IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

2 Strony: V   1 2 >  
Closed TopicStart new topic
[K] procesor od i7-3630qm wzwyż, Może komuś zalega
DoDoLot
dodano 9-02-2018, 22:35
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 129
Rejestracja: 1/03/16
Nr użytkownika: 67 568
Laptop: ASUS N52D / ACER E5-571G



Jak w temacie, kupię w rozsądnych pieniądzach smile.gif

Wypowiedź została zmodyfikowana przez Tomasz Cyba dnia 14-02-2018, 15:37
Powód zmiany treści: zmiana tytułu na prośbę autora /tc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 9-02-2018, 22:36
Nr wypowiedzi: #2


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 411
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



mam i7-3520M, najtanszy na allegro wisi. - link


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1070 | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maximus.
dodano 9-02-2018, 22:47
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 930
Rejestracja: 14/01/17
Nr użytkownika: 69 881
Laptop: ZBook 15/EB 8470p



kupno tych procków jest bez sensu ponieważ z racji (mylnego) nazewnictwa są niemal w cenie prawdziwych i7, gdzie za połowę tego masz i5 3360m w tej samej praktycznie wydajności...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 9-02-2018, 22:49
Nr wypowiedzi: #4


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 411
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



QUOTE(maximus. @ 9-02-2018, 22:47) *
kupno tych procków jest bez sensu ponieważ z racji (mylnego) nazewnictwa są niemal w cenie prawdziwych i7, gdzie za połowę tego masz i5 3360m w tej samej praktycznie wydajności...

To oczywiście prawda smile.gif Ale moze zaintersownay wie o tym i potrzebuje procka, akurat tego i7 bez Q, z jakiegos powodu. Nie wiem.


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1070 | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
analyzer64
dodano 10-02-2018, 9:45
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 286
Rejestracja: 7/01/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 35 531
Laptop: HP 8470p



QUOTE(bjorm @ 9-02-2018, 22:36) *
mam i7-3520M, najtanszy na allegro wisi. - link

Bjorm ale opis na aukcji to musisz poprawić wink.gif


--------------------
HP Prodesk 600 G2 Mini
Intel Core i5-6500T, 2x8Gb SODIMM DDR4 PC4-17000, SSD Crucial MX500 250Gb, Philips 245C. OS: Windows 10 Pro x64
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 10-02-2018, 10:01
Nr wypowiedzi: #6


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 411
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



hehe rzeczywiscie, dzieki biggrin.gif


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX 1070 | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DoDoLot
dodano 10-02-2018, 16:02
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 129
Rejestracja: 1/03/16
Nr użytkownika: 67 568
Laptop: ASUS N52D / ACER E5-571G



W sumie to nie dla mnie, wymaganie było że najmocniejsze dwa rdzenie, bo więcej i tak się nie przyda... Rzeczywiście według benchmarków różnice są minimalne. Dam znać jak coś.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DoDoLot
dodano 14-02-2018, 15:20
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 129
Rejestracja: 1/03/16
Nr użytkownika: 67 568
Laptop: ASUS N52D / ACER E5-571G



Zmiana planów. Procek od i7-3630qm wzwyż, w rozsądnych pieniądzach (500zł za 3740qm to nie są rozsądne pieniądze XD). Jeśli można proszę o zmianę w temacie smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 14-02-2018, 18:40
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 229
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



3720qm nawet w chinach chodzą po 600 PLN-ów ziooomek.
Ja bym się szarpnął na jakieś 3840qm albo 3920xm ale ceny kosmos.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DDaro83
dodano 14-02-2018, 18:42
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 711
Rejestracja: 9/12/15
Z: Ciężkowice/Kraków
Nr użytkownika: 66 783
Laptop: ASUS UX32/ AW M17X R4



3720QM za 600zł oddam z wysyłką z PL he he

nie trzeba czekać 45dni na dostawę


--------------------

Asus UX32A. I5/6GB/120SSD/Integra
Alienware M17XR4 I7 3720QM/8GB/120GBSSD/Radek 7970M
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maximus.
dodano 14-02-2018, 19:03
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 930
Rejestracja: 14/01/17
Nr użytkownika: 69 881
Laptop: ZBook 15/EB 8470p



a czemu 3720QM jest taki drogi? można robić oc czy coś?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 14-02-2018, 19:05
Nr wypowiedzi: #12





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 430
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



+4 jak przy 38xxqm


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
shogun616
dodano 14-02-2018, 19:06
Nr wypowiedzi: #13





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 382
Rejestracja: 27/11/16
Nr użytkownika: 69 522
Laptop: MSI GT70



Ja kiedyś miałem kilka 3720 i bez rewelacji przy czym temperatury były raczej wysokie. 3740 u mnie zdecydowanie lepiej chodzil


--------------------
MSI GT70 ~ i7-4800mq ~ 870m
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DoDoLot
dodano 14-02-2018, 19:23
Nr wypowiedzi: #14





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 129
Rejestracja: 1/03/16
Nr użytkownika: 67 568
Laptop: ASUS N52D / ACER E5-571G



W Chinach to ryż jedzo, tu jest Polska wink.gif 3840QM nie tak dawno wisiał poniżej 600zł, mogłem brać, głupi...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maximus.
dodano 14-02-2018, 19:33
Nr wypowiedzi: #15





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 930
Rejestracja: 14/01/17
Nr użytkownika: 69 881
Laptop: ZBook 15/EB 8470p



QUOTE(koTiONe @ 14-02-2018, 17:40) *
3720qm nawet w chinach chodzą po 600 PLN-ów ziooomek.


na alle i olx po 400zł jak widzę i to kilka sztuk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CrisPell
dodano 15-02-2018, 2:22
Nr wypowiedzi: #16





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 45
Rejestracja: 17/08/17
Nr użytkownika: 71 664
Laptop: Lenovo Y580 i7 3630QM/8GB/GTX660M 1GHz



I tak na te laptopy, które są na rynku wtórnym 3630QM jest w zupełności wystarczające w cenach koło 280-330zł idzie wyrwać.


--------------------
PC: AMD FX-6300 4.3GHz /\ 8GB DDR3 1600MHz CL9 /\ Sapphire RX 480 Nitro 4GB /\ Gigabyte GA-970A-UD3 /\ GoodRAM IRDM Pro GEN2 240GB+ 2x 1TB /\ Thermaltake SMART SE 630W /\ SPC Brutus 410 /\ IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD (DVI) /\ Windows 10 Pro x64 /\

Laptop: Lenovo Y580 i7 3630QM /\ GTX660M 2GB /\ 8GB 1600Mhz /\ GoodRAM IRDM Pro GEN2 240GB + 500GB HDD /\ Win10 Pro x64

Mobilne: Xiaomi Redmi Note 4 3/32 Black Snapdragon 625

Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DG + Superlux HD330, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 15-02-2018, 6:04
Nr wypowiedzi: #17





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 229
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



Domowe zastosowanie czy SP w grach tak, przy multi gdzie pomyka sobie 40 graczy już niekoniecznie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CrisPell
dodano 15-02-2018, 18:35
Nr wypowiedzi: #18





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 45
Rejestracja: 17/08/17
Nr użytkownika: 71 664
Laptop: Lenovo Y580 i7 3630QM/8GB/GTX660M 1GHz



QUOTE(koTiONe @ 15-02-2018, 5:04) *
Domowe zastosowanie czy SP w grach tak, przy multi gdzie pomyka sobie 40 graczy już niekoniecznie.

Grałem w BF1 multi 64 graczy i jedynym ograniczeniem była temperatura oraz grafika.


--------------------
PC: AMD FX-6300 4.3GHz /\ 8GB DDR3 1600MHz CL9 /\ Sapphire RX 480 Nitro 4GB /\ Gigabyte GA-970A-UD3 /\ GoodRAM IRDM Pro GEN2 240GB+ 2x 1TB /\ Thermaltake SMART SE 630W /\ SPC Brutus 410 /\ IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD (DVI) /\ Windows 10 Pro x64 /\

Laptop: Lenovo Y580 i7 3630QM /\ GTX660M 2GB /\ 8GB 1600Mhz /\ GoodRAM IRDM Pro GEN2 240GB + 500GB HDD /\ Win10 Pro x64

Mobilne: Xiaomi Redmi Note 4 3/32 Black Snapdragon 625

Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DG + Superlux HD330, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 15-02-2018, 19:02
Nr wypowiedzi: #19





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 229
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



Używając rozdzielczości 1280x720, z wszystkimi opcjami na "LOW" i średnim fps~50 z dropami do 40 przy zagęszczeniu akcji? Faktycznie sensowne grać w bf1 przy takich ustawieniach. A ilu graczy było obecnych na tych 64 slotach?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
DoDoLot
dodano 17-02-2018, 11:07
Nr wypowiedzi: #20





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 129
Rejestracja: 1/03/16
Nr użytkownika: 67 568
Laptop: ASUS N52D / ACER E5-571G



Nikt, nic?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Strony: V   1 2 >
Closed TopicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-08-2018 - 22:32