IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
Matryca HD+ Lenovo T420/T430, Jaka najlepsza matryca HD+ do tych dwóch modeli
Master_one
dodano 3-11-2016, 13:27
Nr wypowiedzi: #21





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Niebawem wkleję fotkę co by był dowód że niektóre wersje mają EC 34. Co do drugiego to ja nie pisałem o matrycy fullhd bo skoro nie da rady kupić kita to na diabła mi fullhd którego nie założe? Pisalem o zmianie na hd+. Samą matryce używkę w granicach 150zł powinienem wyrwać plus kabel z 50zł. Starą matryce mam nadzieje opchnąć za jakieś 100zł i jakoś to będzie tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 3-11-2016, 13:42
Nr wypowiedzi: #22


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 436
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



nie rozumiesz naprawde ze sens zmiany HD na HD+ to brak sensu? tak jak w 8460p i 8470p, HD i HD+ to jedna wielka kupa, jedynie HD+ w 8570p byla deko lepsza niz te w 14 calach, nie ma sensu zmieniac HD na cokolwiek innego jak IPS albo FHD ale dobre TN, czego nie ma do T440p a tym bardziej do T420/T430.
Powód zmiany treści: zmieniłem drukowane litery na pogrubienie /tc


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX OC 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU: PE4L 2.1b
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 3-11-2016, 13:50
Nr wypowiedzi: #23





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



T440p ma IPSa fullhd fabrycznego. Co do zmiany matrycy w T420/T430 to nie wsadzę tam nic ponad hd+ bo nie da się tego podłączyć więc o fullhd mogę zapomnieć. Matryce z hd na hd+ chce zmienić w sumie głównie dla większej rozdziałki. Wiadomo że jakaś lepsza nie będzie. Nie mniej podkreślę jeszcze raz fullhd w starszych TP jest nie możliwe do założenia więc jej nie rozważam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 3-11-2016, 23:03
Nr wypowiedzi: #24





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



W drugim wątku wkleiłem fote ec w t440p.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 4-11-2016, 9:06
Nr wypowiedzi: #25





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



No i zonk wymiana lapka na T440p chyba nie przejdzie bo kaszana z tym modelem :/ nie ma ec więc egpu jest mocno utrudnione. L440 to słaba alternatywa bo też o gniazdo EC trudno :/. Zostaje albo kombinować z T420/T430 albo szukać innego modelu z EC i fullhd sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 4-11-2016, 14:40
Nr wypowiedzi: #26





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Napisze jeszcze maila do gościa, który tworzy te adaptery do t420/t430 dowiem się czy na 100% nie będzie tych adapterów bo t440 to niestety lipa sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 5-11-2016, 12:40
Nr wypowiedzi: #27


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 436
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



master jak chcesz to bede miec nieuzywanego, tzn uzywanego ale bez oznak uzytkowania L440 z FHD IPS, SSD, 3G, Win10 i expresscard smile.gif
jedyne co to bedziesz sobie musial DSDT zrobic pod lapka i masz egpu i IPS w 14 calach biggrin.gif


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX OC 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU: PE4L 2.1b
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 6-11-2016, 14:21
Nr wypowiedzi: #28





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Panowie da sie podłączyć egpu pod ec zamontowane jako przejściówka podłączona do portu usb? Czy to nie ruszy lub będzie mieć zbyt niską wydajność?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 6-11-2016, 15:29
Nr wypowiedzi: #29


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 436
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



nie ma sensu bo nie ma przepustowosci EC.


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX OC 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU: PE4L 2.1b
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 6-11-2016, 15:38
Nr wypowiedzi: #30





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Znaczy zadziała tylko z wydajnością z połowe niższą?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bjorm
dodano 6-11-2016, 15:53
Nr wypowiedzi: #31


マツダ恋人


Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 11 436
Rejestracja: 29/12/09
Nr użytkownika: 24 789



nikt tego nie probowal bo to bez sensu, poza tym wszytkie adaptery ECusb sa kierunkowe, wiec to o czym myslisz, nie zadziala.


--------------------
DESKTOP: Corsair Air 240 | i7-2700k | GTX OC 1080 Ti | 4K 40'' |
LAPTOP: HP 1020 G1 + TP YOGA S1 + DELL CHROME 13

eGPU: PE4L 2.1b
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 6-11-2016, 16:05
Nr wypowiedzi: #32





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Lipa :/ no kombinowałem w ten deseń ale czułem że to za niskie transfery i dodatkowe problemy ehh :/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 8-11-2016, 22:49
Nr wypowiedzi: #33





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Gdyby ktoś miał jakieś info na temat dostępności kitów do t420/t430 bez s to będe wdzięczny za cynk smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 6-03-2017, 17:31
Nr wypowiedzi: #34





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Czy matryca AUO zarówno HD jak i HD+ jest najgorszą z możliwych w T420/T430?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HpFan10
dodano 6-03-2017, 23:37
Nr wypowiedzi: #35





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 495
Rejestracja: 27/04/15
Nr użytkownika: 64 578



Według większości tak:
http://www.thinkwiki.org/wiki/T420_and_T43..._Screen_Upgrade

osobiście miałem dwa, i LG przeważnie ma ten efekt doors to door.


--------------------
ThinkPad T530 | 3610QM | AUO HD+ | 16GB DDR3 | 240GB SSD SanDisk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 7-03-2017, 0:13
Nr wypowiedzi: #36





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Efekt door to door?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HpFan10
dodano 7-03-2017, 1:16
Nr wypowiedzi: #37





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 495
Rejestracja: 27/04/15
Nr użytkownika: 64 578



Door effect tongue.gif nawet na IPS od LG takie coś miałem

http://i.imgur.com/YOZFS4u.jpg


--------------------
ThinkPad T530 | 3610QM | AUO HD+ | 16GB DDR3 | 240GB SSD SanDisk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 7-03-2017, 16:34
Nr wypowiedzi: #38





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



HPfan a co powiesz o tej Lp140wd2 tl d3 ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HpFan10
dodano 7-03-2017, 19:13
Nr wypowiedzi: #39





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 495
Rejestracja: 27/04/15
Nr użytkownika: 64 578



Miałem LP140WD2 TL HA, jaśniejsza od AUO, i łatwiej było ją wymyć, jakby bardziej śliska. Pewnie bym na ten door effect nie zwrócił uwagi gdybym o tym nie wiedział, może akurat taka wersja mi sie trafiła. Polecany jest Samsung LTN140KT03, ale go cięzko znaleźć. Poza tym Innolux N140FGE-LA2 ma wysoki kontrast. Musisz mieć matową matrycę ?


--------------------
ThinkPad T530 | 3610QM | AUO HD+ | 16GB DDR3 | 240GB SSD SanDisk
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 7-03-2017, 20:46
Nr wypowiedzi: #40





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 658
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Fabrycznie w tym matówki były a poza tym mam propozycje nówki takiej jak podałem wyżej i pytanie czy ją brać czy męczyć o innoluxa? Albo samsunga?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 22-09-2018 - 8:48