IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

61 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
Specjalne sterowniki dla kart AMD/ATI z "switchable graphics", PowerXpress, Enduro
squirrel_
dodano 20-11-2011, 17:41
Nr wypowiedzi: #41





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 209
Rejestracja: 24/09/07
Z: Lubin
Nr użytkownika: 3 120
Laptop: Alienware M17x R3



A może ściągnął już ktoś i wrzuci na szybszy serwer bo prędkość do 20 kB/s mnie mało zadowala no i doczekać się nie mogę tongue.gif


--------------------
Alienware M17x R3 Nebula Red / i7 2630qm / 6990m / 8 GB HyperX / SSD Samsung 850 PRO 256 GB / 750 GB HDD
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CzarnyMax
dodano 20-11-2011, 18:05
Nr wypowiedzi: #42





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 685
Rejestracja: 22/03/08
Z: Świnoujscie
Nr użytkownika: 8 548
Laptop: Clevo P870DM2 / i7-6700K / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5



QUOTE(squirrel_ @ 20-11-2011, 18:51) *
A może ściągnął już ktoś i wrzuci na szybszy serwer bo prędkość do 20 kB/s mnie mało zadowala no i doczekać się nie mogę tongue.gif


hmm jakbym wiedzial jak to zrobic to nie byloby problemu laugh.gif
Cierpliwosci a bedzie ci to wynagrodzone rolleyes.gif
Odinstaluj i zainstaluj stery tak jak jest opisane przez autora _ https://docs.google.com/document/pub?id=1LD...#id.jd7q5t5mxru
co do pliku DSE to jest juz w paczce
Poprostu jak nie wykryje w systemie to zaleci instalke tego piku i restart
Uruchomi sie instalator,zaznacz custom_NO EXPRESS INSTALL_ nastepnie zaznacz wszystko z profilami wlacznie i exe laugh.gif
Milego testowania


--------------------
Posiadam
Clevo P870DM2 / i7-7700k@4.5Ghz / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5
3DMark 11
http://www.3dmark.com/3dm11/11864379
3DMark FireStrike
http://www.3dmark.com/fs/11146888

Stacjonarka Asrock Phantom Gaming 6 / i9-9900K@5Ghz / Gskill 16GB 4266Mhz / Palit RTX2080 GameRock PE / 2xM2 SSD Samsung 950 PRO 512GB
3DMark FireStrike
https://www.3dmark.com/3dm/34546335?
Time Spy
https://www.3dmark.com/3dm/34546516?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yarec
dodano 22-11-2011, 13:54
Nr wypowiedzi: #43





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 95
Rejestracja: 23/03/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 37 890
Laptop: Vostro 3550 i5-2410M/4GB/500/7HP64X HD6630



u mnie dalej nie działa.
Tzn po instalacji nie mam dostępu do CCC - wywala jakiś błąd. Robiłem wszystko wg instrukcji - driver sweeper nie znalazł sterów do grafiki Intela.
Nie wiem o chodzi, probowałem trzykrotnie, wracam do poprzednich.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Darthus
dodano 22-11-2011, 17:13
Nr wypowiedzi: #44


Maniak


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 214
Rejestracja: 24/03/10
Z: EU
Nr użytkownika: 27 340
Laptop: Różne takie



Na Samsungu 700G7A też kiszka. Wszystko instaluje sie bez problemu ale nie ma mozliwości przełączenia grafiki.

Dodatkowo ewidentnie w markach są wyższe o około 5 stopni tempy i znacznie jest bardziej hałaśliwie. Wydajność podobna. Po powrocie do Samsungowych jest juz ok. Tak więc ewidentnie z moim 6970M niezbyt to działa
Go to the top of the page
 
+Quote Post
qurdu
dodano 22-11-2011, 20:48
Nr wypowiedzi: #45





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 937
Rejestracja: 12/04/11
Nr użytkownika: 38 469
Laptop: Dell Vostro 3350



Nie wiem jakiego kopa dają te sterowniki ale 11.11 zmodyfikowane przez guru3D spowodowały przyrost w 3d marku vantage w trybie performance o 130pkt.do 2550pkt. (3 próby). Niby to niewiele ale zawsze.


--------------------
Dell Vostro 3350: i3 2310m; HD 6490m; 8GB RAM; SSD Samsung 840 120GB; modem 3G, GPS, Win 7 Pro; 8 cell

Dell Latitude e7450: i5 5300U; Intel HD5500; 8GB RAM; SSD Samsung sm841 128GB; modem LTE, GPS, FHD (IPS), Win 7 Enterprise

PC: i5 3570K @ 4,5GHz; Asus Z77V-LE; A-Data Extreme 4x2GB 2000Mhz CL9; Asus GTX660 TOP ; SSD Samsung 830; HDD 2xSeagate 500GB @ Raid 0; X-Fi Titanium; BeQuiet SP 550W; Thermalright Ultra-120 eXtreme, Win 7 Ultimate
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CzarnyMax
dodano 22-11-2011, 21:58
Nr wypowiedzi: #46





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 685
Rejestracja: 22/03/08
Z: Świnoujscie
Nr użytkownika: 8 548
Laptop: Clevo P870DM2 / i7-6700K / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5



Instalowaliscie takze pliczek DSE ktory jest w paczce z driverami?


--------------------
Posiadam
Clevo P870DM2 / i7-7700k@4.5Ghz / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5
3DMark 11
http://www.3dmark.com/3dm11/11864379
3DMark FireStrike
http://www.3dmark.com/fs/11146888

Stacjonarka Asrock Phantom Gaming 6 / i9-9900K@5Ghz / Gskill 16GB 4266Mhz / Palit RTX2080 GameRock PE / 2xM2 SSD Samsung 950 PRO 512GB
3DMark FireStrike
https://www.3dmark.com/3dm/34546335?
Time Spy
https://www.3dmark.com/3dm/34546516?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yarec
dodano 22-11-2011, 23:54
Nr wypowiedzi: #47





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 95
Rejestracja: 23/03/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 37 890
Laptop: Vostro 3550 i5-2410M/4GB/500/7HP64X HD6630



no jasne.
przy ostatniej wersji driverów wywala komunikat, że już zainstalowane i nie ma potrzeby instalować ponownie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jacek56
dodano 24-11-2011, 1:13
Nr wypowiedzi: #48





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 24
Rejestracja: 6/09/11
Nr użytkownika: 42 334
Laptop: Dell 3350



Też mi się nie udało zainstalować, choć wszystko robiłem jak opisane w instrukcji. Może znacie kogoś w Trójmieście co pomoże mi to zrobić?


--------------------
Dell Vostro 3350 - Core i5 2520M / 13,3 HD / 8192 / 120 SSD / Radeon HD 6470 / DVD / Windows 7 Pro / srebrny /OCZ Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE120G 2.5'' 120GB SATA/300 MLC,
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 24-11-2011, 10:29
Nr wypowiedzi: #49


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 12 456
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



już chciałem instalować owe paczki z bloga kiedy zdałem sobie sprawę że nie ma takiej potrzeby. Wy mieliście taką potrzebę? Mam nadzieję bo inaczej nie wyobrażam sobie instalowania "blogowanych" sterów tylko dlatego żeby mieć "najnowsze"...


--------------------
DESKTOP: HP 800 G4 | i5-8500 | 64GB RAM | 1.5TB NVMe | 40" 4K |
LAPTOP: HP X360 1030 G3, Dell Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA, Mantiz Venus
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 24-11-2011, 10:58
Nr wypowiedzi: #50





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 9 009
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



QUOTE(bjorm @ 24-11-2011, 10:39) *
już chciałem instalować owe paczki z bloga kiedy zdałem sobie sprawę że nie ma takiej potrzeby. Wy mieliście taką potrzebę? Mam nadzieję bo inaczej nie wyobrażam sobie instalowania "blogowanych" sterów tylko dlatego żeby mieć "najnowsze"...


Tak - na tych sterach z paczki:

- Battlefield 3 nie zrywa sterowników i działa znacznie szybciej/stabilniej (mniej dropów)
- Skyrim też przyśpieszył choć już na 11.8 ładnie hulał...
- Wreszcie AMD wydał porządne stery do OpenGL i taki Rome Total War wreszcie wczytuje się szybciutko - wcześniej wczytywanie ekranów ładowania było tragicznie wolne
- W paczce są najnowsze sterowniki do integry
- Benchmarki też dostały lekkiego kopa (3dmark06 +200 punktów)

Poza tym sterowniki "nie są blogowe" - facet tylko "składa do kupy" najnowsze stery ze strony AMD i Intela tak żeby działało to na lapkach z funkcją przełączania grafik.

Ja do tych dellowskich już w każdym razie nie wrócę tongue.gif


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 24-11-2011, 11:14
Nr wypowiedzi: #51


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 12 456
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



chodziło mi o stan kiedy nie zauważasz braków w sterowaniu hardwarem, czyli np kiedy żaden z Twoich myślników nie występuje w czyjejś aktywności laptopowej wink.gif pewnie kiedy sam zauważę niedomaganie to może się pokuszę, chodziło mi raczej o natrętną chęć update'owania sterów co tydzień, co grę, co 200pkt 3DM06 wink.gif


--------------------
DESKTOP: HP 800 G4 | i5-8500 | 64GB RAM | 1.5TB NVMe | 40" 4K |
LAPTOP: HP X360 1030 G3, Dell Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA, Mantiz Venus
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 24-11-2011, 11:19
Nr wypowiedzi: #52





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 9 009
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



QUOTE(bjorm @ 24-11-2011, 11:24) *
chodziło mi o stan kiedy nie zauważasz braków w sterowaniu hardwarem, czyli np kiedy żaden z Twoich myślników nie występuje w czyjejś aktywności laptopowej wink.gif


A to w takiej sytuacji też bym nie aktualizował - po co tracić czas smile.gif

Tyle że ja po pracy lubię sobie pograć i dla mnie każdy fps więcej na wagę złota tongue.gif


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yarec
dodano 24-11-2011, 11:43
Nr wypowiedzi: #53





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 95
Rejestracja: 23/03/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 37 890
Laptop: Vostro 3550 i5-2410M/4GB/500/7HP64X HD6630



Ja wróciłem do dell+guru3d, ale miałem z tym trochę problemów. Wydaje mi się, że były one związane z czyszczeniem przez Driver Sweepera. Odinstalowałem sweepera, potem stery "z palca", wyczyściłem rejestr ccleanerem i dopiero wtedy się udało.

Teraz w BF3 przy domyślnych zegarach mam płynność taką, jak wcześniej na 600/900.

PS. Panowie czy to coś przeszkadza, że temperatura rdzeni procka dochodzi 80 stopni? Wcześniej przy OC i grze w BF 3 do takich temperatur właśnie dochodziło.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CzarnyMax
dodano 24-11-2011, 13:22
Nr wypowiedzi: #54





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 685
Rejestracja: 22/03/08
Z: Świnoujscie
Nr użytkownika: 8 548
Laptop: Clevo P870DM2 / i7-6700K / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5



QUOTE(nowiutki @ 24-11-2011, 12:08) *
Tak - na tych sterach z paczki:

- Battlefield 3 nie zrywa sterowników i działa znacznie szybciej/stabilniej (mniej dropów)
- Skyrim też przyśpieszył choć już na 11.8 ładnie hulał...
- Wreszcie AMD wydał porządne stery do OpenGL i taki Rome Total War wreszcie wczytuje się szybciutko - wcześniej wczytywanie ekranów ładowania było tragicznie wolne
- W paczce są najnowsze sterowniki do integry
- Benchmarki też dostały lekkiego kopa (3dmark06 +200 punktów)

Poza tym sterowniki "nie są blogowe" - facet tylko "składa do kupy" najnowsze stery ze strony AMD i Intela tak żeby działało to na lapkach z funkcją przełączania grafik.

Ja do tych dellowskich już w każdym razie nie wrócę tongue.gif




Ja to samo do Delowskich juz nie wroce
w vantagu 600!!! punktow wiecej i staly poziom fps w grach w porownaniu do starych Delowskich laugh.gif
Przelaczanie grafik dziala idealnie jak i rozjasnianie na INTELU
Malo tego pisalem do mistrza od sterow z malo dotacja 10euro rolleyes.gif
Odpowiedz byla natychmiastowa,poprosil o id.mojej karty 6990M i ostatnie oficjalne sterowniki od Della
Nastepnie odpisal ze rozjasnianie na Radku bedzie naprawione i dalszy ciag prac w toku
No taki suport to ja rozumie laugh.gif
Bo do pomocy technicznej Della to mozna zapomniec sie dodzwonic wacko.gif


--------------------
Posiadam
Clevo P870DM2 / i7-7700k@4.5Ghz / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5
3DMark 11
http://www.3dmark.com/3dm11/11864379
3DMark FireStrike
http://www.3dmark.com/fs/11146888

Stacjonarka Asrock Phantom Gaming 6 / i9-9900K@5Ghz / Gskill 16GB 4266Mhz / Palit RTX2080 GameRock PE / 2xM2 SSD Samsung 950 PRO 512GB
3DMark FireStrike
https://www.3dmark.com/3dm/34546335?
Time Spy
https://www.3dmark.com/3dm/34546516?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yarec
dodano 25-11-2011, 14:25
Nr wypowiedzi: #55





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 95
Rejestracja: 23/03/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 37 890
Laptop: Vostro 3550 i5-2410M/4GB/500/7HP64X HD6630



a jednak bangla! i to całkiem ładnie.
to ten driver sweeper mi tak namieszał.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CzarnyMax
dodano 25-11-2011, 15:33
Nr wypowiedzi: #56





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 685
Rejestracja: 22/03/08
Z: Świnoujscie
Nr użytkownika: 8 548
Laptop: Clevo P870DM2 / i7-6700K / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5



QUOTE(yarec @ 25-11-2011, 15:35) *
a jednak bangla! i to całkiem ładnie.
to ten driver sweeper mi tak namieszał.


No to cieszymy sie razem rolleyes.gif
Ciekawe kiedy wypusci nowa paczke? bo przydaloby sie jeszcze rozjasnianie na aktywnym Radku i sterowniki IDEALNE laugh.gif


--------------------
Posiadam
Clevo P870DM2 / i7-7700k@4.5Ghz / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5
3DMark 11
http://www.3dmark.com/3dm11/11864379
3DMark FireStrike
http://www.3dmark.com/fs/11146888

Stacjonarka Asrock Phantom Gaming 6 / i9-9900K@5Ghz / Gskill 16GB 4266Mhz / Palit RTX2080 GameRock PE / 2xM2 SSD Samsung 950 PRO 512GB
3DMark FireStrike
https://www.3dmark.com/3dm/34546335?
Time Spy
https://www.3dmark.com/3dm/34546516?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 25-11-2011, 21:01
Nr wypowiedzi: #57





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 9 009
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



Już są > http://leshcat.blogspot.com/2011/11/multix...-unifl-for.html biggrin.gif

Kto może niech kliknie "Donate" - niech chłopak ma coś za swoją świetną robotę. Na dobrą sprawę to Dell mógłby go zatrudnić do aktualizacji swoich sterów skoro sam sobie nie radzi... tongue.gif


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CzarnyMax
dodano 26-11-2011, 0:16
Nr wypowiedzi: #58





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 685
Rejestracja: 22/03/08
Z: Świnoujscie
Nr użytkownika: 8 548
Laptop: Clevo P870DM2 / i7-6700K / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5



QUOTE(nowiutki @ 25-11-2011, 22:11) *
Już są > http://leshcat.blogspot.com/2011/11/multix...-unifl-for.html biggrin.gif

Kto może niech kliknie "Donate" - niech chłopak ma coś za swoją świetną robotę. Na dobrą sprawę to Dell mógłby go zatrudnić do aktualizacji swoich sterów skoro sam sobie nie radzi... tongue.gif


Ja juz chlopakowi wyslalem wczesniej 10euro
Jeszcze nie instalowalem tych najnowszych,cholera szkoda bo przed chwila postawilem swiezy system z poprzednimi sterami rolleyes.gif
Czy rozjasnianie chodzi na Radoslawie?
Znowu bedzie trzeba DriverSwipera odpalic aha, czy musze odinstalowac poprzednie profile gier?

Niestety link nie dziala unsure.gif


--------------------
Posiadam
Clevo P870DM2 / i7-7700k@4.5Ghz / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5
3DMark 11
http://www.3dmark.com/3dm11/11864379
3DMark FireStrike
http://www.3dmark.com/fs/11146888

Stacjonarka Asrock Phantom Gaming 6 / i9-9900K@5Ghz / Gskill 16GB 4266Mhz / Palit RTX2080 GameRock PE / 2xM2 SSD Samsung 950 PRO 512GB
3DMark FireStrike
https://www.3dmark.com/3dm/34546335?
Time Spy
https://www.3dmark.com/3dm/34546516?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CzarnyMax
dodano 26-11-2011, 14:29
Nr wypowiedzi: #59





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 685
Rejestracja: 22/03/08
Z: Świnoujscie
Nr użytkownika: 8 548
Laptop: Clevo P870DM2 / i7-6700K / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5



sorki ze pisze post pod postem ale musze napisac
Link juz dziala jak tez Rozjasnianie na Radoslawie 6990M
Wszystkie opcje jak:Przelaczanie i Rozjasnianie obydwu Grafik dziala Idealnie werdykt_IDEAL laugh.gif
Normalnie w swiecie przesylam nastepna dotacje mistrzowi rolleyes.gif


--------------------
Posiadam
Clevo P870DM2 / i7-7700k@4.5Ghz / Corsair 32GB 3000Mhz / GTX1080 / 2x M.2 SSD Samsung 950 PRO 512GB / 1TB SSHD Seagate Hybrid 2.5
3DMark 11
http://www.3dmark.com/3dm11/11864379
3DMark FireStrike
http://www.3dmark.com/fs/11146888

Stacjonarka Asrock Phantom Gaming 6 / i9-9900K@5Ghz / Gskill 16GB 4266Mhz / Palit RTX2080 GameRock PE / 2xM2 SSD Samsung 950 PRO 512GB
3DMark FireStrike
https://www.3dmark.com/3dm/34546335?
Time Spy
https://www.3dmark.com/3dm/34546516?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
squirrel_
dodano 26-11-2011, 14:33
Nr wypowiedzi: #60





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 209
Rejestracja: 24/09/07
Z: Lubin
Nr użytkownika: 3 120
Laptop: Alienware M17x R3



O prosze biggrin.gif No to instaluje smile.gif Rozumiem przed zainstalowaniem czyściłeś tak jak mistrz nakazał? smile.gif Bo nie chce mi sie tego ale chyba raczej powinienem ;p

edit:/ Update zrobiony. Podświetlanie na radeonia działa, zmiana grafik przez skrót również. Stery idealne smile.gif


--------------------
Alienware M17x R3 Nebula Red / i7 2630qm / 6990m / 8 GB HyperX / SSD Samsung 850 PRO 256 GB / 750 GB HDD
Go to the top of the page
 
+Quote Post

61 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 13-12-2019 - 15:23