IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
HP8560w nie działają gniazda usb 3.0
jurekg
dodano 5-09-2017, 9:27
Nr wypowiedzi: #1


miglanc
*****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 225
Rejestracja: 22/11/11
Nr użytkownika: 44 602



Awaria nastąpiła w momencie, gdy do jednego z gniazd usb 3.0 (te po prawej stronie) był wpięty jedynie nadajnik nano logitecha, do sterowania myszką. W te gniazda zresztą zazwyczaj nigdy nic nie wpinałem.
Teraz sytuacja jest taka, że w momencie , gdy wkładam w jedno z gnazd (to bliżej gniazda mikrofonowego) nadajnik nano - pojawia się dżwięk i tyle w temacie. Wkładając w to drugie gniazdo - nie ma żadnej reakcji, żadnego dzwięku.
Co by to mogła być za przyczyna?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 5-09-2017, 11:06
Nr wypowiedzi: #2


aka Pan Okoliczny
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 135
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



Restartowałes kompa ? Serio pytam.

Dźwięk przes słuchawki jest ? Bo to wszystko siedzi na jednej płytce - "Audio/USB 3.0 board" (652668-001)

USB 2.0 działają ?

Zainstaluj ewentualnie najnowszy BIOS i najnowsze dostepne sterowniki najnowszym SoftPaqiem:

https://ftp.hp.com/pub/caps-softpaq/HP_SDM_Setup.exe

i wtedy zobacz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
133699
dodano 5-09-2017, 14:44
Nr wypowiedzi: #3



*******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 546
Rejestracja: 13/01/17
Nr użytkownika: 69 867
Laptop: x220



Spróbuj z ciekawości wrzucić pod te porty livecd /winde na pendrive, ciekawe czy bios pozwoli na wybór urządzenia.


--------------------
27" Dell UltraSharp 2709W IPS| Thinkpad T420 HD+ | I5 2520M | 8GB DDR3 | 128GB SSD | WWAN | Mint KDE + W10 |
Było: Clevo P370EM, Elitebook 8570w, Alienware 14, Elitebook 2570p QM, T440s IPS x2, T431s FHD, L440 IPS, Yoga 11e IPS x2, x240 IPS x2, x220 x2, T430 x2, L430, T410, EB 2560p, zBook 15 G1, 430 G1, 430 G2, 6470B, Asus k52j, D620, Compaq nx6110 x2

X240 IPS dowolna konfiguracja http://allegro.pl/lenovo-x240-ips-i5-ssd-h...7295444093.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jurekg
dodano 5-09-2017, 16:00
Nr wypowiedzi: #4


miglanc
*****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 225
Rejestracja: 22/11/11
Nr użytkownika: 44 602



Dzwięk przez słuchawki jest, gniazda usb 2.0 działają. Zainstaluję jeszcze raz sterowniki, może się wysypały?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 24-04-2018 - 22:37