IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

44 Strony: V  « < 42 43 44  
Reply to this topicStart new topic
Wszystko na temat Acer AO722
Marc19
dodano 1-07-2014, 19:53
Nr wypowiedzi: #861


fachman
******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 456
Rejestracja: 25/12/11
Nr użytkownika: 45 421



SSD nie ma sensu. Mialem i różnice widać tylko przy kopiowaniu plików.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 1-07-2014, 19:55
Nr wypowiedzi: #862


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 329
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



SSD ma sens ale nie przy takim sprzęcie - ogranicza CPU.


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Waldi77
dodano 2-07-2014, 14:52
Nr wypowiedzi: #863


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 26/02/11
Nr użytkownika: 37 129
Laptop: Acer 722



Dziękuję bardzo za odpowiedzi, dzięki nim zaoszczędzę kasę i przynajmniej niepotrzebnie nie zakupię dysku smile.gif
Pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
KUKA
dodano 15-07-2014, 8:29
Nr wypowiedzi: #864


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 15/06/13
Nr użytkownika: 55 855



Przez przypadek usunąłem partycje rozruchową System Reserved, mógł by mi ktoś podesłać kopię całej tej partycji ?
(ona ma do 100mb) np. programem DriveImage XML albo jakimś innym.
Bo mi nie chce działać alt+f10 (Recovery) sad.gif

EDIT:
Już działa więc mój post jest do usunięcia smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pavlak
dodano 5-09-2014, 21:03
Nr wypowiedzi: #865


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 5/09/14
Nr użytkownika: 61 853
Laptop: Acer AO722



Witam.
Posiadam netbooka z procesorem C-60, 2GB RAM, 320GB dysk + moduł 3G i Win 7 64bit Home Premium.

Problem mam z płynnością filmów na YouTube, potrafią się zacinać i klatkować nawet przy 320p, 460p, już nie mówię nawet o 720p i 1080p gdyż nie da rady tego oglądać. W czym tkwi problem ?

Druga sprawa, mam obecnie 2GB Ram, chcę kupić większą kość, jaką max.pojemność ten laptop obsłuży - jest to 4GB czy 8GB bo nie spotkałem jeszcze konkretnej odpowiedzi.

Trzecia i ostatnia sprawa, zainstalowałem moduł WiFi z wbudowanym Bluetooth zamiast fabrycznego. Jest to obecnie BROADCOM BCM94313HMGB skąd mogę pobrać sterowniki do tej karty, WiFi działa ale Bluetooth niebardzo.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reklama
dodano 5-09-2014, 21:03
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
Marc19
dodano 5-09-2014, 21:30
Nr wypowiedzi: #866


fachman
******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 456
Rejestracja: 25/12/11
Nr użytkownika: 45 421



Zainstaluj system 32 bit i będzie to samo co gdbyś miał 64 bity i 4GB-8GB, ba laptop na systemie 32 bitowym działa żwawiej niż 64. Dla mnie wydawać pieniądze na dodatkowy RAM to bezsens. Filmy FullHD laptop odtwarza bez zająknięcia. Problemy w tym wątku był rozwiazywany kilkunastokrotnie. Podpowiem, byś używał flasha raczej tylko w IE, natomiast HTML5 w Firefoksie. Chrom słabo działa na tym sprzęcie choć może coś się zmieniło, pół roku temu wynik pod nim w sunspider był 2 razy gorszy.. Ewentualnie, możesz podrzucić do przeglądarki swoje wtyczki z flashem.

Sterowników szukaj po Vendor_ID

Jak koniecznie chcesz zainwestować w niego to pomyśl o dysku, konstrukcje z WD Blue klikają głośno przy parkowaniu głowicy, po czym padają..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pavlak
dodano 6-09-2014, 22:28
Nr wypowiedzi: #867


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 5/09/14
Nr użytkownika: 61 853
Laptop: Acer AO722



Wersja x32 odpada, na x64 ponoć najlepiej chodzi. Z bluetooth już sobie poradziłem i śmiga aż milo.
Problem mam nadal z filmikami na YT, przewertowałem całe 44 strony tematu i zastosowalem się do zalecanych ustawień, usunąłem Firefoxa, zainstalowałem Chrome, Flasha 11.3 problem w tym że nadal filmy klatkują, nawet przy rozdzielczości 480p, a już nawet nie wspominam o 720p i 1080p - tragedia. Jedynie przez IE płynnie odtwarza filmy 720p lecz brak opcji przełączenia filmików na 1080p, wyłączałem w Chromie obsługę HTML5 aby filmiki obsługiwał przez zainstalowanego Flash Playera ale nie chcą się włączać.
Ktoś doradzi co z tym fantem zrobić ? Chrome tylko chce używać wbudowanego Flash Playera 14. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki, BIOS 1.11, również AMD Catalyst Control Center, mimo tego bieda. wacko.gif Cały dzień szukania problemu i w du***
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marc19
dodano 6-09-2014, 22:39
Nr wypowiedzi: #868


fachman
******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 456
Rejestracja: 25/12/11
Nr użytkownika: 45 421



Najwidoczniej na 64 bitach lepiej chodzi. Fx i IE aktualnie jest lepsza opcją niz chrom i opera. Tylko w Fx uruchomisz zewnętrzny flash.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
henkgreen
dodano 15-09-2014, 21:16
Nr wypowiedzi: #869


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 22/03/11
Nr użytkownika: 37 838



QUOTE(Pavlak @ 6-09-2014, 21:33) *
Wersja x32 odpada, na x64 ponoć najlepiej chodzi. Z bluetooth już sobie poradziłem i śmiga aż milo.
Problem mam nadal z filmikami na YT, przewertowałem całe 44 strony tematu i zastosowalem się do zalecanych ustawień, usunąłem Firefoxa, zainstalowałem Chrome, Flasha 11.3 problem w tym że nadal filmy klatkują, nawet przy rozdzielczości 480p, a już nawet nie wspominam o 720p i 1080p - tragedia. Jedynie przez IE płynnie odtwarza filmy 720p lecz brak opcji przełączenia filmików na 1080p, wyłączałem w Chromie obsługę HTML5 aby filmiki obsługiwał przez zainstalowanego Flash Playera ale nie chcą się włączać.
Ktoś doradzi co z tym fantem zrobić ? Chrome tylko chce używać wbudowanego Flash Playera 14. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki, BIOS 1.11, również AMD Catalyst Control Center, mimo tego bieda. wacko.gif Cały dzień szukania problemu i w du***


Chrome i Srw Iron od wersji 31 wzwyż stały się strasznie mulaste na tym netbooku tym bardziej, jeżeli się doinstalowało kilka rozszerzeń. Spróbuj przeglądarek Palemoon i Light Firefox 32.0 (potrafi się wywalać ale z ostatnio testowanych lekkich przeglądarek chodzi chyba najpłynniej i najszybciej) i zainstaluj do nich dodatek Youtube Center wersja pod firefox (Link) Po wejściu na stronę youtube wyskoczy ci okno ustawień Youtube Center przechodzisz do zakładki Odtwarzanie i tam odznaczasz odtwarzanie dash, typ odtwarzacza -> html5, tryb flasha -> karta graficzna. U mnie ao722 4gb ram wersja flash 15.0.0.152 win 8.1 x64 youtube w 720p chodzi płynnie, 1080 nie sprawdzałem.

Ps. Jeżeli ktoś używa win 8/8.1 na tym komputerze warto zainstalować z windows store aplikację Hyper do youtube Filmy chodzą płynnie nic nie przerywa i zużywa mniej zasobów niż normalnie w przeglądarce.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Waldi77
dodano 20-09-2014, 8:50
Nr wypowiedzi: #870


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 26/02/11
Nr użytkownika: 37 129
Laptop: Acer 722



Witam
Krótkie pytanie. Mam zainstalowaną bezprzewodową klawiaturę, za pomocą której usypiam netbooka. Mam go też podłączonego do monitora. Czy istnieje możliwość włączenia go za pomocą tej bezprzewodowej klawiatury, bez podnoszenia klapy netbooka? Jeżeli tak, to proszę o podanie sposobu, gdyż do tej pory nie chce mi się to udać. PZDR.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mp107
dodano 30-10-2014, 19:02
Nr wypowiedzi: #871


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 17/02/12
Nr użytkownika: 46 656
Laptop: brak (na razie)



Jest to mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich.

Mam pytanie skierowane do użytkowników Acera 722.
Czy karta dźwiękowa w netbooku obsługuje próbkowanie 192kHz?
Jak to sprawdzić?
Wystarczy wejść w Panel Sterowania, a następnie postępować według załączonego obrazka:

"
W punkcie 5. (przy obsłudze próbkowania 192kHz) powinna pojawić się opcja w której będzie wzmianka o "192 kHz" lub "192000 Hz".

Jeżeli w Panelu Sterowania nie ma opcji "Dźwięk" to należy przejść do "Sprzęt i dźwięk" -> "Dźwięk".

Zastanawiam się nad zakupem tego modelu netbooka i obecność tej opcji ważnym kryterium. Niestety w Internecie nigdzie nie jestem w stanie znaleźć takiej informacji.

Dzięki wielkie za każdą odpowiedź. rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Waldi77
dodano 1-11-2014, 8:43
Nr wypowiedzi: #872


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 26/02/11
Nr użytkownika: 37 129
Laptop: Acer 722



Witam
Ja takiej opcji u siebie nie znalazłem, poniżej zrzut obrazu.
Pozdrawiam

Załącznik (obraz)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
violart
dodano 1-02-2015, 20:45
Nr wypowiedzi: #873


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 1/02/15
Nr użytkownika: 63 707
Laptop: ACER ASPIRE ONE 722



Jest to mój pierwszy post na forum, więc witam wszystkich.

Mam pytanie skierowane do użytkowników Acera 722.

Posiadam 2 szt Notebooka 722 i mam z nimi problem od kilku dni po przeinstalowaniu systemów ( niestety była taka konieczność)
.
Z pierwszym niebieskim po przeinstalowaniu systemu na Win 7 wersja x64 ( później zmianie na Win 7 wersja x32 i przy tej pozostałam jak na razie ale ciągle te same problemy tak trafiłam na to forum mam nadzieje że ktoś mi tutaj pomoże) Zaznaczam że sterowniki zainstalowane wszystkie i sadzę że wszystkie poprawnie chyba że coś mi umknęło i nie mogę tego dostrzec...

1. z Karta graficzna VGA - ATI/AMD mianowicie chodzi o rozdzielczość ( wcześniej ta rozdzielczość była Full HD - po zainstalowaniu jakiegoś sterownika teraz niestety go nie pamiętam i mam mniejszą 1024 x 768 co mi nie pasuje chce wrócić do większej rozdzielczości i nie wiem co zainstalować, może ktoś z Was podrzuci mi jakiś ster )


2. WIFI - LAN ( Atheros) , Wireless Lan ( Broadcom) stery również zainstalowane ze stronki Acer jak i z tej drugiej i ciągle mi pokazuje że mi nie wykrywa karty sieciowej ( teraz pisze z pod kabla ) zaznaczam że jak i w wersji x64 tak i również x32 ) dziś przy włączeniu wykryło ja jakimś cudem na chwile może z 30 min., później znów zanikło i do tej pory jej nie wykrywa ( też już mi przeszło przez myśl czy czasem się jakimś cudem nie wypina ) ale może wy mi tutaj podrzucicie jakiś inny pomysł bo mi już brak ;/


Z drugim czarnym po przeinstalowaniu systemu mam tylko problem z ta Karta graficzną chodzi właśnie o rozdzielczość Tutaj pozostałam już przy Win 7 wersja x64 (nie zmieniałam jak przy niebieskim)

Zaznaczam że bardzo zależy mi na tym WIFI ponieważ tylko tak mogę na nich pracować


Go to the top of the page
 
+Quote Post
bleys
dodano 25-08-2015, 1:47
Nr wypowiedzi: #874


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 10
Rejestracja: 7/10/11
Nr użytkownika: 43 345



Witam po jakimś czasie.

Mam pytanie Czy w waszych egzemplarzach macie widoczne na matrycy jakby odbite ślady klawiatury? Aktualnie miałem sprzedać tego acera, ale skoro mam jeszcze gwarancje, to zastanawiam się nad zareklamowaniem tego. Laptop był bardzo mało używany, nie był przygniatany itp., gdyż dbam o sprzęt.

Co o tym myślicie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Marc19
dodano 30-08-2015, 20:00
Nr wypowiedzi: #875


fachman
******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 456
Rejestracja: 25/12/11
Nr użytkownika: 45 421



Nic takiego nie mialem imo uszkodzenie mechaniczne, w starych dellach podobne duszki sie robily.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T_Blade87
dodano 5-11-2015, 19:15
Nr wypowiedzi: #876


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 2/07/13
Nr użytkownika: 56 064



Cześć

Tym razem mój problem dotyczy systemu Windows 8.1. Kupiłem oryginalny system i zainstalowałem go na tym netbooku. I wszystko fajnie, byłem zadowolony, bo komputer zyskał na wydajności w stosunku do Windows 7. Niestety wraz z pierwszą poważną aktualizacją napotkałem nieprzyjemny błąd. Po ponownym uruchomieniu komputera moim oczom ukazał się... czarny pulpit (po ekranie) logowanie z kursorem. Nie ma żadnych ikon a jedyne polecenia można wykonywać poprzez menadżera urządzeń. Przejrzałem trochę rozwiązań w necie, w których należałoby odinstalować kilka konkretnych aktualizacji. Niestety, usunąłem aktualizacje o wskazanych numerach, ale problem nie zniknął. Czy ktoś napotkał i rozwiązał ten problem? Jeśli chodzi o sterowniki, np. do grafiki, to zainstalowałem te dostępne na oficjalnej stronie Acera dla Win 8.1 (mam 4GB ram i zainstalowaną 64-bitową wersję). Proszę o pomoc!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pavlak
dodano 4-02-2016, 16:42
Nr wypowiedzi: #877


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 5/09/14
Nr użytkownika: 61 853
Laptop: Acer AO722



Witam.
Mam pytanie dotyczące konserwacji ukł.chłodzenia w naszych AO 722. Chcę go otworzyć i wyczyścić, pytanie czy nakładać nową pastę na APU czy thermopada o gr.1mm ? Pasta to AAB Thermal Grease 2, Thermopad to też AAB o wydajności 6W. Nie wiem co będzie lepsze, jedni dają pastę, inni dalej thermopada (dalej gdyż fabrycznie jest pad).

Proszę o odpowiedź.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

44 Strony: V  « < 42 43 44
Reply to this topicStart new topic
2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (2 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 29-04-2017 - 9:33