IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

MSI GTX 1060 - Vortex
Luqart
dodano 16-09-2017, 12:00
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 357
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Tak dawno nie siedziałem na tym Clevo, zapomniałem, ze nie ma systemu.
https://imgur.com/a/y2rFA
Pogubiłem śrubki od chłodzenia i trzyma się to na słowo honoru na randomowych śrubkach.

Ogólnie jest obraz, można wejść do BIOSu, ten wykrywa kartę.
POST dopuszcza HDD do bootowania, ale nie mam systmeu na tym laptopie biggrin.gif
Właśnie wrzucam Win10.
Dam znać. Jestem dobrej myśli.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
14 Strony: V   1 2 3 > »   
Start new topic
Odpowiedzi (1 - 19)
Ponury Typ
dodano 16-09-2017, 12:02
Nr wypowiedzi: #2


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Miałem racje ;]


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 16-09-2017, 13:44
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 357
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Po instalacji systemu na UEFI.
Włączam laptopa, dysk pracuje, logo Prema się pokazuje, znika, po chwili ciemny ekran, dysk przestaje pracować i wentylator GPU wchodzi na 2 bieg (nie max, ale jest trochę głośniej niż w idle).
Za bardzo nie jestem w temacie Pascali. Jest na to jakieś rozwiązanie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 16-09-2017, 13:58
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 461
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



Masz możliwość wrzucenia win7? Chłodzenie modowane nie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 16-09-2017, 14:02
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 357
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(koTiONe @ 16-09-2017, 14:58) *
Masz możliwość wrzucenia win7?

Mam. Wrzucę 7 i dam znać.
QUOTE
Chłodzenie modowane nie?

Tam nie ma co modować. Karta pasuje prawie idealnie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 16-09-2017, 14:40
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 461
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



Wszędzie napominają o konieczności umieszczenia miedzianej płytki pomiędzy heatsinkiem a rdzeniem gpu ponieważ chłodzenie nie ma pełnego styku:

Jeśli bez modów masz pełne odbicie to znaczy, że zmienili coś w budowie samej karty, bo tam był jakiś mały "pipsztak" przez który nie było pełnego styku.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 16-09-2017, 14:44
Nr wypowiedzi: #7


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Luqart jak chesz win 10 to musisz instalować bez UEFI.


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 16-09-2017, 15:39
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 357
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(Ponury Typ @ 16-09-2017, 15:44) *
Luqart jak chesz win 10 to musisz instalować bez UEFI.

Instaluje system na innym laptopie, bo na Clevo z 1060 nie widać obrazu z bootującego pendrive.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 16-09-2017, 21:58
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 357
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



@koTiONe
Faktycznie jest gap 1 milimetrowy, ale większa ilość pasty załatwia sprawę.
Chociaż fakt, lepiej wrzucić blaszkę i pastę.

Nie działa. Nie dałem rady zmusić do wyświetlenia pulpitu w P170SM-A.
Testowałem Win10, Win7 UEFI i Legacy. Także nie dałem rady wymusić obrazu instalatora Windows'a.
System instalowałem na dysku z Clevo w innym laptopie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 16-09-2017, 22:00
Nr wypowiedzi: #10


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 563
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Sprawdź ja w normalnym laptopie a nie w clevo


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 16-09-2017, 22:01
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 357
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(andrzejz78 @ 16-09-2017, 23:00) *
Sprawdź ja w normalnym laptopie a nie w clevo

Nie mam nic oprócz Clevo z DTR. MSI GT70 poszło całkiem szybko.
A te Clevo próbuje sprzedać z 7 miesięc i dalej słabo idzie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 16-09-2017, 22:09
Nr wypowiedzi: #12


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Luqart masz na laptopie Preme v2? I czy flashowałeś bios gpu na jakiś z gt72?


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 16-09-2017, 22:11
Nr wypowiedzi: #13





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 357
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(Ponury Typ @ 16-09-2017, 23:09) *
Luqart masz na laptopie Preme v2?

Nie wiem co to za Prema, ale chyba v1
Masz zrzut na poprzedniej strony BIOSu.

Dobra, to jednak v2, https://i.imgur.com/M09xe2j.jpg
QUOTE
I czy flashowałeś bios gpu na jakiś z gt72?

Nie mam urządzenia do flashowania.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 16-09-2017, 22:19
Nr wypowiedzi: #14


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Hmm pisałeś że Clevo kartę wykrywa, ale na zdjęciu jest jako "nieznana". To jak to jest w kóńcu ?


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 16-09-2017, 22:21
Nr wypowiedzi: #15





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 357
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(Ponury Typ @ 16-09-2017, 23:19) *
Hmm pisałeś że Clevo kartę wykrywa, ale na zdjęciu jest jako "nieznana". To jak to jest w kóńcu ?

Unknown to znaczy, że karta jest wykryta smile.gif
Jakby nic nie pisało lub None to by było, że nie wykrywa karty w slocie.
Kilka razy miałem takie unknown i karty śmigały. Tak samo miałem z 970M MSI w tym kadłubku.

Jutro pobawię się CSM, bo tam jest sporo opcji do wyboru, może pomoże.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 16-09-2017, 22:25
Nr wypowiedzi: #16


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



BTW co za sprzęt chcesz do flashowania karty ? Przecież do tego lapek i pendrive wystarczy ;]


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poncho
dodano 16-09-2017, 22:25
Nr wypowiedzi: #17





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 6 148
Rejestracja: 5/02/14
Nr użytkownika: 59 335



QUOTE(Luqart @ 16-09-2017, 22:58) *
@koTiONe
Faktycznie jest gap 1 milimetrowy, ale większa ilość pasty załatwia sprawę.
Chociaż fakt, lepiej wrzucić blaszkę i pastę.

Luq, przy paście nie może być mowy o żadnym gapie blink.gif

Jeśli już jest to w zależności od rozmiaru szczeliny wlatuje pad albo blaszka.


--------------------
MSI GT83VR i7 6820HK GTX1070SLI 32GB RAM 256GB SSD WIFI KILLER 1435 + Acer Predator Z35

Instrukcja rozbiórki LENOVO Y510p
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 16-09-2017, 22:29
Nr wypowiedzi: #18





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 357
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(poncho @ 16-09-2017, 23:25) *
Luq, przy paście nie może być mowy o żadnym gapie blink.gif

Jeśli już jest to w zależności od rozmiaru szczeliny wlatuje pad albo blaszka.

Faktycznie pomysł chybiony wink.gif
QUOTE(Ponury Typ @ 16-09-2017, 23:25) *
BTW co za sprzęt chcesz do flashowania karty ? Przecież do tego lapek i pendrive wystarczy ;]

Da się już Pascale przez software flashować? Nie jestem na czasie. Nie śledzę ostatnio rynku.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 17-09-2017, 7:14
Nr wypowiedzi: #19


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 563
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



QUOTE(poncho @ 16-09-2017, 23:25) *
Jeśli już jest to w zależności od rozmiaru szczeliny wlatuje pad albo blaszka.

Żaden pad Tylko blaszka Najlepiej jednak tak chłodzenie zrobić aby wystarczyła sama pasta

QUOTE(Luqart @ 16-09-2017, 23:29) *
Da się już Pascale przez software flashować?

Ja flashowałem programowo tylko jak vbios coś nie pasował to karta była wyłączania w systemie z kodem 43
Później przy większych kombinacjach w vbiosie potrzebny był jednak programator bo już program flashujący blokował proces


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 17-09-2017, 10:18
Nr wypowiedzi: #20


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Nvflash for DOS i jedziesz z tematem ;]


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

14 Strony: V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 12-11-2019 - 7:44