IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

5 Strony: V  « < 3 4 5  
Reply to this topicStart new topic
Sound Blaster X-fi USB Surround 5.1, Recenzja + obrazki + screenów - zapraszam!
Tril
dodano 13-02-2011, 16:52
Nr wypowiedzi: #81





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 140
Rejestracja: 20/11/10
Nr użytkownika: 34 021



Czy ktoś się orientuje czym różni się Sound Blaster X-Fi USB Surround 5.1 od Sound Blaster X-Fi USB Surround PRO (oprócz tego, że pilot inaczej wygląda)?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fructo
dodano 13-02-2011, 17:41
Nr wypowiedzi: #82





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 239
Rejestracja: 17/01/10
Nr użytkownika: 25 321



Sprzętowo to to samo, różnią się tylko sterownikami.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gentillo
dodano 26-02-2011, 23:45
Nr wypowiedzi: #83





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 12
Rejestracja: 26/02/11
Nr użytkownika: 37 153
Laptop: MSI gx740 + x-fi HD USB + Creative Live Aurvana



A ja mam pytanie jak wygląda sprawa przełączania między kartami. Noszę się z zamiarem zakupu X-fi USB bo integra a moim laptopie to jest mega porażka. A potrzebuję rozwiązania w którym czasami będę używał głośników laptopa i wtedy potrzebuję działania integry. Czy po odpięciu X-fi integra zaczyna działać? Czy zainstalowanie sterów Creativa bezpowrotnie wyłącza zintegrowaną?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adrianek21
dodano 2-03-2011, 21:02
Nr wypowiedzi: #84





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 386
Rejestracja: 22/06/08
Nr użytkownika: 11 081
Laptop: Compal JFL92/ Asus G73JH i7/ Alienware m17x R5



QUOTE(gentillo @ 26-02-2011, 23:52) *
A ja mam pytanie jak wygląda sprawa przełączania między kartami. Noszę się z zamiarem zakupu X-fi USB bo integra a moim laptopie to jest mega porażka. A potrzebuję rozwiązania w którym czasami będę używał głośników laptopa i wtedy potrzebuję działania integry. Czy po odpięciu X-fi integra zaczyna działać? Czy zainstalowanie sterów Creativa bezpowrotnie wyłącza zintegrowaną?

U mnie wszystko pięknie śmiga. Po instalacji sterowników nic się nie gryzie itd. Po podpięciu karty pod usb automatycznie włącza się jako domyślna a po odłączeniu przełącza od razu na zintegrowaną.


--------------------
PC -> Compal JFL92 -> Asus G73JH -> Aienware m17x R5
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tril
dodano 1-04-2011, 0:39
Nr wypowiedzi: #85





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 140
Rejestracja: 20/11/10
Nr użytkownika: 34 021



od dwóch tygodni korzystam z tej karty i jak na razie nie miałem z nią problemów. Potwierdzam, że głośniki do niej podłączone grają trochę ciszej niż gdy są podłączone do normalnej karty muzycznej w komputerze stacjonarnym. Miłym zaskoczeniem dla mnie było, że pilot obsługuje używane przeze mnie odtwarzacze muzyczne to jest winamp'a i spotify choć przy winampie nie można pauzować utworów.

edit: mam jeszcze pytanie - czy ktoś wie może jak ściągnąć niby to PowerDVD (wszędzie pisze, że dla użytkowników tej karty jest taka opcja)? Na płytce z instalkami znalazłem katalog GetPDVD, jest tam plik setup ale wyskakuje jakiś error 600 wink.gif.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
macieiks
dodano 13-04-2011, 17:32
Nr wypowiedzi: #86





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 76
Rejestracja: 11/01/10
Nr użytkownika: 25 154
Laptop: Asus G73JH



Mam pytanie, jaki chipset ta karta ma w sobie ?? Coś innego niż REALTEK tak ? Coś typu audigy/soundblaster/xfi?

Chciałbym aby ktoś podesłał tutaj screenshoot'a z menedzera urządzeń zakładka "kontrolery dźwięku, wideo i gier" jakie tam ma opcje i ile jest "kontrolerów samej karty"

Jeśli można proszę też o kontakt osoby które ją posiadają gg:1156131 mam jeszcze kilka innych pytań smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
specpl
dodano 6-05-2011, 18:58
Nr wypowiedzi: #87





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 194
Rejestracja: 5/03/11
Nr użytkownika: 37 373
Laptop: RF511



Karta sprawuje się świetnie. U mnie podpięta pod USB3 akurat. Dźwięk super lepszy niż z Audiogy 2. Karta mała ładnie się prezentuje na biurku. Zastanawiałem się czy kupić laptopa z kartą 5.1 ale Creative na USB to dużo lepsze wyjście.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
badyl92
dodano 12-06-2011, 17:18
Nr wypowiedzi: #88





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 12/06/11
Nr użytkownika: 39 948



A ja już od dłuższego czasu walczę z tą kartą i chyba się poddam i sprzedam ją.
Za żadne skarby nie chce działaś mi subwoofer z zestawu 5.1, wszystkie głośniki grają ok ale subwoofer nie, w panelu creative gdy sprawdzam poprawność ustawienia głośników subwoofer odzywa się i tylko tyle, gdy włącze muzyke czy film wtedy już nie działa.

Pozdrawiam i liczę, że znajdzie się ktoś kto będzie w stanie mi pomóc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
złoty
dodano 13-06-2011, 9:34
Nr wypowiedzi: #89





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 12/06/11
Nr użytkownika: 39 957
Laptop: acer aspire 5732z



Również męczyłem się z tą kartą, znalazłem jako taki sposób na nią.
W panelu sterowania wybierasz opcje dźwięku potem najeżdżasz na odtwarzanie wybierasz swój sprzęt i klikasz konfiguruj, ustawiasz tak:
zestaw 5.1 wszystkie głośniki, żadne pełnozakresowe - wtedy jest uruchamiany subwoofer. Jeśli nie działa to popróbuj najpierw ustawić że wszystkie są pelnozakresowe a potem żadne.

Co do muzyki, muzyka jest zazwyczaj puszczana na dwa kanały (stereo) żeby subwoofer działał musisz w opcjach creative włączyć przeplot(enable bass redirection w aplikacji creative console launcher) tzn wszystkie kanały->sumator->filtr dolnoprzepustowy i na wyjście.

Ja miałem jeszcze problem ze sterownikami, po instalacji i włączeniu przeplotu subwoofer pierdział a w głośnikach miałem dziwny metaliczny głos. Po odinstalowaniu wszystkiego i zainstalowaniu na nowo (nie wiem które sterowniki) w końcu zadziałało wszystko.

Win 7 x64
Acer Aspire 5732z
Go to the top of the page
 
+Quote Post
badyl92
dodano 13-06-2011, 16:43
Nr wypowiedzi: #90





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 12/06/11
Nr użytkownika: 39 948



Zrobiłem tak jak napisałeś ale niestety nadal subwoofer nie gada ;/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
wnt
dodano 14-06-2011, 13:40
Nr wypowiedzi: #91





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 56
Rejestracja: 27/09/10
Nr użytkownika: 32 508
Laptop: Acer VN7-571G



Panowie posiadam X-Fi, ale w wersji Notebook, taką pod ExpressCard.
Jak puścić z niej dźwięk na głośniki laptopa, niby taka opcja w ustawieniach jest, ale nie działa.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Felu
dodano 24-03-2012, 23:53
Nr wypowiedzi: #92





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 67
Rejestracja: 8/03/11
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 37 453
Laptop: Asus G75VW



Witam, czy zauważę dużą różnicę dzwięku w grach przy głośnikach 2.0/ słuchawkach na tej karcie. Czy da się podłączyć słuchawki oraz głośniki jednocześnie do tej karty (denerwuje mnie ciągłe wyjmowanie i przemienianie kabli).

Z góry dzięki za odp.

Piotr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
voodoo21
dodano 25-03-2012, 0:06
Nr wypowiedzi: #93





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 737
Rejestracja: 14/10/07
Nr użytkownika: 3 448
Laptop: Lenovo Thinkpad T420 ( Nvidia 4200m )



QUOTE(WinterX @ 14-06-2011, 12:46) *
Panowie posiadam X-Fi, ale w wersji Notebook, taką pod ExpressCard.
Jak puścić z niej dźwięk na głośniki laptopa, niby taka opcja w ustawieniach jest, ale nie działa.

na głośniki lapka? chyba się nie da
Mam taka na express card też wink.gif i właśnie po to jest na express card żeby można było podpiąć pod nią głośniki wink.gif i zrobić tak że muzyka filmy mykają na zewnętrznych głośnikach. Natomiast wewnętrzna karta i głośniki lapkowe albo na słuchawki na usb w tym samym czasie mogła służyć do Voipa wink.gif

Z tej Express Card to dźwięk uwalani się na zewnątrz nie słyszałem o tym żeby wracał dźwięk do środka po niej biggrin.gif


--------------------
Lenovo Thinkpad T420 i5 2520, 16GB, Nvidia 4200m, 128GB SSD & 256GB SSD msata 60 GB SSD, Win7 Pro,Win8 Pro
9 cell battery 1600x900 HD+ 14" +ViDock 4 Plus + ASUS GTX560 Ti DirectCUII TOP
Lenovo Thinkpad X201T Asrock Beebox
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sMiLe91
dodano 17-06-2012, 11:48
Nr wypowiedzi: #94





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 17/06/12
Nr użytkownika: 48 985



Witam.
Mam takie pytanie, gdyż planuję zakup laptopa:
http://allegro.pl/lenovo-g570-i5-2430-8gb-...2424184449.html
do tego chciałem dokupić głośniki:
http://allegro.pl/promocja-glosniki-5-1-sw...2416037413.html
ale dowiedziałem się że na tej karcie dzwiękowej która jest w tym laptopie dobrego dźwięku nie uzyskam. Więc mam pytanie czy jak dokupię do laptopa tą kartę
http://allegro.pl/creative-sound-blaster-x...2384354785.html
i podłączę te głośniki przez tą kartę to czy jakość dzwięku ulegnie zdecydowanej poprawie czy to będą tylko pieniądze wyrzucone w błoto?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Strony: V  « < 3 4 5
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-07-2018 - 15:53