IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
HP Touchpoint Analytics Client Telemetry service, hp usługa
kamilo23
dodano 30-11-2017, 17:29
Nr wypowiedzi: #1


Hejter HP


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 187
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Akuratnie wczoraj zauważyłem przez przypadek HP Touchpoint Analytics Client Telemetry service bo trzeba było zrobić restart lapka. Potem patrze na forum nbr i temat jak ten. Zatrzymajcie i wyłączcie sobie tę usługę. Usuwanie to bedzie na chwilę, coś się potem będzie instalowało to na pewno zainstaluje się to badziewie.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 30-11-2017, 22:46
Nr wypowiedzi: #2


coś tam wiem...


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 466
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Kamilo też o tym czytałem, gdzie to masz? bo ja u siebie tego nie widzę...


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 30-11-2017, 23:23
Nr wypowiedzi: #3


Hejter HP


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 187
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Wpisujesz services.msc i potem szukasz HP Touchpoint Analytics Client w usługach. Dajesz wyłącz i zatrzymujesz.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T-9
dodano 1-12-2017, 0:06
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 1 521
Rejestracja: 15/09/10
Nr użytkownika: 32 135



Wczoraj gdzieś czytałem ze hp znów(?) ładuje te "telemetrie"


--------------------
GT62VR, i7 7700HQ, 16GB 2133mhz, PM951 512gb nvme, 2TB HDD, GTX 1060 6GB, FHD ips, Win 10
8460p, T420, 850 G1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 1-12-2017, 0:44
Nr wypowiedzi: #5


Hejter HP


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 187
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Od wtorku lub środy było info na nbr.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 3-12-2017, 23:32
Nr wypowiedzi: #6


coś tam wiem...


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 466
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Kamilo u mnie w 8770w tego nie ma ale w 840 już było i wyłączyłem dziadostwo smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 11-12-2017, 15:15
Nr wypowiedzi: #7


Hejter HP


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 187
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Zerknij na to https://zwclose.github.io/HP-keylogger/ na samym dole masz link do HP skąd pobrać aktualizacje.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 12-12-2017, 21:20
Nr wypowiedzi: #8


coś tam wiem...


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 466
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Ok pobieram i będę walczył smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 12-12-2017, 23:30
Nr wypowiedzi: #9


coś tam wiem...


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 466
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Niestety po pobraniu plików wywala błąd (przy uruchamianiu) zarówno dla 8770w jak i 840 sad.gif
Pliki po pobraniu mają mniejszą pojemność niż powinny.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 13-12-2017, 0:15
Nr wypowiedzi: #10


Hejter HP


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 187
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Oczywiście dobierasz do odpowiedniej wersji systemu? Hmm dziwne bo pobrałem i zainstalowało sie bez problemu.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r0177
dodano 13-12-2017, 21:28
Nr wypowiedzi: #11


coś tam wiem...


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 466
Rejestracja: 11/07/07
Nr użytkownika: 1 879
Laptop: EliteBook 8770w DC i 840 G3 QHD



Tak do odpowiedniej, ja ma W7 a Ty z tego co pamiętam W10


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 13-12-2017, 22:21
Nr wypowiedzi: #12


Hejter HP


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 187
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



A próbowałeś pobrać na odwrót? Najwyżej przy instalacji wywali błąd.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 24-06-2018 - 11:09