IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

14 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
MSI GTX 1060 - Vortex
Ponury Typ
dodano 18-09-2017, 9:23
Nr wypowiedzi: #41


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Może jakiś bsod leci na dzień dobry. Zainstaluj Debiana z serwerem openssh (podczas instalacji będzie wybór). Wsadź 1060 i zobacz czy będziesz się mógł połączyć z konsolą (np za pomocą putty).


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 18-09-2017, 9:33
Nr wypowiedzi: #42


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 563
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



BSOD masz w systemie a tu jest wstrzymanie procedury post


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 18-09-2017, 10:29
Nr wypowiedzi: #43





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 363
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(andrzejz78 @ 18-09-2017, 10:33) *
BSOD masz w systemie a tu jest wstrzymanie procedury post

Tylko błąd procedury POST przeważnie sygnalizowany jest "beep'ami".
W zasadzie nie wiem jak to jest w Clevo, bo w MSI podobno nie ma "beep'ów".
W Alienie na pewno jest sygnał dźwiekowy.

Tak czy siak tutaj bez zmiany vBIOSu raczej nie ruszymy dalej.
Strzelam, że vBIOS nie daje wypuścić sygnału dalej na ekran.

Spróbuje jakieś MSI GT70 lub GT72 kupić lub pożyczyć.
Tam powinno być lepiej.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 18-09-2017, 10:41
Nr wypowiedzi: #44


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 563
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



QUOTE(Luqart @ 18-09-2017, 11:29) *
Strzelam, że vBIOS nie daje wypuścić sygnału dalej na ekran.

Gdyby tak było to by system ruszył W msi 2gen kepler gk 104 nie daje obrazu ale system rusza

Nie mam tego clevo przed sobą ale z tego co opisujesz to jest jakaś niezgodność i wisi wszystko w biosie


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 18-09-2017, 11:06
Nr wypowiedzi: #45


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



Przywracałeś bios do ustawień fabrycznych? Możesz też przyłączyć tryb pracy grafiki z domyślnej na BARCO (wtedy dgpu powinno być wyłączone podczas posta).


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 18-09-2017, 11:13
Nr wypowiedzi: #46





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 363
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998




Tak.

QUOTE
Gdyby tak było to by system ruszył W msi 2gen kepler gk 104 nie daje obrazu ale system rusza

Nie mam tego clevo przed sobą ale z tego co opisujesz to jest jakaś niezgodność i wisi wszystko w biosie

Podłączałem do zewnętrznego ekranu i widać, że monitor łapie sygnał, tylko jest ciemno.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
majster msi
dodano 18-09-2017, 13:24
Nr wypowiedzi: #47





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 740
Rejestracja: 4/03/11
Nr użytkownika: 37 347
Laptop: GT80



Czyli zgodnie z moimi założeniami aczkolwiek obraz po hdmi powinien być ;/. O ile z 1070 nie ma problem bo jest vbios pod non gsync o tyle do 1060 to nie kojarzę - trzeba poszukać non gsync do 1060.


--------------------
Xiaomi Mi Notebook Air 13,3
msi ge63vr rider
msi gt75vr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 18-09-2017, 13:48
Nr wypowiedzi: #48





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 363
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



Bez obrazu raczej nie przeflashuje bez programatora.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lokr
dodano 21-09-2017, 14:23
Nr wypowiedzi: #49





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 17/03/13
Nr użytkownika: 54 609



Pojawiło się kolejnych 5 sztuk w związku z czym pytanie czy komukolwiek udało się uruchomić kartę jak tak to w jakim kadłubku?


--------------------
Clevo P170SM @ Prema / i7-4900MQ TDP @ 105W 4x4.0GHz UV -0.035V / 32GB DDR3L G.Skill Ripjaws 2133MHz CL11 CR1T @ 2200MHz / GTX 1060 6GB Vortex TDP @ 140W / AU Optronics B173HW01 V5 @ 90Hz / 2x1TB mSATA SSD & 2x2TB SSD & 1x4TB HDD All Samsung Drives / Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 + BT 4.0 / PSU 330W / CPU + GPU - Thermal Grizzly Conductonaut + WC AIO SPC Navis 120 Pro + 2xBQ SW2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 21-09-2017, 15:11
Nr wypowiedzi: #50





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 363
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998




Nie ma obrazu na MSI GT70 ani na P170SM-A
Możliwe, że odpowiedni vBIOS naprawi sytuację, ale ja nie wiem jak go wgrać bez obrazu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 21-09-2017, 15:32
Nr wypowiedzi: #51


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 563
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



Jak nie ma obrazu w msi? Przecież tam masz integre
Jeśli brak obrazu to pewnie wisi w biosie


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lokr
dodano 21-09-2017, 15:49
Nr wypowiedzi: #52





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 17/03/13
Nr użytkownika: 54 609



Czyli w P170SMA i GT70 to samo, a GT70 4gen czy 3gen z modowanym biosem?


--------------------
Clevo P170SM @ Prema / i7-4900MQ TDP @ 105W 4x4.0GHz UV -0.035V / 32GB DDR3L G.Skill Ripjaws 2133MHz CL11 CR1T @ 2200MHz / GTX 1060 6GB Vortex TDP @ 140W / AU Optronics B173HW01 V5 @ 90Hz / 2x1TB mSATA SSD & 2x2TB SSD & 1x4TB HDD All Samsung Drives / Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 + BT 4.0 / PSU 330W / CPU + GPU - Thermal Grizzly Conductonaut + WC AIO SPC Navis 120 Pro + 2xBQ SW2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 21-09-2017, 16:05
Nr wypowiedzi: #53





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 363
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(andrzejz78 @ 21-09-2017, 16:32) *
Jak nie ma obrazu w msi? Przecież tam masz integre
Jeśli brak obrazu to pewnie wisi w biosie

W Clevo też jest integra i to samo.
Też tak myslę, że wisi na biosie.
@UP
4 gen, 3 gen sprzedałem kilkanaście dni temu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 21-09-2017, 16:35
Nr wypowiedzi: #54


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 563
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



No to flashuj choć nie wiem czy to coś da
W msi nie spotkałem się ze złym vbiosem ale fakt że nie testowałem takiego wynalazku


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koTiONe
dodano 21-09-2017, 21:38
Nr wypowiedzi: #55





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 461
Rejestracja: 16/04/11
Z: Den Haag
Nr użytkownika: 38 595
Laptop: Acer TM 7720G, MSI GX740, P170EM, barebone MS-1785



Czyli vbios, bo clevo nie działa tylko przy kartach dell-a albo przy braku karty, inaczej rusza nawet z wsadzonym trupem gpu.
Luqart czyli nie ma obrazu ale jeśli któryś pomimo braku obrazu wchodzi do windowsa to może "blind flash"? Czy wszystko staje na biosie?

Dajcie mi maila do tego kolesia, wysyłka 150km ode mnie. biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 21-09-2017, 21:44
Nr wypowiedzi: #56


majsterkowicz


Grupa: Moderator
Wypowiedzi: 8 563
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI GT72S



QUOTE(koTiONe @ 21-09-2017, 22:38) *
Luqart czyli nie ma obrazu ale jeśli któryś pomimo braku obrazu wchodzi do windowsa to może "blind flash"?

http://www.nhl.pl/index.php?showtopic=9952...t&p=1119177


--------------------
MSI GT72S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 330W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)

Nie pomagam indywidualnie na PW Od tego jest forum
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CZARLIII
dodano 21-09-2017, 21:53
Nr wypowiedzi: #57





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 107
Rejestracja: 3/10/08
Nr użytkownika: 14 687
Laptop: Asus G51VX-X3A i Dell Vostro 1500



Jaka na tych kartach jest kość bios (chodzi o oznaczenie)?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Luqart
dodano 21-09-2017, 22:05
Nr wypowiedzi: #58





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 26 363
Rejestracja: 26/12/12
Nr użytkownika: 52 998



QUOTE(koTiONe @ 21-09-2017, 22:38) *
Czyli vbios, bo clevo nie działa tylko przy kartach dell-a albo przy braku karty, inaczej rusza nawet z wsadzonym trupem gpu.
Luqart czyli nie ma obrazu ale jeśli któryś pomimo braku obrazu wchodzi do windowsa to może "blind flash"? Czy wszystko staje na biosie?

Dajcie mi maila do tego kolesia, wysyłka 150km ode mnie. biggrin.gif

Mi się wydaje, że staje na BIOSie, bo nie dałem rady blindflasha zrobić i nie ma obrazu na zewnętrznym ekranie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lokr
dodano 22-09-2017, 8:07
Nr wypowiedzi: #59





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 102
Rejestracja: 17/03/13
Nr użytkownika: 54 609



W tym wątku jest zwrot "the BIOS will detect the card however if i change the Boot Option from UEFI to UEFI-CSM or Legacy the screen will fail to turn on" czyli ekran się nie włączy jak start jest inny niż z UEFI może spróbuj samego UEFI bez CSM czy obsługi starszych urządzeń.


--------------------
Clevo P170SM @ Prema / i7-4900MQ TDP @ 105W 4x4.0GHz UV -0.035V / 32GB DDR3L G.Skill Ripjaws 2133MHz CL11 CR1T @ 2200MHz / GTX 1060 6GB Vortex TDP @ 140W / AU Optronics B173HW01 V5 @ 90Hz / 2x1TB mSATA SSD & 2x2TB SSD & 1x4TB HDD All Samsung Drives / Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 + BT 4.0 / PSU 330W / CPU + GPU - Thermal Grizzly Conductonaut + WC AIO SPC Navis 120 Pro + 2xBQ SW2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ponury Typ
dodano 22-09-2017, 9:58
Nr wypowiedzi: #60


Główna Szydera


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 800
Rejestracja: 1/09/10
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 31 606
Laptop: Was is das ?



A swojej karty nadal nie dostałem przez zasrany GLS. Wpierw ją źle wysłali a teraz siedzi od czterech dni w sortowni gdzieś w Polsce, ale polski gls nie dostarczy paczki bo nie ma na niej numeru przesyłki i od czterech dni nie są w stanie dogadać z się z holenderskim gls. Już mnie krew zalewa. W przyszłości prędzej zrezygnuje z zakupu sprzętu niż wezmę wysyłkę gls’em. Ta dostawa w 3 dni, bardziej w 3 tygodnie.

Edit: Niby gls się ogarnął, podobno dostawa paczki ma być w sobotę . Po żyjemy zobaczymy.


--------------------
Sześciolatek z ośmioletnim doświadczeniem.
Mobilnie: Clevo P150SM-A
CPU: i7-4900MQ RAM: 24GB DDR3 2133mhz GPU: GTX 1060
Homelab:
Cluster serwerów: CPU: 80 CPUS RAM: 192GB RAM OS: Proxmox
There is no cloud, it's just someone else's computer!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

14 Strony: V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 13-11-2019 - 19:29