IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
Przenośny głośnik CLARUS PS-9515, ciekawostka z biedronki :)
dewaldek
dodano 10-02-2011, 1:52
Nr wypowiedzi: #41





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 20
Rejestracja: 10/02/11
Nr użytkownika: 36 593



Witam wszystkich i chcę pomóc w kwestii radia - ponieważ instrukcja dość lakoniczna , to proponuję za każdym razem kiedy zmienimy miejsce słuchania radyjka dostroić je . Mianowicie wtykamy kabelek z minijackiem , to antena , inputem włączamy radio , strzałkami przewijania nastawiamy odpowiednią stację , a jeżeli nie ma stacji ,to playem stroimy tj. wciskamy go na ok. 3 sek. i radyjko zaczyna wyszukiwać w automacie po czym sobie zapamiętuje . Następnie możemy już sobie wyszukiwać odpowiednią rozgłośnię tymi do przeskakiwania między utworkami . przewiń w lewo = częstotliwość w dół , w prawo = w górę . To tyle . Reszta jest chyba w instrukcji .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jack123
dodano 10-02-2011, 12:09
Nr wypowiedzi: #42





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 10/02/11
Nr użytkownika: 36 604



Czy bateria dołączona do zestawu u was jest zwykła 3.7V?
W instrukcji i na obudowie pisze że ma być 5V??? Zakładam że się pomylili, ale gdyby nie to czy przy ładowaniu w głośniku sie nie uszkodzi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kamil2232
dodano 10-02-2011, 14:15
Nr wypowiedzi: #43





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 30/01/11
Nr użytkownika: 36 269
Laptop: nie



QUOTE(Jack123 @ 10-02-2011, 11:16) *
Czy bateria dołączona do zestawu u was jest zwykła 3.7V?
W instrukcji i na obudowie pisze że ma być 5V??? Zakładam że się pomylili, ale gdyby nie to czy przy ładowaniu w głośniku sie nie uszkodzi.
Nie wiem ale te głóśniki w radiu są 5 watowe może ler coś napisali ale przy ładowaniu to nic sie nie stanie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
norbert1234562
dodano 11-02-2011, 17:48
Nr wypowiedzi: #44





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 11/02/11
Nr użytkownika: 36 643
Laptop: Aristo



Zakupiłem te głośniki dnia 1 Lutego, jak na razie jestem z nich bardzo zadowolony. Co do Baterii jestem bardzo zadowolony, Bateria jak w Standardowej NOKI. Co do jakości grają całkiem dobrze, głośne.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
max54
dodano 14-02-2011, 12:46
Nr wypowiedzi: #45





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 14/02/11
Nr użytkownika: 36 720



QUOTE(kinimod @ 29-01-2011, 16:18) *
Czy teraz znajduję Ci stacje?
Pytam bo też kupiłem i mi nie znajduje - poza tym super gra.

aby to cudo wyszukiwało stacje radiowe trzeba podłączyć kabelek do gniazda ładowania wtedy szuka i gra
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jowit
dodano 14-02-2011, 18:02
Nr wypowiedzi: #46





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 2/07/09
Nr użytkownika: 20 431
Laptop: Lenovo IdeaPad Y530



Witam!

Chcę kupić to urządzenie i mam jedno pytanie odnośnie radia- czy po wyłączeniu i ponownym włączeniu za jakiś czas, będzie stacja radiowa którą ostatnio słuchałem, czy trzeba ją powtórnie odszukać. Rozumiem że żadnego wyświetlacza niema.

Go to the top of the page
 
+Quote Post
max54
dodano 16-02-2011, 8:41
Nr wypowiedzi: #47





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 14/02/11
Nr użytkownika: 36 720



witam niestety radio nie posiada pamięci.odtwarzacz zapamiętuje ostatni utwór.wyświetlacza brak tylko dwie diody led czerwona ładowanie zielona stan włączenia.brak pamięci dla radia jest minusem ale cóż można wymagać za tak małe pieniądze.mnie zadowala siła głosu i czystość odtwarzanych dźwięków nawet da się usłyszeć basy zawsze to lepszy dźwięk nisz gra laptop pozdrawiam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Oloooo
dodano 16-02-2011, 21:24
Nr wypowiedzi: #48





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2
Rejestracja: 31/01/11
Nr użytkownika: 36 310



Jednak sie zdecydowalem i własnie dzis zakupilem głosnik... jestem w niego bardzo zadowlony...gra mega głosno jak na taki głosnik co mnie bardzo zaskoczylo... JOWIT radio zapamietuje stacje...jezeli wylaczysz glosnik i potem pownownie go wlczysz wystraczy nacisnac przycisk INPUT i radio sie wlaczy i bedzie grala ta stacja na ktorej wylaczylas radio....wszystkie inne stacje rowniez beda zapisane ktore wczesniej wyszukalas tylko zeby je wlaczyc musisz znalesc dana stacje naciskajac zmienianie w prawo >>| smile.gif Pozdrawiam smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Core i7
dodano 16-02-2011, 22:37
Nr wypowiedzi: #49





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 2 030
Rejestracja: 10/07/10
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 29 918



Obejrzałem u kolegi i powiem tak - szału nie ma.

Już jakiś czas temu zakupiłem sobie coś zdecydowanie bardziej wypasionego - głośniczki Linx B-Tube na bluetooth'a. Kosztowały mnie niecałe 100zł, w porównaniu do tych za 50 wydają się być bardziej opłacalne.


--------------------
* EliteBook 820 G2 | i5-5200U | 16GB RAM | 256GB + 512GB SSD | FHD IPS | WWAN LTE | 7265AC | W8.1 Pro *

* Alienware 17 | i7-6820HK @ 4 GHz | GTX 980M | 16GB RAM | 2 x PCIE 512GB SSD RAID0 + SATA3 512GB SSD | FHD IPS Touch | 7260AC | W10 Pro *
Go to the top of the page
 
+Quote Post
paweł199916
dodano 1-05-2011, 13:01
Nr wypowiedzi: #50





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 1/05/11
Nr użytkownika: 38 953
Laptop: nie mam laptopa




Czy teraz znajduję Ci stacje?
Pytam bo też kupiłem i mi nie znajduje - poza tym super gra

działa w każdym tylko trzeba podłączyć kabel pod pc i szukać stai i jaset ok
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FuLsO
dodano 4-05-2011, 15:08
Nr wypowiedzi: #51





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 189
Rejestracja: 8/08/09
Nr użytkownika: 21 115
Laptop: HP dv6-6030ew



czy nie bedzie lepszym wyjsciem zakup czegos takiego: http://www.amazon.co.uk/XMI-X-mini-II-Mini...4979&sr=8-1 ?


a tutaj pokaz, filmik video jest chyba cichy, ale jakosc dzwieku spox: http://www.youtube.com/watch?v=kM9jwthVY1I...feature=related



http://www.youtube.com/watch?v=Q615uDUTzRg...feature=related
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hondurasik
dodano 11-06-2011, 22:55
Nr wypowiedzi: #52





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 11/06/11
Nr użytkownika: 39 935
Laptop: Toshiba



Witam. Specjalnie założyłem konto aby móc tutaj to napisać. Mam tego clarusa i mi działał dobrze, do czasu. Zaczęło się psuć wejście jack aż się wepchło do środka! Jak mogę te głośniczki otworzyć? Da się jakoś zdjąć tylną/przednią pokrywę? Nie ma tutaj żadnych śrubek co mnie irytuje. Już próbowałem otworzyć lecz skończyło się na tym że rowek między pokrywą przednią i tylną jest widocznie szarpany przez śrubokręt płaski. Należy to na siłę wziąć czy jak? Pomóżcie bo jak chciałem oddać do reklamacji to biedronka umywa od tego ręce i jeszcze jak na złość nie mogę znaleźć paragonu od tych głośniczków.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gotamo
dodano 1-07-2011, 21:17
Nr wypowiedzi: #53





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 1/07/11
Nr użytkownika: 40 393



Witam,
Dołaczam sie do prośby o podanie sposobu na otwarcie obudowy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grigori
dodano 7-07-2011, 0:58
Nr wypowiedzi: #54





Grupa: + Adherent
Wypowiedzi: 746
Rejestracja: 3/05/07
Nr użytkownika: 1 204
Laptop: ZBook G3: Xeon E3-1505M - M2000M - 512 SSD - 32GB RAM



@gotamo, cena i jakość tego 'potwora' daje do zrozumienia, że jest to sprzęt niejako 'jednorazowy', więc bezinwazyjnie raczej go nie otworzysz. Wydaje mi się że obudowa trzyma się na mocnych zatrzaskach i bez uszkodzenia raczej nie da rady tego rozbabrac

@hondurasik, na sprzęt jest 2 lata gwarancji, chyba że sama gwarancja wskazuje że jest inaczej. Bez paragonu nic nie zdziałasz


--------------------
Acer TM 2300 7/10 -> Asus F5V 2/10 -> Acer Aspire 5730ZG 7/10 -> Lenovo Y530 7/10 -> Acer Aspire 7741G 8/10 / Samsung N150 6/10 / MSI X420 6/10 -> HP Probook 4320s 7/10 -> Samsung NP730U3E 9/10 -> HP 8470p 9/10 -> ZBook G3...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
plaster87
dodano 6-11-2011, 21:43
Nr wypowiedzi: #55





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 6/11/11
Nr użytkownika: 44 171



jestem zainteresowany odkupieniem takiego sprawnego lub też niesprawnego głośnika.

proszę o kontakt
plaster_87@wp.pl
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hondurasik
dodano 9-05-2012, 23:11
Nr wypowiedzi: #56





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 11/06/11
Nr użytkownika: 39 935
Laptop: Toshiba



Trochę czasu minęło i już pewnie każdy otworzył swój głośnik, z resztą ja też... Skapnąłem sie w pore że pokrywa z "siatką" z przodu to tak naprawdę jedna wielka zaślepka od śrubek, wystarczy delikatnie (zanim się wyrobiły zaczepy trzeba było mocniej) 2 płaskimi śrubokrętami podważyć ta siatkę. nie przejmować sie że coś zarysujemy lub tym podobne bo wystarczy czarny marker na siatkę i już nie ma śladu. jak podważymy to mamy śrubki na krzyżaka śrubokręt, potem nie za szybko możemy oddzielić 2 główne pokrywy, odłączamy zasilanie (polecałbym użyć do tego kąbinerki bo dosyć mocno się skubany trzyma) i wysuwamy go z tego zaczepu na płytce drukowanej. Ja przykładowo zmieniłem kolor na niebieski (w zasadzie jestem w trakcie przemalowywania.) trudno, napisów nie będzie przy przyciskach, ale przecież po roku użytkowania już wiadomo co do czego.. W miedzyczasie zlutowałem wejście od jacka, i kilka misięcy później tackę karty sd. niestety nie dało się tego zrobić punktową lutownicą bo po prostu końcówka za duża, oddałem do serwisu gdzie telewizory lutują, zrobił mi to gościu łącznie za 15 zł na automacie w kilka minut. Troche uciażliwe po długim czasie użytkowania stają się przyciski które trzeba mocnej wciskać aby działały, ale sądzę że mocniejszy strumień kompresora na sam przełącznik w środku załatwiłby sprawę. Dodam jeszcze jedną przydatną wiadomość - głośnik obsługuje karty sd do 2GB, czyli SDHC już nie odtworzy. Ogólnie patrząc na wykonanie w środku to nie zachwyca, wiadomo że obudowa robiona na wtryskarce w chinach, ale ogólnie muszę przyznać że głośnik jest BARDZO WYTRZYMAŁY, po tym co przeszedł to na prawdę szacunek. Budowa w środku prosta jak konstrukcja cepa (elektronika jest też ograniczona,, żadnych zbędnych tranzystorów, kondensatorów itd, tylko same potrzebne rzeczy) wiadomo co do czego jest i za co odpowiada, i widać od razu czy coś się odkleiło, rozlutowało, itd. Żeby inne rzeczy były tak wytrzymałe jak ten głośniczek to by korporacje traciły miliony. Szkoda że tego stuffu w takim małym nakładzie przypłyneło do PL.. zapewne zalałyby rynek i nie miały równych. Zwarta konstrukcja bez żadnych kabelków piep rz enia itd, bateria od nokii bl5c też jest genialnym rozwiązaniem, - jedziesz na biwak? kupujesz na allegro w miarę w przeciętnej cenie 3 baterie za 10zł każda i ładujesz je do oporu - masz 2 dni grania na 3/4 głośności. Zauważyłem że jak podłączę ipoda kablem do usb do głośnika to zaczyna mi go ładować... ciekawe dosyć
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 19-10-2018 - 23:27