IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Problem z logowaniem do windowsa przy pomocy czytnika linii Lenovo x220, niedziałający czytnik linii po aktualizacji creators update win 10
Master_one
dodano 29-12-2017, 0:20
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 866
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Panowie zaktualizowałem x220 do najnowszej wersji win 10 creators update i.... po uruchomieniu laptopa nie działa czytnik linii papilarnych ;/ Co dziwne po wylogowaniu z windowsa czytnik działa a po wyłączeniu i włączeniu laptopa lub zresetowaniu czytnik nie działa nie świeci i nie da się zalogować. Usuwałem sterownik czytnika instalowałem na nowo. Zainstalowałem też inny sterownik czytnika i nie pomogło. Wciąż wylogowanie pomaga a wyłączenie powoduje brak reakcji czytnika ;/ ma ktoś pomysł jak to rozwiązać?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Master_one
dodano 24-04-2018, 20:47
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 8 866
Rejestracja: 29/02/12
Nr użytkownika: 46 945
Laptop: XPS M1530, X220



Niestety problem nadal nierozwiązany po hibernacji czy restarcie czytnik działa. Po włączeniu laptopa na swieżo nie działa :/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pyra100
dodano 14-01-2019, 17:09
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 14/01/19
Nr użytkownika: 75 096



Witam
NA lenovo idepad 520-15IKB mam taki sam problem
Ma ktoś jakiś pomysł?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sylwester Cyba
dodano 14-01-2019, 17:15
Nr wypowiedzi: #4


Koordynator Notebookcheck.pl


Grupa: Administrator
Wypowiedzi: 9 773
Rejestracja: 12/07/06
Z: Warszawa
Nr użytkownika: 1



W przypadku modemów 3G takie objawy są jak dostanie za niskie zasilanie. Też pomaga uśpienie i wybudzenie. To jest kwestia sterowników i oprogramowania do obsługi czytnika biometrycznego. Może jeszcze na poziomie BIOS można coś poprawić.

Można sprawdzić czy da się ustawić w opcjach zasilania żeby nigdy nie był usypiany i pracował bez oszczędzania energii.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pyra100
dodano 14-01-2019, 18:27
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 14/01/19
Nr użytkownika: 75 096



"Można sprawdzić czy da się ustawić w opcjach zasilania żeby nigdy nie był usypiany i pracował bez oszczędzania energii"
Jest możliwość zmieniłem i zobaczymy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pyra100
dodano 16-01-2019, 18:09
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 14/01/19
Nr użytkownika: 75 096



Nie pomogło
Może jeszcze ktoś coś podpowie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 21-02-2019 - 23:22