IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

140 Strony: V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
Dell Vostro 3700, Czy warto ?
Phan
dodano 15-04-2010, 19:01
Nr wypowiedzi: #21


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 44
Rejestracja: 29/03/10
Z: Dąbrowa Górnicza
Nr użytkownika: 27 445
Laptop: Dell Vostro 3700 (i5-430M, GT 330M 1GB, DDR3 8GB, 320GB + 640GB 7200)



Też miałem jakieś nieznane, ale potem zainstalowałem wszystkie sterowniki stąd: http://support.dell.com/support/downloads/...anConsent=False


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
staszek_s
dodano 15-04-2010, 19:05
Nr wypowiedzi: #22


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 124
Rejestracja: 20/07/09
Nr użytkownika: 20 766
Laptop: IBM ThinkPad T42, Dell Vostro 3700 i5 430



Oto screeny z mojego managera urządzeń:
Załącznik (obraz)

Załącznik (obraz)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pretor
dodano 15-04-2010, 19:30
Nr wypowiedzi: #23


Użytkownik Forum
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 533
Rejestracja: 3/04/10
Nr użytkownika: 27 603
Laptop: Dell Latitude E7450



Dziękuję. To był akcelerometr - czujnik dysku. Na stronie della ze sterownikami jest kilka różnych np. do sieci. Wgrywać wszystko ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
net512
dodano 15-04-2010, 19:49
Nr wypowiedzi: #24


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 121
Rejestracja: 6/04/10
Nr użytkownika: 27 679
Laptop: Acer 5551g



Na stronie Dell pisze tak:
OBSŁUGIWANE SYSTEMY:
Windows 7 64 bit
Windows 7 32 bit
Windows Vista 32 bit

A Windows Vista 64 bit to, przepraszam - gdzie? unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pretor
dodano 15-04-2010, 20:46
Nr wypowiedzi: #25


Użytkownik Forum
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 533
Rejestracja: 3/04/10
Nr użytkownika: 27 603
Laptop: Dell Latitude E7450



Pod vistę powinny pasować sterowniki od windows 7.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
automat
dodano 15-04-2010, 20:46
Nr wypowiedzi: #


.









Go to the top of the page
 
Quote Post
staszek_s
dodano 15-04-2010, 21:01
Nr wypowiedzi: #26


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 124
Rejestracja: 20/07/09
Nr użytkownika: 20 766
Laptop: IBM ThinkPad T42, Dell Vostro 3700 i5 430



QUOTE(pretor @ 15-04-2010, 20:35) *
Dziękuję. To był akcelerometr - czujnik dysku. Na stronie della ze sterownikami jest kilka różnych np. do sieci. Wgrywać wszystko ?

ja zainstalowałem zgodnie z tą poradą: visit
poczytaj w tym wątku, jest tam link do sterownika i dodatkowe komponenty, które trzeba zainstalować.
Wszystkich sterowników chyba nie ma sensu wrzucać, jeśli coś dobrze działa to wolę nie ruszać.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Sparc
dodano 15-04-2010, 22:34
Nr wypowiedzi: #27


Ponboczek
*********

Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 20 938
Rejestracja: 23/08/06
Nr użytkownika: 75
Laptop: MacBook Pro



QUOTE(morobfp @ 15-04-2010, 9:28) *
Co do linuxowców to na pierwszy rzut oka chyba jeszcze nie jest to sprzęt z którym zupełnie "nie-qumaty" user sobie poradzi.
Ja miałem pod reką nowe kubuntu (które odpaliłem z płytki)
i instalkę debiana/squezze (obecny testing).
Generalnie i pod kubuntu i debianem problemy z całkowicie poprawną praca karty graficznej.
(tzn w Debianie X-y podnoszą się sensownie,ale własciwego sterownika nie ma) Co prawda na forum nvidii piszą ,że w ostatniej paczce stabilnej sterowników już gf330M jest
(choć w dokumentacji tego nie pisze) . Trzeba więc samodzielnie troche podziałać. Problemy z hibernacją też się pojawiły. Na dalsze posprawdzanie już czas mi nie pozwolił.
W debianie/unstable oraz pewnie w Ubuntu 10 jest/bedzie to pewnie rozwiązane

Niekumaty kupi go z preinstalowanym Ubuntu 10.04.


--------------------
Some systems don't need improvement
Go to the top of the page
 
+Quote Post
morobfp
dodano 16-04-2010, 9:56
Nr wypowiedzi: #28


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 5/02/10
Nr użytkownika: 25 943
Laptop: x40



Tyż prawda wink.gif ale nie święta prawda bo Ubuntu 10 chyba jeszcze w beta;)

Co do driverów nvidii to cała filozofia to ściągnięcie i zainstalowanie paczki z aktualna wersją driverów.
http://www.ubuntugeek.com/how-to-install-n...repidhardy.html

po zainstalowaniu tego drivera GF330 działa w X-ach bardzo zacnie:) .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
otacon
dodano 16-04-2010, 16:48
Nr wypowiedzi: #29


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 12/04/10
Nr użytkownika: 27 839
Laptop: Vostro 3700 i5-520M



witam serdecznie,
mam pytanie do osób posiadających ten laptop, gdyż jutro przymierzam się być może do zakupu i nurtuje mnie pewna kwestia:
kuplaptopa
x-kom
i chodzi mi o pamięć ram - na oficjalnej stronie dell'a podane jest, iż ten lapotp posiada ddr3 1066Mhz - i takie sprzedaje x-kom, natomiast na kuplaptopa pamięć jest 1333Mhz i teraz czy osoby kupująe w kuplaptopa moga potwierdzić, iż jest to 1333Mhz, czy to błąd na stronie..
dzięki

EDIT:
byłem w kuplaptopa i tam powiedziano mi, że mają alptopy z pamięcią 1333Mhz, jednakże procesor wykorzystuje tylko 1066Mhz.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
niko!
dodano 16-04-2010, 16:59
Nr wypowiedzi: #30


nynuś


Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 8
Rejestracja: 23/02/10
Nr użytkownika: 26 482
Laptop: Dell Studio 1747!



QUOTE(otacon @ 16-04-2010, 17:53) *
witam serdecznie,
mam pytanie do osób posiadających ten laptop, gdyż jutro przymierzam się być może do zakupu i nurtuje mnie pewna kwestia:
kuplaptopa
x-kom
i chodzi mi o pamięć ram - na oficjalnej stronie dell'a podane jest, iż ten lapotp posiada ddr3 1066Mhz - i takie sprzedaje x-kom, natomiast na kuplaptopa pamięć jest 1333Mhz i teraz czy osoby kupująe w kuplaptopa moga potwierdzić, iż jest to 1333Mhz, czy to błąd na stronie..
dzięki


To jest błąd na stronie ;-) ... (a może raczej :-/ ) ...
Obijam się ostatnimi czasy 'po temacie' i w sumie to już nawet przywykłem do takich kwiatków laugh.gif ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RiG
dodano 16-04-2010, 17:31
Nr wypowiedzi: #31


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 24
Rejestracja: 16/04/10
Nr użytkownika: 27 933
Laptop: Dell Vostro 3700, Core i7 720QM



Odebrałem dzisiaj swojego Dell Vostro 3700 (najwyższa opcja, jaką można dostać w x-kom) i jak na razie jestem zachwycony.

1) Co najważniejsze: matryca jest M A T O W A biggrin.gif
2) Klawiatura dość twarda, podświetlana (są 2 poziomy podświetlania + możliwość wyłączenia).
3) Laptop pracuje cichutko, po 1h grania w WoW (mój pierwszy test... blush.gif) na full detalach spód laptopa jest chłodny, choć w trakcie gry wiatrak pracował troszkę mocniej.

To na razie tyle. Teraz instalacja Eclipse, JBoss i inne narzędzia do pracy, zobaczymy czy dysk 7200 obr jest aż tak szybki.

Jak macie pytania, to w miarę możliwości postaram się na nie odpowiadać.

RiG
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Phan
dodano 16-04-2010, 18:02
Nr wypowiedzi: #32


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 44
Rejestracja: 29/03/10
Z: Dąbrowa Górnicza
Nr użytkownika: 27 445
Laptop: Dell Vostro 3700 (i5-430M, GT 330M 1GB, DDR3 8GB, 320GB + 640GB 7200)



Ja mam z kuplaptopa, bios pokazuje 1066, ale cpu-z pokazuje max bandwidth: PC3-10700 (667 MHz) czyli 1333 wink.gif, ale nie wiem czy chodzi na tych ustawieniach, pewnie działa na 1066 mimo że jest 1333, wie ktoś czym mogę to sprawdzić? tak samo jak ma ktoś z x-koma to też bym prosił żeby napisał co mu cpu-z wyświetla, wersja 1.54 mam smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
otacon
dodano 16-04-2010, 18:47
Nr wypowiedzi: #33


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 12/04/10
Nr użytkownika: 27 839
Laptop: Vostro 3700 i5-520M



jeszcze mam pytanie.. ponieważ chciałbym kupić laptopa z procesorem i5-520M. Z opisu tutaj wynika, że współpracuje on z pamięcią DDR3-800/1066, więc w związku z tym pytanie, bo jestem laikiem ale na zdrowy rozsądek nawet jeżeli kuplaptopa sprzedaje z ddr 1333 to czy ma to jakiś sens?? czy te 1333Mhz będzie w jakikolwiek sposób wykorzystywane?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
net512
dodano 16-04-2010, 19:43
Nr wypowiedzi: #34


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 121
Rejestracja: 6/04/10
Nr użytkownika: 27 679
Laptop: Acer 5551g



O ile dobrze pamiętam - jeżeli pamięć RAM ma szybsze taktowanie niż procesor, to niestety - kość będzie pracowała na takich częstotliwościach, jakie obsługuje procesor (czyli 1066 będzie tą maksymalną wartością),
Go to the top of the page
 
+Quote Post
staszek_s
dodano 16-04-2010, 20:08
Nr wypowiedzi: #35


karlus
****

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 124
Rejestracja: 20/07/09
Nr użytkownika: 20 766
Laptop: IBM ThinkPad T42, Dell Vostro 3700 i5 430



QUOTE(note @ 7-04-2010, 21:26) *
staszek a jak z mobilnością tego laptopa? "Da się" go spokojnie nosić, czy jednak zbyt duży gabarytowo?

sorry ale dopiero teraz zauważyłem to pytanie. Dla mnie to jedna z większych zalet tego dell'a, jak na 17'kę jest bardzo poręczny i lekki. Obudowa w miarę sztywna, chłodna, więc na kolanach można spokojnie popracować. Oczywiście to nie jest super mobilny sprzęt z powodu baterii, ale 2-3 godziny nie są tragicznym wynikiem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pretor
dodano 16-04-2010, 20:14
Nr wypowiedzi: #36


Użytkownik Forum
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 533
Rejestracja: 3/04/10
Nr użytkownika: 27 603
Laptop: Dell Latitude E7450



Na stronie della jest informacja, że częstotliwość pamięci ddr3 użytych w vostro wynosi 1333 mhz, ale w swoim biosie mam 1066. Nie wiem, na czym to polega, być może tamta wartość, to maksimum na ile można podkręcić szynę fsb. W każdym razie sprzęt jest szybki, a różnica pomiędzy laptomem z ddr2 dosyć znaczna.

Trochę mnie tylko zdziwiła ocena przyznawana przez system, ponieważ pamięć 4GB ddr3 w latopie dostała niższą ocenę od 4 GB pamięci ddr2 w komputerze stacjonarnym. Różnica może być w timingu pamięci, rozwiązaniu DC oraz w tym, że płyta główna w stacjonarce jest dość zaawansowana z przeznaczeniem dla graczy.




Co do mobilności, bo niektórzy pytają: Jest tylko 4 cm szerszy od mojego poprzedniego laptopa z matrycą 15,4". Pozostałe wymiary podobne. Za to kolosalna różnica w matrycy, wreszcie duży wygodny ekran, dobry do pisania i czytania. W bezczynności, na przyciemnionym ekranie bateria wskazuje około 4,5 h. Przy oglądaniu multimediów Full HD wystarcza na jakieś 2,5 godziny. Będę to jeszcze sprawdzał dokładnie na wszystkie możliwe sposoby, aby poznać sprzęt i wiedzieć czego można się spodziewać.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RiG
dodano 16-04-2010, 20:40
Nr wypowiedzi: #37


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 24
Rejestracja: 16/04/10
Nr użytkownika: 27 933
Laptop: Dell Vostro 3700, Core i7 720QM



Witam,

Dzisiaj wlasnie odebralem swoj egzemplarz Vostro 3700 i jak na razie jestem naprawde zachwycony. Do tej pory uzywalem 2 roznych modeli HP-Compaq - obydwa 17 calowe - i myslalem, ze one sa dobrze wykonane. Mylilem sie.... Ten Dell to zupelnie inna klasa pod wzgledem wykonania i kultury pracy.

Matryca jak dla mnie jest wiecej niz wystarczajaca, powiedzialbym ze matowa. Nie widze tutaj nawet "pol blyszczacej". Podswietlanie klawiatury jest super, i np teraz mam tylko mala lampke w pokoju i pisze sie wysmienicie. Klawiatura jest moze troche twardsza niz w moich HP'kach, ale mysle ze to tylko kwestia paru dni az sie przestawie. Touchpad ma swietna precyzje i kulture pracy. Obudowa bardzo mila w dotyku, nie widze zeby jakos specjalnie zostawaly na niej "paluchy".

Dysk jest 7200 obr i widze zdecydowana roznice pomiedzy moim starszym HP, a tym. 6Gb RAM + Windows 7 x64 tez robia swoje. Jesli tylko Windows bedzie w stanie prawidlowo rozdzielic prace na 4 rdzenie po 2 jednostki kazdy (procek to Core i7 720QM) to bede zachwycony.

Jak bede mial wiecej czasu to moze przeprowadze pare testow i wrzuce wyniki. Odebralem go dzisiaj po pracy, wiec wszystkie wrazenia sa niejako "na goraco".

Edit: Wlasnie sprawdzilem pamieci w BIOS'ie: 1333 Mhz

RiG
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Phan
dodano 16-04-2010, 20:48
Nr wypowiedzi: #38


bajtel
***

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 44
Rejestracja: 29/03/10
Z: Dąbrowa Górnicza
Nr użytkownika: 27 445
Laptop: Dell Vostro 3700 (i5-430M, GT 330M 1GB, DDR3 8GB, 320GB + 640GB 7200)



Też potwierdzam że jest wygodny do przenoszenia, ja się przesiadłem z cięższego 15,4 (2.85 kg) asusa z gma950 i core duo t2250, 2GB ddr2 i jest spora różnica, a wydajność od kilku do kilkudziesięciu razy większa, zależy w czym, ale ogólnie szybszy niż się spodziewałem, gry z 2009 chodzą na max detal na monitorze na hdmi (1920x1080) nawet z AAx2, ogólnie zależy jaka gra, ale i tak chciałem lapka żeby sobie pograć na takiej rozdzialce, ale chociaż na srednich/niskich detalach to będzie dobrze smile.gif a jest lepiej.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pretor
dodano 16-04-2010, 20:53
Nr wypowiedzi: #39


Użytkownik Forum
*******

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 533
Rejestracja: 3/04/10
Nr użytkownika: 27 603
Laptop: Dell Latitude E7450



QUOTE(RiG @ 16-04-2010, 21:45) *
Jesli tylko Windows bedzie w stanie prawidlowo rozdzielic prace na 4 rdzenie po 2 jednostki kazdy (procek to Core i7 720QM) to bede zachwycony.

Jak bede mial wiecej czasu to moze przeprowadze pare testow i wrzuce wyniki. Odebralem go dzisiaj po pracy, wiec wszystkie wrazenia sa niejako "na goraco".

Edit: Wlasnie sprawdzilem pamieci w BIOS'ie: 1333 Mhz



Mam i5 520M, być może dlatego pamięci chodzą na 1066 Mhz.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
otacon
dodano 16-04-2010, 21:46
Nr wypowiedzi: #40


cielepa
*

Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 13
Rejestracja: 12/04/10
Nr użytkownika: 27 839
Laptop: Vostro 3700 i5-520M



QUOTE(pretor @ 16-04-2010, 21:19) *
Na stronie della jest informacja, że częstotliwość pamięci ddr3 użytych w vostro wynosi 1333 mhz, ale w swoim biosie mam 1066.

cytat ze strony dell: W zestawie do 6 GB pamięci DDR3 1066 MHz w 2 gniazdach DIMM (obsługiwane do 8 GB1)
LINK
Go to the top of the page
 
+Quote Post

140 Strony: V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 23-01-2018 - 11:16