IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Alenware i problemy z 880m
waldeksik
dodano 31-05-2018, 11:45
Nr wypowiedzi: #21





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 791
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



jejciu ale pieszczenia..
wrzuc tego batka tam gdzie vbios i nvflash jest i go odpal oczywiscie
https://mega.nz/#!FJEE2R4C!jy_LK5Nh...1oYLrtIp1DmkM7Q


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pfirst
dodano 31-05-2018, 13:05
Nr wypowiedzi: #22





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 36
Rejestracja: 16/09/08
Z: Kraków
Nr użytkownika: 13 992
Laptop: Alienware



to samo, wyskakuje komunikat

command format not recognized

press enter or Q itd
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pfirst
dodano 31-05-2018, 13:36
Nr wypowiedzi: #23





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 36
Rejestracja: 16/09/08
Z: Kraków
Nr użytkownika: 13 992
Laptop: Alienware



QUOTE(waldeksik @ 30-05-2018, 20:55) *
sprawdz temperatury a nie z vbiosem sie baw, wstaw zdjecie karty z chlodzeniem po sciagnieciu klapki serwisowej


załączyłem fotke to co jest pod klapą serwisową, ale chyba wszystko jest pod klawiaturą
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mmxY2K
dodano 31-05-2018, 14:43
Nr wypowiedzi: #24





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 142
Rejestracja: 30/01/10
Nr użytkownika: 25 766
Laptop: HP Elite x2 m7 8 GB RAM 512 GB SSD/Medion X7831



Czyli na medionie mogę zapodać ten vBios.?


--------------------
COMPAQ PREARIO 1200 -> COMPAQ Evo N200 -> COMPAQ N1015V -> pare noname'ów ->chiliGREEN C5-M400A ->Acer 3024WLMi-> chiliGREEN CT M7-M570A
->PowerBook G4->HP DRAGON HDX->Gateway P-6831FX-> Asus G73JH->Gateway P-7908u FX-> Asus W90-> Medion Akoya X7811-> Lenovo Y580->Microsoft Surface Pro 3 i5
-> Dell Venue 11 Pro i5-> Microsoft Surface Book i5 -> HP Elite x2 m7/Medion X7831
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 31-05-2018, 14:56
Nr wypowiedzi: #25





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 791
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



QUOTE(pfirst @ 31-05-2018, 14:05) *
to samo, wyskakuje komunikat

command format not recognized

press enter or Q itd

wstaw screenshota z folderu gdzie go wrzuciles


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rector Orbis
dodano 31-05-2018, 15:44
Nr wypowiedzi: #26





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 681
Rejestracja: 6/08/15
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 65 474
Laptop: MSI GT60



QUOTE(mmxY2K @ 31-05-2018, 15:43) *
Czyli na medionie mogę zapodać ten vBios.?


Tak ale będziesz musiał modować inf, jak wgrasz msi to nie trzeba nic modować.


--------------------
Laptop MSI GT60 - CPU: i7 3720qm, GPU: GTX880M 8GB, RAM: 12GB, SSD Samsung 850 PRO: 250GB, HDD 1TB, WLAN: Intel 7260AC Dual Band
Smartfon Samsung Galaxy Note 8 64GB | iPhone 7 Plus 32GB Matte Black
-------------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mmxY2K
dodano 31-05-2018, 16:52
Nr wypowiedzi: #27





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 142
Rejestracja: 30/01/10
Nr użytkownika: 25 766
Laptop: HP Elite x2 m7 8 GB RAM 512 GB SSD/Medion X7831



Ok czyli najpierw wgrać bios do karty MSI zamiast tego co jest a potem wgrać ten do OC? Jeśli tak to można prosić o linka do biosu z MSI?


--------------------
COMPAQ PREARIO 1200 -> COMPAQ Evo N200 -> COMPAQ N1015V -> pare noname'ów ->chiliGREEN C5-M400A ->Acer 3024WLMi-> chiliGREEN CT M7-M570A
->PowerBook G4->HP DRAGON HDX->Gateway P-6831FX-> Asus G73JH->Gateway P-7908u FX-> Asus W90-> Medion Akoya X7811-> Lenovo Y580->Microsoft Surface Pro 3 i5
-> Dell Venue 11 Pro i5-> Microsoft Surface Book i5 -> HP Elite x2 m7/Medion X7831
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pfirst
dodano 31-05-2018, 17:25
Nr wypowiedzi: #28





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 36
Rejestracja: 16/09/08
Z: Kraków
Nr użytkownika: 13 992
Laptop: Alienware



Zrobione
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 31-05-2018, 17:45
Nr wypowiedzi: #29





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 791
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



to zmień zawartość tego nv.bat
CODE
nvflash -6 880m.rom
pause

czyli usun -4 -5


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rector Orbis
dodano 31-05-2018, 18:03
Nr wypowiedzi: #30





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 681
Rejestracja: 6/08/15
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 65 474
Laptop: MSI GT60



QUOTE(mmxY2K @ 31-05-2018, 17:52) *
Ok czyli najpierw wgrać bios do karty MSI zamiast tego co jest a potem wgrać ten do OC? Jeśli tak to można prosić o linka do biosu z MSI?


Nie, vbios msi jak wgrasz to nie będziesz musiał modyfikować sterownika.
Jak wgrasz vbios oc, to jest bodajże della, więc na erazerze będziesz musiał modyfikować sterownik przed zainstalowaniem.

http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=99859

możesz mieć albo jeden vbios albo drugi.

QUOTE(pfirst @ 31-05-2018, 18:25) *
Zrobione


Najlepiej wgraj go z dosowej wersji. Bootujesz obraz win98 na pendrive programem hp usb tool lub rufus. Wrzucasz na pena pliki i bootujesz przez bios (nie uefi) pena.

https://drive.google.com/file/d/17qGR1DOhKc...iew?usp=sharing

Tu masz cały mój zestaw i potrzebne pliki.


--------------------
Laptop MSI GT60 - CPU: i7 3720qm, GPU: GTX880M 8GB, RAM: 12GB, SSD Samsung 850 PRO: 250GB, HDD 1TB, WLAN: Intel 7260AC Dual Band
Smartfon Samsung Galaxy Note 8 64GB | iPhone 7 Plus 32GB Matte Black
-------------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mmxY2K
dodano 31-05-2018, 18:06
Nr wypowiedzi: #31





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 142
Rejestracja: 30/01/10
Nr użytkownika: 25 766
Laptop: HP Elite x2 m7 8 GB RAM 512 GB SSD/Medion X7831



Ok Myśle że rozumiem, ale dla pewności zapytam żeby nic nie namieszać. Wywala stery do grafy moduje vBios na OC, ściągam stery ze strony nvidi, moduje na stery z della i instaluje. Albo ściągam vBios MSI OC i wgrywam bez modyfikacji sterowników?


--------------------
COMPAQ PREARIO 1200 -> COMPAQ Evo N200 -> COMPAQ N1015V -> pare noname'ów ->chiliGREEN C5-M400A ->Acer 3024WLMi-> chiliGREEN CT M7-M570A
->PowerBook G4->HP DRAGON HDX->Gateway P-6831FX-> Asus G73JH->Gateway P-7908u FX-> Asus W90-> Medion Akoya X7811-> Lenovo Y580->Microsoft Surface Pro 3 i5
-> Dell Venue 11 Pro i5-> Microsoft Surface Book i5 -> HP Elite x2 m7/Medion X7831
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pfirst
dodano 31-05-2018, 18:10
Nr wypowiedzi: #32





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 36
Rejestracja: 16/09/08
Z: Kraków
Nr użytkownika: 13 992
Laptop: Alienware



QUOTE(waldeksik @ 31-05-2018, 20:45) *
to zmień zawartość tego nv.bat
CODE
nvflash -6 880m.rom
pause

czyli usun -4 -5


dalej to nie działa, jakiś error ale okno się zamyka za szybko
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rector Orbis
dodano 31-05-2018, 18:21
Nr wypowiedzi: #33





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 681
Rejestracja: 6/08/15
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 65 474
Laptop: MSI GT60



QUOTE(mmxY2K @ 31-05-2018, 19:06) *
Ok Myśle że rozumiem, ale dla pewności zapytam żeby nic nie namieszać. Wywala stery do grafy moduje vBios na OC, ściągam stery ze strony nvidi, moduje na stery z della i instaluje. Albo ściągam vBios MSI OC i wgrywam bez modyfikacji sterowników?


Nie ma vbiosu msi oc, tylko wersja della.
Dlatego musisz zmodować sterowniki kiedy masz vbios oc. Po prostu vbios oc bazuje na wersji dell dlatego musisz dodać wpisy do infa.


--------------------
Laptop MSI GT60 - CPU: i7 3720qm, GPU: GTX880M 8GB, RAM: 12GB, SSD Samsung 850 PRO: 250GB, HDD 1TB, WLAN: Intel 7260AC Dual Band
Smartfon Samsung Galaxy Note 8 64GB | iPhone 7 Plus 32GB Matte Black
-------------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 31-05-2018, 18:27
Nr wypowiedzi: #34


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 584
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Niektóre biosy mają blokadę wirite
Dodaj może opcję protect off

Mi jak się tak krzaczy nvflash to załatwiam sprawę programatorem i nie było jeszcze czegoś co by nie weszło


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pfirst
dodano 31-05-2018, 18:49
Nr wypowiedzi: #35





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 36
Rejestracja: 16/09/08
Z: Kraków
Nr użytkownika: 13 992
Laptop: Alienware



QUOTE(Rector Orbis @ 31-05-2018, 21:03) *
Najlepiej wgraj go z dosowej wersji. Bootujesz obraz win98 na pendrive programem hp usb tool lub rufus. Wrzucasz na pena pliki i bootujesz przez bios (nie uefi) pena.

https://drive.google.com/file/d/17qGR1DOhKc...iew?usp=sharing

Tu masz cały mój zestaw i potrzebne pliki.


dzięki ale nie wiem czy będę sam w stanie to zrobić, ciągle jakieś problemy, znalazłem jakieś 2 peny ale ten usb tool nawet nie może ich sformatować -komunikat device media is write protected

Dodatkowo mam właśnie bios uefi

Go to the top of the page
 
+Quote Post
mmxY2K
dodano 31-05-2018, 19:41
Nr wypowiedzi: #36





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 142
Rejestracja: 30/01/10
Nr użytkownika: 25 766
Laptop: HP Elite x2 m7 8 GB RAM 512 GB SSD/Medion X7831



He ok bo nie chcę nic powalić. Wywalam stery, wgrywam vBios OC na Dellu i modyfikuje stery z strony NV na te z Della?


--------------------
COMPAQ PREARIO 1200 -> COMPAQ Evo N200 -> COMPAQ N1015V -> pare noname'ów ->chiliGREEN C5-M400A ->Acer 3024WLMi-> chiliGREEN CT M7-M570A
->PowerBook G4->HP DRAGON HDX->Gateway P-6831FX-> Asus G73JH->Gateway P-7908u FX-> Asus W90-> Medion Akoya X7811-> Lenovo Y580->Microsoft Surface Pro 3 i5
-> Dell Venue 11 Pro i5-> Microsoft Surface Book i5 -> HP Elite x2 m7/Medion X7831
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rector Orbis
dodano 31-05-2018, 20:23
Nr wypowiedzi: #37





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 681
Rejestracja: 6/08/15
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 65 474
Laptop: MSI GT60



QUOTE(mmxY2K @ 31-05-2018, 20:41) *
He ok bo nie chcę nic powalić. Wywalam stery, wgrywam vBios OC na Dellu i modyfikuje stery z strony NV na te z Della?


Chłopie.. Nie ma sterowników dla della tylko jest paczka dla 880M. Wgrywasz vbios oc, on jest dellowy. Pobierasz sterowniki ze strony nvidii i modyfikujesz plik inf nvmii.inf według wyżej podanej instrukcji, to wszystko.


--------------------
Laptop MSI GT60 - CPU: i7 3720qm, GPU: GTX880M 8GB, RAM: 12GB, SSD Samsung 850 PRO: 250GB, HDD 1TB, WLAN: Intel 7260AC Dual Band
Smartfon Samsung Galaxy Note 8 64GB | iPhone 7 Plus 32GB Matte Black
-------------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mmxY2K
dodano 31-05-2018, 21:13
Nr wypowiedzi: #38





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 142
Rejestracja: 30/01/10
Nr użytkownika: 25 766
Laptop: HP Elite x2 m7 8 GB RAM 512 GB SSD/Medion X7831



Ok spokojnie smile.gif Kto pyta nie błądzi. Teraz po spokojnej analizie całości wątku zakapowałem. Wywalam sterowniki, odczytuje identyfikator karty, wgrywam vBios, pobieram sterowniki ze strony NV, modyfikuje sterowniki wedle tego co było w identyfikacji karty i instaluje sterowniki. Dzięki za pomoc i wyrozumiałość.


--------------------
COMPAQ PREARIO 1200 -> COMPAQ Evo N200 -> COMPAQ N1015V -> pare noname'ów ->chiliGREEN C5-M400A ->Acer 3024WLMi-> chiliGREEN CT M7-M570A
->PowerBook G4->HP DRAGON HDX->Gateway P-6831FX-> Asus G73JH->Gateway P-7908u FX-> Asus W90-> Medion Akoya X7811-> Lenovo Y580->Microsoft Surface Pro 3 i5
-> Dell Venue 11 Pro i5-> Microsoft Surface Book i5 -> HP Elite x2 m7/Medion X7831
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mmxY2K
dodano 2-06-2018, 11:15
Nr wypowiedzi: #39





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 142
Rejestracja: 30/01/10
Nr użytkownika: 25 766
Laptop: HP Elite x2 m7 8 GB RAM 512 GB SSD/Medion X7831



Zrobione dzięki za pomoc i faktycznie trzeba wywalić te 4 i 5 i zdjąć blokadę z vBiosu fabrycznego.


--------------------
COMPAQ PREARIO 1200 -> COMPAQ Evo N200 -> COMPAQ N1015V -> pare noname'ów ->chiliGREEN C5-M400A ->Acer 3024WLMi-> chiliGREEN CT M7-M570A
->PowerBook G4->HP DRAGON HDX->Gateway P-6831FX-> Asus G73JH->Gateway P-7908u FX-> Asus W90-> Medion Akoya X7811-> Lenovo Y580->Microsoft Surface Pro 3 i5
-> Dell Venue 11 Pro i5-> Microsoft Surface Book i5 -> HP Elite x2 m7/Medion X7831
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 2-06-2018, 20:46
Nr wypowiedzi: #40


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 584
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



-6 wystarczy plus ewentualnie protect off


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 12-12-2019 - 11:33