IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

66 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
MSI Wind U270
Pablooo88
dodano 24-03-2011, 14:44
Nr wypowiedzi: #41


Hobbysta nie Specjalista
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 7 728
Rejestracja: 28/10/08
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 15 278
Laptop: HP EliteBook Folio 1040m



Przy XP na bank zmiana w biosie ustawień SATA z AHCI na IDE


--------------------
PRYWATNIE NB: Lenovo Yoga 260
SŁUŻBOWO NB: HP EliteBook Folio 1040m
_____________________________________________________________________________
Recenzje mojego autorstwa: HP Compaq CQ60-120ew + Dell Latitude E4300
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Core i7
dodano 24-03-2011, 15:04
Nr wypowiedzi: #42


epny
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 030
Rejestracja: 10/07/10
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 29 918



QUOTE(gor34 @ 24-03-2011, 13:50) *
u270 doszlo..

tyle ze mam problem z systemem... 7 wola o jakies sterowniki po zrobieniu kopii plytki ktora dali w zestawie na pendrive nie odnajduje potrzebnych a przy xp bluescreen sie pojawia... ma ktos takie problemy i wie jak rozwiazac?


Jak instalujesz ten system ? Z pendrive ?

Mam nadzieję, że nie z portu USB 3.0 ?


--------------------
* EliteBook 820 G2 | i5-5200U | 16GB RAM | 256GB + 512GB SSD | FHD IPS | WWAN LTE | 7265AC | W8.1 Pro *

* Alienware 17 | i7-6820HK @ 4 GHz | GTX 980M | 16GB RAM | 2 x PCIE 512GB SSD RAID0 + SATA3 512GB SSD | FHD IPS Touch | 7260AC | W10 Pro *
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gor34
dodano 24-03-2011, 17:08
Nr wypowiedzi: #43


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 16
Rejestracja: 18/11/10
Nr użytkownika: 33 957
Laptop: gx640



@komoornik

instaluje z pendrive przez usb2 obraz przerobiony flaashbootem

instalacja sie uruchamia normalnie wciskam zainstaluj teraz po czym wyskakuje okienko wybierz sterownik ktory chcesz zainstalowac.

probowaem zrobic kopie plyty ktora byla w zestawie i kopiowac wszystkie pliki z plytki na prndrive i wyskakuje komunikat ze nie ma tu sterownikow i zeby sie upewnic ze nosnik zawiera odpowiednie sterowniki.

xp spróbuje jeszcze ze zmiana dysku na ide

Go to the top of the page
 
+Quote Post
edzio117
dodano 24-03-2011, 20:57
Nr wypowiedzi: #44


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 27/02/11
Nr użytkownika: 37 172



QUOTE(gor34 @ 24-03-2011, 16:17) *
@komoornik

instaluje z pendrive przez usb2 obraz przerobiony flaashbootem

instalacja sie uruchamia normalnie wciskam zainstaluj teraz po czym wyskakuje okienko wybierz sterownik ktory chcesz zainstalowac.

probowaem zrobic kopie plyty ktora byla w zestawie i kopiowac wszystkie pliki z plytki na prndrive i wyskakuje komunikat ze nie ma tu sterownikow i zeby sie upewnic ze nosnik zawiera odpowiednie sterowniki.

xp spróbuje jeszcze ze zmiana dysku na ide


My właśnie kupiliśmy U270 i instalowaliśmy z przenośnego DVD i pena win 7, ale mamy taki sam problem. Woła o sterowniki do DVD/CD.
Udało Ci się może już system zainstalować??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
QBAL
dodano 24-03-2011, 21:00
Nr wypowiedzi: #45


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 7/03/11
Nr użytkownika: 37 411



Lenistwo wygrało.

Stoi win7....

Kiedyś to dla czystej ciekawości bym się pobawił z xp.
Chyba wyrosłem z tego...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edzio117
dodano 24-03-2011, 21:30
Nr wypowiedzi: #46


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 27/02/11
Nr użytkownika: 37 172



W takim razie mam pytanie. Właśnie bawię się z win7 z msdna i próbuję zainstalować go przez przenośne DVD, pendrive'a, ale za każdym razem wyskakuje błąd o braku sterowników do CD/DVD. Wkładam płytę ze sterownikami od MSI w trakcie instalacji i nic, błąd nadal ten sam. Czytałem, że nieraz zmiana w Biosie dysku SATA na IDE lub A coś tam pomaga, a tu nic. Nadal ten sam błąd. QBAL masz może jakiś magiczny sposób na zainstalowanie tego win??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pablooo88
dodano 24-03-2011, 21:31
Nr wypowiedzi: #47


Hobbysta nie Specjalista
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 7 728
Rejestracja: 28/10/08
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 15 278
Laptop: HP EliteBook Folio 1040m



Przy Win7 nic nie trzeba zmieniać. Jak dla mnie to wsadzasz pen'a lub napęd do USB 3.0 ... Spróbuj w 2.0 wink.gif


--------------------
PRYWATNIE NB: Lenovo Yoga 260
SŁUŻBOWO NB: HP EliteBook Folio 1040m
_____________________________________________________________________________
Recenzje mojego autorstwa: HP Compaq CQ60-120ew + Dell Latitude E4300
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edzio117
dodano 24-03-2011, 21:34
Nr wypowiedzi: #48


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 27/02/11
Nr użytkownika: 37 172



instaluję przez usb 2.0
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gor34
dodano 24-03-2011, 21:58
Nr wypowiedzi: #49


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 16
Rejestracja: 18/11/10
Nr użytkownika: 33 957
Laptop: gx640



sciagnalem 7 z msdn aa i instalacja poszla...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edzio117
dodano 24-03-2011, 22:07
Nr wypowiedzi: #50


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 27/02/11
Nr użytkownika: 37 172



a którą wersję x84 czy x64?? bo paradoks jest taki, że nielegalny instaluje się bez problemu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eMHa
dodano 24-03-2011, 22:10
Nr wypowiedzi: #51


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 885
Rejestracja: 21/05/10
Nr użytkownika: 28 790



a w jaki sposob instalowales? z usb czy dvd?
jest jakis problem ze sterami do APU?


--------------------
MacBook Pro 13 Retina | Intel Core i5 2.6GHz | 8GB 1600MHz RAM | 13.3 LED 2560x1600 | 256GB PCIe SSD | Intel Iris Graphics | OS X Yosemite

ASUS G1S | MSI U270 | CLEVO P150HM | LENOVO T400s | HP Elitebook 8460p | MacBook Air 13 MId 2012 | HP Elitebook 2560p | Dell Latitude E6230 | Dell Latitude E7240 | M17xR4 NB Red RECKA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edzio117
dodano 24-03-2011, 22:17
Nr wypowiedzi: #52


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 27/02/11
Nr użytkownika: 37 172



instaluje z usb, i gdy wyskakuje ten błąd to wymieniłem nawet na płytę ze sterami od MSI (z lapkiem) i nic.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gor34
dodano 24-03-2011, 22:41
Nr wypowiedzi: #53


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 16
Rejestracja: 18/11/10
Nr użytkownika: 33 957
Laptop: gx640



Instalowalem z pendriva ocz rally2 16gb mialem 4 gb ale jakos z niego wogole nie szlo wgrac obrazu windowsa.

obraz robiony tym sposobem:
http://www.windows7.pl/forum/index.php/topic,1415.0.html.
podeslane przez lucas1988

u mnie wlasnie legalna poszla a nielegalna niechciala...

windows 7 64bit professional .

aktualnie jestem w trakcie instalacji sterownikow jak cos potestuje to opisze....

windows normalnie chodzi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eMHa
dodano 24-03-2011, 22:51
Nr wypowiedzi: #54


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 885
Rejestracja: 21/05/10
Nr użytkownika: 28 790



dzieki za update i linka gor34.

ja dopiero bede sie instalowal Winde 7 pro 32bit,ale dopiero za 2 tygodnie sad.gif


--------------------
MacBook Pro 13 Retina | Intel Core i5 2.6GHz | 8GB 1600MHz RAM | 13.3 LED 2560x1600 | 256GB PCIe SSD | Intel Iris Graphics | OS X Yosemite

ASUS G1S | MSI U270 | CLEVO P150HM | LENOVO T400s | HP Elitebook 8460p | MacBook Air 13 MId 2012 | HP Elitebook 2560p | Dell Latitude E6230 | Dell Latitude E7240 | M17xR4 NB Red RECKA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alomporah
dodano 25-03-2011, 0:45
Nr wypowiedzi: #55


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 94
Rejestracja: 12/11/10
Nr użytkownika: 33 787



Ok mam juz MSI (bez os) i instaluje na nim win x64. Instalacja z bootowalnego pendrive bez problemu. Teraz bawię się ze sterownikami. Miałem już na dysku jakieś partycje potworzone. Orientuję się ktoś czy mogę je bez problemu skasować. Jedna miała koło 60 gb i w tytule ma jakieś krzaczki a druga 3 mb (tu chyba dos zainstalowany).

Z pierwszych wrażeń to:
1. dobre spasowanie elementów obudowy i przyjemny gładzik chociaż nie za lekko klawisze od niego się naciskają
2. klawiatura też przyjemna, matowa, dość lekko się na niej pisze i lekko ugina się po środku przy większym nacisku ale to nie przeszkadza wogóle
3. bardzo fajna matowa ramka wokół ekranu jednak cała reszta się błyszczy i paluchy zostają
4. irytujące cykanie dysku ale chyba jest na to program
5. Plastiki sprawiają wrażenie solidnych i dobrej jakości. Nadruk na obudowie wygląda super.

Resztę moich spostrzeżeń napiszę w najbliższym czasie.

Z tego co zauważyłem na dostarczonej płytce ze sterami chyba są w większości dla win 32 i nie aktualne dlatego ja pobieram ze strony msi i tam są wszystkie dla obu os wydzielone.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gor34
dodano 25-03-2011, 1:24
Nr wypowiedzi: #56


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 16
Rejestracja: 18/11/10
Nr użytkownika: 33 957
Laptop: gx640



przeprowadzilem kilka testow u270...
filmy z youtube 720p wszystko plynnie
1080p minimalne zadko wystepujace scinki 60-90%
znalazlem cos takiego jak true hd ... pokaz slajdow nie da sie ogladac...

filmy z dysku full hd wszystko plynnie max 60% zużycie procesora....

klasyfikacja wydajnosci wg windows
procesor 3.8
ram 4.8
grafika 4.1
w grach 5.7
dysk twardy 5.9

temperatury w stresie max 62C przy 100% uzycia procesora (test everest)

test pamieci


dodam ze mam wersje z 3gb ram poniewaz tak na moje oko 2 to troche malo na 7 a wiecej to juz przesada na netbooka
Go to the top of the page
 
+Quote Post
edzio117
dodano 25-03-2011, 2:00
Nr wypowiedzi: #57


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 17
Rejestracja: 27/02/11
Nr użytkownika: 37 172



działa wam w tym netbooku (u270) bluetooth?? ja instalowałem już 3 różne sterowniki i nic
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Alomporah
dodano 25-03-2011, 2:12
Nr wypowiedzi: #58


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 94
Rejestracja: 12/11/10
Nr użytkownika: 33 787



w nim nie ma bluetooth ale się podobnie jak ty łudziłem, że będzie i też zainstalowałem i nic.

Działa wam bez problemu s -bar?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eMHa
dodano 25-03-2011, 9:13
Nr wypowiedzi: #59


epny
*******

Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 885
Rejestracja: 21/05/10
Nr użytkownika: 28 790



QUOTE(gor34 @ 24-03-2011, 23:33) *
przeprowadzilem kilka testow u270...
filmy z youtube 720p wszystko plynnie
1080p minimalne zadko wystepujace scinki 60-90%
znalazlem cos takiego jak true hd ... pokaz slajdow nie da sie ogladac...

filmy z dysku full hd wszystko plynnie max 60% zużycie procesora....

klasyfikacja wydajnosci wg windows
procesor 3.8
ram 4.8
grafika 4.1
w grach 5.7
dysk twardy 5.9

temperatury w stresie max 62C przy 100% uzycia procesora (test everest)

test pamieci


dodam ze mam wersje z 3gb ram poniewaz tak na moje oko 2 to troche malo na 7 a wiecej to juz przesada na netbooka


no nie jest zle jak na takie male cos wink.gif dzieki za podzielenie sie wrazeniami gor34
jak stresujesz notka to jak bardzo slyszalny jest szum chlodzenia? jest w przedzialce "suszarka do wlosow na low" czy moze "mixer na high"? smile.gif


--------------------
MacBook Pro 13 Retina | Intel Core i5 2.6GHz | 8GB 1600MHz RAM | 13.3 LED 2560x1600 | 256GB PCIe SSD | Intel Iris Graphics | OS X Yosemite

ASUS G1S | MSI U270 | CLEVO P150HM | LENOVO T400s | HP Elitebook 8460p | MacBook Air 13 MId 2012 | HP Elitebook 2560p | Dell Latitude E6230 | Dell Latitude E7240 | M17xR4 NB Red RECKA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
QBAL
dodano 25-03-2011, 11:19
Nr wypowiedzi: #60


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 22
Rejestracja: 7/03/11
Nr użytkownika: 37 411



QUOTE(edzio117 @ 24-03-2011, 20:39) *
W takim razie mam pytanie. Właśnie bawię się z win7 z msdna i próbuję zainstalować go przez przenośne DVD, pendrive'a, ale za każdym razem wyskakuje błąd o braku sterowników do CD/DVD. Wkładam płytę ze sterownikami od MSI w trakcie instalacji i nic, błąd nadal ten sam. Czytałem, że nieraz zmiana w Biosie dysku SATA na IDE lub A coś tam pomaga, a tu nic. Nadal ten sam błąd. QBAL masz może jakiś magiczny sposób na zainstalowanie tego win??

http://stilger.eu/2009/10/26/windows-7-ins...-download-tool/

Ja zrobiłem z MSDNowej siódemki obraz ISO a potem tym narzędziem.
Potem poszła instalka jak z płatka.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

66 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 20-09-2017 - 20:24