IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

 
Reply to this topicStart new topic
Nie mogę zainstalować systemu
raptor111
dodano 3-06-2018, 22:02
Nr wypowiedzi: #1





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 14
Rejestracja: 27/09/16
Nr użytkownika: 69 077



Witam, jak w temacie nie mogę zainstalować Windowsa 10 na laptopie Lenovo Y510P.
Zaczęło się od tego że instalowała się jakaś aktualizacja przez Windows update, i nagle laptop napotkał błąd(w załączniku, czarno biały bo musiałem edytować żeby zmieścić 2 pliki), zrobiłem restart systemu z zachowaniem plików, ale gdy wróciłem do domu zauważyłem że komputer się restartuje i znowu wyskakuje powyższy błąd, wiec zrobiłem restart całkowity, i podczas instalacji systemu wyskoczył błąd(w załączniku, czarne zdjęcie), mam też system na płycie, ale gdy próbuje z niej odpalić to wyskakuje błąd że nie ma płyty w stacji. Proszę o pomoc, na komputerach się nie znam tak że sam sobie nie poradzę.
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 3-06-2018, 22:06
Nr wypowiedzi: #2


majsterkowicz


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 7 741
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



To nie ten dział tak na początek


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raptor111
dodano 3-06-2018, 22:07
Nr wypowiedzi: #3





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 14
Rejestracja: 27/09/16
Nr użytkownika: 69 077



W takim razie przepraszam i proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andrzejz78
dodano 3-06-2018, 22:24
Nr wypowiedzi: #4


majsterkowicz


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 7 741
Rejestracja: 13/11/13
Z: lubelskie
Nr użytkownika: 58 017
Laptop: MSI



I już masz we właściwym miejscu wink.gif

Na początek proponuje zresestować bios bo win10 nie jednemu namieszała tam podczas instalacji


--------------------
MSI GT72 S | i7 6820HK | Intel HD 530 | 16GB 2666MHz | 250GB 960 Evo + SSD 1TB | 17" AUO 4K 100% Adobe | Zasilator 230W
GT660 do diagnostyki samochodu i testów
GT70 3gen do testów
Dell XT3 dla reszty rodziny :)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raptor111
dodano 3-06-2018, 22:37
Nr wypowiedzi: #5





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 14
Rejestracja: 27/09/16
Nr użytkownika: 69 077



Zrobione, niestety dalej ten sam problem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jeleń
dodano 4-06-2018, 8:49
Nr wypowiedzi: #6





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 1 367
Rejestracja: 11/12/12
Z: Kraków
Nr użytkownika: 52 713



Zgraj sobie dane na inny komputer/inną partycję, zrób format i zainstaluj najnowszą wersję ze zintegrowanymi updatami.


--------------------
Obecnie:
GT62 6RE: i7-6700HQ, 16GB RAM, jakiś dziwny Kingston 256GB SSD + 240GB IRDM PRO SSD, GTX1070
GT62 7RE: i7-7700HQ, 16GB RAM, jakiś dziwny Samsung 256GB SSD + 1TB Hitachi 7k1000 HDD, GTX1070
Go to the top of the page
 
+Quote Post
raptor111
dodano 4-06-2018, 10:04
Nr wypowiedzi: #7





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 14
Rejestracja: 27/09/16
Nr użytkownika: 69 077



Format juz zrobiłem, dane wszystkie poszły tak że nie na czego zgrywać, a tą najnowsza wersje to skąd mogę załatwić?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Pawo
dodano 5-06-2018, 12:23
Nr wypowiedzi: #8





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 364
Rejestracja: 6/01/18
Z: Świętokrzyskie
Nr użytkownika: 72 886
Laptop: GT72S 6QF i7-6820HK/16GB 2666/GTX980 Desktop/SM961 256GB/2TB HDD



Pobierasz narzędzie i potem wybierasz wersje systemu i pobierasz iso
https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 21-09-2018 - 1:54