IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

44 Strony: V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
Wszystko na temat Acer AO722
candidate
dodano 7-06-2011, 21:13
Nr wypowiedzi: #21


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 42
Rejestracja: 14/07/10
Nr użytkownika: 30 005
Laptop: DELL 1749 i7



MrP - dzięki za informacje - bardzo przydatna opinia :-)

Jeszcze tylko jedno pytanko - co myślisz o wielkości "ogólnie" między 10" a 12" powiedzmy o tych samych parametrach technicznych ale różniących się jedynie wielkością... Czy 10" to za mało a 12" za dużo ? Jaka jest twoja opinia ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piotr23
dodano 7-06-2011, 21:17
Nr wypowiedzi: #22


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 107
Rejestracja: 2/01/11
Nr użytkownika: 35 333



jesli nie miales ao722 w lapach to najpierw zerknij... moje pierwsze wrazenie to: jaki on ma wielkie klawisze w porownaniu do x120e i asusa 1215n wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrP
dodano 8-06-2011, 2:13
Nr wypowiedzi: #23


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 25/03/11
Nr użytkownika: 37 943



QUOTE(candidate @ 7-06-2011, 21:13) *
MrP - dzięki za informacje - bardzo przydatna opinia :-)

Jeszcze tylko jedno pytanko - co myślisz o wielkości "ogólnie" między 10" a 12" powiedzmy o tych samych parametrach technicznych ale różniących się jedynie wielkością... Czy 10" to za mało a 12" za dużo ? Jaka jest twoja opinia ?


W poprzednim poście wszystko wyjaśniłem. Wydajesz się być mocno niezdecydowany. Ja Ci nie pomogę podjąć decyzji bo co bym nie napisał, będzie to moja subiektywna opinia. Najlepiej gdybyś wybrał się do sklepu i zobaczył modele 10 i 12 calowe.

Dla mnie 12 cali to kompromis pomiędzy mobilnością, a komfortem pracy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
teko
dodano 1-07-2011, 12:21
Nr wypowiedzi: #24


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 1/07/11
Nr użytkownika: 40 374
Laptop: Acer AO722



Witam. Ja mam denerwujący problem z moim Acerem. Gdy zamknę go to włącza mi się wiele okien. Podejrzewam, że to przez touchpad. Można temu jakoś zaradzić poza ciągłym blokowaniem go?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rynkov
dodano 3-07-2011, 7:56
Nr wypowiedzi: #25


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 94
Rejestracja: 26/04/11
Nr użytkownika: 38 837



Ja używam go od czwartku. Chodzi świetnie, HDMI bajka, jedyna wada to często chodzący wiatraczek. To sprzęt mamy ja czekam na 1215B smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pbas
dodano 3-07-2011, 15:07
Nr wypowiedzi: #26


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 11
Rejestracja: 9/06/11
Nr użytkownika: 39 894
Laptop: Samsung NP350U2A-A02PL



QUOTE(rynkov @ 3-07-2011, 7:58) *
...jedyna wada to często chodzący wiatraczek...

Tak, ale wiatraczek jest cichutki i zupełnie nie drażni, nawet w cichym pomieszczeniu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sly1984
dodano 4-07-2011, 17:28
Nr wypowiedzi: #27


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 4/07/11
Nr użytkownika: 40 486
Laptop: toshiba



Witam
Mam pytanie odnośnie tego modelu czy warto dopłacić 100 zł do 4gb ramu i czy ten model ma głośniki stereo czy tak samo jak ao522 tylko jeden mono.
Z góry dzięki za pomoc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrP
dodano 4-07-2011, 19:59
Nr wypowiedzi: #28


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 25/03/11
Nr użytkownika: 37 943



QUOTE(sly1984 @ 4-07-2011, 17:30) *
Witam
Mam pytanie odnośnie tego modelu czy warto dopłacić 100 zł do 4gb ramu i czy ten model ma głośniki stereo czy tak samo jak ao522 tylko jeden mono.
Z góry dzięki za pomoc.

Warto dopłacić, ponieważ jest zauważalna różnica w szybkości działania.
Tak, AO722 posiada głośniki stereo.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
damien
dodano 6-07-2011, 18:48
Nr wypowiedzi: #29


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 263
Rejestracja: 1/03/10
Nr użytkownika: 26 655



Czy ktoś z Was zna jakiś sklep internetowy w którym sprzedają czarną lub niebieską wersję AO 722 ale z rozdzielczością 1280x720 zamiast 1366x768 ?

W innych krajach istnieje taka wersja, w Polsce to nie wiem czy jest oferowana, a wolałbym mniejszą rozdz. (ale min. HD 720p) ze względu na standardowo większą czcionkę (plamkę) dzięki czemu oczy mniej męczyłyby się, a wystarczyłaby mnie taka w zupełności do podstawowych zadań jakie stawiam przed netbookiem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tomalo
dodano 7-08-2011, 12:15
Nr wypowiedzi: #30


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 20
Rejestracja: 2/03/08
Nr użytkownika: 7 853



pytanko... mam w komputerze ustawioną rozdzielczość ekranu 1366x768 i jest super, ale wtedy po podłączeniu przez HDMI do TV, telewizor wyświetla mi 1440x900 i obraz nie wypełnia calego TV (czarna "ramka" naokoło obrazu).
Gdzie i jak ustawić (jeśli się da), żeby działał jednocześnie monitor komputera a po HDMI podawał sygnał 1920x1080?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kinder112
dodano 7-08-2011, 22:23
Nr wypowiedzi: #31


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 176
Rejestracja: 13/10/07
Nr użytkownika: 3 423
Laptop: w230ss



QUOTE(damien @ 6-07-2011, 18:52) *
Czy ktoś z Was zna jakiś sklep internetowy w którym sprzedają czarną lub niebieską wersję AO 722 ale z rozdzielczością 1280x720 zamiast 1366x768 ?

W innych krajach istnieje taka wersja, w Polsce to nie wiem czy jest oferowana, a wolałbym mniejszą rozdz. (ale min. HD 720p) ze względu na standardowo większą czcionkę (plamkę) dzięki czemu oczy mniej męczyłyby się, a wystarczyłaby mnie taka w zupełności do podstawowych zadań jakie stawiam przed netbookiem.


Może się mylę ale przecież zawsze możesz sobie mniejszą rozdzielczość ustawić jak chcesz nie musisz specjalnie szukać lapka z mniejszą rozdz. maksymalną. A po drugie w łyndowsie da się rozmiar czcionki też zmienić więc nie powinno tu być żadnego problemu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hisato
dodano 8-08-2011, 6:46
Nr wypowiedzi: #32


Inżynier - konstruktor
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 278
Rejestracja: 20/01/08
Z: Szczecin
Nr użytkownika: 6 371
Laptop: Apple Macbook Pro 13,3"



QUOTE(tomalo @ 7-08-2011, 12:19) *
pytanko... mam w komputerze ustawioną rozdzielczość ekranu 1366x768 i jest super, ale wtedy po podłączeniu przez HDMI do TV, telewizor wyświetla mi 1440x900 i obraz nie wypełnia calego TV (czarna "ramka" naokoło obrazu).
Gdzie i jak ustawić (jeśli się da), żeby działał jednocześnie monitor komputera a po HDMI podawał sygnał 1920x1080?

Ustawiasz np w CCC2 (Catalyst Control Center wersja 2)
Klikasz kolejno:
1.) Pulpit > PPM > AMD VISION Engine Control Center
- uruchamiasz alpikacje CCC2
2.) Preferences > Advanced view
- przełączasz tryb opcji na zaawansowany
3.) Desktop Management > Creating and Arranging Desktop
- ustalasz tu który ekran ma być głównym a który pomocniczym happy.gif
4.) Desktop Management > Desktop Properties
- ustalasz rozdzielczość dla konkretnych ekranów


--------------------
Apple Macbook Pro 13,3 || Intel Core i5-4278U 2,6GHz || 8GB DDR3 || Intel Iris 5100 || 128GB SSD || OSX 10.10 + Windows 8.1 (Parallels 10)
Apple iMac 21,5 || Intel i5-4430S 2,7GHz || 8GB DDR3 || Intel HD4600 || 1TB HDD || OSX 10.10 + Windows 8.1 (Parallels 10)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
damien
dodano 13-08-2011, 8:41
Nr wypowiedzi: #33


miglanc
*****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 263
Rejestracja: 1/03/10
Nr użytkownika: 26 655



QUOTE(Kinder112 @ 7-08-2011, 22:27) *
Może się mylę ale przecież zawsze możesz sobie mniejszą rozdzielczość ustawić jak chcesz nie musisz specjalnie szukać lapka z mniejszą rozdz. maksymalną. A po drugie w łyndowsie da się rozmiar czcionki też zmienić więc nie powinno tu być żadnego problemu.


No ale sztucznie zmniejszona rozdzielczość na lcd znacznie pogarsza jakość obrazu, sprawdziłem na swoim monitorze Samsung SyncMaster P2270 21.5", który natywnie ma 1920x1080,a zmieniałem na 1366x768. Jakość obrazu już na pierwszy rzut oka kiepska, efekty typu rozmycie itp. No ale tak jak piszesz muszę obczaić sprawę powiększania czcionek. Gdyby ktoś mnie już wcześniej o tym wspomniał jakoś to może już posiadałbym netbooka. Sam nie odnalazłem takiej funkcji.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tomalo
dodano 13-08-2011, 10:48
Nr wypowiedzi: #34


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 20
Rejestracja: 2/03/08
Nr użytkownika: 7 853



Jest i działa smile.gif

na ekranie PPM -> Ekran -> zwiększ czytelność zawartości ekranu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukaszTRSL
dodano 19-08-2011, 10:37
Nr wypowiedzi: #35


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 18/08/11
Nr użytkownika: 41 766



mam pytanie do posiadaczy ww netbooka smile.gif
czy temperatury przy normalnym uzytkowaniu przy aktualnej pogodzie i co z tym związane temperaturze wynoszą okolo 80 stopni? w stresie te temperatury dochodzą do 90-kilku stopni, proszę o opinię, gdyż zastanawiam się czy nie odeslac go na gwarancji, mam mozliwosc otrzymania zupelnie nowego netbooka, tego kupilem w tamtym tyg i przerazily mnie troche te temperatury... po osiagnieciu 93 stopni zmniejsza sie taktowanie a co z tym idzie spada wydajnosc. Pozdrawiam i licze na szybka odpowiedz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Namek
dodano 4-09-2011, 15:26
Nr wypowiedzi: #36


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 80
Rejestracja: 4/09/11
Z: Białystok
Nr użytkownika: 42 289



C-50 vs. C-60

Noszę się z zamiarem zakupu netbooka. Na oku mam:
-Acer Aspire One 522, procesor C-50, matryca 10,1", 847zł
-Acer Aspire One 722, procesor C-60, matryca 11,6", 999zł
-Asus 1215B, procesor C-50, matryca 12,1", 959zł

Pomijam resztę podzespołów - będę brał 2GB, lub 4GB RAMu, dysk jest mało istotny, gdyż jeśli nie będzie to 500GB, to przełożę go z mojego aktualnego laptopa.

Interesuje mnie głównie kwestia procesora. Z tego, co się orientuję, C-50, ma dwa rdzenie po 1GHz, natomiast C-60, ma dwa rdzenie po 1GHz, ale w stresie mają po 1.3GHz.
Czy jest jakaś konkretna różnica w wydajności, pomiędzy tymi procesorami? Trochę obawiam się tak małych procków, gdyż aktualnie mam Turiona 64 X2 1,9GHz i nie jest to jakaś konkretna moc obliczeniowa...

Drugie pytanie, to czy jest jakaś duża różnica (szczególnie dla oczu), pomiędzy matrycami 10,1"; 11,6"; a 12,1"?

Ostatnie pytanie - jak się ma sprawa baterii? Który z netbooków będzie wytrzymywał najdłużej na baterii?

PS: Moi faworyci, na chwilę obecną, w kolejności:
1. Asus 1215B - za matrycę i cenę
2. Acer AO722 - za procesor
3. Acer AO522 - dobra cena, ale mała matryca
Powód zmiany treści: połączyłem /tc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Namek
dodano 4-09-2011, 16:50
Nr wypowiedzi: #37


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 80
Rejestracja: 4/09/11
Z: Białystok
Nr użytkownika: 42 289



Po zdroworozsądkowym przemyśleniu sprawy, odrzucam wybór Acera AO522.

Dalej mam jednak zagwostkę, co wybrać:
Acera AO722, czy Asusa 1215B. Oba netbooki są w podobnych cenach.

Acer AO722:
PLUSY: lepszy procesor C-60
MINUSY: ciut mniejsza matryca

Asus 1215B:
PLUSY: ciut większa matryca
MINUSY: gorszy procesor C-50


Proszę o konkretne odpowiedzi, czy różnica, pomiędzy C-50, a C-60 jest grą wartą świeczki, oraz jak się ma sprawa baterii, bo na tym również mi zależy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pablooo88
dodano 4-09-2011, 16:52
Nr wypowiedzi: #38


Hobbysta nie Specjalista
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 7 732
Rejestracja: 28/10/08
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 15 278
Laptop: HP EliteBook Folio 1040m



Ja tylko napiszę jedno - we wszystkich tych modelach nie wymienisz dysku twardego bez utraty gwarancji


--------------------
PRYWATNIE NB: Lenovo Yoga 260
SŁUŻBOWO NB: HP EliteBook Folio 1040m
_____________________________________________________________________________
Recenzje mojego autorstwa: HP Compaq CQ60-120ew + Dell Latitude E4300
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Namek
dodano 4-09-2011, 17:06
Nr wypowiedzi: #39


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 80
Rejestracja: 4/09/11
Z: Białystok
Nr użytkownika: 42 289



Dobrze wiedzieć. OK, to na plus Acera AO722, dochodzi fakt dysku 500GB, Asus 1215B ma 320GB.

Co z różnicą matryc - 11,6", a 12,1" - niezauważalna?
Co z procesorami C-50 vs. C-60?
Co z baterią - w którym będzie trzymała dłużej?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cki16
dodano 4-09-2011, 21:23
Nr wypowiedzi: #40


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 19
Rejestracja: 4/09/11
Nr użytkownika: 42 301



Między 11,6 a 12,1 nie zobaczysz różnicy
Acer:
gorsze wykonanie;
lepszy procesor;
dłużej na baterii;

Ja bym brał Acera
Go to the top of the page
 
+Quote Post

44 Strony: V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 22-10-2017 - 13:43