IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Brak dodatkowych opcji w panelu sterowania Nvidia
policelinijkas
dodano 14-06-2018, 19:04
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 55
Rejestracja: 9/04/18
Nr użytkownika: 73 591



Posiadam laptopa z gtx 1070. Nie mam opcji tych co na filmiku z youtube. Dlaczego?

:/
Powód zmiany treści: doprecyzowanie tytułu /tc

Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
Załącznik (obraz)
Załącznik (obraz)
Załącznik (obraz)

 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 14-06-2018, 19:12
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 461
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



bo masz optimusa, jak podlaczysz ekran monitora pod odpowiednie zlacze to dostaniesz takie rozszerzone menu


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
policelinijkas
dodano 14-06-2018, 19:29
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 55
Rejestracja: 9/04/18
Nr użytkownika: 73 591



A co to ten optimus. Mam laptopa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 14-06-2018, 21:47
Nr wypowiedzi: #4


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 7 748
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



Optimus to automatyczna funkcja przełaczania integra/dedykowana
W pulpicie masz integrę i jak właczysz grę to samoczynnie przełącza się na dedykowaną


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
policelinijkas
dodano 14-06-2018, 23:08
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 55
Rejestracja: 9/04/18
Nr użytkownika: 73 591



A nie mogę korzystać z dedykowanej na pulpicie? Da się to przełączyć?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T-9
dodano 14-06-2018, 23:27
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 553
Rejestracja: 15/09/10
Nr użytkownika: 32 135



Tego nie przeskoczysz. Może i część opcji bedą dostępne po hdmi ale g-sync na pewno nie bo to się wyklucza z optimusem


--------------------
GT62VR, i7 7700HQ, 16GB 2133mhz, PM951 512gb nvme, 2TB HDD, GTX 1060 6GB, FHD ips, Win 10
8460p, T420, 850 G1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 14-06-2018, 23:40
Nr wypowiedzi: #7


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 7 748
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



QUOTE(policelinijkas @ 14-06-2018, 23:08) *
A nie mogę korzystać z dedykowanej na pulpicie?

No tak przecież masz

Edit

Chyba już śpię smile.gif Obraz leci najprawdopodobniej z integry więc odpalenie dedyki nic nie da bo i tak w użyciu jest integra


Ja mogę korzystać na pulpicie z dedyki bo nie mam optimusa tylko ręczne przełączanie grafik U Ciebie jak jest optimus to trochę masz ograniczeń


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antek.D
dodano 14-06-2018, 23:47
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 19
Rejestracja: 2/12/17
Nr użytkownika: 72 619



Podepnę się pod temat. Jak rozpoznać (przed zakupem), jakie rozwiązanie ma dany modela laptopa?
A konkretnie: czy jak podepnę monitor przez DisplayPort, to czy będą te opcje Nvidia dostępne?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 14-06-2018, 23:48
Nr wypowiedzi: #9


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 7 748
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



Kup coś co nie ma integry lub ma ręczne przełaczanie


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
133699
dodano 14-06-2018, 23:56
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 806
Rejestracja: 13/01/17
Z: Kielce/Kraków
Nr użytkownika: 69 867
Laptop: 840 G1



Dla chytrych od razu mówię- wyłączenie optimusa i instalacja nowego sterownika nie pomoże biggrin.gif


--------------------
HP 840 G1 | i5 4200U | FHD IPS BOE | 8GB DDR3 | 128GB SSD | Dell 27' 2709W IPS | Razer Ornata Chroma | Logitech G400 | Zowie PTF
Było: Clevo P370EM, Elitebook 8570w, Alienware 14, Elitebook 2570p QM, M4700, T440s IPS x2, T440 IPS, T440 IPS, T431s FHD, L440 IPS, Carbon X1 x2, Yoga 11e IPS x2, x240 IPS x2, x220 x2, T430 x2, T420, L430, T410, EB 2560p, zBook 15 G1, 430 G1, 430 G2, 6470B, Asus k52j, D620, Compaq nx6110 x2

https://allegro.pl/uzytkownik/scd133699?order=m
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 22-09-2018 - 14:38