IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Laptop biznesowy HP i stacja dokująca
Janciownik
dodano 4-02-2018, 13:37
Nr wypowiedzi: #1


miglanc
*****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 207
Rejestracja: 24/02/15
Z: Radom
Nr użytkownika: 63 957
Laptop: ZBook 15 - G.Skill 32 GB Ram, Samsung EVO850 1TB SSD mSATA, Samsung 850 PRO 1TB GB, BD-ROM, I7-4700MQ, DreamColor



Witam, minęły 3 lata, i dostałem budżet na zmianę laptopa - w ostatniej chwili się wstrzymałem, bo zauważyłem brak napędów optycznych (to przeżyję) oraz brak złącza stacji dokującej - przejrzałem najnowsze modele ZBOOKów - i nie mają...
Szukam HP, bo ostatnio miałem same HP, a pracuję w 3 lokalizacjach, i wszędzie sobie zbudowałem stanowiska ze stacjami itp...
Pytanie - czy coś przeoczyłem czy faktycznie nowe stacje robocze HP nie mają już złączy stacji dokujących ? (zgodnych z 8560-zbookami itp-od spodu)

Przy okazji czytałem o stacja na USB-c - zastanawia mnie jedno - czy one mają włącznik laptopa w sobie i czy zasilają laptopa poprzez USB-c ?

Pozdr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
EB4U
dodano 4-02-2018, 15:51
Nr wypowiedzi: #2


aka Pan Okoliczny
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 182
Rejestracja: 5/01/14
Z: UK
Nr użytkownika: 58 820
Laptop:  + HP



http://h20195.www2.hp.com/v2/GetDocument.a...cname=c04168358

Napędy optyczne to archaizm. Pozostaje zewnętrzny przez USB

Stacje dokujące z prawdziwego zdarzenia to obecnie wyłącznie przez Thunderbolt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 4-02-2018, 16:02
Nr wypowiedzi: #3


Hejter HP
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 170
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Niestety na G2 skończyła się stacja dokująca. Obecnie od G3 to tylko przez Thunderbolt. Jak dla mnie starsze rozwiązanie miało swoje plusy.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tojaro
dodano 4-02-2018, 18:52
Nr wypowiedzi: #4


miglanc
*****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 259
Rejestracja: 22/12/15
Nr użytkownika: 66 919
Laptop: MacBook Air 13", Macbook 12" + PC



QUOTE(Janciownik @ 4-02-2018, 12:37) *
Przy okazji czytałem o stacja na USB-c - zastanawia mnie jedno - czy one mają włącznik laptopa w sobie i czy zasilają laptopa poprzez USB-c ?
Pozdr

przycisk jest, zasilanie (stacja dokująca) przez podwójną wtyczkę w której jest wtyk do zasilania jak i usb-c
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Janciownik
dodano 4-02-2018, 21:09
Nr wypowiedzi: #5


miglanc
*****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 207
Rejestracja: 24/02/15
Z: Radom
Nr użytkownika: 63 957
Laptop: ZBook 15 - G.Skill 32 GB Ram, Samsung EVO850 1TB SSD mSATA, Samsung 850 PRO 1TB GB, BD-ROM, I7-4700MQ, DreamColor



No po zdjęciach grzebiąc zauważyłem "guzik" power ... ale jakoś nie przekonuje mnie to rozwiązanie, kurde w każdej stacji zamiast napędu miałem dysk do backupu, wsio poukładane sad.gif
Dzięki za odp, póki mój staruszek działa, wstrzymam się, bo nie widzi mi się organizowanie 3 stanowisk od nowa sad.gif

Pozdr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 5-02-2018, 14:03
Nr wypowiedzi: #6


Hejter HP
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 170
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Wyszła wersja G4 więc podejrzewam że do starej konstrukcji nie wrócą.

Z tą kopią zapasową to sam nie wpadłem na ten pomysł. Cały czas mam zaślepioną wnękę. Jaką kupowałeś ramkę na dysk? Masz tam zwykły czy ssd?


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Janciownik
dodano 13-02-2018, 21:27
Nr wypowiedzi: #7


miglanc
*****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 207
Rejestracja: 24/02/15
Z: Radom
Nr użytkownika: 63 957
Laptop: ZBook 15 - G.Skill 32 GB Ram, Samsung EVO850 1TB SSD mSATA, Samsung 850 PRO 1TB GB, BD-ROM, I7-4700MQ, DreamColor



QUOTE(kamilo23 @ 5-02-2018, 13:03) *
Jaką kupowałeś ramkę na dysk? Masz tam zwykły czy ssd?

Talerzowe - kieszeń z allegro coś około 50 zeta płaciłem - jakaś uniwersalna zamiast napędu.
świetna sprawa, bo przy sensownym harmonogramie mam kopie w różnych lokalizacjach wink.gif
Używam zarówno windowsowego backupu i acronisowego.
Powód zmiany treści: skrócenie cytatu /tc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamilo23
dodano 14-02-2018, 18:27
Nr wypowiedzi: #8


Hejter HP
*******

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 170
Rejestracja: 4/04/12
Nr użytkownika: 47 608
Laptop: ¯_(ツ)/¯



Zamówiłem i czekam wyszło mi coś 35zł. Jak cenowo trafie to wrzucę ssd. Jaką miałeś pojemność dysku? Przeglądałem temat o acronisie i pobawie się trialem.


--------------------
HP EliteBook 8770w DC3 i7 3920xm nVidia Quadro K5000M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Janciownik
dodano 15-02-2018, 14:31
Nr wypowiedzi: #9


miglanc
*****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 207
Rejestracja: 24/02/15
Z: Radom
Nr użytkownika: 63 957
Laptop: ZBook 15 - G.Skill 32 GB Ram, Samsung EVO850 1TB SSD mSATA, Samsung 850 PRO 1TB GB, BD-ROM, I7-4700MQ, DreamColor



We wszystkich 3 lokalizacjach mam wsadzone Seagaty 2TB ST2000LM007, i ja to sobie tak poukładałem z harmonogramem, że w jednej robi mi acronis, w drugiej windows, a w trzeciej ręcznie kopiuje poleceniem "synchronizuj katalogi" w total commanderze smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sparc
dodano 15-02-2018, 16:05
Nr wypowiedzi: #10


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 21 419
Rejestracja: 23/08/06
Nr użytkownika: 75
Laptop: MacBook Pro



Jakimś tam mm rozwiązaniem jest monitor z USB C lub Thunderbolt i zewnętrzny dysk podpięty do monitora albo sieciowy do routera.


--------------------
Some systems don't need improvement
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Janciownik
dodano 16-02-2018, 11:14
Nr wypowiedzi: #11


miglanc
*****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 207
Rejestracja: 24/02/15
Z: Radom
Nr użytkownika: 63 957
Laptop: ZBook 15 - G.Skill 32 GB Ram, Samsung EVO850 1TB SSD mSATA, Samsung 850 PRO 1TB GB, BD-ROM, I7-4700MQ, DreamColor



QUOTE(Sparc @ 15-02-2018, 15:05) *
Jakimś tam mm rozwiązaniem jest monitor z USB C lub Thunderbolt i zewnętrzny dysk podpięty do monitora albo sieciowy do routera.

Backupy swojego lapka mam lokalnie ze względów politycznych w firmie, całą resztę (140 PC/lapki, 21 serwerów) backapuje na profesjonalnych macierzach, a domu rewelacyjnie się sprawdza NAS QNAP-a z HDMI smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 27-05-2018 - 7:13