IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

40 Strony: V  « < 38 39 40  
Reply to this topicStart new topic
HP Elitebook 8470p, Obsługa SATA III, klawiatura, głośniki, wyświetlacz
analyzer64
dodano 14-03-2017, 17:12
Nr wypowiedzi: #781





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 279
Rejestracja: 7/01/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 35 531
Laptop: HP 8470p



QUOTE(grigori @ 14-03-2017, 8:38) *
win 10 - już wcześniej sprawdzałem wszystko, nic nie chce aktualizować mi sterowników do bt

A próbowałeś odinstalować najpierw sterownik a potem zainstalować nowy (po deinstalacji oczywiście restart systemu i dopiero instalacja nowego sterownika).
Miałem tak z grafiką HD4000, że system nie chciał przyjąć nowszego sterownika.

U mnie na W10 działa ten, który podlinkowałem.


--------------------
HP 8470p
Intel Core i7-3610QM, 2x8Gb SODIMM DDR3L PC3-12800 CL9, SSD Samsung 850 EVO 250Gb, HD+ 1600x900, WWAN. OS: Windows 10 Pro x64
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grigori
dodano 17-03-2017, 1:24
Nr wypowiedzi: #782





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 736
Rejestracja: 3/05/07
Nr użytkownika: 1 204
Laptop: ZBook G3: Xeon E3-1505M - M2000M - 512 SSD - 32GB RAM



cóż nic nie działa - bt dalej ma baardzo kiepski zasięg dry.gif


--------------------
Acer TM 2300 7/10 -> Asus F5V 2/10 -> Acer Aspire 5730ZG 7/10 -> Lenovo Y530 7/10 -> Acer Aspire 7741G 8/10 / Samsung N150 6/10 / MSI X420 6/10 -> HP Probook 4320s 7/10 -> Samsung NP730U3E 9/10 -> HP 8470p 9/10 -> ZBook G3...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 17-03-2017, 3:31
Nr wypowiedzi: #783


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 223
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Może po prostu kup jakiś lepszej jakości pizdryk BT pod USB i tyle ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grigori
dodano 17-03-2017, 11:44
Nr wypowiedzi: #784





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 736
Rejestracja: 3/05/07
Nr użytkownika: 1 204
Laptop: ZBook G3: Xeon E3-1505M - M2000M - 512 SSD - 32GB RAM



tak chyba zrobię. Ale dziwna sprawa bo z tego co pamiętam na win 7 było ok


--------------------
Acer TM 2300 7/10 -> Asus F5V 2/10 -> Acer Aspire 5730ZG 7/10 -> Lenovo Y530 7/10 -> Acer Aspire 7741G 8/10 / Samsung N150 6/10 / MSI X420 6/10 -> HP Probook 4320s 7/10 -> Samsung NP730U3E 9/10 -> HP 8470p 9/10 -> ZBook G3...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grigori
dodano 17-03-2017, 16:34
Nr wypowiedzi: #785





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 736
Rejestracja: 3/05/07
Nr użytkownika: 1 204
Laptop: ZBook G3: Xeon E3-1505M - M2000M - 512 SSD - 32GB RAM



zauważyłem, że nie mogę usunąć całkowicie sterowników. jak usuwam moduł bt i chcę, aby usunąć oprogramowanie sterownika, to po restarcie laptopa, Windows automatycznie instaluje swoją wersję. Czym mogę ten sterownik na trwale usunąć, tak aby móc zainstalować np starszą wersję drivera?


--------------------
Acer TM 2300 7/10 -> Asus F5V 2/10 -> Acer Aspire 5730ZG 7/10 -> Lenovo Y530 7/10 -> Acer Aspire 7741G 8/10 / Samsung N150 6/10 / MSI X420 6/10 -> HP Probook 4320s 7/10 -> Samsung NP730U3E 9/10 -> HP 8470p 9/10 -> ZBook G3...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 17-03-2017, 18:48
Nr wypowiedzi: #786


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 223
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Wyłącz BT w BIOSie, jak jest taks opcja, ew. odłącz kabelek do PG, to zniknie z menadżera.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
analyzer64
dodano 17-03-2017, 21:49
Nr wypowiedzi: #787





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 279
Rejestracja: 7/01/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 35 531
Laptop: HP 8470p



QUOTE(grigori @ 17-03-2017, 16:34) *
zauważyłem, że nie mogę usunąć całkowicie sterowników. jak usuwam moduł bt i chcę, aby usunąć oprogramowanie sterownika, to po restarcie laptopa, Windows automatycznie instaluje swoją wersję. Czym mogę ten sterownik na trwale usunąć, tak aby móc zainstalować np starszą wersję drivera?

Wyłącz Windows Update, może sam Ci pobiera sterowniki.

Ewentualnie po wyłączeniu WU, zainstaluj to:
https://driverstoreexplorer.codeplex.com/do...ads/get/595557#

1-uruchamiasz jako administrator
2-klikasz Enumerate
3-zaznaczasz stery od BT
4-klikasz Delete Package


--------------------
HP 8470p
Intel Core i7-3610QM, 2x8Gb SODIMM DDR3L PC3-12800 CL9, SSD Samsung 850 EVO 250Gb, HD+ 1600x900, WWAN. OS: Windows 10 Pro x64
Go to the top of the page
 
+Quote Post
analyzer64
dodano 9-04-2017, 11:48
Nr wypowiedzi: #788





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 279
Rejestracja: 7/01/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 35 531
Laptop: HP 8470p



Nurtuje mnie temat biosu w tym laptopie.

Obecnie mam wersję F.06, która jest bardzo stara. O najnowszych wersjach przeczytałem różne opinie, mógłbym zainstalować jakąś pośrednią - np. kolega maximus ma F.43.

Bios na stronie HP dostępny jest tylko w przypadku Windows 7 i 8, czy bez problemu mogę tą operację wykonać na W10? Drugie pytanie, instalator pyta czy tworzyć partycję 5Gb, rozumiem że chodzi o HP_TOOLS? Czy jest konieczne tworzenie tej partycji czy mogę kliknąć 'nie' aby system nie tworzył jej? Są jakieś przeciwwskazania ku temu?


--------------------
HP 8470p
Intel Core i7-3610QM, 2x8Gb SODIMM DDR3L PC3-12800 CL9, SSD Samsung 850 EVO 250Gb, HD+ 1600x900, WWAN. OS: Windows 10 Pro x64
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maximus.
dodano 9-04-2017, 13:25
Nr wypowiedzi: #789





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 922
Rejestracja: 14/01/17
Nr użytkownika: 69 881
Laptop: ZBook 15/EB 8470p



jak dla mnie jak ci wszystko dobrze działa to nie grzeb smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kostek777
dodano 5-06-2017, 11:23
Nr wypowiedzi: #790





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 5/06/17
Nr użytkownika: 71 040
Laptop: hp 8470p



Witam kupiłem właśnie 8470p z procesorem i5-3320M i zamierzam zakupić i7 i mam do Was pytanie czy procesory : i7-3540M lub 3610QM będą pasowały do mojego komputera. i który będzie lepszy bo ten 2 z tego co widzę ma 45W.
A 2 pytanie czy dysk ssd z sata 3 będzie działał na tym komputerze czy lepiej kupić sata 2??
Proszę Was o pomoc z góry dziękuje
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 5-06-2017, 12:19
Nr wypowiedzi: #791


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 223
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



M.in. tu:

https://support.hp.com/rs-en/document/c03373336

znajdziesz listę procesorów fabrycznie montowanych w tym modelu, więc tych, które możesz spokojnie tam ładowac bez żadnych modyfikacji.

( chociaż wydaje mi się, że w zależności od źródła lista była dłuższa - sam miałem 8470p z i7-3540M )



8470p obsługuje SATA 3
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 5-06-2017, 15:13
Nr wypowiedzi: #792


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 279
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



do 8470p wsadzisz nawet wersje XM, 8470p ale jego chlodzenie na luze wystaraczy na i7QM, 6,7 od 8 w gore pewnie byloby juz throttlowo
nawet taki maly 2570p jest w stanie przyjac 4 rdzenie w 3612 czy 3632QM


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tw_bolek
dodano 7-07-2017, 2:11
Nr wypowiedzi: #793





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 5/12/16
Nr użytkownika: 69 598



Ja mam i7 3630QM w 8470p oraz 2760QM w 8460p. Oba chodzą świetnie, nic się nie grzeje. Temperatury podczas normalnej pracy rzędu 35-40 stopni max, często nawet mniej. Tylko przed zmianą sprawdź jaki masz zasilacz, bo do QM potrzebujesz 90-watowego.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 7-07-2017, 8:36
Nr wypowiedzi: #794


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 279
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



2570p z i7-3840QM dawał rade wiec 8470p to naturalne srodowisko dla QM smile.gif link


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piotrek1111
dodano 8-10-2017, 15:05
Nr wypowiedzi: #795





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 17/10/14
Nr użytkownika: 62 348
Laptop: Hp 8470p



Witajcie. Udało się komuś odpalić wwan hs2350 na Windows10? Ma ktoś dobre sterowniki?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SkubiDoo
dodano 5-04-2018, 15:20
Nr wypowiedzi: #796





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 887
Rejestracja: 7/11/09
Nr użytkownika: 23 453



Czy może ktoś podzielić się sterownikami do HP 3D Driveguard dla Windows 10 x64 PRO ?

Niestety te ze strony nie działają..

Zrobiłem update z Windows 7 na Windows 10 i po próbie instalacji sterownika z W7 mam bootloop i innaccessible boot device, dlatego nie zamierzam znów "próbować" i potrzebuje coś sprawdzonego do instalacji po formacie..

Czym objawia się brak tego sterownika?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 5-04-2018, 18:02
Nr wypowiedzi: #797


aka Pan Okoliczny


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 223
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



QUOTE(ktoś @ 1-04-2018, 18:22) *
Czym objawia się brak tego sterownika?

Z tego co pamiętam to niczym, co najwyżej wykrzyknikiem w Menadżerze urządzeń, ew. brakiem ochrony HDD w razie upadku komputera jeśli takowego używasz (tzn. HDD).

Jesli masz SSD, to można to kompletnie olać.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 5-04-2018, 20:34
Nr wypowiedzi: #798


Hejter HP


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 188
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Dokładnie jak kolega wyżej pisze, najlepiej to wyłączyć bo ten sterownik nawala w win10.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
analyzer64
dodano 8-04-2018, 16:48
Nr wypowiedzi: #799





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 279
Rejestracja: 7/01/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 35 531
Laptop: HP 8470p



QUOTE(SkubiDoo @ 5-04-2018, 16:20) *
Czy może ktoś podzielić się sterownikami do HP 3D Driveguard dla Windows 10 x64 PRO ?

Niestety te ze strony nie działają..

Zrobiłem update z Windows 7 na Windows 10 i po próbie instalacji sterownika z W7 mam bootloop i innaccessible boot device, dlatego nie zamierzam znów "próbować" i potrzebuje coś sprawdzonego do instalacji po formacie..

Czym objawia się brak tego sterownika?


Masz tutaj ode mnie:
https://mega.nz/#!HV8zxAhS!IOPJ6oTA...UMARwaZdzKwNXs4


--------------------
HP 8470p
Intel Core i7-3610QM, 2x8Gb SODIMM DDR3L PC3-12800 CL9, SSD Samsung 850 EVO 250Gb, HD+ 1600x900, WWAN. OS: Windows 10 Pro x64
Go to the top of the page
 
+Quote Post

40 Strony: V  « < 38 39 40
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 25-06-2018 - 4:34