen do testów
Dell XT3 do diagnostyki i reszty rodziny :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MSIiASUS
dodano 15-06-2018, 0:16
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 14/06/18
Nr użytkownika: 73 934



zrobiłem screena nvidi, nie wiem czy jest to o co chodziło
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 15-06-2018, 6:44
Nr wypowiedzi: #12


majsterkowicz


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 7 382
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



Z tego wynika że w chwili robienia screena nvidia spała

Zrób dwa okna z gpuz z zakładki sensor Jedno okno dla integry a drugie dla dedyki
Coś takiego żeby było

Załącznik (obraz)


Pograj kilka minut i wrzuć screena obu okien


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2133MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 i GT70 3gen do testów
Dell XT3 do diagnostyki i reszty rodziny :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MSIiASUS
dodano 15-06-2018, 9:13
Nr wypowiedzi: #13





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 14/06/18
Nr użytkownika: 73 934



Jestem w robocie więc w gierki za bardzo grać nie mogę, ale zrobiłem stress test. Może to wystarczy ?
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rector Orbis
dodano 15-06-2018, 11:01
Nr wypowiedzi: #14





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 564
Rejestracja: 6/08/15
Z: Piotrków Trybunalski
Nr użytkownika: 65 474
Laptop: MSI GT60



Ustaw w panelu nvidii:


lub w ustawieniach dane aplikacji




Dodatkowo zainstaluj na nowo sterowniki integry najnowsze ze strony intela i nvidii również.


--------------------
Laptop MSI GT60 - CPU: i7 3720qm, GPU: GTX880M 8GB, RAM: 12GB, SSD Samsung 850 PRO: 250GB, HDD 1TB, WLAN: Intel 7260AC Dual Band
Smartfon Samsung Galaxy Note 8 64GB | iPhone 7 Plus 32GB Matte Black
-------------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MSIiASUS
dodano 15-06-2018, 11:16
Nr wypowiedzi: #15





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 14/06/18
Nr użytkownika: 73 934



QUOTE(Rector Orbis @ 15-06-2018, 11:01) *

Oki, napisze jakie efekty :-) Dzięki za pomoc !!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 15-06-2018, 13:34
Nr wypowiedzi: #16


majsterkowicz


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 7 382
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



Wszystko leci na integrze tak jak pewnie sam zauważyłeś

A możesz wymusić stres lub grę na dedykowanej?


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2133MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 i GT70 3gen do testów
Dell XT3 do diagnostyki i reszty rodziny :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MSIiASUS
dodano 15-06-2018, 15:26
Nr wypowiedzi: #17





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 14/06/18
Nr użytkownika: 73 934



QUOTE(andrzejz78 @ 15-06-2018, 13:34) *

Niestety nadal to samo 15 fps, Zmieniłem tak jak pokazałeś w screenach,
dodatkowo update integry zrobiłem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 15-06-2018, 15:44
Nr wypowiedzi: #18


majsterkowicz


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 7 382
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



Ja nic nie pokazywałem Pomyliłeś userów

Prawoklik na grę czy jakiś strestest gpu i opcja uruchom z procesorem nvidia czy tam dużej wydajności
Jeśli nie masz tej opcji w prawokliku to aktywuj w pasku menu w panelu nvidii


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2133MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 i GT70 3gen do testów
Dell XT3 do diagnostyki i reszty rodziny :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MSIiASUS
dodano 15-06-2018, 16:22
Nr wypowiedzi: #19





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 14/06/18
Nr użytkownika: 73 934



QUOTE(andrzejz78 @ 15-06-2018, 15:44) *



bez zmian, stres test daje ten sam wynik.


Zrobilem test, i wyłączyłem zintegrowana karte graficzna. I odpaliłem Far cry 4. totalnie się cięła, prawie komputer scrashował

Wypowiedź została zmodyfikowana przez andrzejz78 dnia 16-06-2018, 23:36
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T-9
dodano 15-06-2018, 16:47
Nr wypowiedzi: #20





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 521
Rejestracja: 15/09/10
Nr użytkownika: 32 135



Noto wywalasz stery intela i nvidii w DDU, potem ich instalacja kolejno: intel i nvidia.

Za każdym razem reset kompa.


--------------------
GT62VR, i7 7700HQ, 16GB 2133mhz, PM951 512gb nvme, 2TB HDD, GTX 1060 6GB, FHD ips, Win 10
8460p, T420, 850 G1
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Strony: V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 24-06-2018 - 18:45