IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
Problem eGPU nie działa
Damianusss
dodano 13-02-2018, 20:37
Nr wypowiedzi: #41


epny
*******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 856
Rejestracja: 21/02/15
Nr użytkownika: 63 931



Podobną konfigurację w sensie, że zintegrowana karta Intela i dedykowana Radeon. DDU to display driver uninstaller: http://www.guru3d.com/files-details/displa...r-download.html
Jak to odpalisz to poprosi Cię o rozruch w trybie awaryjnym, zgódź się to komp sam się zrestartuje i uruchomi się aplikacja.


--------------------
Lenovo Y580 | i7 3630QM | 12GB DDR3 | dGPU GTX 660M | 1TB HDD + 128GB SSD ADATA SX300 | Win 10 EDU 64bit

eGPU: GTX 760 2GB -> GTX 960 2GB -> GTX 1060 6GB
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 13-02-2018, 20:39
Nr wypowiedzi: #42


karlus
****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 11/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Ok dzięki jutro to sprawdzę bo dzisiaj już nie mam do tego głowy... Cztery dni grzebania i nic... A to co napisałem w poprzednim poście to nie ma nic do tego?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 14-02-2018, 17:30
Nr wypowiedzi: #43


karlus
****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 11/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Dobra a więc tak, sterowników jeszcze nie usuwałem ale spróbowałem dzisiaj podłączyć kartę GTX pod telewizor i po wejściu w tryb żeby obraz był pokazywany tylko z TV karta działa w benchmarkach i w grach. Czyli co dalej mogę zrobić? W czym tkwi problem że nie działa mi to wszystko na matrycy laptopa?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 14-02-2018, 18:13
Nr wypowiedzi: #44


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 770
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



QUOTE(Domingos @ 14-02-2018, 17:30) *
W czym tkwi problem?


Prawdopodobnie z Optimusem - czyli albo problem ze sterownikami, albo w twojej metodzie podłączania eGPU, iGPU nie załącza się prawidłowo. Odpalasz eGPU przez Setupa używając PCI Compaction?


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 14-02-2018, 18:52
Nr wypowiedzi: #45


karlus
****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 11/02/18
Nr użytkownika: 73 173



A jak się powinno to odpalać? Nie wiem ale chyba tego nie robię przez to PCI compaction

Chodzi ci o opcje run Compact? Tego nie robię właśnie

W tym mam zaznaczyć samo eGPU czy igpu i eGPU?

Takie mam komendy, one są z tym run Compact

A jak resetuje ten plik startup to dodaje mi się call loadsdt czy jakoś tak ale robię edytuj i usuwam to
Załączony plik(i)
Załącznik (plik)  IMG_20180214_175033.jpg ( 321.9k ) Liczba ściągnięć: 3
Załącznik (plik)  IMG_20180214_175033.jpg ( 321.9k ) Liczba ściągnięć: 0
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nowiutki
dodano 14-02-2018, 19:30
Nr wypowiedzi: #46


hanys
********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 8 770
Rejestracja: 9/03/11
Nr użytkownika: 37 490



QUOTE(Domingos @ 14-02-2018, 18:52) *
W tym mam zaznaczyć samo eGPU czy igpu i eGPU?


Tak powinieneś robić Run compact -> iGPU eGPU i o ile przejdzie bez błędu to potem chainload

QUOTE(Domingos @ 14-02-2018, 18:52) *
A jak resetuje ten plik startup to dodaje mi się call loadsdt czy jakoś tak ale robię edytuj i usuwam to


W tym nic nie grzeb.


--------------------
eGPU.pl - mój blog o tematyce zewnętrznych kart graficznych do laptopów
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 14-02-2018, 20:12
Nr wypowiedzi: #47


karlus
****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 11/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Run Compact robiłem z eGPU samym, później robiłem eGPU + iGPU i nie działa... Czytałem ostatnie linijki tam czy jest właśnie jakiś błąd ale nie było. A co do tego loadsdt to z tą komendą lub bez niej też nic nie działa

Pewnie trafiło na tą 1 osobę ze 100 tyś której nic nie będzie działać haha
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Domingos
dodano 16-02-2018, 21:39
Nr wypowiedzi: #48


karlus
****

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 59
Rejestracja: 11/02/18
Nr użytkownika: 73 173



Dobra ten post już nieaktualny, dzisiaj zakupiłem porządny sprzęt. Mam pytanie dlaczego jak zainstalowałem sterowniki do NVIDIA to ścina mi czasami system?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 27-05-2018 - 7:08