IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
HP Touchpoint Analytics Client Telemetry service, hp usługa
kamilo23
dodano 30-11-2017, 16:29
Nr wypowiedzi: #1


Hejter HP
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 089
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Akuratnie wczoraj zauważyłem przez przypadek HP Touchpoint Analytics Client Telemetry service bo trzeba było zrobić restart lapka. Potem patrze na forum nbr i temat jak ten. Zatrzymajcie i wyłączcie sobie tę usługę. Usuwanie to bedzie na chwilę, coś się potem będzie instalowało to na pewno zainstaluje się to badziewie.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 30-11-2017, 21:46
Nr wypowiedzi: #2


coś tam wiem...
*******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 455
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Kamilo też o tym czytałem, gdzie to masz? bo ja u siebie tego nie widzę...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 30-11-2017, 22:23
Nr wypowiedzi: #3


Hejter HP
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 089
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Wpisujesz services.msc i potem szukasz HP Touchpoint Analytics Client w usługach. Dajesz wyłącz i zatrzymujesz.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T-9
dodano 30-11-2017, 23:06
Nr wypowiedzi: #4



*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 408
Rejestracja: 15/09/10
Nr użytkownika: 32 135



Wczoraj gdzieś czytałem ze hp znów(?) ładuje te "telemetrie"


--------------------
GT62VR, i7 7700HQ, 16GB 2133mhz, PM951 512gb nvme, 1TB Dwa TB na HDD, GTX 1060 6GB, FHD ips, Win 10
GS63VR, GT70 (Erazer), M6600, 8460p, T420, 850 G1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 30-11-2017, 23:44
Nr wypowiedzi: #5


Hejter HP
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 089
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Od wtorku lub środy było info na nbr.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 3-12-2017, 22:32
Nr wypowiedzi: #6


coś tam wiem...
*******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 455
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Kamilo u mnie w 8770w tego nie ma ale w 840 już było i wyłączyłem dziadostwo smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 11-12-2017, 14:15
Nr wypowiedzi: #7


Hejter HP
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 089
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Zerknij na to https://zwclose.github.io/HP-keylogger/ na samym dole masz link do HP skąd pobrać aktualizacje.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 12-12-2017, 20:20
Nr wypowiedzi: #8


coś tam wiem...
*******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 455
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Ok pobieram i będę walczył smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 12-12-2017, 22:30
Nr wypowiedzi: #9


coś tam wiem...
*******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 455
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Niestety po pobraniu plików wywala błąd (przy uruchamianiu) zarówno dla 8770w jak i 840 sad.gif
Pliki po pobraniu mają mniejszą pojemność niż powinny.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 12-12-2017, 23:15
Nr wypowiedzi: #10


Hejter HP
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 089
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Oczywiście dobierasz do odpowiedniej wersji systemu? Hmm dziwne bo pobrałem i zainstalowało sie bez problemu.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 13-12-2017, 20:28
Nr wypowiedzi: #11


coś tam wiem...
*******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 455
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Tak do odpowiedniej, ja ma W7 a Ty z tego co pamiętam W10


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 13-12-2017, 21:21
Nr wypowiedzi: #12


Hejter HP
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 089
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



A próbowałeś pobrać na odwrót? Najwyżej przy instalacji wywali błąd.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-01-2018 - 21:10