IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

2 Strony: V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
Wolne działanie forum
Darthus
dodano 1-09-2016, 17:45
Nr wypowiedzi: #1


Maniak


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 4 214
Rejestracja: 24/03/10
Z: EU
Nr użytkownika: 27 340
Laptop: Różne takie



Czy cos się dzieje technicznego czy tylko mi tak dziś od pewnego czasu forum strasznie wolno chodzi ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 1-09-2016, 17:51
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 791
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Potwierdzam, że problem występuje.

Konkretnie punkt wymiany ruchu plix.pl kieruje ruch na węzeł Netia. Tam coś szwankuje routing i jest packet loss 80% w Warszawie i 60% w Łodzi. O ile połączenie jest nawiązywane przez innych operatorów problemu nie ma.

Zgłosiłem ten problem ale serwerownia chwilowo problemu nie widzi.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 11-12-2016, 16:33
Nr wypowiedzi: #3


coś tam wiem...


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 473
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Nie wiem czy tylko u mnie dzisiaj forum wolno działa?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 11-12-2016, 16:43
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 791
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Miałem zgłoszenie, że wolno działa przy połączeniu wykonanym z Irlandii. W tym samym czasie serwis internetowy serwerowni działał bardzo szybko. To by wskazywało, że mogą występować problemy po stronie samego serwera.

Podejrzewam wolną odpowiedź bazy danych. Normalnie powinno być to widać w działaniu wewnętrznej wyszukiwarki forum. Wygląda jednak na to, że zwolnić potrafi wszystko.

Oczywiście pomoże jak otrzymam więcej potwierdzeń, że coś się ślimaczy i co dokładnie.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lobomad
dodano 11-12-2016, 16:45
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 387
Rejestracja: 7/05/16
Z: Dąbrowa Górnicza
Nr użytkownika: 68 130
Laptop: g73jh@6970m, ram 16gb, SSD+HDD



U mnie również, i to w sumie od wczoraj - siedzę na 4g od Plusa i forum działa tak że mi się łezka w oku zakręcił wink.gif jakbym znowu miał modem laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 11-12-2016, 17:10
Nr wypowiedzi: #6


coś tam wiem...


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 473
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



U mnie Vectra i strony wczytują się po kilkadziesiąt sekund...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xMaraSSx
dodano 11-12-2016, 17:21
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 217
Rejestracja: 23/10/11
Z: Bydgoszcz
Nr użytkownika: 43 753



Potwierdzam, 20-30 sekund czekania na załadowanie strony.


--------------------
-= DELL Inspiron 7577 - i7 7700HQ - GTX 1060 Max-Q - UHD - 16GB RAM - 512GB SSD + 1000GB HDD =-
-= DELL Venue 11 Pro 7140 - FHD - 8GB RAM - 256GB SSD - wwan LTE =-
-= Xbox One X + PS4 Pro + Philips PUS8102/12 65'' =-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 11-12-2016, 17:22
Nr wypowiedzi: #8


Hejter HP


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 335
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Na orange to samo.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 11-12-2016, 17:29
Nr wypowiedzi: #9


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 992
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Ślimaczy cały dzień
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 11-12-2016, 17:29
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 791
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Tak, potwierdzam problem. Widać po tym jak działa za pośrednictwem serwera proxy.

Dzisiaj lub jutro postaram się to naprawić.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grzybek141
dodano 11-12-2016, 17:54
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 4 363
Rejestracja: 30/11/09
Z: WO
Nr użytkownika: 24 068
Laptop: "oldie but goodie" 6570b -> 8570w :)



U mnie netia na łączu tp i idzie jak krew z nosa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 11-12-2016, 18:26
Nr wypowiedzi: #12





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 791
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Naprawione.

Dziękuję wszystkim za pomoc.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Misieq9999
dodano 11-12-2016, 19:04
Nr wypowiedzi: #13





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 908
Rejestracja: 4/03/11
Z: Wadowice
Nr użytkownika: 37 341
Laptop: MSI GT780 i7-2760QM 8970M



No niestety dalej to samo. Mam światłowód a co bym na forum nie zrobił to po 20 sekund muszę czekać na załadowanie byle czego. Inne strony działają normalnie.


--------------------
Był: Asus G73JH i7-920XM 5870M> Alienware m17x R2 i7-920XM 2x 5870M CF, potem 580M i 6990M> Alienware m17x R4 i7-3610QM 770M> Alienware m18x R2 i7-3630QM 2x7970M CF> MSI GT780 i5-2430M> i7-2630QM> i7-2670QM> i7-2760QM, 560M > 580M > 675M > 6990M > 7970M > 8970M> MSI GT70 i7-4900MQ 780M> MSI GT70 i7-2960XM 560M :)

Jest: Stacjonarka...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 11-12-2016, 19:06
Nr wypowiedzi: #14


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 580
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Chyba nie do końca naprawione
Ja w tej chwili czekam około 20sek aż strona zacznie się ładować Internet Orange jakieś 50Mbps


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 11-12-2016, 19:11
Nr wypowiedzi: #15





Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 791
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



Wychodzi na to, że to wina zbyt wielu wywołań. A więc klasyczne przeciążanie serwera. Wtedy odpowiedzi serwera są ograniczane do 3 kb/s.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HpFan10
dodano 11-12-2016, 19:12
Nr wypowiedzi: #16





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 533
Rejestracja: 27/04/15
Nr użytkownika: 64 578



U mnie na iPlus LTE to samo :/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 11-12-2016, 19:13
Nr wypowiedzi: #17


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 992
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Dalej się wlecze niestety
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 11-12-2016, 19:19
Nr wypowiedzi: #18


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 580
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



No i jak teraz żyć....


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 11-12-2016, 19:28
Nr wypowiedzi: #19


Hejter HP


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 335
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Mniej korzystajcie z forum to się naprawi. biggrin.gif


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 11-12-2016, 20:27
Nr wypowiedzi: #20


coś tam wiem...


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 473
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Zaraz się będziemy w kolejkę ustawiali wink.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Strony: V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 5-12-2019 - 15:22