IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

378 Strony: V  « < 376 377 378  
Reply to this topicStart new topic
ASUS G73JH , Wszystkie dostępne informacje
marcind_80
dodano 12-12-2016, 19:25
Nr wypowiedzi: #7541


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 28/07/16
Nr użytkownika: 68 659



bios wlasnie stary..pierwszy

Troche sie boje wgrywac nowy bios..i vBios..do tego widze po kosci biosu ze byla chyba lutowana..czyli juz ktos kiedys musial ja programowac na zewnatrz..i nie wiem co teraz bedzie jak zaczne wgrywac..
Załączona miniaturka(i)
Załącznik (obraz)
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 12-12-2016, 19:28
Nr wypowiedzi: #7542


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 040
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



a co sie ma stac? wgrywaj i juz


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcind_80
dodano 12-12-2016, 19:38
Nr wypowiedzi: #7543


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 28/07/16
Nr użytkownika: 68 659



jakis dobry sposob na wgrywanie..?.
I pewnie to trzeba zrobic i sie pozniej zastanawiac czy cos siada...
dzieki za odpowiedz...i zainteresowanie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
waldeksik
dodano 12-12-2016, 19:49
Nr wypowiedzi: #7544


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 040
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



https://www.asus.com/pl/Notebooks/ROG-G73Jh...pDesk_Download/
tam znajdziesz jak wgrac - z dosa lub windowsa


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcind_80
dodano 13-12-2016, 22:34
Nr wypowiedzi: #7545


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 28/07/16
Nr użytkownika: 68 659



Bios poszedl najnowszy..ale oczywiscie nic nie pomoglo..mysle ze problem lezy w ME REGION...w tym pierwszym wsadzie biosu..2mb..a nie tym od asusa..chyba ktos chcac np. usunac haslo do biosu..badz podczas nieudanej aktualizacji biosu..przeprogramowujac na zewnatrz kosc nie zgral wsadu z ME REGION od daneto laptopa..(plyty glownej)..i stad te problemy z obrotami wentylatora i stalej temp. ..tak mysle..ale nie wiem jak to zrobic..naprawic..:/

Pozdr.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
automat
dodano 13-12-2016, 22:34
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
waldeksik
dodano 14-12-2016, 17:56
Nr wypowiedzi: #7546


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 12 040
Rejestracja: 10/07/12
Nr użytkownika: 49 499
Laptop: msi gt60 from gt660 :)



asus g73jh bios dump
wyszukac i wgrac cala zawartosc kosci
https://mega.nz/#!JMUgRbAK!JOWKHWI6...ZryF_GLEq8_yvro
nie wiem czy na 100% ta ale pierwszy znaleziony link do dumpa calej kosci 4MB


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcind_80
dodano 21-12-2016, 12:31
Nr wypowiedzi: #7547


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 28/07/16
Nr użytkownika: 68 659



QUOTE(waldeksik @ 14-12-2016, 17:56) *

dzieki za link i zainteresowanie..jeszcze nie mialem okazji sprawdzic..ale na dniach to zrobie..i dam znac..rozumie ze to jest wsad z wycyszczonym ms regon..i trzeba go pewnie wgrac programatorem..na wylutowanej kosci..?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marcind_80
dodano 4-01-2017, 13:52
Nr wypowiedzi: #7548


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 7
Rejestracja: 28/07/16
Nr użytkownika: 68 659



QUOTE(waldeksik @ 14-12-2016, 17:56) *
asus g73jh bios dump
wyszukac i wgrac cala zawartosc kosci
https://mega.nz/#!JMUgRbAK!JOWKHWI6...ZryF_GLEq8_yvro
nie wiem czy na 100% ta ale pierwszy znaleziony link do dumpa calej kosci 4MB

Bios wgralem..ale bez zmian..oprocz numeru biosu i vbiosu nic sie nie poprawilo..wiatraki 100%..temp zawieszona na 102 c..:/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
asus rog
dodano 31-01-2017, 11:27
Nr wypowiedzi: #7549


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 122
Rejestracja: 27/11/14
Z: Przeworsk
Nr użytkownika: 62 868
Laptop: Asus ROG G73JH



Witam pytanko odnośnie tej karty czy w g73jh ruszy hd7870m cena dobra a do tego pobór mocy 45W wiec bez zmiany zasilacza by działała
Moja niestety już pada powoli jeszcze w trybie oszczędzania energii chodzi
http://allegro.pl/amd-radeon-hd7870m-2gb-2...825199.htmlitam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lobomad
dodano 31-01-2017, 16:14
Nr wypowiedzi: #7550


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 387
Rejestracja: 7/05/16
Z: Dąbrowa Górnicza
Nr użytkownika: 68 130
Laptop: g73jh@6970m, ram 16gb, SSD+HDD



Niestety jedyna karta powyżej Radeonów serii 6 która rusza w g73jh to Radeon 7970m od Clevo, ale tylko w specjalnej wersji przygotowanej pod chipsety HM serii 6 (pasują też do 5tej) czyli rev 1.2 - a kupić ta kartę sprawną, pewną i w znośnej cenie (poniżej 800zł) imposibiru laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
asus rog
dodano 31-01-2017, 23:43
Nr wypowiedzi: #7551


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 122
Rejestracja: 27/11/14
Z: Przeworsk
Nr użytkownika: 62 868
Laptop: Asus ROG G73JH



Dzieki za odpowiedz to pewnie wsadzw 6970m z nia raczej nie bedzie problemow tylko czy hdmi na niej dziala ???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lobomad
dodano 1-02-2017, 6:19
Nr wypowiedzi: #7552


epny
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 2 387
Rejestracja: 7/05/16
Z: Dąbrowa Górnicza
Nr użytkownika: 68 130
Laptop: g73jh@6970m, ram 16gb, SSD+HDD



Z tego co pamiętam to tak ale będę musiał sprawdzić, wiesz że z kartami innymi niż 5870 wiatraki chodzą non stop na ok 80% max rpm?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
asus rog
dodano 1-02-2017, 10:40
Nr wypowiedzi: #7553


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 122
Rejestracja: 27/11/14
Z: Przeworsk
Nr użytkownika: 62 868
Laptop: Asus ROG G73JH



Nie rozwiązali tego problemu z wiatrakami ???
Ja aktualnie mam kartę dell 5870m sterowanie wiatrakami chodzi ładnie ale niestety hdmi nie działa
Troche szkoda ze 6970m nie steruje wiatrakami dożo używam laptopa wieczorkiem i w nocy wiec będzie mi to dokuczać
Mialem jeszcze jednego g73jh w której była inna płyta tam delowka kręciła wiatrakami non stop było to uciążliwe po wymianie płyty na inna wszystko wróciło do normy oczywiście bez hdmi
Wcześniej gdzieś rozwiązywaliśmy ten problem bezskutecznie możne płyta była uszkodzona bo procesor tylko na osczedzaniu energii działał
W takim układzie pewnie dalej dell 5870m wstawię
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mulek169
dodano 26-10-2017, 18:15
Nr wypowiedzi: #7554


Forever young
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 124
Rejestracja: 29/08/10
Z: Strzyżów (Polska), Stratford upon Avon (UK)
Nr użytkownika: 31 464
Laptop: ROG G701VIK-BA047T - i7 7820HK Kaby Lake 2,9 GHz , 17.3" LED 1920x1080 IPS 120Hz, RAM 32GB DDR4, NVIDIA GeForce GTX 1080 8GB GDDR5, 2x SSD Nvme 512GB | ROG G73JH - Intel i7 940XM, 6 GB (4GB Kingston + 2GB Hynix) Ram DDR3, SSD 256 GB Samsung 850 Pro + 320 GB Seagate 7200 rpm, Ati Radeon HD 5870m 1 GB VRAM GDDR 5



Witam byłby ktoś w stanie upnąć stery realtecka i creative'a z oryginalnej płyty z sterownikami dołączanej do G73jh, albo w miarę możliwości całą płytę, byłbym wdzięczny, z góry dziękuje i pozdrawiam!


--------------------
Asus G701VIK | Asus G73JH
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_eve_
dodano 9-11-2017, 20:31
Nr wypowiedzi: #7555


fachman
******

Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 409
Rejestracja: 27/04/09
Nr użytkownika: 19 305
Laptop: Asus G73



Witam. Mogę mieć poniższego procka za darmo. Czy podejdzie pod G73?
http://allegro.pl/procesor-i5-560m-2x-2-66...7039170345.html


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

378 Strony: V  « < 376 377 378
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 23-01-2018 - 11:15