IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Wymiana LCD Vostro 3450 na lcd o podwyższonej rozdzielczości, jaki model matrycy jest zamontowany fabrycznie??
kanarFCBfan
dodano 26-10-2011, 12:24
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 16
Rejestracja: 25/12/07
Nr użytkownika: 5 352



Witam
przymierzam się do zakupu vostro 3450
jedynym minusem rzytujacym za ostateczną decyzję zakupu jest matryca która w w tym dellu jest niskiej rozdzielczości, zastanawiam się czy możliwa była by wymiana na taka o podwyższonej rodzielczości np. AU Optronics B140RW01 V.2 1600x900 która była montowana w innym laptopie della 14"
Czy ktoś już może zagladał na tyły matrycy w dellu 3450 i wie jaki model jest tam montowany oraz ilu pinowe ma złaczę oraz gdzie jest umiesczone??
Jak ktoś poda tylko i sam model też już będzie dobrze , reszte spróbuje ustalić już sam.
Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 26-10-2011, 13:00
Nr wypowiedzi: #2


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 12 148
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



może to pomoże?
http://download.chip.eu/pl/Monitor-Asset-M...er_1662592.html


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | iGPU | 40" 4K |
LAPTOP: Dell Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kanarFCBfan
dodano 26-10-2011, 13:19
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 16
Rejestracja: 25/12/07
Nr użytkownika: 5 352



kolego z tym że ja nie posiadam jescze tego laptopa ...i niestety za pomocą tego programu nic nie sprawdzę bo niemam gdzie go zainstalować..za to widzę że Ty posiadasz della 3450 , prośba do Ciebie..lub do innego posiadacza 3450 aby może właśnie za pomocą programu tego typu z linka wygrzebać model matrycy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 26-10-2011, 13:28
Nr wypowiedzi: #4


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 12 148
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



ach tak! nieuważne czytanie bez zrozumienia wink.gif

Monitor
Windows description...... Rodzajowy monitor PnP
Manufacturer............. Chi Mei
Plug and Play ID......... CMO1464
Data string.............. KJ303€140BGE
Serial number............ n/a
Manufacture date......... 2011, ISO week 8
-------------------------
EDID revision............ 1.4
Input signal type........ Digital
Color bit depth.......... 6 bits per primary color
Color encoding formats... RGB 4:4:4
Screen size.............. 300 x 170 mm (13,6 in)
Power management......... Not supported
Extension blocs.......... None
-------------------------
DDC/CI................... n/a

Color characteristics
Default color space...... Non-sRGB
Display gamma............ 2,20
Red chromaticity......... Rx 0,586 - Ry 0,355
Green chromaticity....... Gx 0,323 - Gy 0,570
Blue chromaticity........ Bx 0,163 - By 0,141
White point (default).... Wx 0,313 - Wy 0,329
Additional descriptors... None

Timing characteristics
Range limits............. Not available
GTF standard............. Not supported
Additional descriptors... None
Preferred timing......... Yes
Native/preferred timing.. 1366x768p at 60Hz (16:9)
Modeline............... "1366x768" 71,000 1366 1414 1446 1498 768 769 773 790 +hsync -vsync
Detailed timing #1....... 1366x768p at 40Hz (16:9)
Modeline............... "1366x768" 47,910 1366 1418 1453 1512 768 769 773 792 +hsync -vsync






--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | iGPU | 40" 4K |
LAPTOP: Dell Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kanarFCBfan
dodano 26-10-2011, 14:39
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 16
Rejestracja: 25/12/07
Nr użytkownika: 5 352



Dziękuje za fatyge..
już znalazłem N140BGE-??? podana była w recenzji vostro 3450 z grafika 6630m , a ja tylko czytałem recenzje 3450 z integrą
teraz kwestia ustalenia dokładnie modelu oraz czy można ją wymienić na inną matrycę o podwyższonej rozdzielczości i wtedy napiszę co i jak
POzdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chris_
dodano 26-10-2011, 22:55
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 36
Rejestracja: 1/08/11
Nr użytkownika: 41 298



QUOTE(kanarFCBfan @ 26-10-2011, 12:32) *
np. AU Optronics B140RW01 V.2 1600x900 która była montowana w innym laptopie della 14"


z tego co wyczytałem w 3450 matryca jest na złączach 40 pin a ten model co podałeś jest w dwóch wersjach http://www.laptopscreen.com/English/screen...r/B140RW01~V.2/

na pewno nie obejdzie się bez wymiany taśmy na fullhd tylko pytanie jaka smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 10-01-2012, 18:38
Nr wypowiedzi: #7


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 12 148
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



http://www.screencountry.com/index.php?sec...=Dell&size=
http://www.laptopscreen.com/English/model/Dell/VOSTRO~3450/
http://www.ebay.co.uk/itm/Dell-14-WXGA-160...=item4cfd64abd9
http://www.ebay.co.uk/itm/14-LCD-Screen-Di...=item19c3b277db

myślicie że ta 1600x900 mat pasowałaby do V3450 ? a jeśli tak to jak zabrać się do takiej wymiany i na co bezwzględnie należałoby zwrócić uwagę?


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | iGPU | 40" 4K |
LAPTOP: Dell Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 25-01-2012, 15:58
Nr wypowiedzi: #8


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 12 148
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



ktoś chętny do wypróbowania ? biggrin.gif

http://allegro.pl/dell-vostro-1440-3450-14...2062388213.html


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | iGPU | 40" 4K |
LAPTOP: Dell Chromebook 13

eGPU: PE4L 2.1b, AGA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Robakos
dodano 20-02-2012, 20:35
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 170
Rejestracja: 2/02/11
Nr użytkownika: 36 350



najwiekszy znak zapytania stoi w postaci tasmy sygnalowej czy trzeba bedzie ja wymienic zeby obsluzyla wyzsza rozdzielczosc czy nie i jesli tak to gdzie mozna takowa dorwac
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tom3k88
dodano 2-05-2019, 14:35
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 116
Rejestracja: 6/05/07
Z: Nowa Ruda
Nr użytkownika: 1 226
Laptop: DELL Vostro 3450 Red



@kanarFCBfan Udało Ci się wymienić matrycę? Ja w sumie w swoim bym wymienił na coś lepszego bo wydajnościowo mi laptop wystarcza, ale na matrycę nie mogę po prostu patrzeć. Chciałbym wstawić FHD z dobrym kontrastem i pokryciem barw.


--------------------
"Tylko dwie rzeczy sa nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności” - Albert Einstein
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rector Orbis
dodano 4-05-2019, 2:55
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 669
Rejestracja: 6/08/15
Z: Gdańsk
Nr użytkownika: 65 474
Laptop: MSI GT60



QUOTE(Tom3k88 @ 2-05-2019, 14:35) *
@kanarFCBfan Udało Ci się wymienić matrycę? Ja w sumie w swoim bym wymienił na coś lepszego bo wydajnościowo mi laptop wystarcza, ale na matrycę nie mogę po prostu patrzeć. Chciałbym wstawić FHD z dobrym kontrastem i pokryciem barw.


Nie wiem czy pytanie po 8 latach ma sens..


--------------------
Laptop MSI GT60 - CPU: i7 3720qm, GPU: GTX880M 8GB, RAM: 12GB, SSD Samsung 850 PRO: 250GB, HDD 1TB, WLAN: Intel 7260AC Dual Band
Smartfon Samsung Galaxy Note 8 64GB | iPhone 7 Plus 32GB Matte Black
-------------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 24-06-2019 - 18:37