IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Problem eGPU nie działa
nowiutki
dodano 12-02-2018, 17:34
Nr wypowiedzi: #21


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 748
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



Zaraz moment a gdzie u Ciebie jest karta zintegrowana? Nie masz iGPU w swoim laptopie? Bez integry nie da się używać eGPU na matrycy laptopa, tylko wyłącznie na zewnętrznym ekranie.


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 12-02-2018, 18:51
Nr wypowiedzi: #22


cielepa
*

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 10/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Mam ale wyłączyłem w menadżerze urządzeń bo myślałem że to pomoże

jak wyłączam w setupie dgpu to po wyjściu z tego i włączeniu windowsa i tak mam chyba dgpu w menadżerze
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 12-02-2018, 18:58
Nr wypowiedzi: #23


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 748
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



dGPU to nie to samo co iGPU. dGPU to karta dedykowana, iGPU to karta zintegrowana w procesorze. Co masz tam za kartę dokładnie?

Do grania na eGPU na matrycy laptopa potrzebujesz iGPU, nie dGPU.


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 12-02-2018, 19:03
Nr wypowiedzi: #24


cielepa
*

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 10/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Tak wiem o co chodzi igpu mam Intel HD 4000 a dgpu mam Radeon HD 7600. Nie wiem może ja coś źle robię w tym setupie, może po konfiguracji to wszystko mi się nie zapisuje

Teraz mi się przypomniało, jak miałem w menadżerze kartę Intela i GTX 660 to jak włączyłem cs go i hwmonitor to po kilkunastu minutach grania temperatury obroty wiatraka i rdzenie stały w miejscu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 12-02-2018, 19:03
Nr wypowiedzi: #25


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 748
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



No to iGPU musi być aktywna w menedżerze urządzeń razem z eGPU, a u Ciebie jest tylko eGPU. dGPU natomiast ma być wyłączona.


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 12-02-2018, 19:06
Nr wypowiedzi: #26


cielepa
*

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 10/02/18
Nr użytkownika: 73 173



No i tak właśnie miałem wyżej edytowalne post
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 13-02-2018, 16:15
Nr wypowiedzi: #27


cielepa
*

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 10/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Ściągałem dzisiaj MSI KOMBUSTOR robiłem kilka testów i okazało się że moja karta GTX tam działa ale tylko jak robię testy na opcji VULCAN, jak robię na opcji OpenGL to używa karty Intela. I teraz co mam zrobić żebym mógł odpalić cs go na GTX
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damianusss
dodano 13-02-2018, 16:42
Nr wypowiedzi: #28


epny
*******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 804
Rejestracja: 21/02/15
Nr użytkownika: 63 931



W panelu NVidia masz możliwość wybrać, która karta będzie obsługiwała daną aplikację, masz ustawienia globalne i dla pojedynczych programów. Znajdź to ustawienie i wymuś, żeby w tym przypadku CS był obsługiwany przed kartę GeForce.


--------------------
Lenovo Y580 | i7 3630QM | 8GB DDR3 | dGPU GTX 660M | 1TB HDD + 128GB SSD ADATA SX300 | Win 10 EDU 64bit

eGPU: GTX 760 -> GTX 960 -> GTX 1060 6GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 13-02-2018, 16:57
Nr wypowiedzi: #29


cielepa
*

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 10/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Tak już to robiłem, wszędzie gdzie można było to ustawiłem GTX nawet w tym MSI KOMBUSTOR też tak zrobiłem i była tam jakaś opcja którą kartą ma być odczytywane Open GL i zrobiłem GTX a jak odpalam benchmark to pokazuje mi kartę Intela

W tej opcji z Vulcan mam normalnie GTX i 70 fps mam a na tym drugim nie włącza mi się ten gtx
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 13-02-2018, 17:15
Nr wypowiedzi: #30


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 748
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



A sprawdzałeś (o ile masz taką możliwość) czy problem występuje również na zewnętrznym ekranie podłączonym do karty?


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 13-02-2018, 17:33
Nr wypowiedzi: #31


cielepa
*

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 10/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Nie próbowałem bo właśnie nie mam jak. A co by to zmieniło jakby wszystko działało na zewnętrznym ekranie ?

Najciekawsze w tym jest to że tak naprawdę to wszystko działa tzn benchmarki z użyciem Vulcan odpalają się na GTX, a gry na nim się nie odpalają
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damianusss
dodano 13-02-2018, 17:41
Nr wypowiedzi: #32


epny
*******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 804
Rejestracja: 21/02/15
Nr użytkownika: 63 931



Ja bym spróbował podpiąć coś zewnętrznego, cokolwiek, telewizor może masz z HDMI?


--------------------
Lenovo Y580 | i7 3630QM | 8GB DDR3 | dGPU GTX 660M | 1TB HDD + 128GB SSD ADATA SX300 | Win 10 EDU 64bit

eGPU: GTX 760 -> GTX 960 -> GTX 1060 6GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 13-02-2018, 17:49
Nr wypowiedzi: #33


cielepa
*

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 10/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Tak mam ale nie mam jak podłączyć bo wszędzie kable krótkie i nie starczy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damianusss
dodano 13-02-2018, 17:59
Nr wypowiedzi: #34


epny
*******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 804
Rejestracja: 21/02/15
Nr użytkownika: 63 931



HDMI możesz kupić 10m a nawet dłuższy. Żaden znajomy nie ma pożyczyć monitora, byle jakiego? Kurcze bardzo dziwna sytuacja, mógłbyś jeszcze sprawdzić czy nowy Wolfenstein albo Doom działają na eGPU, bo one są na Vulkanie.


--------------------
Lenovo Y580 | i7 3630QM | 8GB DDR3 | dGPU GTX 660M | 1TB HDD + 128GB SSD ADATA SX300 | Win 10 EDU 64bit

eGPU: GTX 760 -> GTX 960 -> GTX 1060 6GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 13-02-2018, 18:16
Nr wypowiedzi: #35


cielepa
*

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 10/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Tak wiem i pewnie by działały. Teraz zrobiłem tak że zrobiłem "wyłącz urządzenie" karty Intela i zrobiłem benchmarka na OpenGL i o dziwo załączyła się karta GTX, ale po odpaleniu cs mam ten błąd co wcześniej dodałem w załączniku
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 13-02-2018, 18:18
Nr wypowiedzi: #36


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 748
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



QUOTE(Domingos @ 13-02-2018, 18:33) *
Nie próbowałem bo właśnie nie mam jak. A co by to zmieniło jakby wszystko działało na zewnętrznym ekranie ?


Wykluczylibyśmy wówczas problem sprzętowy.

Może Optimus Ci nie działa prawidłowo. Spróbuj zainstalować starsze sterowniki - dokładnie wersję 368.81.


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 13-02-2018, 18:47
Nr wypowiedzi: #37


cielepa
*

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 10/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Ok, dam znać za chwilę co zrobiłem

Teraz fps w benchmarku spadły mi do 45 fps przy Vulcan bo na OpenGL Nadal włącza mi się Integra
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 13-02-2018, 19:17
Nr wypowiedzi: #38


cielepa
*

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 10/02/18
Nr użytkownika: 73 173



A może to być wina sterowników AMD? Bo mam zainstalowane
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damianusss
dodano 13-02-2018, 19:20
Nr wypowiedzi: #39


epny
*******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 804
Rejestracja: 21/02/15
Nr użytkownika: 63 931



A może Optimus szwankuje, bo dedykowana karta wbudowana to Radeon? Ekspertem nie jestem, ale to jest technologia zielonych, więc może coś w tym być pomimo wyłączenia dGPU. Musiałbyś poszukać na liście eGPU czy ma ktoś podobną konfigurację do Twojej i może zapytać jak to się zachowuje.
@Edit
Na Twoim miejscu odinstalował bym sterowniki od Radeona na wszelki wypadek, przez DDU najlepiej.


--------------------
Lenovo Y580 | i7 3630QM | 8GB DDR3 | dGPU GTX 660M | 1TB HDD + 128GB SSD ADATA SX300 | Win 10 EDU 64bit

eGPU: GTX 760 -> GTX 960 -> GTX 1060 6GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 13-02-2018, 19:30
Nr wypowiedzi: #40


cielepa
*

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 10/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Podobno konfiguracja tzn procesor,dgpu i egpu? Marka laptopa i model nie wchodzi w grę? Co to jest DDU?

Zauważyłem teraz że nie zrobiłem tego co jest napisane na czerwono http://egpu.pl/faq-jak-zainstalowac-setup-1-x/
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 19-02-2018 - 8:50