IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

182 Strony: V  « < 180 181 182  
Reply to this topicStart new topic
Samsung R580, Nowość
olek1
dodano 30-05-2014, 18:30
Nr wypowiedzi: #3621





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 58
Rejestracja: 12/08/10
Nr użytkownika: 30 832



Mam takie pytanie. Próbował ktoś grać na tym laptopie w Wolfenstein The New Order? Najlepiej aby wypowiedzi dotyczyły wersji JS0APL. Da się grać? Jeśli tak to na jakich wymaganiach?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Manianek
dodano 1-06-2014, 3:19
Nr wypowiedzi: #3622


yyy Którędy prosto?


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 398
Rejestracja: 6/07/10
Nr użytkownika: 29 837
Laptop: ACER TimelineX 5820Tg



QUOTE(olek1 @ 30-05-2014, 17:31) *
Mam takie pytanie. Próbował ktoś grać na tym laptopie w Wolfenstein The New Order? Najlepiej aby wypowiedzi dotyczyły wersji JS0APL. Da się grać? Jeśli tak to na jakich wymaganiach?

Na youtubie jest gameplay z karty Radeon 5650m. Widać w nim, że karta daje radę w ustawieniach średnio/niskich. Gra powinna więc na 330m z Samsunga dosyć dobrze na niskich działać, to tylko odrobinę słabsza karta niż Radeon.


--------------------
Chętnie pomagam na PW, choć oczywiście lepiej byłoby, jakbyś założył temat, gdzie wgląd mieliby wszyscy zainteresowani.

Acer E5-571G | Intel Core™ i5-5200U 2,2-2,7 GHz (Turbo Boost) HT 3MB Cache | 2x4 GB 1600 MHz DDR3 RAM | | IntelŸ HD Graphics 5500 / Nvidia GeForce 840M 2048MB GDDR3 VRAM | 15,6'' 1920x1080 + Monitor BENQ GW 2255 21,5'' 1920x1080 | SSD Crucial mx100 256 GB | Windows 7 Professional 64 bit

Był: Acer TimelineX 5820TG-5454G50MN
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Przeeemek
dodano 28-06-2014, 9:16
Nr wypowiedzi: #3623





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 99
Rejestracja: 28/01/10
Nr użytkownika: 25 712



Laptop leciwy, więc czas wymienić baterię. Pewnie niejeden z użytkowników R580 wymieniał już baterię. Jaki zamiennik możecie polecić? Chodzi o to, żeby bateria podziałała jakiś czas a nie padła po 2 miesiącach. Jakoś nie mam przekonania do zamienników ale może w przypadku laptopów nie jest tak źle? Przedział cenowy jest ogromny. Na alledrogo od 69zł do 250zł za oryginał. Pewnie jakaś pośrednia będzie dobra. Może macie doświadczenia z jakimś konkretnym producentem.
I czy będzie jakaś różnica jak kupie AA-PB9NS6B a u siebie mam teraz AA-PB9NC6B?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
olek1
dodano 10-09-2014, 11:23
Nr wypowiedzi: #3624





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 58
Rejestracja: 12/08/10
Nr użytkownika: 30 832



Próbował ktoś na tym lapku uruchamiać FIFE 15 demo? Chyba nie da rady? Gra wymaga karty obsługującej directx 11, a nasz geforce 330m obsługuje tylko 10?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WojtekMaster
dodano 18-10-2014, 19:28
Nr wypowiedzi: #3625





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 167
Rejestracja: 6/03/10
Nr użytkownika: 26 818
Laptop: chciałbym mieć



Witam. Mam R580-JS05PL
miałem na nim domyślnie Win7 x32, trochę już miałem go zamulonego to postanowiłem przeinstalować sobie i zainstalowałem x64. Laptop wydaje mi się, że strasznie wolniej chodzi niż wcześniej. Ma straszne zawieszki. Aplikacji w tle za wiele nie ma odpalonych, rzekłbym że minimum. Czy może to być przyczyną spowolnienia pracy? Może ten system jest za ciężki dla sprzętu?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 18-10-2014, 19:39
Nr wypowiedzi: #3626


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 347
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Raczej nie jest za ciężki. Jakie temperatury cpu i gpu i w jakim stanie hdd?


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WojtekMaster
dodano 18-10-2014, 23:08
Nr wypowiedzi: #3627





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 167
Rejestracja: 6/03/10
Nr użytkownika: 26 818
Laptop: chciałbym mieć



QUOTE(duzyy @ 18-10-2014, 18:45) *
Raczej nie jest za ciężki. Jakie temperatury cpu i gpu i w jakim stanie hdd?

Niestety nie mam teraz do niego dostępu... w poniedziałek zdam relację.
Przepraszam za banalne pytanie, jakim program to najlepiej sprawdzić?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pierotez
dodano 27-01-2015, 18:56
Nr wypowiedzi: #3628


lubię latać z kompem w ręku


Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 73
Rejestracja: 20/09/10
Z: polana nad rzeką
Nr użytkownika: 32 283
Laptop: NP-R580-JS0DPL Dell-E7240



Pany, mój R580 po twardym resecie windy. Siódemka jak nowa, przez 2 dni co chwila się aktualizowała. Mam 2 niejasności:
FailSafe Installer od Phoenixa - jak to usunąć? W dodaj/usuń programy nie ma, oraz:
Sterownik Geforce 340.52 (referencyjny!?) - wyskoczyło to to w chmurce i każe się zainstalować. Czy instalować, olać?
Aktualizacje łącznie ze sterownikami, SP1 pobrane z WA.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rafik14
dodano 9-09-2015, 10:39
Nr wypowiedzi: #3629





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 29/06/10
Nr użytkownika: 29 673



Laptop pochodzi chwilę, a czasem kilka godzin, po czym wyłącza się (nagle bez bluescreena). Zakładam że wyłącza się z powodu przegrzania. I teraz najważniejsze pytanie, bo nigdy nie rozkręcałem żadnego laptopa. Znacie jakiś poradnik krok po kroku jak należy rozebrać i złożyć tego Samsunga? Tak aby jeszcze działał. Wyczyszczę go z kurzu, jak nie pomoże ten zabieg to zacznę myśleć nad zmianą pasty.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 9-09-2015, 14:25
Nr wypowiedzi: #3630





Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 376
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



https://www.google.pl/search?safe=active&am...0.0.62OQmA1mj5k


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Rafik14
dodano 9-09-2015, 14:32
Nr wypowiedzi: #3631





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 28
Rejestracja: 29/06/10
Nr użytkownika: 29 673



Oglądałem te filmy ;/ Odkręciłem wszystko to co było pod laptopem. Przy oznaczeniach KBD wykręciłem jedną śrubkę, a druga została... Śmiem twierdzić że w tym drugim
miejscu nie ma śrubki... Wszystkimi śrubokrętami które posiadam w domu próbowałem ją ruszyć.

Ktoś rozkręcał i może wie?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jarecki103
dodano 10-12-2015, 19:43
Nr wypowiedzi: #3632





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 16
Rejestracja: 4/12/15
Nr użytkownika: 66 720



i jak kolego pomogła wymiana pasty?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Przeeemek
dodano 11-04-2017, 23:29
Nr wypowiedzi: #3633





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 99
Rejestracja: 28/01/10
Nr użytkownika: 25 712



Dawno nikt tu nie zaglądał ale może jednak :-)

Kupiłem przypadkiem 2x4GB Ramu i mój laptop go nie łyka. BIOS widzi ale WIN 10 wysypuje się podczas uruchamiania - Stary poczciwy niebieski ekran śmierci. Nie wiem co może być nie tak. Raczej obie kości nie byłby uszkodzone. Bios 11jb, czyli najnowszy dostępny.

Te kości to GOODRAM DDR3 4GB PC3-10600 (GR1333S364L9S/4GB)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piotrmedela
dodano 12-04-2017, 9:13
Nr wypowiedzi: #3634





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 65
Rejestracja: 27/12/12
Nr użytkownika: 53 023
Laptop: HP 8740w, Lenovo Y700, Samsung R780



QUOTE(Przeeemek @ 11-04-2017, 23:29) *

A jak wkładasz 1x4GB to też jest BS ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Przeeemek
dodano 12-04-2017, 17:31
Nr wypowiedzi: #3635





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 99
Rejestracja: 28/01/10
Nr użytkownika: 25 712



Przy jednej kości to samo. Z WIN 10 jest o tyle kiepsko, że po pierwszym BS system próbuje automatycznej naprawy. Ale ogólnie są BS lub laptop po chwili od włączenia - wyłącza się.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Przeeemek
dodano 13-04-2017, 19:04
Nr wypowiedzi: #3636





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 99
Rejestracja: 28/01/10
Nr użytkownika: 25 712



Nie widzę możliwości edycji. Ale do rzeczy.

Sprawdziłem pamięci na drugim laptopie. (Mój to S03J a drugi to S04J - trochę inny procesor, inna wersja BIOS, Windows 7 x86).

Przy włożonych dwóch kościach laptop włącza się normalnie, bios i windows widzi 8GB ale używa oczywiście tylko 3GB. Przy włożonej jednej kości (bez różnicy która kość i który slot) komputer nie uruchamia się.

Wypowiedź została zmodyfikowana przez Przeeemek dnia 13-04-2017, 19:05
Go to the top of the page
 
+Quote Post

182 Strony: V  « < 180 181 182
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 17-07-2018 - 4:13