IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

3 Strony: V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
Tuner TV USB, Pinnacle PCTV Hybrid Pro Stick 330E USB
Gorm
dodano 18-11-2008, 18:42
Nr wypowiedzi: #41


wieczny gracz


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 547
Rejestracja: 21/06/07
Z: Green Mountain
Nr użytkownika: 1 611
Laptop: fl90



dobrze rozumiem, że zamiast pod telewizor chcesz podłączyć x360 pod komputer? przekątna matrycy 14-17" ma się nijak do nawet 21" telewizora. Na pewno masz telewizor w domu, więc chyba lepiej będzie podłączyć Iksa do tv, nawet gdybyś miał to podłączać poprzez zwykłe Euro.

No chyba, że masz jakiś ukryty plan, a ja nie zrozumiałem... ;]


--------------------
FL T9300 2,5Ghz, 4GB@3GB, GF 8600GT 512MB 675/460 1440x900, 160GB i już nie dziala jack słuchawkowy
09-01-09 - pierwsze nieumyślne nadepnięcie na flkę. Ciągle działa.
10-11-10 - zgasła grafika. 19.11.10 odżyła grafika, a i lekko chłodniejsza i wiatraczek cichszy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cook1e
dodano 25-03-2009, 12:03
Nr wypowiedzi: #42





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 25/03/09
Nr użytkownika: 18 763
Laptop: Compal FL90



Witam wszystkich,
Musze odgrzac troche temat, bo wlasnie stalem sie posiadaczem tego tunera i od samego poczatku mam problemy.
Zakladam, ze wam wszystkim chodza, wiec moze uzyskam jakas porade.
Probowalem juz wszystkiego - softu tvcenter 4.9.2 nastepnie 4.9.4 nastepnie 4.9.9 NETframework 2.0 i 3.5 a problem w kolko ten sam, mianowicie zawiecha obrazu po 1-2sec od odpalenia programu. Reinstalowalem sterowniki + soft xx razy, wgralem nowy system, ale wszystko to okazalo sie daremne.
Dodam ze 2-3 krotnie po reinstalu ruszalo i bez problemowo chodzilo, po restarcie kompa, wszystko wracalo do normy = zwiecha obrazu 1-2sec.
Jak wy sobie z tym poradziliscie? Moze macie jakies alternatywne programy do tego tunera (w tvchris nie mam dzwieku a moretv nawet nie rusza).
pozdrawiam

P.S. Komp jak z sygnaturki.

____________________________________________________________

Wlasnie sprawdzilem na PowerCinema i dzwiek chodzi plynnie bez najmniejszych problemow, natomiast obraz laguje caly czas, ale nie zatrzymuje sie tak jak w przypadku TvCenter. Ciagle niestety tego ogladac sie nie da.


--------------------
Compal FL90|T7500|8600M GT 256 DDR2|3GB RAM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Maxior
dodano 25-03-2009, 21:01
Nr wypowiedzi: #43





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 367
Rejestracja: 16/08/08
Z: Wielkopolska
Nr użytkownika: 12 718
Laptop: HP dv7-1040ew



Testowałeś tuner na innym komputerze? Może uszkodzony jest sprzęt?


--------------------
Najlepszym punktem widzenia jest dobry punkt oparcia.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cook1e
dodano 25-03-2009, 21:15
Nr wypowiedzi: #44





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 25/03/09
Nr użytkownika: 18 763
Laptop: Compal FL90



Tuner wlasnie sprzedalem koledze ktory tez ma FL90, tylko troche slabcza konfiguracje, bo kupil go jako CA i wlozyli mu tam T2350 i dziala bez najmniejszego problemu.
Tera zamowilem juz na allegro lifeview hybrid usb, mam nadzieje, ze to lepiej sie spisze.
Pinnacle juz nie kupie wiecej, mialem pod PCMCIA i tez porazkowy soft (nie polecam, kompletna porazka), potem mialem AverMedia pod PCMCIA srednia jakosc, ale soft smigal jak marzenie.
pozdrawiam


--------------------
Compal FL90|T7500|8600M GT 256 DDR2|3GB RAM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel_k
dodano 29-03-2009, 22:55
Nr wypowiedzi: #45





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 25
Rejestracja: 26/11/08
Z: Tarnów
Nr użytkownika: 15 959
Laptop: Asus X57VN; Procesor: T5800 Dual Core 2,0 Ghz ; Pamięć: 4GB ; Dysk :320 GB ; Grafika: GeForce 9650GT 1GB



Zakupilem ten tuner uzywany na allegro dalem za niego 100 zl naprawde sie oplacalo tuner przyszedl ze wszystkim plytami, kablami, pilotem stan bdb chyba kolesiowi nie chodzil za dobrze ze wzgledu na wymagania i rzucil w kat, pierwsze wrazenie bardzo dobre, solidna obudowa dobry pilot malutka antena ale tez sciaga kilka kanalow, teraz mi to smiga na kablowce i obraz bdb zadnych szumow itd , jezeli chodzi o grzanie to grzeje sie ale nie jest to jakos bardzo uciazliwe , nie przeszkadza w uzytkowaniu, sygnal z pilota sciaga z kazdej pozycji nie trzeba celowac smile.gif Jezeli chodzi o uzytkowanie z innymi programami to przy mojej konfiugracji lapa na viscie mozna swobodnie chodzic po stronach przeglac pliki i miec kilka procesow, ciezszych spraw wiadomo nie pociagnie bo zzera procesor.


A jak chodzi o progrem z gory to chyba nie jest to wina tunera tylko oprogramowania lub problemow z grafika, moze masz uruchomiony inny program pobierajacy obraz np. skype korzystajacy z kamerki czy cos. W sumei sam nie wiem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cook1e
dodano 31-03-2009, 12:34
Nr wypowiedzi: #46





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 25/03/09
Nr użytkownika: 18 763
Laptop: Compal FL90



Nowy tuner i problem znowu ten sam :/, Obraz nie zacina sie na stale, ale laguje konkretnie, ze nie da sie plynnie ogladac.
@daniek_k
Zaden inny program nie jest problemem, dzis znowu sleep.gif" reinstall systemu, zainstalowalem tylko, chipset + vga + audio + lan i wifi, potem od razu zainstalowalem nowy tuner i nic, ciagle to samo. Problem z grafika tzn?
pozdrawiam


--------------------
Compal FL90|T7500|8600M GT 256 DDR2|3GB RAM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel_k
dodano 31-03-2009, 20:15
Nr wypowiedzi: #47





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 25
Rejestracja: 26/11/08
Z: Tarnów
Nr użytkownika: 15 959
Laptop: Asus X57VN; Procesor: T5800 Dual Core 2,0 Ghz ; Pamięć: 4GB ; Dysk :320 GB ; Grafika: GeForce 9650GT 1GB



Przede wszystkim powinines sprawdzic na innych komputerach, czasami wlasnie sterowniki do wifi sa konfilktowe ale rowniez mozesz miec zle sterowniki do VGA sprawdz to, spobuj przetestowac moze jeszcze jakas karte na PCIExpress lub PCMIA w zaleznosci jakie tam masz wejscie. I zobaczyc jakiego typu jest problem...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cook1e
dodano 31-03-2009, 23:29
Nr wypowiedzi: #48





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 4
Rejestracja: 25/03/09
Nr użytkownika: 18 763
Laptop: Compal FL90



Tak jak pisalem sprawdzalem oba na identycznej FLce i dzialaly bez problemu, sprawdzalem tez na acerze 5610 dzialaly. Sterowniki w Flce kumpla sa identyczne jak w mojej to samo wifi i vga. Niestety mam ExpressCarda wiec karta to gdzies kwota rzedu 220-250zl, za duzo jak dla mnie, a pozyczyc na test nie mam skad.


--------------------
Compal FL90|T7500|8600M GT 256 DDR2|3GB RAM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tomek7777
dodano 8-10-2009, 14:08
Nr wypowiedzi: #49





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 52
Rejestracja: 1/10/09
Nr użytkownika: 22 484



Witam. Widziałem na jakimś screenie że na tym tunerze są kanały tvn.... czy za te kanały trzeba coś dodatkowo płacić? Czy po zakupie tunera są od razu ?

A i jeszcze jedno czy tuner zadziała na Asusie K70IO?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kangur
dodano 8-10-2009, 14:40
Nr wypowiedzi: #50





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 3 398
Rejestracja: 3/09/08
Z: Wrocław
Nr użytkownika: 13 469



Normalnie ręce opadają, a skąd masz sygnał telewizyjny w normalnym telewizorze, dostałeś go razem z nim?

Zresztą jest w recenzji napisane że kablówka byłą podpięta, dokładnie trzeba czytać.

Taki tuner TV do laptopa nie daje kanałów telewizyjnych tylko daję laptopowi funkcjonalność telewizora, czyli żeby mieć ogladać TV na laptopie za pomocą tego tunera trzeba po jego podłączeniu do usb należy do tunera podpiąć sygnał telewizyjny, można go uzyskać z np. kablówki, anteny do naziemnej TV analogowej pokojowej lub zewnętrznej, a ta antenka dołączona do tunera jest do naziemnej tv cyfrowej ale jest ona dostępna tylko na niewielkim obszarze Polski, do tego można do tunera podpiąć tuner cyfrowej telewizji satelitarnej poprzez przejściówke z euro na s-video i jacka.

Ten tuner będzie działać z Asusem K70IO. W końcu ma on USB i jest wystarczająco wydajny.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ardon
dodano 4-01-2010, 23:57
Nr wypowiedzi: #51





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 20
Rejestracja: 2/10/07
Nr użytkownika: 3 223
Laptop: Tosia a210-127



Działa komuś ten tuner na windowsie 7? u mnie ma problemy z kompatybilnośćią, cały czas się zawiesza, pilot nie działa itp. Najgorsze jest to że pinnacle zostało sprzedane i najwidoczniej nowy właściciel ma w nosie starsze modele ;-(
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zorkas
dodano 25-08-2012, 8:44
Nr wypowiedzi: #52





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 24/08/12
Nr użytkownika: 50 461
Laptop: hp pavilon



Witam
Da się na nim oglądać telewizję cyfrową? bo jakoś tam nie widziałem w ustawieniach mpeg4
Go to the top of the page
 
+Quote Post
YogiCK
dodano 2-02-2014, 23:33
Nr wypowiedzi: #53





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 53
Rejestracja: 29/01/14
Z: Kielce / Warszawa
Nr użytkownika: 59 210
Laptop: HP EliteBook 2570p



Ma ktoś może na zbyciu ten kabelek z wejściami A/V ? Kupiłem za grosze używanego e330, tyle że sprzedawca niestety gdzieś zapodział ten drobiazg, a od czasu do czasu przydała by się możliwość podpięcia np. magnetowidu.


--------------------
HP EliteBook 2570p ▪ Core i7-3632QM ▪ 2x 8GB Samsung DDR3L ▪ Intel HD4000 ▪ 12,5" LED 720p ▪ Samsung SSD 850 Pro 256GB ▪ Seagate 2TB 5400rpm ▪ HP hs2340 WWAN ▪ 6-cell 55Wh
HP HSTNN-I16X dock ▪ HP LP2465 ▪ BenQ FP93GP ▪ Logitech K520 ▪ Logitech Performance MX ▪ FiiO E10K Olympus 2 ▪ Takstar HI 2050
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Strony: V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 16-10-2018 - 11:41