IPB

Witamy gościa ( Logowanie | Rejestracja )

89 Strony: V  « < 87 88 89  
Reply to this topicStart new topic
Laptop HP Pavilion dv6-6150ew i dv6-6b60ew
mxw
dodano 15-03-2015, 11:23
Nr wypowiedzi: #1761


noise ninja


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 090
Rejestracja: 24/08/11
Z: Poznań
Nr użytkownika: 41 934
Laptop: HP Pavilion dv6-6150ew



Ok, dzięki za info, to zorganizuję sobie jakiś SSD i poprobujemy. wink.gif


--------------------
pozdrawiam,
mxw.

___________________________
huawei matebook x | apple macbook air | hp stream 13" | lenovo y50-70 i7 | hp pavilion dv6-6150ew | hp pavilion dv6520ea | hp pavilion dv5-1235ew | acer aspire one d257 | blaszany intel i7 HQ 4.0 GHz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 15-03-2015, 11:24
Nr wypowiedzi: #1762


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 347
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Spoko. Masz uefi w swoim HP? Tak go nie lubisz ? wink.gif


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mxw
dodano 15-03-2015, 15:49
Nr wypowiedzi: #1763


noise ninja


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 090
Rejestracja: 24/08/11
Z: Poznań
Nr użytkownika: 41 934
Laptop: HP Pavilion dv6-6150ew



aż zmusiłeś mnie do zastanowienia - generalnie do BIOSu to z rok nie zaglądałem, zresztą najczęściej hibernuje kompa nabijając po dwa miesiące czasu nieprzerwanego działania, więc nie miałbym nawet szans na BIOS. informacje o systemie milczą na temat "trybu systemu bios", CPU-Z też podaje tylko bios - więc zapewne mam tryb BIOS (można to jeszcze jakoś sprawdzić?). nie wiem dlaczego, ale jakoś z początkowych dyskusji o dv6-6150ew utkwiło mi coś na temat UEFI i problemów z tym związanych.

musiałbym wejść jednak do BIOS sprawdzić, czy w ogóle może on pracować w tym trybie - choćby z ciekawości. wink.gif

ale sądząc z pytania rozumiem, że nie polecasz? blush.gif


--------------------
pozdrawiam,
mxw.

___________________________
huawei matebook x | apple macbook air | hp stream 13" | lenovo y50-70 i7 | hp pavilion dv6-6150ew | hp pavilion dv6520ea | hp pavilion dv5-1235ew | acer aspire one d257 | blaszany intel i7 HQ 4.0 GHz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 15-03-2015, 16:51
Nr wypowiedzi: #1764


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 347
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



W takim lapku i do 7 to lepiej nie zmieniać. Mniej kłopotów.


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mxw
dodano 15-03-2015, 17:34
Nr wypowiedzi: #1765


noise ninja


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 1 090
Rejestracja: 24/08/11
Z: Poznań
Nr użytkownika: 41 934
Laptop: HP Pavilion dv6-6150ew



Ok. smile.gif


--------------------
pozdrawiam,
mxw.

___________________________
huawei matebook x | apple macbook air | hp stream 13" | lenovo y50-70 i7 | hp pavilion dv6-6150ew | hp pavilion dv6520ea | hp pavilion dv5-1235ew | acer aspire one d257 | blaszany intel i7 HQ 4.0 GHz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christopher2012
dodano 29-03-2015, 11:30
Nr wypowiedzi: #1766





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 29/03/14
Nr użytkownika: 60 042



Hey, mam pytanie.

Czy ktoś wymieniał procesor w tym laptopie na Intel Core i7-2630QM?
I czy w ogolę taka zamiana ma sens? Byłem w serwisie to powiedział mi że nie da się tego sprawdzić czy będzie działać poprawnie dopóki nie włożę procesora i nie potestuję parenaście godzin.

Kosztuje ok 350 zł, stary pewnie za więcej niż 80 zł nie sprzedam jeśli w ogóle ktoś go kupi.

2 pytanie odnoście matrycy fullHD, bo nie znalazłem konkretnej odpowiedzi, czy da się ją wymienić mając podstawową wiedzę, bez lutowania?

Zdaje sobie sprawe że mogły paść już te pytania ale w tym wątku jest prawie 90 stron.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 29-03-2015, 11:38
Nr wypowiedzi: #1767


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 347
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Podany model CPU spokojnie obsłuży - były HP z tym CPU.

Zmiana matrycy na FHD to zmiana matrycy i kabla.

ps. 90 stron to nic - niektóre wątki mają po 300 i więcej i ludzie czytają wink.gif


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
christopher2012
dodano 29-03-2015, 12:44
Nr wypowiedzi: #1768





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 3
Rejestracja: 29/03/14
Nr użytkownika: 60 042



ok, czyli będzie pasował ale czy jest sens?? Ogólnie sporo programuje więc raczej moc się nie zmarnuje, ale co z chłodzeniem i czy jest wart swojej ceny.

a co do hd to rozumiem że wymiana kabla to po prostu przepięcie na nowy a nie lutowanie?

btw. w innym temacie czytałem o wymianie klawiatury na podświetlaną, czy udało się komuś to zrobić? smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 29-03-2015, 12:55
Nr wypowiedzi: #1769


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 347
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Nie ma sensu moim zdaniem wymiana cpu. Chłodzenie to samo. Większy zasilacz może.

Wymiana kabla i matrycy tylko. Nic więcej.

Nie słyszałem o takim ficzerze smile.gif


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
buggeer
dodano 20-04-2015, 23:18
Nr wypowiedzi: #1770





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 216
Rejestracja: 8/01/10
Nr użytkownika: 25 047



Daj mu zdechnąć w spokoju. Nowsze leshcaty albo nie działają wcale, albo działają niestabilnie, więc wszystko co wymaga akceleracji grafiki będzie sprawiać problemy. Ja odłożyłem trochę pieniędzy z poborów i jak wyjdzie Win10 zacznę rozglądać się za nowym sprzętem - tym razem bez karty od AMD. Intel i nvidia chwalą się rosnącą energooszczędnością ich podzespołów, na reddicie ludzie snują marzenia o matrycach flicker-free w kolejnej generacji laptopów i nowych cośtam-syncach, więc i ogólna kultura użytkowania powinna wzrosnąć po zmianie sprzętu jeżeli się trochę wstrzymasz.

EDIT: Ehh, dopiero teraz spojrzałem na datę poprzednich postów...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tyliu
dodano 19-05-2015, 14:38
Nr wypowiedzi: #1771





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 19/05/15
Nr użytkownika: 64 776
Laptop: HP DV6-6150EW



Hej,
czy któryś ze szczęśliwych posiadaczy naszej maszynki miał okazję zobaczyć, jak prezentuje się na niej 3. wiedźmin? W2 działał cudownie smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
buggeer
dodano 19-05-2015, 23:16
Nr wypowiedzi: #1772





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 216
Rejestracja: 8/01/10
Nr użytkownika: 25 047



Zgodnie z komentarzami po tym filmikiem https://www.youtube.com/watch?v=NKNf8iIYIbo max to 20 fps na low przy 6770m
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hagis
dodano 23-09-2015, 8:31
Nr wypowiedzi: #1773





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 14/12/11
Nr użytkownika: 45 178
Laptop: HP Pavilion DV6 6150ew i5/6770/BR/TV



Witam
Ma ktoś może wiedzę gdzie mogę pobrać oprogramowanie i sterowniki do tunera tv usb HP A867? Chciałbym go odpalic na w10. Na 7 pamiętam działało to nieźle. Linki z pierwszego postu nie działają. Może choć nazwa pliku?

Czy ktoś ma sprawdzone, działające sterowniki do w10 dla switchable ? Działają mi zainstalowane przez system ale strasznie długo włącza sie windows (na ssd) i po graniu długo pulpit załapuje (np skyrim)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hagis
dodano 25-09-2015, 11:34
Nr wypowiedzi: #1774





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 15
Rejestracja: 14/12/11
Nr użytkownika: 45 178
Laptop: HP Pavilion DV6 6150ew i5/6770/BR/TV



Odnośnie grafiki to już sobie poradziłem. Niespodziewanie działają najnowsze sterowniki od Leshcata. Wszystko działa jak powinno.

Nie mogę sobie dać rady niestety z kartą telewizyjną na USB. Na stronie HP niemożliwe jest znalezienie sterowników po modelu ani part number.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duzyy
dodano 11-11-2015, 4:23
Nr wypowiedzi: #1775


Są dwie rzeczy nieskończone: Wszechświat i ludzka głupota


Grupa: + Zasłużony
Wypowiedzi: 42 347
Rejestracja: 5/06/11
Nr użytkownika: 39 799
Laptop: Jaki laptop?



Po nr PID szukaj.


--------------------
ASUS A6M-Q035 -> ACER AS 5024 WLMi -> HP nx6110 -> HP 6710s -> MAXDATA ECO 4510 IW -> TOSHIBA SATELLITE L300-10B -> HP PAVILION DV7-1260ew -> SAMSUNG R720-JS01PL -> ASUS 1201NL -> FUJITSU M2010 -> SONY VPCEB3M1E(8GB PC1333 GOODRAM, i7-640m) -> ASUS Eeepc 904HD -> Samsung Galaxy Tab 10.1 -> Samsung NP-N150-HAP2 -> HP 8510w z Full HD :) -> ACER AS7551G -> HP PAVILION DV6-6b60ew -> Asus G73JH-TZ002 -> Lenovo Y580 -> MSI GT683DX -> Samsung NP530U3C-A04PL -> Asus G73JH-TZ002 -> Asus G53SW (i7-2670qm, 8GB,SSD) -> Asus EeePC 1201n -> Acer Extensa 5220 -> Lenovo G580 -> Lenovo u260 -> Samsung R522 -> Samsung R720 -> HP DV6-6030ew -> MSI GE620DX -> HP Probook 4330s -> HP Probook 4340s -> HP Probook 640 G1 ->

Nie odpisuje na PW - jeśli masz pytania - pytaj na forum

Szukasz laptopa do gier lub wydajnego sprzętu? Wejdź tutaj!
Posiadasz laptopa Lenovo i chcesz spersonalizować OKR ? Wejdź tutaj
Moja recenzja Samsung Galaxy Tab 10.1 3G Mini wątek o Tab 10.1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ziora
dodano 30-05-2016, 15:21
Nr wypowiedzi: #1776





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 1
Rejestracja: 30/05/16
Nr użytkownika: 68 285



Witam,
jestem świeżo po formacie mojego lapka, i chciałem zainstalować sterowniki do karty graficznej ze strony HP czy AMD ale żaden nie działa poprawnie bo wyskakują take błędy:

-Nie znaleziono punktu wejścia procedury loadSTRINGW w bibliotece hccutils.DLL
czy
-Ten system nie spełnia minimalnych wymagań dotyczących instalowanie tego oprogramowania

:/ Wiem ze to są jakieś problemy zintegrowaną kartą graficzną AMD Radeon HD6770m i Intel HD Graphics 3000 ale co ja mam robić ? skąd pobrać działające sterowniki do mojego Lapka? wchodziłem na leshcatlabs ale tam są z 2015r i nie można ich pobrać sad.gif

Proszę o pomoc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
buggeer
dodano 5-08-2016, 7:40
Nr wypowiedzi: #1777





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 216
Rejestracja: 8/01/10
Nr użytkownika: 25 047



Jeżeli nie przeszkadza ci to, że karta od intela będzie martwa i że sterowniki nie najnowsze (wiele gier się nie uruchomi z 2014 i w górę) delikatnie mówiąc, to zainstaluj http://www2.ati.com/DriverS/mobile/12-10_m...c_whql_net4.exe

To ostatnie oficjalne sterowniki bez żadnych modyfikacji jakie u mnie działają.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Exodiss
dodano 11-03-2017, 17:42
Nr wypowiedzi: #1778





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 9
Rejestracja: 28/02/17
Nr użytkownika: 70 311



Wybaczcie, że odkopuje, ale mam problem z którym sam sobie raczej nie poradzę.

Kupiłem HP Paviliona DV6 6b60ew z i5 2430m i 6770m, wgralem Windows 7 i modowane sterowniki od Leshkata. Niby wszystko spoko laptop pracuje, ale denerwuje mnie ta ciągła praca wentylatora. Dopiero po przestawieniu w tryb oszczędzania energii po jakimś czasie milczy.

Zmienialem paste na procku w związku z czym przy pelnym obciążeniu mam temperature max 75 stopni, a podczas przeglądania internetu temperatura wacha się pomiędzy 48-55 stopni.

Bios też aktualizowałem, próbowałem korzystać z tymi managerami od HP i bez nich, ciągle to samo.


Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić? Nie potrzebuje mieć włączonego wentylatora na 70% mocy mając ledwo 55 stopni na CPU..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jazzman
dodano 11-03-2017, 20:48
Nr wypowiedzi: #1779





Grupa: Forowicz
Wypowiedzi: 273
Rejestracja: 5/07/12
Nr użytkownika: 49 393



Gdzieś widziałem stronkę z modowanym biosem chyba na naszym forum,trzeba przejrzeć strony z dv7 i dv6 chyba na początku.Bios ten posiada możliwość ustawienia temperatur cpu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
fykmyk
dodano 14-03-2017, 20:53
Nr wypowiedzi: #1780





Grupa: Forumowicz
Wypowiedzi: 70
Rejestracja: 8/06/12
Nr użytkownika: 48 797



Hej, posiadam wysłużonego juz lapka hp dv6-6b66ew. Mam go od nowości już pewnie z 4 lata albo coś koło tego.
Od jakiego czasu lapek ma problem z przegrzewaniem się. Wczesniej, zawsze, gdy występował taki problem, wystarczyło, że przedmuchałem go mocniej, jakims kompresorem czy tez sprezonym powietrzem i na jakiś czas był spokoj. Od pewnego czasu niestety to nie pomaga.
Odwlekałem wymiane pasty wiedząc jak cięzko dostać się do ukłądu chłodzenia, ale wczoraj niestety, albo stety, zdecydowałem się tą pastę wymienić.
Kupiłem Arctica mx2 co prawda, a nie mx4 jak większosc doradza, ale niestety nie moglem dostać niczego lepszego u mnie w miescie i zacząłem go rozbierać.
2 godziny bite probowalem odkrecic dwie srubki po dwoch stronach obudowy(lewy prawy gorny rog) bo czesci ktore trzymaly śruby sie poluzowały z plastiku i krecac sruba kręciłem tez tą czescia i nie szło tego odkrecic, ale po gimnastykowaniu i wyginaniu obudowy w koncu udalo mi sie dostac do plyty glownej. Przeczyscilem wentylator oraz radiatory od srodka, odkrecilem uklad chlodzacy, wyczyscilem rdzen procesora, oraz karty z pasty i nalozylem nową. Oczywiscie blaszki na ukladzie chlodzenia rowniez wyczyscilem. Wszystko skrecilem, wydaje mi sie ze dosc solidnie i lapek działa. Na poczatku zrobilem test w throttle stop, procek działal w granicach 2,6ghz i temperatura wynosila ok 80 stopni. Pomyślałem, że całkiem nieźle, ale dziś rano odpalilem Cs'a go, w ktorym po pewnym czasie grania wystepował przed wymiana pasty throttling i po zagraniu paru rund temperatura osiagnela 90 stopni. Więc wygladalo to podobnie jak przed wymiana pasty.
Czy to jest normalne?

Z mojej strony dodam, że na rdzeniach nie bylo termopadów, wystepowaly one natomiast na innych czesciach karty graficznej. Widac było ze są już troche zmeczone. W jednym miejscu sie przerwaly, ale dokleilem te przerwane czesci z powrotem na miejsce.
Jeśli chodzi o paste mysle ze mimo wszystko nawet jezeli nie jest ona najlepsza(najgorsza tez nie jest) to powinna dać jakiś efekt. Na procesor dałem na srodek taki paseczek nie za gruby, chcialem dac groszek, ale zaskoczyla mnie konsystencja tej pasty strasznie sie ciagla, no i tez rdzen jest prostokotny, natomiast na grafike dałem groszek, tez nie wiele, ale wdaje mi sie ze troszke wiecej niz na procek. Rdzeń procesora wyczyscilem dokladnie natomiast wokół rdzenia zostalo jeszcze troche starej zaschnietej pasty. Nie chciałem jej usuwać bo musiałbym użyc wiecej siły i bałem się, że coś uszkodze(pasta była na takich lutach wokół rdzenia.

Doradzcie mi proszę co zrobic w takiej sytuacji, nie jest to jakis wielki problem na tą chwile bo laptop działa w porządku, ale chcialbym nadać mu drugą młodość wink.gif)
No i oczywiscie też chciałbym pograć w coś od czasu do czasu. smile.gif
Wiem, że będzie się to zapewne wiązało z ponownym rozkrecaniem lapka, ale z tym sie licze. Po prostu doradzcie mi jak zrobić to na tyle dobrze, aby efekt był odczuwalny.
Dodam, że ogladalem poradniki oraz czytałem troche na ten temat, ale mimo to nie wiedzialem jak sie zachować no z termopadami oraz pasta na tych lutach na procesorze.
Jeszcze po tych zasranych srubach tak stracilem cierpliwosci ze chcialem go jak najszybciej przeczyscic i zlozyc do kupy bo zajelo mi to zbyt wiele czasu.(od 21 do 2:00)

Z góry dzieki za każdą pomoc,
Pozdrawiam.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

89 Strony: V  « < 87 88 89
Reply to this topicStart new topic
1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek (1 gości i 0 użytkowników anonimowych)
0 użytkowników:

 



RSS Wersja Lo-Fi_|_Informacja o cookies Zegar wskazuje: 16-10-2018 - 5:12