IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Clevo p150sm pomóż z odblokowany biosem
kris78
dodano 29-04-2018, 8:35
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 72
Rejestracja: 15/01/14
Nr użytkownika: 58 997
Laptop: Clevo p150 sm



Witam właśnie stałem się posiadaczem Clevo p150sm chciał bym wgrać odblokowany bios lecz nie mam praktyki (kiedyś zmieniałem bios w msi Gt683 ale to było lata temu)jak by ktoś pomógł w tym to był bym bardzo wdzięczny
Pozdrawiam Krzysiek
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 29-04-2018, 8:57
Nr wypowiedzi: #2





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 378
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



masz biosa?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kris78
dodano 29-04-2018, 9:27
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 72
Rejestracja: 15/01/14
Nr użytkownika: 58 997
Laptop: Clevo p150 sm



Nie bo nie bardzo wiem gdzie go pobrać
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Scenic
dodano 29-04-2018, 16:51
Nr wypowiedzi: #4





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 123
Rejestracja: 15/05/16
Nr użytkownika: 68 195



Niestety te biosy premy już nie są oficialnie dostępne. Tylko dla partnerów.


Może ktoś będzie mieć to Ci podrzuci.

Ja mam trochę inną wersje lapka p151sm1 i napisałem do partnera ale oni nie mieli takiego biosu. Mieli kontaktować się z prema ale do dzisiaj nić nie dostałem.

Na szczęście laptopa kupiłem już wgranym biosem premy.Jak kupowałem to nie wiedziałem jaki bios bedzie wgrany.



Jak dostane info od nich do dam znać. . Jak sam prema nić nie odpiszę to niestety nie da rady.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kris78
dodano 29-04-2018, 19:31
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 72
Rejestracja: 15/01/14
Nr użytkownika: 58 997
Laptop: Clevo p150 sm



Ok czekam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kris78
dodano 29-04-2018, 21:25
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 72
Rejestracja: 15/01/14
Nr użytkownika: 58 997
Laptop: Clevo p150 sm



Ok mam już bios teraz pytanie jak to wgrać
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 29-04-2018, 21:27
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 378
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



z bootowalnego pena?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kris78
dodano 29-04-2018, 22:09
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 72
Rejestracja: 15/01/14
Nr użytkownika: 58 997
Laptop: Clevo p150 sm



tak jak pisałem raz to robiłem dawno dawno temu
ok z pena ale z tego co pamiętam coś się wpisywało
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kris78
dodano 30-04-2018, 8:10
Nr wypowiedzi: #9





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 72
Rejestracja: 15/01/14
Nr użytkownika: 58 997
Laptop: Clevo p150 sm



Czy trzeba zrobić tak jak w tym poradniku?

https://youtu.be/8AgCTLEmQp4
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 30-04-2018, 8:23
Nr wypowiedzi: #10





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 378
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



a nie wystarczy po zboowtowaniu odpalic a.bat a po resecie b.bat? wszystko z bootowalnego pena


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kris78
dodano 30-04-2018, 9:45
Nr wypowiedzi: #11





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 72
Rejestracja: 15/01/14
Nr użytkownika: 58 997
Laptop: Clevo p150 sm



Tak jak pisałem raz w życiu to robiłem jak byś mógł napisać mi "jak chłop, chłopu na polu"punkt po punkcie bo nie chce czegoś rozwalić po za tym tam są 2 biosy zwykły i v2 trzeba jeden po drugim czy wystarczy v2
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Scenic
dodano 30-04-2018, 10:11
Nr wypowiedzi: #12





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 123
Rejestracja: 15/05/16
Nr użytkownika: 68 195



Podeslij mi link na pw z tym biosiem to zobacze u siebie. Daj w rar i wrzuć na jakiś darmowy hosting.


Powinno byc tak jak pisze kolega wyżej. Robisz pena z dosem . Kopiujesz pliki na pena Uruchamiasz. No i najpierw wpisujesz a.bat . Komputer się zresetuje i później b.bat


Ogólnie leci automat. rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kris78
dodano 30-04-2018, 14:02
Nr wypowiedzi: #13





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 72
Rejestracja: 15/01/14
Nr użytkownika: 58 997
Laptop: Clevo p150 sm



Jestem juz po wszystko poszło ok dziękuję bardzo wszystkim za pomoc
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-07-2018 - 18:57